Gość: QQQQQQQQ IP: 195.116.220.* 12.11.01, 14:33 CZESC MAM PYTANIE CZY MOZNA W KANADZIE ZMIENIC WIZE TURYSTYCZNA NA INNA I JAK TO SIE ROBI INTERESUJE MNIE STUDENCKA I CZY MOZNA W KANADZIE PRZEDLUZYC WIZE TURYSTYCZNA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A Re: KANADA WIZA IP: *.focal-chi.corecomm.net 16.11.01, 07:16 kANADA TO CHUJOWIZNA, NIE TRAĆ CZASU. POSTARAJ SIĘ DOSTAĆ DO STANÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqqqqqq Re: KANADA WIZA IP: 195.116.220.* 16.11.01, 07:26 powiedz mi jak sie dostac bo ja juz wszystkiego probowalem i nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: KANADA WIZA IP: *.sympatico.ca 16.11.01, 15:18 Gość portalu: QQQQQQQQ napisał(a): > CZESC > MAM PYTANIE CZY MOZNA W KANADZIE ZMIENIC WIZE TURYSTYCZNA NA INNA > I JAK TO SIE ROBI INTERESUJE MNIE STUDENCKA > I CZY MOZNA W KANADZIE PRZEDLUZYC WIZE TURYSTYCZNA Mozna dokonac zarowno jedno jak i drugie. Nalezy wypelnic druk Immigration Canada "Applying to Change Terms and Conditions or Extend Your Stay in Canada" (aplikacja nr IMM 1249), ktory przeznaczony jest m.in. dla: 1. Extension of Visitor Status, 2. Student Authorization, 3. Reinstatement of Visitor Status. Aplikacja powinna byc wyslana najpozniej poltora miesiaca przed uplywem waznosci wizy. Uzasadnienie pozostania musi miec solidne podstawy. Jesli chodzi o wize studencka wskazane jest zalaczenie listu ze szkoly, ze ubiegasz sie o uczeszczanie na dana uczelnie. Oczywiscie jest duza roznica w kosztach nauki jezeli studiujesz jako visitor i jako obywatel (za trzymiesieczny kurs odpowiednio $4000 i $160). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQQQQQQ Re: KANADA WIZA IP: *.enterpol.pl 19.11.01, 19:22 a jak jest z praca czy mozna znalezc ja szybko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy01 Re: KANADA WIZA IP: 66.122.21.* 19.11.01, 19:35 Gość portalu: QQQQQQQQ napisał(a): > a jak jest z praca > czy mozna znalezc ja szybko z praca w Kanadzie jest CIEZKO (relatywnie mowiac), ale poza tym kraj jest ok. Duzo zalezy od twojego wyksztalcenia i doswiadczenia zawodowego no i gdzie wyladujesz (BC, Ontario, Alberta?). Wiekszosc moich znajomych tulala sie latami po beznadziejnych pracach, duzo ponizej ich mozliwosci w Polsce. Dlugofalowe, najlepiej ustawili sie Ci, ktorzy poszli do szkoly/uniwersytet i nauczyli sie jakiegos dobrego zawodu (computer etc). Inna grupa to Ci ktorzy dostali sie na cieple posadki w pod opieka Labour Union, albo pozycje rzadowe. Napisz gdzie jedziesz i jaki jest twoj zawod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQQQQQQ Re: KANADA WIZA IP: 195.116.220.* 20.11.01, 07:23 dzieki za info jade do toronto i mam zamiar popracowac troche na czarno z potem zakrecic sie za jakas szkola i nie mam pojecia jak to mam zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
carla2001 Re: KANADA WIZA 20.11.01, 06:09 Gość portalu: QQQQQQQQ napisał(a): > a jak jest z praca > czy mozna znalezc ja szybko zalezy czego szukasz czy takiej na czarno? Jezeli tak to mowa o jakims wiekszym miescie jak Toronto , etc. Odpowiedz Link Zgłoś
carla2001 Re: Wiza turystyczna w Kandzie 20.11.01, 06:05 Oczywiscie ze tu na miejscu wszystko da sie zrobic. Najwazniejsze to sie najpierw wydostac. Potem to juz da sie wszystko zalatwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQQQQQQ Re: Wiza turystyczna w Kandzie IP: 195.116.220.* 20.11.01, 07:25 to jest moj wariacki pomysl chce poprostu wyjechac z tego kraju i szukam osob ktore pomogly by mi na poczatku chodzi nawet tylko o informacje jak znalezc prace jakie sa zarobki pracy na czarno i jak mozna uzyskac wize inna niz turystyczna Odpowiedz Link Zgłoś