nadau 20.04.07, 23:31 Bo mi nic nie mówią. Pewnie kolejny, przereklamowany fucken shit www.tvbiznes.wp.pl/kat,25205,wid,8829433,wiadomosc.html?rfbawp=1177104382.562&ticaid=139a7 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robinhood101 Re: Znacie te amerykańskie marki? 21.04.07, 05:34 Od razu widac, ze u ciebie z tym angielskim nie najlepiej. To teraz w Polsce pozwalaja naczelnym byc niepismiennym w agielskim???? Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Znacie te amerykańskie marki? 21.04.07, 09:22 robinhood101 napisał: > Od razu widac, ze u ciebie z tym angielskim nie najlepiej. To teraz w Polsce > pozwalaja naczelnym byc niepismiennym w agielskim???? ----------------- Pozwalają, bo to polska gazeta wydawana w Polsce. Problemy z polską i angielską pisownią mają natomiast polonusi. Widziałeś kiedyś redaktora naczelnego amerykańskiej gazety znającego pisownię jakiegokolwiek języka obcego? Spotkałeś chociaż jednego takiego rdzennego obywatela USA? Poza tym widać mało jeszcze wiesz o różnicach w pisowni angielskiej. Dokształć się: notjustamommy.thezeroboss.com/archives/000503.html Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity Nadau is a caveman 21.04.07, 19:44 I can't believe that someone has never heard of Harley-Davidson or Starbucks??? Nadau must be a caveman who’s never seen civilization in his live. I bet he’s never seen a car or a refrigerator neither Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity Re: Nadau is a caveman 21.04.07, 20:48 Dude, seriously: who’s never heard of Harley-Davidson or Burger King? I grew up back in the 70’s in the communist Poland – behind the Iron Curtain and I remember: I had a poster w/ Harley on my bedroom wall next to the Farrah Fawcett’s poster (love you Farrah!). I bet that you couldn’t find anybody in Afghanistan or Zimbabwe who’s never heard of Harley-Davidson. Where is this dumbass from? Medieval Moldavia? Odpowiedz Link Zgłoś
a_cali Re: Znacie te amerykańskie marki? 21.04.07, 21:09 a Starbucks teraz na kazdym rogu i moim zdaniem zdazyl juz zejsc na psy zwlaszcza z ciastkami i kanapkami a kawe wole wypic w domu taka ,jaka lubie Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity Jezeli nigdy nie slyszales o Harley-Davidson 22.04.07, 03:05 Jezeli nigdy nie slyszales o Harley-Davidson, czyli specjalnie dla Nadau: www.youtube.com/watch?v=4sB644vXZTw Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melb Re: Znacie te amerykańskie marki? 22.04.07, 07:53 Harley-Davidson, Burger King, Starbucks ? jak nie slyszales o nich, to sie ciezko wyglupiles... Nie mieszkam w Stanach, Starbucks jest u nas od niedawna, ale juz chyba 5 lat temu omawialem ze studentami strategie marketingowa Starbucks... Burger KIng tez chyba nawet jest w Polsce, ale Harley? GDzie ty zyjesz???? mozesz ich nie lubic ze imperialisci i murzynow bija (albo meksykanow), ale sugerowac ze nieznane???? Odpowiedz Link Zgłoś
za_morzem Re: Znacie te amerykańskie marki? 22.04.07, 09:35 fakt, tracisz wiarygodnosc takimi glupimi tekstami. te marki kazdy zna. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Nic nie traci - jest tak samo wiarygodny jak ty 24.04.07, 17:56 recipient, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
nevergiveup Re: Burgerking 22.04.07, 10:30 Burgerking był w Polsce chyba jako jedna z pierwszych firm tej branży.....ale niestety kilka lat temu się wynieśli, a szkoda bo lepsze to było niż McDonald's Odpowiedz Link Zgłoś
nevergiveup Re: Burgerking...choć 22.04.07, 10:33 właśnie natknąłem się na wzmiankę informującą, że... wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8671636,wiadomosc.html?ticaid=139ca Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Już wiem ! 22.04.07, 11:02 Poryłem trochu w necie i znalazłem. Starbucks to kawowa wersja speluny spod znaku McDonald's, coś jak Dunkin’Donuts. Ohyda. Bleee !!! Wolę już znacznie mi bliższy coffeeheaven www.coffeeheaven.eu Burgera, przypomniałem sobie, widziałem w Niemczech, ale nie miałem odwagi tam wejść, bo na odległość jechało zdechłym tłuszczem od frytek. Też taki amerykański dream typu KFC, samoobsługa z tacą jak w barze mlecznym PRL. No, a o tym tam Harleya'u czy Davidsonie to słyszałem, a jakże. Tylko nie skojarzyłęm, że chodzi o motocykle. Powinni napisać, że Harley Davidson (musi jakiś Żyd, syn Dawida) wjeżdża do Polski, a nie wchodzi. Na motorach się nie znam. Ale więcej tu chyba marketingu i tradycji niż prawdziwej techniki. Nie wiem czego ten Harley syn Dawida tu szuka. Bardziej mi się podobają japońskie chopper'y. Przynajmniej się nie psują. (Tak wiem, dla prawdziwego harleyowca to badziewie) www.yamaha-motor.pl/products/motorcycles/custom/index.jsp Tak czy owak, jeżdżą już tymi goovnami po kraju, a w zeszłym tygodniu otworzyli hałaśliwy sezon. I to w życiu codziennym poważne chłopaki w białych kołnierzykach. www.tutej.pl/cms.php?i=21960 No, to wg kopoli już jestem światowcem, he, he. Bo znam markę Harley, Burger i Starbuck. Dobre. Łatwo zostać dziś światowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melb zabawne... 22.04.07, 11:47 Zabawne. Zwykle czepiam sie przechwalcow Ameryki, bo skreca mnie jak slysze 'greatest country in the world' bez cienia refleksji, ale co prawda, to prawda. Wiec 1. Poryłem trochu w necie i znalazłem. > > Starbucks to kawowa wersja speluny spod znaku McDonald's, coś jak Dunkin’ > Donuts. > Ohyda. Bleee !!! probowales przez internet? O ile generalnie amerykanska kawa ma b. zla opinie to Strabucks jedzie wlasnie na jej przelamywaniu. MOja cora (23, b. krytyczna), bardzo sobie ja chwali. 2. Harley: > Bardziej mi się podobają japońskie chopper'y. Przynajmniej się nie psują. > (Tak wiem, dla prawdziwego harleyowca to badziewie) co Ci sie podoba, to juz Twoja sprawa. natomiast Harley ma b. dobra opinie. Tak sie sklada, ze jego szef od wielu lat jest entuzjasta japonskiego podejscia i skutecznie je wdraza... znow kula w plot. A przy okacji: lewis to tez zydzi (to samo plemie kaplanow co Lewinski) i Zamenhoff od esperanta tez. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: zabawne... 22.04.07, 14:24 Zapomniałeś ustosunkować się do Burger Kinga. Spróbuj przekonać mnie, abym tam się stołował. Jeśli chodzi o smak amerykańskiej kawy to moją wiedzę oparłem nie tylko na necie. Kiedyś ktoś mi podarował puszkę Maxwell House. Cud, że się nie porzygałem. Amerykanie pojęcia nie mają o kawie. Zaleją przez filtr cały dzbanek i sączą to przez pół dnia. Ohyda. Moje ulubione to illy i Segafredo. W necie jest mnóstwo negatywnych opinii nt smaku kawy Starbucks. Nie można do kawy podchodzić jak do Hot Doga. Amerykanie w wielu dziedzinach są świetni, ale o kawie pojęcia nie mają. Poszli tylko na ilość. "Nie wiem, czy wiecie... Sturbucks musiał wycofać swoje kawiarnie z Izraela, bo klienci preferowali dużo lepsze i włoskie w smaku kawy pewnej rodzimej sieci kawowej. " www.caffeprego.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=1380&sid=ca58bf29c40a47ac17ea8b126cc5fc21 A z innych kontynentów won: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34199,3978694.html Ale rozumiem, że franczyzową kasę na tej sieci można robić. Można też iść na skróty: dzisiaj.dziennik.krakow.pl/public/?1999/12.01/Swiat/sw5/sw5.htm Odpowiedz Link Zgłoś
nevergiveup Re: zabawne... 22.04.07, 15:28 nadau, to spróbuj IDEE Kaffee- rewelacyjna kawa mniam Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity Re: Już wiem ! 25.04.07, 04:03 O tak, teraz sobie Nadau przypomniala, wczesniej zapomniala bo miala tylko chwilowe zaciemienie mozgu. Widzi te sklepy co dziennie na zachodzie, gdzie mieszka (jak twierdzi), ale o nich zapomniala. A teraz sobie przypomniala, ale ich i tak nie lubi. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 nadau nadał 23.04.07, 06:43 panie kolego nadau, popełnia pan merytoryczny błąd. W Burder Kingu pan nie zeżre, kawy ze Starbucks sie pan nie nażłopie i Harleyem nie popedzi. I nie potrzeba. Nikt pana panie nadau do niczego nie zmusza. Powinien pan rozciągnąć awersje polaczona z zazdrością na wszystkie amerykańskie produkty i od jutra bojkotować. Przestać latać, korzystać z internetu i komputera, nie poddać sie sonogramowi i MRI i nie oddawać krwi do analizy. Zaniechać przyjmowania szczepionek, antybiotyków i innych leków, jednym słowem powinien pan dokonać lustracji wszystkich dostepnych produktów i procesów, wyłuskać te, które maja cokolwiek amerykańskiego w sobie i zaniechać uzywania. Nastepnie może pan rozciągnąć bojkot na inne kraje w zależności od stopnia frustracji. Pewnie wolałby pan powrót do baru mlecznego, lodówki polar, pralki frani i syrenki albo nawet limuzyny warszawa, Nie potrafie jednak zrozumiec dlaczego chce pan innym odebrać możliwość wyboru. Obawia sie pan, że polar, frania i warszawa nie znajda nabywaców a do baru mlecznego nikt nie wstapi? Odpowiedz Link Zgłoś
yaponczyk1 Oh te amerykanskie firmy 23.04.07, 15:21 Firmy znane na calym swiecie. Fakt. HD - glownie dzieki swym ciuchom , butom i gadzetom wszelkiego typu. Na tym firma robi zadjae sie 75% profitu.Motocykl lepiej kupic japonski- za polowe ceny Harleya . Moj koles, zapalony motocyklista i prazes klubu motocyklowego w NY na moje podpuchy typu " no to kiedy kupujesz wreszczie Harleya" niezmiennie odpowiada- " jeszcze nie oh...alem." Burger King to pozwole sobie nie komentowac- mam tylko nadzieje ze do Polski "nie wejdzie" a jak wejdzie to wyjdzie po raz kolejny tylnymi drzwaimi. Starbucks natomiast to firma, ktora jest popularna w krajach gdzie nie ma tradycji picia kawy, na przyklad w Paryzu nie widzialem zadnego, a w Londynie jest tego pelno . Dzis podobno jest i w Paryzu, niestety . Co ciekawe, nawet w USA sa miasta, ktore Starbucksa nie chca. Osobiscie do Starbucksa chodze czasem, gdyz w wielu miejscach byle jaka, lurowata kawa juz dawno przeskoczyla cena kawe w Starbucksie , zas Starucks ostroznie podchodzi do podnoszenia cen. Wazne, by nie kupowac tam nic procz kawy- kanapki sa niezswieze, ciacha na ogol juz stwardniale a mala butelka wody kosztuje 3 dolary. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian pisac sie nasraucu nauczcie 23.04.07, 15:41 nadau napisał: > Pewnie kolejny, przereklamowany fucken shit 'fucken' hehehe, co za gamon Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: pisac sie nasraucu nauczcie 23.04.07, 15:48 www.urbandictionary.com/define.php?term=fucken Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian tym slownikiem to mozesz sobie tylek wytrzec 23.04.07, 15:58 takie same gamonie jak ty go stworzyly Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Google na czele listy 24.04.07, 09:54 Google jest na czele listy najbardziej rozpoznawanych marek swiata. Nadau, chyba nie powiesz, ze nie znasz Google? Luiza-w-Polsce .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Google na czele listy 24.04.07, 10:20 Teraz już znam. Nie tylko najbardziej rozpoznawalna, ale i najdroższa. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33182,4083914.html Szkoda tylko, że podobno chcą wykupić ulubioną witrynę polskiej młodzieży: www.o2.pl Ale im to chyba daruję: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,36051,4063229.html W ogóle poznaję codziennie nowe marki. Ostatnio poznałem markę luiza-w-ogrodzie. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Google na czele listy 24.04.07, 10:55 nadau napisał: > Teraz już znam. > > Nie tylko najbardziej rozpoznawalna, ale i najdroższa. Zazwyczaj jedno idzie w parze z drugim. > W ogóle poznaję codziennie nowe marki. > Ostatnio poznałem markę luiza-w-ogrodzie. Ale to nie byla marka amerykanska :oPPP Tez pozdrawiam Luiza-w-Polsce .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Google na czele listy 24.04.07, 11:06 luiza-w-ogrodzie napisała: Ale to nie byla marka amerykanska :oPPP ----------- Tak wiem, ale jest, podobnie jak amerykańskie marki, bardzo popularna w necie. Globalna, międzynarodowa znaczy się. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Google na czele listy 24.04.07, 11:15 nadau napisał: > Tak wiem, ale jest, podobnie jak amerykańskie marki, bardzo popularna w necie. > Globalna, międzynarodowa znaczy się. Zaraz tam "popularna w necie". Nie popularna, tylko czesto piszaca i nie w necie tylko raptem na trzech forach malego portalu malego kraju. Taka lokalna Miss Pegieeru :o) a nie Miss Swiata. Pozdrawiam Luiza-w-Polsce .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Google na czele listy 24.04.07, 11:35 Również pozdrawiam i życzę tyleż lądowań, co startów. Szkoda, że tym razem tak mało miałaś czasu dla Nadau'a. CU P.S. Szkoda, że słońce zabierasz ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Google na czele listy 24.04.07, 11:47 nadau napisał: > Również pozdrawiam i życzę tyleż lądowań, co startów. Uff, jakze sluszne zyczenie - przyjmuje. > Szkoda, że tym razem tak mało miałaś czasu dla Nadau'a. To nie byl moj ostatni pobyt w Poznaniu. > P.S. Szkoda, że słońce zabierasz ze sobą To nie ja zabieram, ktos inny zawinil! W Sydney pada, choc moze sie przejasnic w niedziele. Na moj ogrod wczoraj spadlo ponad 60mm deszczu i mam juz pol zbiornika deszczowki. Pozdrawiam Luiza-w-Polsce .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Google na czele listy 24.04.07, 18:03 luiza-w-ogrodzie napisała: > w niedziele. Na moj ogrod wczoraj spadlo ponad 60mm deszczu i mam juz pol > zbiornika deszczowki. maly zbiornik masz Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: Znacie te amerykańskie marki? 24.04.07, 18:14 www.harley-davidson.com/wcm/Content/Pages/home.jsp?locale=en_US Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Nadau coraz bardziej sie nie nadaje 24.04.07, 18:22 Komorkie ma rozladowanom, na kawe z kupka na tanksztele do Austrii juz nie jezdzi, myje sie w kiblu dla gliniakow (dzisiejsza GW), nie wie co to Harley, ale za to pewnie wie co to "Ural" i "Junak", eeee, tandeta przekleta....ten nadau. Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Nadau coraz bardziej sie nie nadaje 24.04.07, 20:12 Czy tego Harley'a z synem Dawida to skonstruowali potomkowie polonusów, albo sami polonusi, że tak się chwalisz? A może te Junaki zaprojektowali i wyemigrowali? Czy jakąkolwiek markę stworzył kiedykolwiek kopol? Ja tez się pochwalę. Japończycy robią wspaniałe, niepsujące się motory. Jest to oczywiście moja zasługa. Co za debil z tej zupy. Pochwal się jeszcze lodowcami, gwiazdami i bizonami. Swoich osiągnięć tam na prawdę żadnych nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Nadau coraz bardziej sie nie nadaje 24.04.07, 22:11 szpitaleprywatne.wprost.pl/?w=0&c=9&e=47&i=14 zaklad ze nie dostrzegasz idiotyzmu w tej nazwie z jajami. Odpowiedz Link Zgłoś