Dodaj do ulubionych

Kotlet schabowy z koscia po polsku

22.01.03, 00:01
Mieso schabowe z koscia rozbijamy tluczkiem , Nastepnie solimy i pieprzymy .Maczmy w jajku , nastepnie w bulce
tartej i pwtarzamy czynnosc najpierw jajko potem bulka.Na rozgrzna patelnie dajemy odrobine oleju moze byc
sojowy rzepakowy albo slonecznikowy i kaldziemy mieso .Smazymy z obu stron starajac sie uzyskac kolr jasno
zlocisty .To jest bardzo wazne by nie przypalic kotleta.Podajemy z ziemniakami z wody i z zasmazana kapusta na
slodko .Smacznego
Obserwuj wątek
    • spermojad Re: Kotlet schabowy z koscia po polsku 22.01.03, 00:47
      bardzo dobre i koniecznie z tqa kapusta. U nas po swiniobiciu to sie tak najemy
      tych kotletow ze nikt nie moze chodzic.
      • Gość: Jeszcze Polak Re: Kotlet schabowy z koscia po polsku IP: *.msns.str.ptd.net 22.01.03, 01:01
        Mysle ze schabowy jest z ogorkiem malosolnym dobrze doszlym jeszcze nie
        kiszonym a kapustka z grochem do golonki po bawarsku z Puszczykowa z
        restouracji zrobionej z Palmiarnii co za jedzonko tam bylo za czasow GS
        strasznie duzo i jak tanio tak tanio ze z Koszalina cala banda jezdzilismy na
        obiad kolo Poznania to byly czasy

A tak ogolnie jak kaczka to przed Poznaniem jak drob to przed Katowicami a naj
        golonka do w Europejskim ciekawe czy tak jeszcze jest Pozdrawiam i paluszki
        lizac
        • Gość: Tomek Re: Kotlet schabowy z koscia po polsku IP: *.broadcom.com 22.01.03, 01:36
          Podaj przepis na ta kapuste na slodko.
          • Gość: ariane Re: Kotlet schabowy z koscia po polsku IP: *.netvigator.com 22.01.03, 05:23
            smazony na oleju? Od kiedy to jest "po polsku".....
            • millionerka Do pana Bruno 22.01.03, 05:45
              Czy pan Bruno ma hobby gotowania czy jest po prostu glodny? Widze bardzo wiele
              pan postow i jestem nieco zdziwiona, ze jest pan az tak barzo wyglodzony.
              Prosze pana i martwie sie ze pan chodzi glodny. Z przyjemnoscia przysle panu
              paczke dobrego jedzenia jezeli sprawi to panu przyjemnosc. Pozdrawiam na
              obczyznie.
              • miriam13 Re: Do pana Bruno 22.01.03, 18:07
                millionerka napisała:

> Czy pan Bruno ma hobby gotowania czy jest po prostu glodny? Widze bardzo
                wiele
                > pan postow i jestem nieco zdziwiona, ze jest pan az tak barzo wyglodzony.
                > Prosze pana i martwie sie ze pan chodzi glodny. Z przyjemnoscia przysle panu
                > paczke dobrego jedzenia jezeli sprawi to panu przyjemnosc. Pozdrawiam na
                > obczyznie.-biedna ty jezeli jestes na obczyznie,ja jestem u siebie
    • lolo271 Re: Kotlet schabowy z koscia po polsku 22.01.03, 17:13
      <>...Tylko na masle!
      I tylko bulka tarta?......a maka poznanska?........
      Nie lepiej wyciac ta kosc?Oj,Bruno,jakos to tak prowizorycznie zrobiony ten
      kotlet!
      • bruno5 Re: Kotlet schabowy z koscia po polsku 22.01.03, 17:15
        Kosc nadaje doskonalego smaku kotletowi .Nalezy zostawic takze odrobine tluszczu przy miesie na kotlet
        to wszystko poprawia smak .
    • miriam13 Re:do milionerki 22.01.03, 17:47
      wynos sie na polonie bis,ja bardzo lubie jego posty
      • millionerka do mnie? Dziekuje 22.01.03, 18:58
        chuj ci w dupe stara wariatko.
    • miriam13 Re: Kotlet schabowy z koscia po polsku-do milioner 22.01.03, 19:37
      no i wyszlo szydlo z worka milionerka to zdezelowana dziwka
      • spermojad Miriam 69 23.01.03, 00:38
        a jak ty myslisz ona ta milionerka doszla do pieniedzy? Z gotowania w
        restauracji czy tak jak ty z mycia klopow?
        • miriam13 Re: Miriam 69 23.01.03, 16:29
          co ty z tymi klopami ja je myje ale u siebie w domu,niestety 3 lazienki,moze
          polacy w us ktorzy sa nielegalnie musza te prace robic to mi przykro ale tu w
          kanadzie nie znam nikogo z polakow kto te klopy myje,kazdy raczej pracuje w
          swoim zawodzie-chyba ze sie chodzilo za szkole a nie do szkoly,ale to inny temat
    • Gość: Mister Re: Kotlet schabowy z koscia po polsku IP: PROXY* / 145.4.198.* 22.01.03, 19:54

schabowy, czyli nieudolna imitacja sznycla po wiedensku. Koszmar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka