piss.doff 11.03.07, 22:40 uzywacie takie do czegos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 22:59 piss.doff napisał: > uzywacie takie do czegos? > Na początek myślałem że żartujesz, szczególnie po słowie "ODKRYŁEM". Zaraz mi się kawał przypomniał jak to dziadzio siedział sobie przy stole i czekał na to żeby mu babcia obiad podała. Nagle jak się nie wkoorwi, z całej siły walnie pięścią w stół aż widelce podskoczyły. Babcia ze zdziwieniem odwraca i pyta się: - A tobie Dziadek co się dzieje? - A jak sobie przypomnę że jak ciebie brałem, a ty nie byłaś dziewicą, to mnie szlag trafia. Dziadzio podobnej "Eureki" dostał jak ty z USB MemStick. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:34 ty powaznie czy zartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:08 Jest to bardzo przyjemny gadżet. Ja używam USB do wielu spraw. Mój księgowy ma ten sam program jak ja. Zamiast setek papierków, zanoszę jedynie USB stick z wiadomościami. Mam USB 2GB. Mozna wiele zdjęc powsadzac. Większość nowych TV mają wejście na USB. Możesz na ekranie TV oglądać zdjęcia z USB. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:12 W pracy uzywam - jezeli mam jakas prezentacje,zamiast targac wlasny laptop, podlaczam stick do komputera w sali konferencyjnej. Czasem do skopiowania danych z jednego komputera na drugi... Odpowiedz Link Zgłoś
onnnnn Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:20 Fajna sprawa. Nawet mozesz kupowac te tanie na ebay, ale nigdy nie uzywal np. w DOS komendy "del*.* ?:". Nie wiem dlaczego, ale sa czesto nie zabespieczone przed tym calkowitym wymazaniem. Mozna znales wymazane, ale juz to jest duza zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:42 mowisz o tym ze mozna undelete, tak? Dla ciekawosci wszedlem Accessories->DOS->USB drive, tak wszystko jest ale po co tak zamiast bezposrednio z XP? jak mozna je zabezpieczyc przed calkowtym wymazaniem (del?)? No i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:52 fajnie a wiec nie tylko ja odkrylem Sa tanie na ebay 2GB juz za $10. Najwyzszy na razie dostepny to 32GB 1, 2, 4, 8, 16 no i 32GB Widzialem to kilka lat temu ale z uwagi na koszt i maly rozmiar opieralem sie temu wynalazkaowi. Probowalem USB drive z uwagi na pamiec ale szybko okazalo sie ze sa dla mnie bezwartosciowe z uwagi na czas przepywu informacji (jako backup). Mnie sie pdooba ze mzona mozna zmagazynowac emaile jako forma najprostszego backup. No i jak ktos cos ode mnie potrzebuje to moge przeniesc w kieszeni zamiast targac caly laptop. Zdjecia pasuja tez dobrze do przenoszenia i komunikacja ftp jak ktos potrzebuje. Wlasnie w ramach eksperymentu przeslalem film 700MB to stick i zajmuje to 6 minut ale latwiej przenosic niz np CD. Czy straciliscie kiedys dane na takim stick-u? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:59 Odkryłeś dopiero teraz? Lepiej późno niż wcale. ) Ja od kupuję je kilku lat. Co pare miesięcy nowy, bo robią coraz wieksze. Mój pierwszy to był 128MB, miesiąc później za te same pieniądze kupiłem 256MB, mineły trzy miesiące i ... Teraz mam 2GB ale już niedługo szarpnę się na 4GB. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 00:03 no wlasnie tojest moj pierwszys dzien i od raz 2GB wiec nie wiem jak je zuzyc? Sluchaj, jak czesto trzeba je oliwic? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 00:23 Ja oliwię tak często jak mogę. Do oliwienia stosuję różne rzeczy, teraz na przykład Cabernet Savignon. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 03:54 uwazaj na oczy zawiera 0.8% metanolu a norma jest 0.3. Chardonney jest ciut gorszy bo ma 1.1% Odpowiedz Link Zgłoś
jp.hi Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 02:40 2GB kupilem rowno 2 lata temu. Wczesniej mialem mniejsze. Nie jest to takie przydatne jak sobie kiedys wyobrazalem ale dla kogos kto stale przenosi dane miedz komputerami moze byc. Przede wszystkim jest to ciagle wolne i latwo zgubic. Podobnie rozczarowany jestem DVD w samochodzie. W domu bezprzewodowa siec ktora u mnie laczy 4 komputery i printer jest bez porownania lepsza niz stick. Nic do tego nie musialem dokupywac. Wireless router dostalem za darmo jeszcze od verizonu a print server byl juz w drukarce laserowej. W laptopie ktorym sie bawie w ogrodzie czy na tarasie moge korzystac ze wszystkiego co mam w desktopie w domu lub komputerow zony. Moge drukowac lub ogladac filmy bez ich sciagania czy kopiowania. Z gadgetami juz tak jest. Przydatne czy nie, warto mniec. To sa zabawki dla doroslych i bez nich zycie byloby nudne. Rzecz w tym aby miec je na czasie. Po czasie to musztarda po obiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 02:50 Wireless network - fajna sprawa. Sam mam podłączone 4 compy. USB jest fajne ja musisz coś przekazać na inny komputer, który nie jest podłączony. Często gęsto, muszę przekazać prezentacje, zdjęcia lub PDF. Nie ma nic lepszego i szybszego niż USB stick' Odpowiedz Link Zgłoś
jp.hi Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 03:29 Racja. Dlatego napisalem, jak ktos potrzebuje przenosic. Korzystam z okazji aby zadac ci pytanie z innej beczki. Kiedys oferowales Google Earth Pro z numerkiem. Pytanie. Czy mapy na tym serverze sa dokladniejsze i nowsze? Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 03:54 jp.hi napisał: > Racja. Dlatego napisalem, jak ktos potrzebuje przenosic. > Korzystam z okazji aby zadac ci pytanie z innej beczki. Kiedys oferowales > Google Earth Pro z numerkiem. Pytanie. Czy mapy na tym serverze sa > dokladniejsze i nowsze? Sprawdz skrzynkę, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 04:18 jak mozna ogladac film bez sciagania? Takich cudow jeszcze nie ma. Chyba ze miales na mysli ze nie musisz wypalac dysku bo mozesz od razu ogladac (ten sciagniety film). co do usb stick to jestem troche zdziwiony ze ci sie to nie podoba--dla mnie to jest super wynalazek, zawsze moge miec w kieszeni okolo 300 sporych ksiazek do czytania (wlasnie podliczylem)...nawet na glos, glosem kobiety najnowsze zabawki: ja sie tylko ciesze ze nie kupilem tych rzeczy ktore wlasnie byly w modzie, np moja ex. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 04:27 Jak masz wireless network to na jednym kompie masz filmy, które mozesz oglądać na każdym komputerze należącym do network bez konieczności używania USB lub wypalania na CD. Odpowiedz Link Zgłoś
jp.hi Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 05:27 Wyobraz sobie szybkosc przesylu 100Mb/s. Nie 2, 3, 5 Mb/s jak DSL internet. Z ta szybkoscia w czasie realnym z latwoscia mozesz odtwazac filmy w przecietniej rozdzielnosci 720x480 i szykosci 30 klatek/sek czyli NTSC czy PAL. Czyli DVD czy DivX. Wszystko to bezprzewodowo na odleglosc do 700 feet. Mylisz troche pojecie mozliwosci sluchawania ksiazek z memory stick. Ze sticku nic nie uslyszysz. Potrzebny do tego komputer. A jak juz masz komputer to niepotrzebny memory stick. Oczywiscie nie zaprzeczam ze pamiec taka jest przydatna i bedzie coraz bardziej przydatna, kiedys moze zastapi Hard Drive. Dzisiaj usb memory stick kosztuje 1GB - $9, 4GB - $30, 8GB - $85, 16GB - $150. Jutro za 100GB - zaplacimy $100 i mniej. www.newegg.com/Product/ProductList.asp?CMP=KNC%2DGoogleAdwords&N=2003240522+4802&Submit=ENE&SubCategory=522&ATT=FlashMemory Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 02:57 Uzywam od kilku lat USB stick glownie w pracy do prezentacji, zamiast isc na zebrania z laptopem. Poza tym gdy ide z wizyta i chce pokazac znajomym duzo zdjec z wakacji lub jakas piosenke, poreczniej jest przyniesc wszystko na USB, zamiast posylac emajlem i czekac az sciagna. W szkole corki USB sa obowiazkowe jako backup do zadan domowych i projektow, dziewczyny nosza je na szyi albo jako breloczek przy komorkach. Gdy pojade do Polski, tez zabiore kilka stickow ze zdjeciami do pokazania rodzinie. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 04:20 fajne sposoby uzytkowania, nie moge sie doczekac kiedy wprowadza np 32GB po ludzkiej cenie. Ja przed chwila wlasnie uzywalem adaware wlasnie z tego sticku, wersja portable. Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 04:48 piss.doff napisał: > uzywacie takie do czegos? > ...chyba tak...owszem...tak Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 15:12 No ale wy nie wiecie najwazniejszego.MOZNA ZALADOWAC WINDOWS XP na stick ...tak tak..to juz XXi wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 04:05 rzeczywiscie fajny pomysl. Ale nie udalo mi sie tego zastosowac w celach proby. Nie mam opcji boot from USB. I booted to DOS i wszedlem w USB stick. Tam mialem jjuz compact XP. Niestety, musialbym jeszcze poustawiac batch file bo ten co dali mial jakies dziwne opcej z formatem tego SB stick wlacznie. Na pewno mozna to doprowadzic do uzytku i kiedys to zrobie tylko jak obejsc jak sie nie ma opcji boot from USB, to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 04:09 .........ty sobie w oko szklane wsadz ten stick...........jak nie masz to nic straconego........jestem tak wkr......ze moge to zalatwic.........znowu wstalem o 4-a............. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 05:09 od wieeekow nosze jeden przy kluczach a drugi czarnusek na smyczy doczepiony do torebki. Ten przy kluczach jak na stick przystalo jest czerwony i zabezpieczony guma ) Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 05:20 fajnie! domyslam sie ze masz tam zdjecia Swoja droga, moj przyszdl z taka smycza ale za jasny gwint nie moge wyczaic jak sie ta cieniuchna nitke do czegokolwiek doczepia. Jutro zajrze pod mikroskopem Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 05:21 hohoho, moze chardonney uzywac XP na pen drive wiec moze reszta swiata sobie sciagnac linux na stick: sourceforge.net/project/downloading.php? group_id=174939&use_mirror=superb-east&filename=USBDSL.zip&7953711 50MB Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff odkrylem Microsoft Office na pen drive 14.03.07, 05:41 wszystko jest tylko brakuje compact Microsoft Project. Boski przyrzad. Mam na nim juz antywirusy, email backup, explorer i Office. Zdjecia i ksiazki. Jeszcze tylko brakuje mi do szczescia Origami. Niedlugo sie zlamie na 4GB albo 8GB. Prbowalem uruchomic ten DSL (Dman Small Linux) i guzik, nic nie wyszlo. Linux to jest jakis masochistyczny twor. Raz spedzilem miasiac zeby cos sensownego z niego zrobic i nic nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff codziennie robie backup outlook express 14.03.07, 14:44 na pen drive (acha! Odkrylem nowa nazwe!!!!). Nie ma lepszej metody robienia outlook express backup. Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Też to odkryłem ! 14.03.07, 15:26 Jak mi teściowa przykryła obrusem. Co ja się naszukałem, aż w końcu odkryłem. Byłem zdenerwowany, bo były tam fotki, których nie powinna oglądać. Bez pena bym od niej po prostu nie wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś