bruno5 12.03.03, 20:28 Kanada ma najwyzszy odsetek ludzi wyksztalconych. 43 % kanadyjczykow posiada studia wyzsze lub szkole pomaturalna .23 % mieszkancow Kanady posiada dyplomy wyzszych uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
falszywy Re: Taka jest prawda 12.03.03, 20:34 Problem, kurna, tylko taki ze wiekszosc tych ma te papiery z uniwersytetow w Delhi, Bankok, Karaczi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Taka jest prawda 12.03.03, 20:35 Co Ty? Azji nie lubisz? Skad ta antypatia sie w Tobie bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy Re: Taka jest prawda 12.03.03, 20:39 Nie mam nic przeciwko. Stwierdzam tylko fakt. A co on oznacza? Mianowicie to, ze Kanada ma niewielu absolwentow szkol wyzszych wyksztalconych w Kanadzie. Zle czy dobrze? Nie wiem. Nie mieszkam w Kanadzie i nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Taka jest prawda 12.03.03, 20:41 No widzisz! To tak mniej wiecej jak z moimi uczuciami do Ameryki Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: Taka jest prawda 12.03.03, 20:41 Kanada ma 49 uniwersytetow ktore pluja absolwentami kazdego roku . Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Taka jest prawda 12.03.03, 20:44 Pluja? To w sensie pozytywnym czy negatywnym? Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy Re: Taka jest prawda 12.03.03, 20:49 Robus, on ma racje! One pluja tak mocno ze wiekszosc dolatuje do nas na poludnie od granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Taka jest prawda 12.03.03, 21:42 A ja nadal nie kumam. Tzn co? Tacy dobrzy, ze moga sie w USA realizowac czy tacy mierni bo musza po swiecie roboty szukac? Pytam powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: Taka jest prawda 13.03.03, 00:42 Jaki swiat czy to nie wszystko jedno gdzie mlody wyksztalcony Kanadyjczyk pracuje .Chwala mu , ze sie wyksztalcil .Kanada ma tylko 31 mln , a USA 281 i do tego 7 mln nielegalnych .Tam jest ogromny rynek pracy .Tam jest jezyk angielski i tu w Kanadzie jest jezyk angielski wiec w czym problem .Uwazasz , ze lepiej skonczyc 10 klas i klasc dachy na domkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: dobry dekarz jest w cenie i zarabia sporo IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 09:42 Nie bardzo rozumiem kpiącego tonu z pracy dekarzy. W jaki sposób budowałyby się nasze domy, gdyby zabrakło murarzy, ciesli, dekarzy? No w jaki? Czy wiecie jak trudno jest znaleźć dobrego fachowca? Rok, a nawet ciut więcej, czekalismy w kolejce do solidnego "dachowca", by położył ceramikę na naszym nowym domie. Wbrew pozorom nie jest to łatwa praca, fakt dość dobrze opłacana, lecz trzeba znać się na swojej pracy. By do tego dojść trzeba się jej po prostu nauczyć, tak jak i każdego innego zawodu. To, że jeden ma wyższe a drugi jedynie zasadnicze, nie oznacza, że ten drugi jest kims gorszym. Pod warunkiem, że umie wykonywać swoja robote dobrze. Szanowac ludzi pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: dobry dekarz jest w cenie i zarabia sporo IP: *.proxy.aol.com 13.03.03, 10:22 Sylwia jestes madrzejsza niz 99% forumowiczow z tzw wyzszym wyksztalceniem Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: Taka jest prawda 13.03.03, 15:03 Mozest sprecyzowac o co Ci biega? Ja sie pytam o poziom absolwentow a Ty mi tu jakies historie o dekarzach opowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś