Dodaj do ulubionych

polacy w usa

IP: *.proxy.aol.com 16.01.03, 08:35
jutro wracam po 4 miesiacach zwiedzania USA do Polski. przejechalismy razem z
zona ponad 20.000 mil przez ten okres zostawilem tu ponad 8.000 US$ i nie
wiem dlaczego ale polacy ktorzy tu siedza na stale w tym takze moja daleka
rodzina uwaza mnie za jakiegos dziwaka, ze nie pracuje, ze sie obijam, ze
zwiedzam zamiast od rana do nocy zapieprzac na budowie. Juz drugiego dnia gdy
przyjechalem do USA moj wujek oznajmil mi, ze zalatwil mi robote na stucco za
12$ na godzine(nigdy nie prosilem go o jakies posrednictwo), gdy mu
powiedzialem ze przyjechalem tu zwiedzac a nie pracowac to sie obrazil na
mnie i wujek juz chyba nie czuje sie moim wujkiem od tamtej pory, bo sie
przestal odzywac do mnie gdy czasem wpadalem do NJ gdzie wynajelem chate na
baze wypadowa. W umyslach "polaczkow" ciagle jest zakodowane ze przyjazd do
usa to tylko za praca i inne mozliwosci nie wchodza w rachube no bo jak ze to
polak w usa i turysta, przeciez wiadomo ze to musi byc walek. tym bardziej
pozdrawiam tych polakow ktorzy mi sie nie dziwili, nie krecili glowami a
czasem doradzili co warto zobaczyc w ich okolicach - dziekuje wam. do rodakow
w kraju - ameryka ktora znacie z tv to wszystko prawda jest ladnie , pieknie
nawet czasami, ale nie tam gdzie sa zaglebia polskie typu greenpoint,
passaic, garfield, ridgewood, jackowo - tam jest ameryka jakiej w tv nie
widzieliscie chyba ze ogladaliscie lonely planet o bangladeszu, tak to jest
blisko tego wizerunku. jak bedziecie turystycznie w usa to unikajcie tych
miejsc chyba ze chcecie porawic swoje samopoczucie i zobaczyc, ze ludzie zyja
w stanach na duzo nizszym poziomie niz w polsce to OK jedzcie tam, na pewno
bedziecie zadowoleni z tych widokow.
Obserwuj wątek
    • Gość: poloniarz wrednie klamiesz, ty chory mytomanie IP: *.bredband.skanova.com 16.01.03, 08:49
      Takie bajeczki dobre sa po wypiciu przynajmniej pol litra wodki i kilku piw,
      12 dolcow na godzine dla nowicjusza?, predzej 5-8 dolarow,
      no i wogole przedobrzyles ta historyjke z tym wujkiem ktory cie wydal, a czy
      on niewie ze jestes bogatym dresiarzem? ze cie stac?,
      a jeszcze ty 8000tysiecy dolcow, jezeli jechaliscie w cztery osoby z biletami
      lotniczymi to uwierze´, ty centusiu zesral bys sie i zjadl wlasna kupe niz
      poszedl do drogiej knajpy.
      K-mart i inne lumpeksy zwiedzales.

• Gość: alka Re: wrednie klamiesz, ty chory mytomanie IP: *.oc.oc.cox.net 17.01.03, 23:34
        Gość portalu: poloniarz napisał(a):

> Takie bajeczki dobre sa po wypiciu przynajmniej pol litra wodki i kilku piw,
        > 12 dolcow na godzine dla nowicjusza?, predzej 5-8 dolarow,
        > no i wogole przedobrzyles ta historyjke z tym wujkiem ktory cie wydal, a czy
        > on niewie ze jestes bogatym dresiarzem? ze cie stac?,
        > a jeszcze ty 8000tysiecy dolcow, jezeli jechaliscie w cztery osoby z biletami
        > lotniczymi to uwierze´, ty centusiu zesral bys sie i zjadl wlasna kupe niz
        > poszedl do drogiej knajpy.
        > K-mart i inne lumpeksy zwiedzales.
        >

Hej, ty, 'brendband skanova' o wielu nikach, lecz sie, bo cie zawisc zabija!

Nie patrz na swiat tylko ze swojej perspektywy.
    • Gość: pola Re: polacy w usa IP: 217.153.125.* 16.01.03, 10:33
      Tez tak mialamsmile Tylko ja kupilam dom na baze wypadowa. Ktos chcial nam pomoc
      zalatwiajac prace a ja zupelnie nie rozumialam o co chodzi. Obrazili sie.
      Trudno. Obraz Polski i Polakow wsrod Polonii jest nieaktualny troche...Ale
      posypia sie inwektywy teraz...bedzie ostro smile) Czemu dla Polonii tak bardzo
      irytujacy jest sukces odniesiony w Polsce? Finansowy zwlaszcza. No to do
      dziela...
      • Gość: joep Re: polacy w usa IP: 209.234.157.* 16.01.03, 11:06
        Sukcesy finansowe Polakow z w-wawy znam poniekad. W
        dobie obowiazujacego bezprawia i korupcji sukcesem
        nazwalabys niezaplacenie podatku, cla itd.
        Otoz takich przedsiebiorcow tu zamyka sie do pudla, ale
        w Polsce tacy prezentuja sie jako prawi. Man nadzieje,
        ze twoja etyka zderzy sie z prawem i wpadnie ci ze 20
        lat.
        • Gość: MATRIX Ja tez jade do USA IP: *.proxy.aol.com 16.01.03, 15:01
          Tylko na razie siedze w takim domu z drzwaimi bez klamek.
          Ale ja naprawde chcialbym wydac te 10 mln zlotych na to serduszko Owsiaka. I
          wydam. Zaraz, jak mnie wypisza.
          I prosze mi tu nie mowic ze nie mam tej kasy, bo mam.
          Jak juz mnie puszcza, to przyjade z babcia do USA i pojde na licytacje obrazu
          Van Gogha do Sotheby's.
          Potem wynajme dom w Hapmpons na lato za 100 000 dolcow, bo babcia lubi kosci
          wygrzac.
          Robert, Pola do zobaczenia na plazy w H.
    • Gość: Matrix Pola Robert , dziekuje IP: *.proxy.aol.com 16.01.03, 15:05
      Dziekuje wam za fajne posty. Milo wiedziec, ze nie jestem jedynym oszolomem na
      swiecie. Czlowiek razniej sie czuje....czasami dziwnie na mmnie patrza.
      PS
      Ja naprawde mam te pi...e 5 miliono zlotych !!!
    • cozac PROSBA DO ROBERTA-napisz jak przezyc za 8000?? 16.01.03, 15:12
      Robby,
      Napisz mi jak za 8 000 dolcow przezyc w 2 osoby 4 miesiace, ok?
      Z gory dziekuje.
      Wychodzi 2 tysiace na miesiac, czyli tysiac na lebka miesiecznie... z
      wynajeciem samochodu, benzyna, hotelami ?
      Jadac na wypadzik na 5 dni wydaje jakies 700-800 dolarow.
      Koniecznie daj pare rad.
      • Gość: sears Re: PROSBA DO ROBERTA-napisz jak przezyc za 8000? IP: NTPROXY* / 170.118.157.* 16.01.03, 16:02
        dobre
      • Gość: kufel Re: PROSBA DO ROBERTA-napisz jak przezyc za 8000? IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 17.01.03, 00:27
        cozac napisał:

> Robby,
        > Napisz mi jak za 8 000 dolcow przezyc w 2 osoby 4 miesiace, ok?
        > Z gory dziekuje.
        > Wychodzi 2 tysiace na miesiac, czyli tysiac na lebka miesiecznie... z
        > wynajeciem samochodu, benzyna, hotelami ?
        > Jadac na wypadzik na 5 dni wydaje jakies 700-800 dolarow.
        > Koniecznie daj pare rad.

...wynajal jeszcze ponoc w tej kwocie mieszkanie wypadowe w NJ na te cztery
        miesiace, czyli +\- dodatkowe $3tys.Wujek wiedzial co mu radzi.
    • lolo271 Re: polacy w usa 16.01.03, 15:16
      <>...To dlatego Polacy tak dziwnie patrzyli............
      A ja myslalem ze wyroslo mi cos na glowie.........
      Teraz juz wiem ze to byla zaloga z wiochlandu...........
      • Gość: poloniarz nienawidze was napuszonych dresiarzy IP: *.bredband.skanova.com 16.01.03, 15:22
        to on byl 4 miesiace, w cztery osoby, 2000 dolarow samolot,zostaje 6000,1500
        dolcow na miesiac na cztery osoby,samochod,wacha, i ....namiot na pustyni.
        na hotele jednogwiazdkowe z karaluchami, w murzynskich slamsach nie starczy,
        wtedy wieczorami trzeba siedziec w hotelu,bo po zmroku poluja na bialych
        frajerow.
      • lolo271 Re: polacy w usa 16.01.03, 15:33
        <>...Bardzo smieszna sytulacja,gdy poznalem pare Polakow...........
        Wszystko bylo ok do pytania o moja prace w NY.......
        Gdy dosiedli sie moi koledzy amerykanie,para szybciutko wyparowala.....
    • Gość: POLACK QRWA slepi jestescie wszyscy!!!! IP: *.ipt.aol.com 16.01.03, 18:17
      czlowiek dokladniue pisze: "przejechalismy razem z
      zona ponad 20.000 mil przez ten okres zostawilem tu ponad 8.000 US$"

po $1000 na glowe na miesiac - mozna przezyc wynajmujac mieszkanie, robiac
      zakupy itd. Nie jest to moze szczyt marzen - ale jak najbardziej realne.

zal wam dupy sciska, ze wasz RODAK spedzil sobie wakcje - 4 miechy w USA -
      kiedy to wy mozecie gora na pare dni do Polski - bo moze byc tak, ze jak
      wrocicie to chuja bedziecie mieli - na sprzataczki i roboli budowalnych zawsze
      sie znajdzie ktos lepszy i tanszy niz wy smierdzace greencardowce!
      • canadian Re:Po co klamiesz? 16.01.03, 19:52
        Nikomu nie jest zal a Ty wciskasz kity.
        2 osoby nie sa w stanie podrozowac przez 4 miesiace za 8
        tysiecy dolarow.
        Powiedzmy ze mieszkales w najtanszych hotelach: $50 za
        noc razy 120 = 6000 dolarow. Za 2000 wyzywia sie 2 osoby.
        Oczywiscie nie w knajpach i bardzo cienko. I wydales juz
        wszystko.

Ale powiedzmy masz namiot. Spisz na campingach. Srednio
        to bedzie z 15 dolarow za noc czyli 1800 zaokraglijmy do
        2000.
        Zostaje Ci 6000. Minimum ale to abslotne mimunum 2000 na
        zarcie. Zostalo 4 tysiace. Wynajecie samochodu na tydzien
        to minimum 300 dolarow a 12 tygodni to 3600 dolarow.
        Zostaje 400 na benzyne czyli okolo 250 galonow. a wiec
        przy malym samochodzie to maksimum 15000 mil.

Jak widzisz nie ma cudow i 8 tysiecy nie wystarczy na 4
        miesiace wakacji w USA.

Po co klamiesz?
        • Gość: MD Dlaczego klamie-Do p.Canadiana IP: *.proxy.aol.com 16.01.03, 20:15
          klamie, bo ma problemy z osobowoscia. Nie moze sie pogodzic z wlasna sytuacja
          i ucieka w tzw "marzenia na jawie". Wydaje mu sie, ze gdzies byl, cos robil a
          przede wszystkim, ze jest kims innym niz jest w rzeczywistosci.
          Upraszczajac : Sam zyje tak jak osoby, ktore wysmiewa w swych wypowiedziach..
          Nie majac zadnych mozliwosci poprawy swego losu na jawie , fikcyjnie tworzy
          sobie inny swiat i prezentuje go innym. Dzis na forum, jutro w barze przy piwie.
          Pytanie jeszcze, jak traktowac tez typ ludzi?
          To proste- nie wdawac sie w agresywne dysputy, po prostu przemilczec lub
          ignorowac. W przeciwnym razie osobnik taki bedzie reagowal coraz agresywniej,
          gdyz wali mu sie utworzona nierealna otoczka.
          Pozdrowienia.
          MD
          • Gość: bgsle Re: Dlaczego klamie-Do p.Canadiana IP: 204.215.136.* 16.01.03, 21:01
            To byl chyba ten gosc z rodzina z Polski,co mieszkal u kolegi przez miesiac ,za
            darmo uzywal samochod, jadl i caly czas opowiadal jaki to on ma biznes w Polsce
            i kim on nie jest.Niestety, kiedy kolega bedac w Polsce spotkal naszego turyste
            ten go juz nie poznawal.No ale dla znajomych w Polsce to on wlasnie mieszkal w
            tych drogich hotelach, wszystko widzial i byl ekspertem od Ameryki.
            smile
          • Gość: pola Re: Dlaczego klamie-Do p.Canadiana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 21:09
            Najgorsze jest to, ze rozliczacie, pieklicie sie i nie dopuszczacie takiej
            mozliwosci. A mozliwosci sa i to ogromne. Uwagi o dorabianiu sie w Polsce na
            nieplaceniu podatkow i innych przekretach swiadcza o ograniczonych horyzontach.
            Ale to "byt okresla swiadomosc". To fakt. Polska jest krajem kontrastow. Tak
            jak USA. I tu i tam sa ludzie, ktorym jest ciezko. I tu i tam sa tez ludzie
            zamozni. I jezdza na wakacje gdzie chca. Tak jest i juz. Wasze pieniactwo tego
            nie zmieni. I mysle, ze "dresiarzy" na to nie stac a juz na pewno im sie nie
            chce. Zalosne to wszystko i tyle.
            • canadian Re: Do Pola 16.01.03, 21:20
              Wyluzuj sie dziewczyno. Ja sie nie pienie tylko zwracam
              uwage zeby nie wciskac kitow a dlaczego to chyba wyjasnilem.
              Jezdijcie sobie ludzie z Polski do USA i na 6 miesiecy na
              wakacje. Co mnie to obchodzi? Tylko prosze bez klamania.

i to by bylo na tyle.
              • Gość: POLACK Re: Do Canadola IP: *.ipt.aol.com 16.01.03, 21:23
                oprocz Californi istnieja inne tansze miejsca w USA gdzie jednak mozna przezyc
                za te pieniadze! Powodow do klamania tym bardziej nie mam.

• Gość: Ola do Roberta IP: *.corp.redshift.com 16.01.03, 21:40
                  Sporo podrozujemy i nie wyobrazam sobie aby 8 tys starczyly na 2 osoby na 4ry m-
                  ce. Mozliwe ze korzystaliscie z campingow, pol namiotowych itp Wlasne auto, nie
                  rental. Konserwy itp. To moze mozliwe. Najwazniejsze coscie zobaczyli. Dlaczego
                  piszesz o wujku zamiast o wrazeniach ??
                  Chyba wiecej macie wspomniej z USA niz zachowanie wujka. Gdzie byliscie? Od
                  15tu lat objezdzamy USA i wiele zostalo do zobaczenia. A co do nowej generacji
                  Polakow, wyksztalconych, finansowo samowystarczajacych to masz racje. Czasy sie
                  zmienily.
                  • Gość: MD Do Oli IP: *.proxy.aol.com 16.01.03, 21:51
                    Olu, zrozum ze to gadka tzw. "oszoloma".
                    W jakim celu prawdziwy turysta z Polski zamieszczalby tego typu tekst pelen w
                    dodatku przeklaman, na forum ? Dzien przed wyjazdem z powrotem?
                    Masz logiczne wytlumaczenie?
                    • Gość: pola Re: Do Oli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 22:34
                      Wspomnien mam cale mnostwo. Przepiekny kraj, kontynent. Widzialam troche od
                      Niagara Falls po San Diego, gdzie dech mi zaparlo na widok oceanu (wschodnie
                      nie takie wyjatkowe dla mnie). Mieszkalam w hotelach - roznych. Marriott w Vail
                      i jakis podly motel w Monument Valley (jakis aktor tam podobno nocowal ale nie
                      lubie westernow wiec nie znam). Kraj piekny, przyroda nie do opisania. A reszta
                      jak wszedzie....
                • Gość: julek wyliczeni skapce, zjedli by wlasne zygi za kilka $ IP: *.bredband.skanova.com 16.01.03, 21:46
                  8000 dolcow?,nigdy nie uwierze ze ten ograniczony klient nawet posiada taka
                  kase, a jezeli oszczedzaniem dorobil sie kilku czy kilkunastu tysiecy
                  dolarow,to nigdy by sie ich nie pozbyl,piekne widoki mozna ogladac w tv- tak
                  kalkuluja cwaniaczki jego pokroju.
                  Prawdopodobna wersja wydarzen:1)jezeli byl w USA i tak dlugo jak mowi to
                  napewno robil na czarno, tylko nie caly czas,polowe czasu robil,

2)lub nierobil ale byl krotko 2-3 tygodnie, i wydal max 1000 dolarow.

3)albo jest totalnym psycholem i byl 4 miesiace,sypial w samochodzie i na
                  kampingach,zyl jak wagabond-lump,jadal byle co, k-mart zarcie z puszek,
                  i nie zwiedzil calych stanow bo nie mial na wypozyczenie auta na 4 miesiace+
                  wacha,a wydal...? zgadnijcie.
                  • roadkill skanova, 16.01.03, 22:50
                    nie przesadzaj z tym Kmartem - az taki straszny jak piszesz to nie jest. Co do
                    reszty masz racje.

Jezeli chodzi o pytanie pany proxy, dlaczego autor watku takie cos wypisuje to
                    mam proste wytlumaczenie:

Adas Michnik rozpuscil watache ktora sieje desinformacje. Zauwazcie wyrazna
                    zmiane tematow na forum. Czy on mysli ze my jestesmy slepi?

Panie Adamie, proponuje wypierdolic na pysk szefa tej jaczejki dezinformacyjnej
                    i przycupnac na jakis czas a potem znowu zaczac tylko troche delikatniej. Czasy
                    sie juz zmienily, wie pan?
                    • Gość: pola Re: skanova, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 22:58
                      mania przesladowcza + spiskowa teoria dziejow.....
                      • roadkill albertinko, od kiedy cie przesladuja manie 17.01.03, 00:49
                        spiskowo-dziejowe? Ty znowu na sluzbie u Adasia?
                  • Gość: Marek Re: wyliczeni skapce, zjedli by wlasne zygi za ki IP: 24.83.56.* 16.01.03, 22:51
                    Mieszkam prawie 20lat w Canadzie,pierwszy raz bylem w Polsce po 8-u latach
                    wcale tego nie kryje(teraz jezdzimy z zona prawie co roku).Poniewaz z poczatku
                    nie bylo latwo.I wcale nie jestesmy bogaci(przecietne dochody)......Po co ten
                    caly problem,ze ON BYL WYDAL 8tys.dol no i co z teg,ze to prawda czy
                    nie......Poruszajmy inne wazne problemy.pzd.Marek-
                    • Gość: julian temat iscie prozaiczny jednak przyjemnie jest- IP: *.bredband.skanova.com 16.01.03, 23:16
                      -zdemaskowac uzurpatora-mitomana, taki to juz swiat, te jego wypociny nie
                      znalazly poklasku, powodem takiej reakcji tylu osob jest wspolne nasze
                      doswiadczenie w obcowaniu z tego typu malostkowymi ludzmi-dresiarzami-burakami.
                      Co zas sie tyczy powaznych tematow to chetnie podyskutuje.
                      • roadkill Re: temat iscie prozaiczny jednak przyjemnie jest 17.01.03, 00:51
                        ot i cala prawda. A Adas, ALbertynka i S-ka zoo tez w tym mienszajom.
                        • Gość: atoja Re: temat iscie prozaiczny jednak przyjemnie jest IP: *.proxy.aol.com 17.01.03, 01:15
                          Hey ,ludzie,czego sie podniecacie?..Wiadomym jest ,ze w POlsce sa ludzie bardzo
                          zamozni ,ktorych stac na wycieczki nie tylko po Stanach ale i po swiecie,lataja
                          na zakupy do Paryza lub NY..fakt ,ze jest to b.maly procent spoleczenstwa..I
                          nie sadze a wlasciwie jestem pewna ,ze tym ludziom przyszlo by do glowy aby
                          pisac na Forum POlonia i tymi swoimi wojazami sie chwalicsmile).Ten co MA nigdy o
                          TYM nie mowiwink...chwala sie Ci ,ktorym sie marzy aby byc ponad przecietnosc.
                          i tym milym akcentem.....zegnam i pozdrawiamwink)
                          • canadian Re: temat iscie prozaiczny jednak przyjemnie jest 17.01.03, 01:27
                            Ja jestem nadziany i sie chwale, i pisze na Polonii az
                            pisza o mnie wypracowania na zaprzyjaznionych forach...
      • Gość: godi Re: QRWA slepi jestescie wszyscy!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 05:16
        Bravo Polack!!!!
    • Gość: hawk Re: polacy w usa IP: proxy / *.vc.shawcable.net 17.01.03, 01:26
      On sie pomylil, on wydal 8,000.00 centow, nie dolarow. Pozatem, on pisze z AOL
      a wiec mieszka w USA, i raczej nie jest Polakiem, taki poprostu prowokator.
      On zdola przezyc tylko z tego co na smietnisku znajdzie.
      Tfu - jojo, i tu przylazles.
      • Gość: xcz Re: polacy w usa IP: *.102.hostpool.rsmi.com 22.01.03, 01:15
        Gość portalu: hawk napisał(a):

> On sie pomylil, on wydal 8,000.00 centow, nie dolarow. Pozatem, on pisze z
        AOL
        > a wiec mieszka w USA, i raczej nie jest Polakiem, taki poprostu prowokator.
        > On zdola przezyc tylko z tego co na smietnisku znajdzie.
        > Tfu - jojo, i tu przylazles.

to nie jojo to bbaumgart
    • Gość: hawk Re: polacy w usa IP: proxy / *.vc.shawcable.net 17.01.03, 01:26
      On sie pomylil, on wydal 8,000.00 centow, nie dolarow. Pozatem, on pisze z AOL
      a wiec mieszka w USA, i raczej nie jest Polakiem, taki poprostu prowokator.
      On zdola przezyc tylko z tego co na smietnisku znajdzie.
      Tfu - jojo, i tu przylazles.
      • Gość: KANADOL Re: polacy w usa IP: proxy / *.vc.shawcable.net 17.01.03, 01:44
        Czego sie wpieniacie? On spal w samochodzie, ktorego pozyczyl u wojka. A propo,
        a czego sie dziwic, czasy sie zmieniaja, i coz z tego iz Polacy zamieszkali w
        Polsce jada na wakacje a nie do roboty, to sie chwali, tak powinno byc!.
    • Gość: Maryla to nieprawda IP: 209.234.157.* 18.01.03, 00:29
      ze 8000 nie wystarczy. Oczywiscie ze wystarczy tylko
      trzeba sie umiec gospodarzyc. Na pewno im latwo nie
      przyszlo ale makaron, sos pomidorowy, herbata i konserwy
      miesne nie sa drogie. Cztery miesiace sie pomeczyli ale
      co zobaczyli to ich. Z benzyna tez mozna sobie poradzic
      tylko trzeba wyslac panow w nocy z rurkami i kanistrami
      zeby spucili bendzyne do tych baniek. Jak maja to dobrze
      obmyslone to moga w jedna noc miec kilka baniek na zas.
      Auta w ameryce maja podobno niezamykane korki baku.
      Tak na moje oko to oni mogli przezyc za mniej niz 4000.
      Czysz nieprawda?
    • Gość: to dziwne Re: polacy w usa IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.01.03, 00:42
      ze przez 4 miesiace byles i nie napisales gdzie w USA, podaj pare faktow to
      wystarczy be weryfikacja potwierdzila 4 miesiace w USA, Miami, California, top
      hotels, resorts, any recommendations, tel numbers? casions, ranches, rockies,
      etc, did you go to alasca or hawaii?? 4 miesiace ciekawe gdzie? 120 dni x 100
      za przyzwoity hotel w NY czy w SF 12000, czy to byly wczasy odchudzajace?
      bull..it
      • Gość: pola Re: polacy w usa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 00:47
        OK ja bylam....cytuje post do Oli

Wspomnien mam cale mnostwo. Przepiekny kraj, kontynent. Widzialam troche od
        Niagara Falls po San Diego, gdzie dech mi zaparlo na widok oceanu (wschodnie
        nie takie wyjatkowe dla mnie). Mieszkalam w hotelach - roznych. Marriott w Vail
        i jakis podly motel w Monument Valley (jakis aktor tam podobno nocowal ale nie
        lubie westernow wiec nie znam). Kraj piekny, przyroda nie do opisania. A reszta
        jak wszedzie....

• Gość: wowa robus IP: *.dial.mtl1.sprint-canada.net 18.01.03, 01:33
          w dupie byl i gowno widzial to proste i po co ta zadyma?
    • Gość: ROBERT Re: polacy w usa IP: Serverek:* / 192.168.1.* 21.01.03, 19:09
      kilka słów i taka burza!!! jak to możliwe przeżyć w 4 osoby przez 4 miesiące w
      USA to niemożliwe!!! kłamstwo!!! oszust.
      OK - nie wiem skąd się znalazły jescze dwie dodatkowe osoby mi towarzyszące,
      jak napisałem byłem tylko z żoną i to uważam że o jedną osobę było za dużo.
      byłem dokladnie 3 miesiące i 22 dni , przepraszam ,że zaokrągliłem do 4
      miesiecy. za hotele a dokładnie motele płaciłem przeważnie 25-35$, nie jestem
      milionerem i nie stać mnie na spanie w mariotach i sheratonach. samochód brałem
      z wypożyczalni po 27$ z podstawowym ubezpieczeniem, brałem tylko najtanszy
      przewaznie był to chevy metro malutki samochodzik ale dla mnie wystarczajacy w
      zupełności.
      Nigdy nie spałem w dużych miastach w centrum, tylko zawsze na peryferiach,
      czasami i 30 mil od celu. Za mieszkanie, zapłaciłem dokładnie 1500$ za cały
      okres. OK tanio ale brałem je na specjalnych warunkach, znajomi wyjeżdżali do
      polski na 3 miesiace więc wynajeli nam na ten okres chate po kosztach - podobno.
      Większośc czasu (na pewno razem będzie to ponad połowa) przebywaliśmy w NJ i
      stąd wyjeżdżaliśmy do najbliższych stanów, przykładowo 4 razy byłem w
      filadelfii ale nigdy tam nie spałem bo nie było takiej potrzeby bo to raptem 2
      godziny drogi. O NY nie wspomne, benzyna tania, samochodzik ekonomiczny więc w
      koszty duże nigdy nie popadałem, jedynym niepotrzebnym wydatkiem przez ten
      okres był mandat za parkowanie w okresie sprzatania pod domem za 29$. Jak
      napisałem wydaliśmy około 8000$ ale w USA. biletów do tego nie wliczam bo to
      był wydatek "Polski". Posiedze teraz dwa miesiące w polsce i jadę tym razem na
      zachodnie wybrzeże. Pokój już wynająłem w LA przez internet za 400$ miesięcznie
      standatrd może nie najwyższy ale klime ma i to mi wystarczy. Jestem turystą i
      nie oczekuje luksusów od miejsca w którym i tak tylko będe spał. Za pare
      miesięcy napisze ile wydałem tym razem i jestem ciekaw czy kilka zdań wywoła
      znowu taki efekt. Pozdrawiam wszystkich ludzi pracy w USA, nie ma w tym nic
      złego, a napisałem tych kilka zdań tylko dlatego że ja jestem za leniwy żeby
      pracować po parenaście godzin dziennie żeby odłożyc tysiąca z kawałkiem.
      Wystarcza mi mój tysiąc bez kawałka w polsce za 6-7 godzin dziennie. Dla
      ciekawskich ,mam malutki sklepik gdzie zatrudniam dwie osoby, płace podatki w
      kwocie wyższej niż mi zostaje na czysto. Nie jestem żadnym dresiarzem jak ktoś
      napisał, zresztą myśle ,że dresiarz by sie nie wychylał z takimi tekstami i na
      pewno jak by był na wczasach, to w jednym miejscu na plaży i wydał by tyle co
      ja prze tydzień max. dwa.
      Do następnego razu
      • Gość: pola Re: polacy w usa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 19:36
        Pozdrawiam Robert!
      • leniwa_suka Po chu1@ to piszesz. 21.01.03, 19:57
        Tak z Ciekawosci pytam, pewnie ze masz prawo, ja tu gorsze kocopoly wypisuje i
        tez mam prawo, ale to raczej nalezy na forum podroze, moze by kto z twoich
        doswiadczec skozystal, albo jak lubisz pisac to se zaloz lebsaj i opisuj co
        gdzie i za ile. No chyba ze chciales pwoiedziec ze ty jestes leniwi i nie
        robisz, a polonia w USA tak. To akurat jest fakt ogolnie znany ze cala jewropa
        to nieroby i socjalisci, w takim razie to fajny tekst jest, taki z moralem.
        • cozac NO DOBRA, A TERAZ CALA PRAWDA 21.01.03, 20:07
          1.>> W umyslach "polaczkow" ciagle jest zakodowane<<

W zasadzie to juz dobitnie wyjasnia, kim jestes i nie uda ci sie zamaskowac
          tego, chocbys jelita wyprul, chlopaku.Normalny Polak z Polski nie uzywa
          terminu "polaczek"

2. >>nie tam gdzie sa zaglebia polskie typu greenpoint,
          passaic, garfield, ridgewood, jackowo - tam jest ameryka jakiej w tv nie
          widzieliscie <<

Turysta z Polski ( taki normalny turysta) nie nie zwiedza "zaglebi typu
          greenpoint,
          passaic, garfield, ridgewood, jackowo" , szczegolnie majac na pobyt w USA tylko
          niecale 4 miesiace.

3>>jak bedziecie turystycznie w usa to unikajcie tych
          miejsc chyba ze chcecie porawic swoje samopoczucie i zobaczyc, ze ludzie zyja w
          stanach na duzo nizszym poziomie niz w polsce to OK jedzcie tam, na pewno
          bedziecie zadowoleni z tych widokow.<<

Kolejny jasny dowod- tak moze myslec tylko "polaczek" wlasnie- zajebujacy na
          budowie w NJ. To nie sposob myslenia Polaka - biznesmana z Polski, ktory
          odniosl sukces chocby minimalny. Poprawiac sobie samopoczucie ogladajac cudzy
          syf? No przeciez od ciebie parchaczu na mile traci wlasnie Greenpointem albo
          Garfield ! Podejrzewam ze to ty do wlasnie do Polski w takim celu
          jezdzisz....samopoczucie sobie poprawic, bo masz depresje z powodu malej ilosci
          swiatla w swej "piwnicy mieszkalnej"

4. >>maly sklepik z 2 pracownikam<<
          , co? I wycieczka do US na 2 miechy?
          Z malego sklepiku w Polsce to mozesz wyszarpnac dzisiaj przy duzym szczesciu 2
          000 zlociszow na miesiac.

RADA:
          Zmien IP, zmien SN i prowokuj dalej.
    • Gość: zxdx Re: polacy w usa IP: *.102.hostpool.rsmi.com 21.01.03, 20:20
      Gość portalu: ROBERT napisał(a):

> jutro wracam po 4 miesiacach zwiedzania USA do Polski. przejechalismy razem z
      > zona ponad 20.000 mil przez ten okres zostawilem tu ponad 8.000 US$ i nie
      > wiem dlaczego ale polacy ktorzy tu siedza na stale w tym takze moja daleka
      > rodzina uwaza mnie za jakiegos dziwaka, ze nie pracuje, ze sie obijam, ze
      > zwiedzam zamiast od rana do nocy zapieprzac na budowie. Juz drugiego dnia gdy
      > przyjechalem do USA moj wujek oznajmil mi, ze zalatwil mi robote na stucco za
      > 12$ na godzine(nigdy nie prosilem go o jakies posrednictwo), gdy mu
      > powiedzialem ze przyjechalem tu zwiedzac a nie pracowac to sie obrazil na
      > mnie i wujek juz chyba nie czuje sie moim wujkiem od tamtej pory, bo sie
      > przestal odzywac do mnie gdy czasem wpadalem do NJ gdzie wynajelem chate na
      > baze wypadowa. W umyslach "polaczkow" ciagle jest zakodowane ze przyjazd do
      > usa to tylko za praca i inne mozliwosci nie wchodza w rachube no bo jak ze to
      > polak w usa i turysta, przeciez wiadomo ze to musi byc walek. tym bardziej
      > pozdrawiam tych polakow ktorzy mi sie nie dziwili, nie krecili glowami a
      > czasem doradzili co warto zobaczyc w ich okolicach - dziekuje wam. do rodakow
      > w kraju - ameryka ktora znacie z tv to wszystko prawda jest ladnie , pieknie
      > nawet czasami, ale nie tam gdzie sa zaglebia polskie typu greenpoint,
      > passaic, garfield, ridgewood, jackowo - tam jest ameryka jakiej w tv nie
      > widzieliscie chyba ze ogladaliscie lonely planet o bangladeszu, tak to jest
      > blisko tego wizerunku. jak bedziecie turystycznie w usa to unikajcie tych
      > miejsc chyba ze chcecie porawic swoje samopoczucie i zobaczyc, ze ludzie zyja
      > w stanach na duzo nizszym poziomie niz w polsce to OK jedzcie tam, na pewno
      > bedziecie zadowoleni z tych widokow.

ALE CHUJU JEBANY SIEDZIALES PRZEZ TE 4 MIESIACE NA ICH KOSZT NIE? DPO ROBOTY
      GLABUIE. WAKACJE SIE MA DO MIESIACA A POTEM DO ROBOTY POLSKI LENIU.

• bbaumgart Re: polacy w usa 21.01.03, 20:25

> ALE CHUJU JEBANY SIEDZIALES PRZEZ TE 4 MIESIACE NA ICH KOSZT NIE? DPO ROBOTY
        > GLABUIE. WAKACJE SIE MA DO MIESIACA A POTEM DO ROBOTY POLSKI LENIU.

CHYBA ZE JEST SIE "wujem" I ZAPIERDALA SIE TANGO Z MIOTLA PRZY SPRZATANIU
        SKLEPOW CALY CZAS. WTEDY WAKACJE MA SIE TYLKO PO SMIERCI.
        >
        • Gość: SDFDSA Re: polacy w usa IP: *.102.hostpool.rsmi.com 21.01.03, 20:51
          bbaumgart napisał:

>
          > > ALE CHUJU JEBANY SIEDZIALES PRZEZ TE 4 MIESIACE NA ICH KOSZT NIE? DPO ROBO
          > TY
          > > GLABUIE. WAKACJE SIE MA DO MIESIACA A POTEM DO ROBOTY POLSKI LENIU.
          >
          > CHYBA ZE JEST SIE "wujem" I ZAPIERDALA SIE TANGO Z MIOTLA PRZY SPRZATANIU
          > SKLEPOW CALY CZAS. WTEDY WAKACJE MA SIE TYLKO PO SMIERCI.
          > >
          ZNOWU JEBANY BAMGACIE PROWOKATORZE SAM SIE ZDEMASKOWALES?

NO TO JAK TAM TE TWOJE WAKACJE? HA HA
          DEBILKU Z GINPOINTA/JACUSIOWA. HOP NA WENA WOZIC BABY NA SPRZTANIE
          • millionerka Przepraszam panow, ze osmielam sie zarumienic 22.01.03, 05:47
            ale wydaje mi sie, jak bardzo humorystycznie ze soba rozmawiacie, to jednak
            moze zbyt humorystycznie?? Pozdrawiam panow Polakow na obczyznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka