lorienn 21.06.06, 14:30 Czy ktoś z szanownych forumowiczek zna kogoś (lub sama planuje)rodzić we Włoszech? Jakie tam są warunki? Jakie opłaty itepe.. bardzo prosze o info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: Rodzić we Włoszech 21.06.06, 14:33 a dlaczego akurat Wlochy?Byly tutaj dziewczyny,ktore planowaly rodzic w Niemczech.Ja tez rodze w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
lorienn Re: Rodzić we Włoszech 21.06.06, 14:38 tam mam rodzinę, więc jakoś mi tak "bardziej po drodze" A co do Niemiec, to była gdzies tutaj jakaś konkretna rozmowa którą można by poczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Rodzić we Włoszech 21.06.06, 14:44 Polnocne Wlochy - ok. poludniowe zdecydowanie odradzam. Moze zapytaj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10307 Odpowiedz Link Zgłoś
lorienn Re: Rodzić we Włoszech 21.06.06, 18:26 Jesli sie zdecyduję to miałoby to być w Cesenie lub Bolonii czyli jak najbardziej północ (a przynajmniej jeszcze ten region się łapie Odpowiedz Link Zgłoś
76magda76 Re: Rodzić we Włoszech 21.06.06, 18:43 moja siostra rodzila na poludniu i byla zachwycona. Moglam byc przy niej caly czas, miala cesarke i tylko w tym momencie jej nie towarzyszylam. Lekarze i pielgniarki widac ze robia to co lubia (albo poprostu sa lepiej placeni), ale wszyscy maja bardzo dobre podejcie, sa mili, wyrozumiali... Na sali bylo jedno wolne lozko i wyobrazcie sobie, ze spalam z nia na sali przez 4 noce, dawali mi nawet jedzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
lorienn Re: Rodzić we Włoszech 21.06.06, 19:53 ano własnie... w Polsce to raczej ogromna rzadkość żeby możliwy był pobyt osoby towarzyszącej także po porodzie. A tak z ciekawości: dzieciątko było z wami na sali czy też na osobnej - noworodkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
76magda76 Re: Rodzić we Włoszech 22.06.06, 09:09 na osobnej. Ja tez mialam rodzic tutaj we Wloszech bo tu zyje, ale jak narazie za kilka dni dowiem sie tylko jak we Wloszech robi sie lyzeczkowanie Odpowiedz Link Zgłoś