Dodaj do ulubionych

odkrylem memory stick for USB

11.03.07, 22:40
uzywacie takie do czegos?

Obserwuj wątek
    • flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 22:59
      piss.doff napisał:

> uzywacie takie do czegos?
      >

Na początek myślałem że żartujesz, szczególnie po słowie "ODKRYŁEM".

Zaraz mi się kawał przypomniał jak to dziadzio siedział sobie przy stole i
      czekał na to żeby mu babcia obiad podała. Nagle jak się nie wkoorwi, z całej
      siły walnie pięścią w stół aż widelce podskoczyły. Babcia ze zdziwieniem
      odwraca i pyta się:
      - A tobie Dziadek co się dzieje?
      - A jak sobie przypomnę że jak ciebie brałem, a ty nie byłaś dziewicą, to mnie
      szlag trafia.

Dziadzio podobnej "Eureki" dostał jak ty z USB MemStick.
      • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:34
        ty powaznie czy zartujesz?
        • flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:40
          Żartuję
          • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:53
            hehehe

• flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:08
      Jest to bardzo przyjemny gadżet. Ja używam USB do wielu spraw. Mój księgowy ma
      ten sam program jak ja. Zamiast setek papierków, zanoszę jedynie USB stick z
      wiadomościami.
      Mam USB 2GB. Mozna wiele zdjęc powsadzac. Większość nowych TV mają wejście na
      USB. Możesz na ekranie TV oglądać zdjęcia z USB.
    • kwiatek_leona Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:12
      W pracy uzywam - jezeli mam jakas prezentacje,zamiast targac wlasny laptop,
      podlaczam stick do komputera w sali konferencyjnej. Czasem do skopiowania
      danych z jednego komputera na drugi...
    • onnnnn Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:20
      Fajna sprawa. Nawet mozesz kupowac te tanie na ebay, ale nigdy nie uzywal np. w
      DOS komendy "del*.* ?:". Nie wiem dlaczego, ale sa czesto nie zabespieczone
      przed tym calkowitym wymazaniem. Mozna znales wymazane, ale juz to jest duza
      zabawa.
      • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:42
        mowisz o tym ze mozna undelete, tak? Dla ciekawosci wszedlem
        Accessories->DOS->USB drive, tak wszystko jest ale po co tak zamiast
        bezposrednio z XP?

jak mozna je zabezpieczyc przed calkowtym wymazaniem (del?)? No i po co?
    • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:52
      fajnie a wiec nie tylko ja odkrylem wink

Sa tanie na ebay 2GB juz za $10.

Najwyzszy na razie dostepny to 32GB 1, 2, 4, 8, 16 no i 32GB

Widzialem to kilka lat temu ale z uwagi na koszt i maly rozmiar opieralem sie
      temu wynalazkaowi. Probowalem USB drive z uwagi na pamiec ale szybko okazalo sie
      ze sa dla mnie bezwartosciowe z uwagi na czas przepywu informacji (jako backup).

Mnie sie pdooba ze mzona mozna zmagazynowac emaile jako forma najprostszego
      backup. No i jak ktos cos ode mnie potrzebuje to moge przeniesc w kieszeni
      zamiast targac caly laptop.

Zdjecia pasuja tez dobrze do przenoszenia i komunikacja ftp jak ktos potrzebuje.

Wlasnie w ramach eksperymentu przeslalem film 700MB to stick i zajmuje to 6
      minut ale latwiej przenosic niz np CD.

Czy straciliscie kiedys dane na takim stick-u?

• wujekjurek Re: odkrylem memory stick for USB 11.03.07, 23:59
      Odkryłeś dopiero teraz? Lepiej późno niż wcale. smile)

Ja od kupuję je kilku lat. Co pare miesięcy nowy, bo robią coraz wieksze. Mój
      pierwszy to był 128MB, miesiąc później za te same pieniądze kupiłem 256MB,
      mineły trzy miesiące i ... Teraz mam 2GB ale już niedługo szarpnę się na 4GB.
      • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 00:03
        no wlasnie tojest moj pierwszys dzien i od raz 2GB wiec nie wiem jak je zuzyc?
        Sluchaj, jak czesto trzeba je oliwic?
        • wujekjurek Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 00:23
          Ja oliwię tak często jak mogę. Do oliwienia stosuję różne rzeczy, teraz na
          przykład Cabernet Savignon.

• piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 03:54
            uwazaj na oczy wink

zawiera 0.8% metanolu a norma jest 0.3. Chardonney jest ciut gorszy bo ma 1.1%

• jp.hi Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 02:40
      2GB kupilem rowno 2 lata temu. Wczesniej mialem mniejsze.
      Nie jest to takie przydatne jak sobie kiedys wyobrazalem ale dla kogos kto
      stale przenosi dane miedz komputerami moze byc. Przede wszystkim jest to ciagle
      wolne i latwo zgubic. Podobnie rozczarowany jestem DVD w samochodzie.
      W domu bezprzewodowa siec ktora u mnie laczy 4 komputery i printer jest bez
      porownania lepsza niz stick. Nic do tego nie musialem dokupywac. Wireless
      router dostalem za darmo jeszcze od verizonu a print server byl juz w drukarce
      laserowej. W laptopie ktorym sie bawie w ogrodzie czy na tarasie moge korzystac
      ze wszystkiego co mam w desktopie w domu lub komputerow zony. Moge drukowac lub
      ogladac filmy bez ich sciagania czy kopiowania.
      Z gadgetami juz tak jest. Przydatne czy nie, warto mniec. To sa zabawki dla
      doroslych i bez nich zycie byloby nudne. Rzecz w tym aby miec je na czasie. Po
      czasie to musztarda po obiedzie smile
      • flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 02:50
        Wireless network - fajna sprawa. Sam mam podłączone 4 compy. USB jest fajne ja
        musisz coś przekazać na inny komputer, który nie jest podłączony. Często gęsto,
        muszę przekazać prezentacje, zdjęcia lub PDF. Nie ma nic lepszego i szybszego
        niż USB stick'
        • jp.hi Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 03:29
          Racja. Dlatego napisalem, jak ktos potrzebuje przenosic.
          Korzystam z okazji aby zadac ci pytanie z innej beczki. Kiedys oferowales
          Google Earth Pro z numerkiem. Pytanie. Czy mapy na tym serverze sa
          dokladniejsze i nowsze?
          • flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 03:54
            jp.hi napisał:

> Racja. Dlatego napisalem, jak ktos potrzebuje przenosic.
            > Korzystam z okazji aby zadac ci pytanie z innej beczki. Kiedys oferowales
            > Google Earth Pro z numerkiem. Pytanie. Czy mapy na tym serverze sa
            > dokladniejsze i nowsze?

Sprawdz skrzynkę, powodzenia.
            • jp.hi Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 04:07
              Dzieki.
      • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 04:18
        jak mozna ogladac film bez sciagania? Takich cudow jeszcze nie ma. Chyba ze
        miales na mysli ze nie musisz wypalac dysku bo mozesz od razu ogladac (ten
        sciagniety film). co do usb stick to jestem troche zdziwiony ze ci sie to nie
        podoba--dla mnie to jest super wynalazek, zawsze moge miec w kieszeni okolo 300
        sporych ksiazek do czytania (wlasnie podliczylem)...nawet na glos, glosem kobiety

najnowsze zabawki: ja sie tylko ciesze ze nie kupilem tych rzeczy ktore wlasnie
        byly w modzie, np moja ex.
        • flipflap Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 04:27
          Jak masz wireless network to na jednym kompie masz filmy, które mozesz oglądać
          na każdym komputerze należącym do network bez konieczności używania USB lub
          wypalania na CD.
        • jp.hi Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 05:27
          Wyobraz sobie szybkosc przesylu 100Mb/s. Nie 2, 3, 5 Mb/s jak DSL internet. Z
          ta szybkoscia w czasie realnym z latwoscia mozesz odtwazac filmy w przecietniej
          rozdzielnosci 720x480 i szykosci 30 klatek/sek czyli NTSC czy PAL. Czyli DVD
          czy DivX.
          Wszystko to bezprzewodowo na odleglosc do 700 feet.

Mylisz troche pojecie mozliwosci sluchawania ksiazek z memory stick. Ze sticku
          nic nie uslyszysz. Potrzebny do tego komputer. A jak juz masz komputer to
          niepotrzebny memory stick.
          Oczywiscie nie zaprzeczam ze pamiec taka jest przydatna i bedzie coraz bardziej
          przydatna, kiedys moze zastapi Hard Drive.
          Dzisiaj usb memory stick kosztuje 1GB - $9, 4GB - $30, 8GB - $85, 16GB - $150.
          Jutro za 100GB - zaplacimy $100 i mniej.
          www.newegg.com/Product/ProductList.asp?CMP=KNC%2DGoogleAdwords&N=2003240522+4802&Submit=ENE&SubCategory=522&ATT=FlashMemory
    • luiza-w-ogrodzie Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 02:57
      Uzywam od kilku lat USB stick glownie w pracy do prezentacji, zamiast isc na
      zebrania z laptopem. Poza tym gdy ide z wizyta i chce pokazac znajomym duzo
      zdjec z wakacji lub jakas piosenke, poreczniej jest przyniesc wszystko na USB,
      zamiast posylac emajlem i czekac az sciagna.
      W szkole corki USB sa obowiazkowe jako backup do zadan domowych i projektow,
      dziewczyny nosza je na szyi albo jako breloczek przy komorkach.
      Gdy pojade do Polski, tez zabiore kilka stickow ze zdjeciami do pokazania
      rodzinie.

Luiza-w-Ogrodzie
      .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      Australia-uzyteczne linki
      • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 04:20
        fajne sposoby uzytkowania, nie moge sie doczekac kiedy wprowadza np 32GB po
        ludzkiej cenie.

Ja przed chwila wlasnie uzywalem adaware wlasnie z tego sticku, wersja portable.

• tato1 Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 04:48
      piss.doff napisał:

> uzywacie takie do czegos?
      >
      ...chyba tak...owszem...tak
      • chardonnay Re: odkrylem memory stick for USB 12.03.07, 15:12
        No ale wy nie wiecie najwazniejszego.MOZNA ZALADOWAC WINDOWS XP na stick ...tak
        tak..to juz XXi wiek.
        • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 04:05
          rzeczywiscie fajny pomysl. Ale nie udalo mi sie tego zastosowac w celach proby.
          Nie mam opcji boot from USB. I booted to DOS i wszedlem w USB stick. Tam mialem
          jjuz compact XP. Niestety, musialbym jeszcze poustawiac batch file bo ten co
          dali mial jakies dziwne opcej z formatem tego SB stick wlacznie. Na pewno mozna
          to doprowadzic do uzytku i kiedys to zrobie tylko jak obejsc jak sie nie ma
          opcji boot from USB, to nie wiem.
          • tato1 Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 04:09
            .........ty sobie w oko szklane wsadz ten stick...........jak nie masz to nic
            straconego........jestem tak wkr......ze moge to zalatwic.........znowu wstalem
            o 4-a.............
    • edytkus Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 05:09
      od wieeekow wink nosze jeden przy kluczach a drugi czarnusek na smyczy doczepiony do torebki. Ten przy
      kluczach jak na stick przystalo jest czerwony i zabezpieczony guma smile)
      • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 05:20
        fajnie! domyslam sie ze masz tam zdjecia smile

Swoja droga, moj przyszdl z taka smycza ale za jasny gwint nie moge wyczaic jak
        sie ta cieniuchna nitke do czegokolwiek doczepia. Jutro zajrze pod mikroskopem
    • piss.doff Re: odkrylem memory stick for USB 13.03.07, 05:21
      hohoho, moze chardonney uzywac XP na pen drive wiec moze reszta swiata sobie
      sciagnac linux na stick: sourceforge.net/project/downloading.php?
      group_id=174939&use_mirror=superb-east&filename=USBDSL.zip&7953711 50MB
    • piss.doff odkrylem Microsoft Office na pen drive 14.03.07, 05:41
      wszystko jest tylko brakuje compact Microsoft Project. Boski przyrzad. Mam na
      nim juz antywirusy, email backup, explorer i Office. Zdjecia i ksiazki. Jeszcze
      tylko brakuje mi do szczescia Origami. Niedlugo sie zlamie na 4GB albo 8GB.

Prbowalem uruchomic ten DSL (Dman Small Linux) i guzik, nic nie wyszlo. Linux
      to jest jakis masochistyczny twor. Raz spedzilem miasiac zeby cos sensownego z
      niego zrobic i nic nie wyszlo.
    • piss.doff codziennie robie backup outlook express 14.03.07, 14:44
      na pen drive (acha! Odkrylem nowa nazwe!!!!). Nie ma lepszej metody robienia
      outlook express backup.

• nadau Też to odkryłem ! 14.03.07, 15:26
      Jak mi teściowa przykryła obrusem.
      Co ja się naszukałem, aż w końcu odkryłem.
      Byłem zdenerwowany, bo były tam fotki, których nie powinna oglądać.
      Bez pena bym od niej po prostu nie wyszedł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka