Dodaj do ulubionych

Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!!

11.06.06, 19:01
przeznaczam na 10 dni okolo 3.500 $$$$ hahahaahahhaahah! kogo na to
stac ??/!!!! wiadomo my w USA !!! mozemy sobie pozwolic na takie
wyjazdy ,kiedy w calej Ameryce zaczyna sie okres zaru !!!,wilgoci, ja
odpoczywam w przyjemnym chlodzie dalekiej polnocy canadyjskiej !! powyzej
Quebec ,wedkowanie i przyroda nieskazitelna dwuplatowy samolocik sportowy
dowiezie w najskrytsze zakatki canadyjskich jezior.
Obserwuj wątek
    • corrina Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 11.06.06, 19:16
      uwazaj na czarne muszki i komary wielkosci konika polnego
    • prawdziwawadera2 Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 12.06.06, 05:37
      hotdog-czym ty sie chwalisz?
      3.5 tys dolarow to Polacy w Polsce wydaja na wakacje.
      Toc to tylko 10.500 zlsmile)/ licze dolara po 3 zl/.
      Nawet Polakom w Polsce nie zaimponujesz.
      Ja sie smieje z tych 3.500 tys ktore ty wydajesz na 10 dni wakacjii,
      Wlasnie wrocilam z 10-cio dniowych wakacji, $3.500 ja wydalam tylko za hotel/
      bez posilkow/ i przlot, dolicz reszte.
      Mnie nie imponujesz, i mysle, ze nikomu z Polonii.
      Jestes prostakiem, skoro dla Ciebie to kwota, ktora chcesz innym zaimponowac!
      Pozdrawiam
      Wadera
    • caesar_pl Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 12.06.06, 07:11
      Jak sie tym chwalisz to znaczy ze urlop u was rzadkoscia...
      • hotdog1 Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 03:05
        wydaje w ciagu 10 dni 3,500 US$,malo kogo na to stac w Canadzie z tych co
        placa mortgagie i raty za samochody i inne splaty na credit card,a juz w
        Polsce to tylko jednego mieszkanca na kilka milionow ,hahahahahaha,reszta
        siedzi pod namiotem na brzegu lasku i gotuje zupke z proszku w maszynce
        denaturowej,niech mi nikt nie opowiada glupot ze stac ludzi co mieszkaja na
        codzien w wielkich kolchozach betonowych blokowiskach na jakiekolwiek
        wakacje . Nie ma pieniedzy zeby dzieci wyslac na obozy harcerskie czy
        kolonie ,a skad dopiero na wczasy za taaaaaaakie pieniadze,co 3 cie dziecko w
        szkole w Polsce nie ma pieniedzy na kupno snadania,wiec o czym tu gadamy ??
    • hotdog1 Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 03:37
      sredni zarobek robotnika w Polsce to 1200 - 1800 zl w tym mieszkanie
      kosztuje polowe zarobku a gdzie pozostale koszty utzymania?, zeby odlozyc
      10.000zl musi prawie rok nic nie jesc i siedziec po ciemku w domu bez
      ogrzewania.
      • prawdziwawadera2 Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 04:07
        hotdog?Kiedy byles w Polsce ostani raz?
        Czy moze Ciebie nie stac na wyjazd do Polski.
        Ja bywam w Polsce prawie co roku, widze tych "pseudobiednych" Polakow.
        W POlsce jest dobrze!!!
        Ja tam biedy nie widze. Na ulicach wiekszych miast moda rodem z Paryza!
        Samochody Polacy parkuja w 3 rzedach na chodnikach , bo sie nie mieszcza.
        Cwansi "bezrobotni"biora po 5 zl, za trzymanie porzadku na tychze chodniko-
        parkingach.Mowie o Centrum Warszawy i Wroclawia.
        A bieda, jest tam gdzie byla zawsze!!! W rodzinach patalogicznych, i w biednych
        regionach Polski- Suwalki, Bieszczady, jeszcze troche biedniej jest tam gdzie
        byl przemysl ujednolicony. Mam na mysli Gorny Slask i byle woj. Walbrzyskie.
        Pozatem biede maja lenie ktorym pracowac sie nie chce!!!
        Dla chetnych do pracy , pracy jest dosc. Moze nie sa to prace za 5 tys zl na
        miesiac ale tak jak mowisz 1200-1800 sa wszedzie.
        A teraz Ci przelicze: Ja i moje kolezanki w biurach w latach 76-80 zarabialysmy
        po 1200 do 1600 zl na miesiac
        ja mialam dodatku funkcyjnego 300zl za kierownicze stanowisko ale przy tym
        premie uznaniowa czyli praktycznie jej nie mialam, bo premia byla uzalezniona
        od prosperacjii zakladu a z tym bylo raczej nie wesolo.
        A teraz podam ci koszty utrzymania w skrocie:
        Mieszkanie m4 wlasnosciowe w centrum W-wia 1280 zl + oplaty za swoatlo i gaz/
        ogrzewanie i woda wliczone w czynsz.
        A teraz w kilogramach produkty spozywcze:
        kg schabu-56 zl
        zeberek- 28 zl
        wolowe na rosol 30 zl
        wolowe od szynki 54 zl
        kg szynki 116 zl
        kg jalowcowej 72 zl
        kg zwyczajnej 36 zl
        chleb maly-8 zl
        kg cukru-10.50
        kg ryzu-8 zl
        but/ kozaczki na zime/ zwykle/ 500-700 zl/
        "sztyblety"/ kozaczki zimowe ze skorki wsuwane bez zamka, robione na zamowienie
        u szewca 2000 zl.
        Zlobek miesiecznie 360 zl
        Mysle , ze to powinno Ci wystarczyc
        teraz ceny obecne- nie znam dokaldnie, ale kg dobrej kilbasy mzna juz kupic za
        15 zl. Wiejska kure na palcu Bancha w Warszawie moglam kupic za 6 zl/ prosila
        wrecz kobieta zebym kupila bo cieplo bylo i targ sie juz konzcyl.
        Kobialke nieduza malin placilam 5 zl.Doreszty zapytam jutro siostre o dokaldne
        ceny bo jest tutaj u mnie tylko pracuje i nie mam jej pod reka zeby zapytac.
        Jak myslisz, kiedy wartosc tych 1200 - 1800 zl byla wieksza?
        Jak myslisz, skad tyle samochodow na ulicach. Praktycznie 3/4 Polakow jezdzi
        samochodem, drozszym lub tanszym ale jezdza. A cena benzyny juz prawie 4 dol za
        litr i stac Ich na to.Domy rosna jak na drozdzach. Ceny mieszkan to juzu
        dziesiatki dolarow a wieksze i setki. Skad na to Polacy maja-jak myslisz?
        Zatem nie opowiadaj o biedzie w Polsce. Zeby biede widziec i wiedziec skad sie
        bierze, trzeba tam pozyc chociaz rok! A to , ze Polacy narzekaja ? A kiedy nie
        narzekali? Przeciez tak tzreba, szczegolnie do rodziny z Usa czy innego
        zachodniego kraju> A nuz cos kapnasmile)
        Ja sie juz do tego narzekania przyzwyczailam i im oni wicej narzekaja tym mniej
        dostaja ode mnie. Bo umiem realnie ocenic sytuacje ekonomiczna w Polsce i "ich"
        ralne potzreby, a na luksusy musza sobie sami zarobic .
        Pozdrawiam
        Wadera
        Ps. Chcesz polemizowac-zapraszam! Pzrytocze Ci mnostwo pzrykladow, ze dziadami
        to jest wielu z nas zyjacych tutaj na zachodzie!!!Procentowo pewnie tyle samo
        biednej polonii co i Polakow w Polscesmile)
        Pozdrawiam
        • prawdziwawadera2 Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 04:12
          poprawka: mieszkanie m4 w centrum Wroclawia placilam 280 zl nie jak napisalam
          wyzej 1280
          Pozdrawiam
          • flipflap Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 05:04
            Ty Wadera te swoja dynke uzywasz tylko do noszenia kapeluszy. Nic wiecej.

Napisz te swoje bzdury na forum kraj lub wielka brytania. Zjedza ciebie.
            Zacznij myslec kobieto.
          • pis.doff Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 05:14
            no i warto bylo zaplacic te 280 zetowza noc? Taka obrotna baba jak ty to
            powinna miec juz dawno mieszkanie w rynku.
        • edytkus Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 05:40
          prawdziwawadera2 napisała:

> Na ulicach wiekszych miast moda rodem z Paryza!

acha, w duzych miastach, ale i tam zuzycie mydla i pasty do zebow (o dobrych perfumach nie
          wspominajac) jest nieproporcjonlanie male w stosunku do liczby meiszkancow

> Samochody Polacy parkuja w 3 rzedach na chodnikach , bo sie nie mieszcza.

nie rozsmieszaj, parkuja na chodnikach bo nie ma parkingow

> A bieda, jest tam gdzie byla zawsze!!! W rodzinach patalogicznych, i w biednych
          >
          > regionach Polski- Suwalki, Bieszczady, jeszcze troche biedniej jest tam gdzie
          > byl przemysl ujednolicony. Mam na mysli Gorny Slask i byle woj. Walbrzyskie.

uuu, ale moda prosto z Paryza tam tez obowiazuje?

>Wiejska kure na palcu Bancha w Warszawie moglam kupic za 6 zl/ prosila
          > wrecz kobieta zebym kupila bo cieplo bylo i targ sie juz konzcyl.

best case scenario: na deser przygoda ze wspaniala polska sluzba zdrowia, mniam mniam
          worst case scenario: ostatni posilek w zyciu

> Jak myslisz, skad tyle samochodow na ulicach.

Jak to skad? z niemieckich zlomowisk

> A cena benzyny juz prawie 4 dol za
          >
          > litr i stac Ich na to.

maja wyjscie? a czy ich stac? przeciez polowa aut nalezy do roznych firm a nie prywatnych osob, tak
          samo jest z tel. komorkowymi

>Domy rosna jak na drozdzach. Ceny mieszkan to juzu
          > dziesiatki dolarow a wieksze i setki. Skad na to Polacy maja-jak myslisz?

Polacy biora kredyty na cale zycie a potem jedza makaron zamiast obiadu - poczytaj edziecko jak
          dziewczyny sie zala.

>Bo umiem realnie ocenic sytuacje ekonomiczna w Polsce

zupelnie jak bracia K. wink

Warszawa to nie cala Polska!!!
          • prawdziwawadera2 Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 14:45
            No kochani rodacy na zachodzie!!!
            Po takich komentarzach zap......dalac te overtime albo jakies tam partime job i
            posylac tej biednej rodzinie w Polsce, odczasu do czasu o kolezance nie
            zapomnij edyktus bo tez biednasadCieszycie sie, ze w Polsce gorzej jak w USa,
            dowartosciowujesie sie tym. Czasami czosnka czytam i dobrze robi, ze wam
            przylozy z grubej..... Nalezy sie wam to!Ja traktuje siebie kobieta, dlatego
            nie napisze tak jak on ale mysle to samo!/no prawie/. Ciecie ja wlasnym
            samochodem jezdzilam juz w 77 roku i mieszkanie wlasnosciowe we Wrocalwiu
            mialam w 76 roku. Dzisiaj jestem......hahahahasmile
            A wy cmoki? ani w Polsce ani tutaj-ale trudno od Was czegos wiecej wymagac po
            takich komentarzach!!
            Flip-flap, krolu-samozwancu tego forum. Nie lubie kapeluszy dlatego ich nie
            nosze, a glowe mam nie tylko od parady . Prawda boli, zatem chcesz sie mnie
            pozbyc z tego forum?
            Sluzba zdrowia- owszem szwnakuje.Lekarze malo zarabiaja? a te lapowki myslicie,
            ze nikt o tym nie wie w Polsce.Myslicie, ze jak beda wiecej zarabiac to nie
            beda brac albo powiedza, ze maja juz dosc! Jezeli naprawde tak myslicie, to
            jestescie naprawde cwoki skonczone!!!!!Nie bede sie ustosunkowywac do waszych
            glupich komentarzy, bo mi szkoda czasu , woleisc na ogrod i popatrzec co mi
            dzisiaj rozkwitlo po raz 1-wszysmile)...........
            A bieda jest w kazdym kraju , durnie!! Obejrzyjcie sie wokol siebie tez
            zobaczycie biede!!!!! Ale to nie wasza bieda, bo tym niemozecie sie
            dowartosciowac-prawda.
            Najlatwiej przylozyc Polakom? tak po bratersku prosto w twarz!!!!
            Chamstwo jestescie!!!!!
            Po kolei!!!!!! Ode mnie prosze sie odczepic, do piet mi nie dorosliscie pod
            zadnym wzgledem . Flip- rozumu mam tyle co ty , ....nazi /nastepny wielce
            uczony/ nazwalam go inteligentny cham i nie odwoluje/i cala ta wasza banda !!!!
            Zal mi was, ze zmarnowaliscie czas kiedy mozna bylo cos z zyciem zrobic a teraz
            szlag was trafia!!
            Stoicie w miejscu a kto stoi w miejscu ten sie cofa!!!
            Raz na zawsze zapamietaj cieciu jeden z drugim!!
            A od Polski i POlakow wara!!!!!!!!!
            Chcecie sie dowartosciowywac, prosze to robic porownujac siebie nawzajem!!!!!!

Wadrea
            • edytkus Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 16:26
              prawdziwawadera2 napisała:

> posylac tej biednej rodzinie w Polsce, odczasu do czasu o kolezance nie
              > zapomnij edyktus bo tez biednasad

chyba na glowe upadlas, co ja organizacja charytatywna jestem?

>Cieszycie sie, ze w Polsce gorzej jak w USa,
              > dowartosciowujesie sie tym.

jednak upadlas na glowe

>Czasami czosnka czytam i dobrze robi, ze wam
              > przylozy z grubej.....

jedyne co czosnek moze to wypalic cos nic z gruszki ni z pietruszki, a przykladaja to jemu raczej

>Nalezy sie wam to!Ja traktuje siebie kobieta, dlatego
              > nie napisze tak jak on ale mysle to samo!/no prawie/. Ciecie ja wlasnym
              > samochodem jezdzilam juz w 77 roku i mieszkanie wlasnosciowe we Wrocalwiu
              > mialam w 76 roku. Dzisiaj jestem......hahahahasmile

w 77 roku to ja mialam dwa lata wiec Twoje wspomnienia nie robia na mnie zadnego wrazenia wink

> Najlatwiej przylozyc Polakom? tak po bratersku prosto w twarz!!!!
              > Chamstwo jestescie!!!!!

napisalam ze parkingow nie ma a ta od razu o policzkach surprised

> Flip- rozumu mam tyle co ty ,

zdecydowanie za nisko go oceniasz surprised

>....nazi /nastepny wielce
              > uczony/ nazwalam go inteligentny cham

smile)), zupa tu i zupa tam, niesamowicie popularny sie ostatnio zrobil

> Raz na zawsze zapamietaj cieciu jeden z drugim!!

jak to bylo? "nazywam siebie kobieta"... puste slowa?

> A od Polski i POlakow wara!!!!!!!!!
              > Chcecie sie dowartosciowywac, prosze to robic porownujac siebie nawzajem!!!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=43455579&a=43516854 - tylko przeczytaj
              dokladnie!
              • edytkus Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 17:20
                niezbyt ciekawie pachnacy watek o samochodach
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=43613792&v=2&s=0
              • _czosnek_ Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 17:43
                Nie cierpie cieci i burakow i mnie sie takie forum trafilo.
                • pis.doff Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 18.06.06, 04:41
                  Fakt ze burakow tu pelno bo tacy dostawali pozwolenie na wyjazd ale ta merigold
                  zauwazyla chyba cos tendencyjnego. Z drugiej strony pisze ze chodzi na masaz i
                  na jakis guam (obawiam sie ze moze to byc tarzanie sie w guano).

Z żadnej biedy. Towarzystwo przeniesiono do miast ze cuchnących czworaków w
                  których żyło razem z kozą i kurami, z hoteli robotniczych, z wioch gdzie kąpano
                  się raz w sobotę całą rodziną w balii i nawyki zostały. Kupią sobie zestaw kina
                  domowego i samochód ze szrotu ale trampki na stadionie i jakieś łachy z
                  poliestru. A już pralnia to burżujstwo.wink

• Re: A tam z biedy
                  marta76 14.06.06, 21:07 + odpowiedz

Pralnia ??oszalałaś.Wydać 25 zł za wypranie kostiumu,jak juz nowy można pewnie
                  od chińczyków kupic na stadionie.big_grinDDDDD
            • pis.doff no, fajnie, piana poleciala, otrzyj i odpowiedz 14.06.06, 17:14
              warto bylo placic we wrocku 280zl za noc przez kilka dni? Warto bylo?

A na twoich reklamowanych Alaska Cruiseies to ostatnio znalezli jakies syfka
              jedzeniowego. Smacznego. Osiagniecia wroclawskie w roku 1977 dowodza jednego:
              musialas sp..lac bo sie grunt pod nogami palil.
            • _czosnek_ Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 17:44
              Bez komentarza.
    • edytkus Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 16:37
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=43553494&v=2&s=0
      • pis.doff Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 17:17
        dobre!

Lila po co Ci tłuczek do mięsa??? Jak klopsy zabierasz??

• Re: pakuję się nad morze - odechciało mi się jech
        lila1974 14.06.06, 10:40 + odpowiedz

Klopsy dla dziewczynek - mąż padlinożerca - karkówkę tłukłam i schab smile
        Sama żarłam białą kaszankę - hit grilla smile
    • donk Re: Jade na wakacje za 3 tygodnie juz !!!! 14.06.06, 18:52
      Na ryby tez lubiem chodzisz ale nie lubiem wyciongac haczyka rybie z pyska bo
      mdlejem. heheh
      • hotdog1 Wiadera sie wsciekla ?? 15.06.06, 03:27
        czym ona sie bez przerwy chwali?,skoro tak dobrze miala w Polsce to po co
        wyjezdrzala ?,skoro i dzis jest tak super w Polandii to dlaczego jeszcze
        siedzi w Ameryce?,zupelnie nie moge zrozumiec tego toku myslenia.
        Zgadzam sie z powyzszymi ze 80 % samochodow w Polsce to przywleczone trupy
        ze zlomowisk z Rajchu ,sikniete w polskich blacharniach na nowo
        farba,wygladaja jak nowki,i to daje zludzenie "szczescia" w Polsce.
        Owszem buduja sie masowo w Polsce ale to wysilek kilku pokolen ,zazwyczaj
        finansuja to rodzice lub dziadkowie ktorzy cale zycie ciulali kazdy
        grosz,zeby pod koniec zycia dzieci mogly sie wybudowac,gdyz nadal jest to
        jedyna droga w Polsce do osiagniecia wlasnego lokum.
        Owszem sa tez ludzie dobrze zarabiajacy w Polandii ktorych stac na wiele ,ale
        to nie oni stanowia mase narodowa ,podobnie jak milionerzy w Ameryce nie
        stanowia wiekszosci spoleczenstwa,bo wiekszosc to ci ktorzy stoja w
        fabrykach przy maszynach ,wiekszosc to ci co sprztaja lub maluja ,lub klada
        dachy i oni za swoje zarobione pieniadze w ciagu 8 godzin pracy moga sobie
        wiecej kupic w Ameryce niz taki sam robol kladacy dachy w Polsce,lub taki sam
        spawacz w Baltimore stoczni a spawacz w stoczni w Gdansku .
        A Widera to ma zaklad ginekologiczny w Ameryce ?
        • ertes [...] 15.06.06, 03:54
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • hotdog1 wakacje to relax 17.06.06, 16:13
            i nie nalezy sie szczypac z forsa !! wedki gotowe !! duzy ponton z silnikem
            Mercury zapas odziezy i dzika Canada i jeziora i lasy czekaja !! . Jeden
            kurs samolociku to wydatek okolo 300$$ a trzeba zrobic kilka ,okolo 5 -8 a
            reszta to wielka przygoda ,a u boku sztucer Browning.
            • pis.doff Re: wakacje to relax 17.06.06, 16:26
              jeszcze dopoki nmie wymieniles atrybutow swojego luksusu to moglem jeszcze
              zrozumiec twoja fascynacje urlopem: ot, jeszcze jeden mlotek zachrzania na
              tasmie i marzy o dzikiej naturze. Ale jak wymieniles 'ponton (boat)', silnik
              Mercury i 'sztucer' to terazjuz wiem kim jestes. Dac sie okazac na pontonie
              (boat) to juz szczyt niedoleznosci wieku starczego. O przyrzadzie do szczelania
              nie wspomne no bo kazdy millworker takie cos lubi miec. Ot, cep polski na
              lobczyznie.

hotdog1 napisał:

> i nie nalezy sie szczypac z forsa !! wedki gotowe !! duzy ponton z silnikem
              > Mercury zapas odziezy i dzika Canada i jeziora i lasy czekaja !! . Jeden
              > kurs samolociku to wydatek okolo 300$$ a trzeba zrobic kilka ,okolo 5 -8 a
              > reszta to wielka przygoda ,a u boku sztucer Browning.
              • artur666 Re: wakacje to relax 17.06.06, 17:21
                Natura, to chyba jedna rzecz ktora jest tam do pozazdroszczenia.
                Dlaczego chcesz 5-8 razy latac? Nie mozesz sie obejsc kilka dni bez "zapachu"
                miasta?
                • hotdog1 Re: wakacje to relax 17.06.06, 18:34
                  wylatuje z jednego punktu ,potem samolocik odbiera mnie i zawozi w inny
                  oddalony kilkaset lub kilkadziesiat mil ,siedzenie w jednym miejscu to za
                  dlugo i strata czasu i za duzo jest do zobaczenia pieknych jezior i innych
                  akwenow wodnych.
                  pozdrowienia dla tych co musza gnic ! przywiazani do 12 godzinnego dnai
                  pracy w wszelkich gumowniach ,piekarniach, i na nocna zmiane sprzatan
                  biurowcow !! ,ehehehheeheh,idzcie moim sladem bierzcie wakacje ,zamiast
                  wysylac paczki do Polski.
                  • pis.doff no a jak juz bedziesz sie bujal na pontonie z 18.06.06, 04:30
                    dwururka pod (smierdzaca) pacha to pomysl o tych ktorzy zyja w Polsce i maja
                    wakacje caly rok, np na Mazurach czy na Baltyku na wlasnym 12 metrowym
                    jachcie. Zapraszam na forum 'zeglrstwo' i 'zeglarstwo morskie'.
    • naclau Najlepiej jest u nas w Lomzy 17.06.06, 23:36
      sami sprawdzcie

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3423435.html
      • hotdog1 Re: Najlepiej jest u mnie wna Zachodziie 18.06.06, 04:52
        a ZAchod kojarzy sie dla Lomzy z Ziemia Odzyskana ,czyli z zachodnimi
        terebnami PRLu tzn byle wojew. lubuskie czyli zielonogorskie. ale niestety
        stamtad jest ty
        • hotdog1 Re: Najlepiej jest u mnie wna Zachodziie 18.06.06, 04:53
          tylko 55% lu
    • hotdog1 Re: Najlepiej jest u mnie wna Zachodziie 18.06.06, 04:57
      na Zachodzie jest wszystko !!
      • fan.club1 hotdog: na Zachodzie jest wszystko! A gorące 18.06.06, 16:27
        A gorące kundelki też?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka