yaros26wro 10.05.06, 22:50 właśnie się dowidziałem o tym wyjezdzie. jak najlepiej dojechać i ile to kosztuje, czego unikać, i czy dam sobie radę z lewostronnym ruchem na drogach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: jak dojechać samochodem do Londynu 10.05.06, 23:45 Rzeczywiscie powazny problem, z New Jersey sie nie da ale moze ktos z Australii cos doradzi )) Odpowiedz Link Zgłoś
radio_woz Re: jak dojechać samochodem do Londynu 11.05.06, 17:12 Tunelem pod woda albo promem na wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
radio_woz Re: jak dojechać samochodem do Londynu 11.05.06, 17:13 Szczerze mowiac, to nie wiem, czy tym tunelem tylko pociag TGV (bardzo szybki) nie jedzie. Dowiedz sie na Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
radio_woz Re: jak dojechać samochodem do Londynu 11.05.06, 17:29 To znowu ja. Kiedys mieszkalam w Londynie. Jesli jedziesz tylko tam i nie masz zamiaru podrozowac po calym kraju, to odradzam branie auta, bo po Londynie jezdzi sie ciezko i trudno o miejsca do parkowania. Przystanki metra sa co krok, a do wielu miejsc poza Londynem dojedziesz pociagiem. Samochod ma sens jesli chcesz zwiedzic takze inne miejsca w Europie. Benzyna jest tez droga. Odpowiedz Link Zgłoś
zorbathegreek Re: jak dojechać samochodem do Londynu 11.05.06, 19:33 Samochod zostawiamy na parkingu pod Londynem. Eurotunel (TGV jezdza tylko we Francji) jest drogi. Tanszy jest prom z Calais do Dover. Autostrady sa w UK za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
zorbathegreek Re: jak dojechać samochodem do Londynu 11.05.06, 19:32 Lewostronny ruch to zaden problem. Trzeba miec tylko dobrze ustawione lusterka i uwazac przy wyprzedzaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 Re: jak dojechać samochodem do Londynu 12.05.06, 02:16 Nie zapomnij zalozyc kamizelki ratunkowej przy przekraczaniu Kanalu. A jak kogos potracisz to gromko zawolaj "Ashole!" i pruj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
roger39 Re: jak dojechać samochodem do Londynu 12.05.06, 22:49 Kiedys kupilem uzywanego polskiego fiata w Londynie . To byl 80 rok i takie wozy sprowadzalo sie wtedy do Polski ,bo nie bylo cla . Nie mialem jeszcze prawa jazdy . Jechalem tym zlomem do portu pod Londynem , zeby zaladowac sie na prom "Inowroclaw" . W portowym miasteczku zabladzilem i bojac sie ,ze mi statek odplynie , zaczalem nerwowo szukac portu . W koncu samochodowi ,ktorego blisko mijalem , odpadl przedni blotnik z takim hukiem , ze pasazerowie jednego przystanku autobusowego zaczeli strasznie cos krzyczec w moja strone . Tak wialem , ze nawet ashole nie zdazylem powiedziec ,ani palca pokazac , wtedy nie bylo jeszcze tego zwyczaju w UK. No to byl wyczyn mojego zycia ,bez prawajazdy rozbijac sie na drugim biegu w Londynie i okolicach !!! Nad ranem chyba znalazlem w koncu port i moj statek , ale straznik na bramie nie chcial mnie wpuscic ,mimo , ze mialem zarowno bilet na mnie , jak i na samochod .W koncu sie poplakalem i ukleknalem przed tym straznikiem i stal sie cud . Szlaban sie podniosl . Na statku bylo fajnie . To byly czasy . Odpowiedz Link Zgłoś
zorbathegreek Re: jak dojechać samochodem do Londynu 13.05.06, 10:39 Ja podobnie sprowadzalem promem FIATA 600D z Danii. Tyle, ze dostalem go tam za darmo, wiec oplacalo mi sie oplacic clo w PL. Samochod zaladowalem na prom bez problemow, a Polscy celnicy byli tez OK. Jezdzilem nim 10 lat i jeszcze sprzedalem z powodu emigracji, i to za niezla cene... A promy z Dover do Calais sa tanie i czesto kursuja. Odpowiedz Link Zgłoś
froukje Re: jak dojechać samochodem do Londynu 12.05.06, 23:04 hej,dasz sobie rade!!nieprzejmuj sie,jjak chcesz to mozesz u mnie w holandi przenocowac.wezme cie na fajna dyskoteke,bedzie super,nie pozalujesz,napisz!caluski Odpowiedz Link Zgłoś
36mayfair Re: jak dojechać samochodem do Londynu 13.05.06, 20:13 Widzialam film, na ktorym ludzie jezdzili pociagiem TGV z Paryza do Londynu i spowrotem. Wiec jak to jest? Tylko we Francji jest ten pociag? Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod <a href="http://www.eurostar.com/dynamic/index.jsp" target="_blank 13.05.06, 23:45 Odpowiedz Link Zgłoś
zorbathegreek Re: jak dojechać samochodem do Londynu 15.05.06, 10:05 Tylko pieniadze sa problemem! Odpowiedz Link Zgłoś