Dodaj do ulubionych

USA raj na ziemi

29.11.06, 23:52
Taka jest niestety prawda,ci ktorzy przyjechali pracuja sa z dala od dziwnych
poloczkow nie narzekaja,maja domy super auta jezdza po Swiecie od czasu do
czasu wpadna do Polski zobaczyc Piekny Kraj i syf Polityczny i do Domciu do
USA!!!

Tak to sie narobilo Praca wzbogaca!!!
Polscy przekreciarze w branzoletkach ,,wrocili do kraju-raju,,
Skonczyly sie artykuly o polskich nierobach i innych polskich wynalazkach!!!

Od pewnego czasu cisza i spokoj i tak trzymac!!!

Cwaniactwo szaleje w Angli Irlandii ciekawe jak dlugo,ponoc co drugi z drugim
lub trzecim nazwiskiem ha ha
Obserwuj wątek
    • hotdog1 Re: USA raj na ziemi 30.11.06, 00:42
      wlasnie tam w Anglii teraz daja popisy !!! pseudo -emigranci !
      • xyz07 Re: USA raj na ziemi 30.11.06, 01:10
        tego mozna sie spodziewac byla ameryka holandia obrabianie jubilerow niemcy
        socjalne pieniadze teraz Anglia i cala reszta Europy Ameryka odpocznie daj tak
        cudutworco zlotego za dolara i po wstydzie za ,,Polakow pseudo w Ameryce
    • kawalerowicz Re: USA raj na ziemi 30.11.06, 02:35
      To dobrze, ze sobie radzisz, ale jak bys po obserwowal spoleczenstwo
      amerykanskie, to bys zauwazl, ze niechwala sie prawie wogle. Moze dlatego, ze
      uwazaja cos takiego jak nabijanie sie z ludzkiego nieszczescia, lub ze wstydu,
      ze maja mnie niz inni ich rodacy.
      Ponoc powodem naszego zycia na ziemi jest: zbieranie doswiadczenia zyciowego i
      przestrzeganie Praw Boskich, a nie robienie pieniedzy na sile. Chyba, ze
      wierzysz w jakas wschodnia religie i reinkarnojesz.
      • piss.doff Re: USA raj na ziemi 30.11.06, 02:45
        biedna masa emigracyjna rodem z wiosek i siol zabuzanskich, druga czesc to
        potomkowie lepszych nardowosci jak np Niemcow, zydow czy Czechow. W sumie to
        nikt normalny nie wyjechal tylko z jakichs powodow musial- choroba psychiczna
        niewykluczona.
        • jp.hi Re: USA raj na ziemi 30.11.06, 06:39
          Nie wiem ilu jest takich jak ja ale jestem przekonamy, ze jestem jednym z wielu.
          Wyjezdzac nie musialem. Powodzilo mi sie w Polsce dobrze. Po studiach mialem
          wysokoplatna, jak na tamte czasy, prace. Podobnie zona. Wlasne mieszkanie, nowy
          Renault. Wyjechalem bo bylem ciekaw nowego. Wierzylem w siebie i potrzebowalem
          nowych wyzwan. Nie interesowaly mnie pieniadze. Ich nigdy mi nie brakowalo.
          Zawsze traktuje je bardzo instrumentalnie. Rzecz nabyta. Rzecz o tyle wazna, ze
          trzeba ja miec na godziwe zycie. Pozadny dom, pozadny samochod, pozadne ubranie
          i brak koniecznosci patrzenia na ceny w sklepach. To tylko tyle.
          Tu w USA poznalem zupelnie inne zycie, innych ludzi. Moge z czystym sumieniem
          powiedziec, inny swiat.
          Teraz czesto mowie, popelnilem w zyciu duzy blad wyjezdzajac 14 lat temu.
          Powinienem byl wyjechcac duzo wczesniej.
          • xyz07 Re: USA raj na ziemi 30.11.06, 17:22
            poczatek lat 80-tych piekna Zona piekne autko,ford sierra xr4i 83r nowiutkie
            ladniejszego w tych latach nie bylo tylko190 mercedes to co pamietam Tajlandia
            Singapur Cala Europa inne kraje Azji kasy ze przykro ale zawsze ciagnelo
            zwidzic zobaczc pomieszkac w innej rzeczywistosci wsrod innych,i sie
            pomieszkalo Niemcy Szwajcaria znowu Niemcy Slask obecnie USA,jest co wspominac
            i niezle doswiatczenie zyciowe.

Dlatego uwazam iz kraj ten jest bardzo dobry do mieszkania oczywiscie na
            bialo/przypadek wylosowalem zielona karte na poczcie za dolara!!!

bez niej zapewne nie znalazl bym sie nigdy w Ameryce nie zwiedzil bym tego
            pieknego kraju Kanady ale jednak ciagnie do powrotu do Polski to juz inna
            Polska inny kraj inne zasady bycia i przezycia dawania sobie rady o to sie nie
            martwie ponoc w zyciu i przezyciu jestem dobry zawsze na cztery lapy.

i owszem Ameryka nie jest krajem dla cwaniakow poznalem takowych ich propozycje
            biznesowe niestety na dzien dzisiejszy wyjechali sami z przypieczonym tylkiem
            lub na koszt Polski

Ci ktorzy pracuja prowadza w miare uczciwie interesy ida do przodu i nie za
            wszelka cene powodzi im sie bardzo dobrze i sa bardzo ostrozni w kontaktach z
            przybyszami z Polski
            Pozdrawiam i Sukcesow Zycze.

Wesolych Swiat
            • piss.doff Re: USA na ziemi 30.11.06, 17:48
              no, nie, pusciles wodze fantazji o tm uczciwym robieniu interesow, to jest
              oksymoron. Poczytaj gazety, popatrz telewizji. Zapomniales o BCCI i kto sie nie
              dostal wtedy do pierdla? podpowiadam, braciszek milosciwie nam panujacego.

enron, to same anioly uczciwosci. itp itd. zlodziejstwo staje sie prosperijacym
              biznesem gdy nie zostaniesz nakryty.

poza tym i ty i phi macie choroby psychiczne. wiem po sobie bo normalne to nie
              jest ze ktos wyjezdza z wlasnego kkraju. Mozna lubiec ten wyjazd, mozna sie
              przekonywac ze to jest najsluszniejsze ale to nie jest normalne, to jest INNE
              czyli w-a-r-i-a-c-t-w-o, ergo choroba psychiczna.

phi 14 lat temu?? czlowieku, wtedy to ja sie owijalem we flage do snu.
              xyz turystyka? Tak, tez tak myslalem. Mam gdzies podroze do jakichs y..nych
              skansenow trzeciego swiata i pretendujacych do rangi drugiego. To tak jakby
              mowic swietemu Piotrowi w raju zeby sobie pojechal an odpoczynek na ziemie.
              • kawalerowicz Re: USA na ziemi 02.12.06, 16:45
                To dobrze, ze ci wspomniani forumowi koledzy nigdy nie mnieli biedy i wogle
                zawsze im sie powodzilo. Bo inaczej mogli by sie nabawic jakies fobji i byc
                bardzo uczuleni na wszelkie obiawy ubustwa. Np. mogli by kupowac nowe
                samochody, nowe domy i wogle cala reszte dubr materialnych. To wszystko na
                kredyt oczywiscie, bez zwracania uwagi na ich przydatnosc funkcjonalna.
                Kupowali by tylko dlatego zeby sie pokazac, ze juz tej biedy niemaja. Czuli by
                sie cos jak farmer przyjezdzajacy do miasta, co jest ubrany jak do "Ospic" i
                wydaje mu sie, ze wszyscy na niego zwracaja uwage.
          • wami41 Re: jp.hi piszesz jak typowy Polak 24.12.06, 23:06
            Renault. Wyjechalem bo bylem ciekaw nowego. Wierzylem w siebie i potrzebowalem
            > nowych wyzwan. Nie interesowaly mnie pieniadze. Ich nigdy mi nie brakowalo.
            > Zawsze traktuje je bardzo instrumentalnie. Rzecz nabyta. Rzecz o tyle wazna,
            ze
            >
            > trzeba ja miec na godziwe zycie. Pozadny dom, pozadny samochod, pozadne
            ubranie
            >
            > i brak koniecznosci patrzenia na ceny w sklepach.

Czlowieku, wypowiadasz sie jak typowy Polak w kulturze ktorego "bycie
            oszczednym" patrzenie na ceny jest przyjmowane jako cos wstydliwego,
            ponizajacego. Wlasciciel sieci sklepow IKEA (bardzo bogaty)nie krepuje sie
            przyznajac iz robi zakupy w sieci WalMart. Osobiscie spotkalem wielu Polakow
            (prawie wszyscy) ktorzy wyjechali z Polski pozostawiajac za soba wielkie
            rancha, luksusowe samochody itp. itd. Puk, puk
        • naiwny12 Do Cenzora Balmy\'ego. 22.12.06, 15:35
          Jak widac, XXX potrafi tylko popisywac sie swym chamstwem, i to za pelnym poparciem Balmy. Nie rozumie kompletnie roznicy miedzy cenzura a moderacja. Czy Balmy moglby zachowac pewna uczciwosc wobec innych uzytkownikow forum?
    • magneto2000 Re: USA raj na ziemi 30.11.06, 21:31
      W USA jest wszystko dobrze tylko za dużo tam czarnuchów. Lipa żyć w takim syfie
      etnicznym.
      • flipflap Re: USA raj na ziemi 02.12.06, 16:57
        magneto2000 napisał:

> W USA jest wszystko dobrze tylko za dużo tam czarnuchów. Lipa żyć w takim syfie
        > etnicznym.

Następny, który USA zna tylko z filmów, hehehehehehe
        • hotdog1 Re: USA raj na ziemi 04.12.06, 03:05
          kupa glupkow !!!,maja opinie o USA jak kon o matematyce
          • waldek.usa A to ciekawostka, gdyz faktycznie sa tu tacy, dla 05.12.06, 19:56
            hotdog1 napisał:

> kupa glupkow !!!,maja opinie o USA jak kon o matematyce

► ktorych Nobel z matematyki i Nobel z fizyki to to samo, hehehe.
            • piss.doff Re: A to ciekawostka, gdyz faktycznie sa tu tacy, 05.12.06, 20:00
              taa, wilczek, hehehe
            • felusiak1 Nobel z matematyki? a z propedeutyki? 23.12.06, 07:18
              A co powiedziałbyś o zdobywcach nagrody Nobla w dziedzinie dymnictwa?
    • tuxxo Re: USA raj na ziemi 23.12.06, 23:10
      xyz07 napisał:

> Taka jest niestety prawda,ci ktorzy przyjechali pracuja sa z dala od dziwnych
      > poloczkow nie narzekaja,maja domy super auta jezdza po Swiecie od czasu do
      > czasu wpadna do Polski zobaczyc Piekny Kraj i syf Polityczny i do Domciu do
      > USA!!!
      >
      > Tak to sie narobilo Praca wzbogaca!!!
      > Polscy przekreciarze w branzoletkach ,,wrocili do kraju-raju,,
      > Skonczyly sie artykuly o polskich nierobach i innych polskich wynalazkach!!!
      >
      > Od pewnego czasu cisza i spokoj i tak trzymac!!!
      >
      > Cwaniactwo szaleje w Angli Irlandii ciekawe jak dlugo,ponoc co drugi z drugim
      > lub trzecim nazwiskiem ha ha

i ty byles chyba kiedys takim cwaniakiem,
      czy juz nie pamietasz wyjazdow turystycznych, po ktorych zostawalo sie na stale
      proszac o azul, a majac na mysli azyl ekonomiczny
      czy jest sens teraz pluc na nastepne fale emigracji?
    • normalski1 Re: USA raj na ziemi 24.12.06, 02:45
      szkoda ze was tam postrzegaja jako POLISH JOKE he he
      poza tym ci wszyscy uczeni to nowo przybyli emigranci ,oficjalnie w USA 70% nie
      umie czytac i pisac ! smart country ?BULL,,S
      • hotdog1 Re: USA raj na ziemi 24.12.06, 05:12
        normalski !!! czy ty jestes nienormalny??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka