teddy_bear 21.09.06, 18:06 ale nam sie zebraly tematy obok siebie )))) wydaje mi sie a raczej jestem pewna ze moj 5,5 latek ma stulejke. isc z tym do GP ? czy ktoras z was miala jakies doswiadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lianis Re: stulejka - uk 21.09.06, 19:42 my mielismy. lekarz kazal nam sciagac skorke na mokro przy myciu dosc delikatnie, na poczatku robilismy to my, a potem mlody zaczal pod prysznicem sam walczyc, co jest znacznie lepsze bo sobie sam krzywdy nie zrobi, w tym momencie ma 6 lat i napletek schodzi mu moze nie do konca (jak u starszego) ale jest o niebo lepiej niz bylo, lekarz po niedawnym obejrzeniu go stwierdzil ze juz jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: stulejka - uk 21.09.06, 20:29 no tak ale moj ma juz prawie 6 lat nie wiem czy taka ''reczna '' metoda przyniesie skutki Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: stulejka - uk 21.09.06, 23:08 Tutaj w UK nie stosuja metod typu sciaganie skorki na sile, u mojego synka najpierw dali masc, bardzo kladli nacisk aby niczego nie naciagac i absolutnie nie sprawiac bolu, tylko delikatnie bardzo probowac po 2 tyg od zaczecia stosowania masci. Potem juz bylo ok, teraz nic nie trzeba robic. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: stulejka - uk 21.09.06, 23:26 dzieki za odpowiedzi ,w przyszlym tyg pojde do GP Odpowiedz Link Zgłoś