Dodaj do ulubionych

Przerywam wakacje w Kanadzie

03.05.07, 17:51
Juz niedlugo udaje sie na wakacje do Polski.Przerywam wieloletnie wakacje w
Kanadzie.
Obserwuj wątek
    • polonus5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 03.05.07, 19:12
      milego pobytu -smile))

www.tvn24.pl/-1,7522,raport.html
    • yaponczyk1 Milego pobytu 03.05.07, 19:18
      Moze sie na mnie natkniesz w slonecznym Sopocie na wiecznych wakacjach w Polsce.
      • ontarian Re: Milego pobytu 03.05.07, 19:21
        jak na tych samych plazach puszki zbierac bedziecie
        to moze sie spotkacie
        • roger39 Re: Milego pobytu 04.05.07, 22:33
          Ontarian napisal o zbieraniu puszek po piwie . Wbrew pozorom , to wcale nie
          just glupia idea . Za komuny i moich studenckich czasow uwielbialem jezdzic w
          Tatry .
          Zwykle raz w miesiacu spedzalem dlugi weekend w bacowce na Rusinowej Polanie .
          W Stanie Wojennym i pare lat dluzej zbierala sie tam wyjatkowa wiara z calej
          Polski . Nocowalo sie tam za darmo .Wlascicielka bacowki byla
          slynna "Babka " ,ale w zimie i od znajomych nie brala zadnych pieniedzy .
          Chyba ze dwal lata stale tam mieszkal gosc z Gdanska , o ktorym szeptano , ze
          jest kapitanem SB . Co ciekawsze , on sie tak zawsze przedstawial i juz nie
          bylo wiadomo , co jest prawda , a co nie . W kazdym razie , za ktoryms tam moim
          weekendem , spytalem sie Kapitana za co przez te dwa lata zyje na tej polanie ,
          za co kupuje na przyklad jedzenie . Kapitan nie odpowiedzial mi , tylko zabral
          na dol do Zakopanego na caly dzien i pokazal mi z czego mozna zyc przez dwa
          lata w najpiekniejszym miejscu w Polsce , to znaczy na Rusinowej Polanie w
          Bacowce "Babki" . Kapitan znal w calym Zakopanym miejsca , gdzie sie walaly
          setki pustych butelek po piwie . Po calym dniu roboty , tzn. zbieraniu butelek
          i zwracaniu ich do sklepow , uzbieralismy tylke szmalu , ze wystarczylo na
          zakup jedzenia na co najmniej miesiac dla dwoch . No na skladki w Zusie i na
          skladki emerytalne , to juz nie nazbieralismy , ale wtedy dowiedzialem sie , ze
          wcale nie trzeba byc bogatym , zeby byc szczesliwym . Pokazal mi jeszcze ,
          gdzie mozna za darmo wziasc ciepla kapiel w luksusowych warunkach , a byl to
          jakis wielogwiazdkowy hotel i tak o glowe madrzejszy wrocilem na Polane .
        • nadau Re: Milego pobytu 08.05.07, 23:21
          Ale z ciebie głupi buc
    • polam5 No to ja tez n/t 03.05.07, 19:25
    • normalski1 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 15:10
      Don't forget to write !
      • jot-23 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 15:35
        normalski1 napisał:

> Don't forget to write !

najpierw trzeba sie czegos nauczyc zeby to pozniej zapomniec ciulu
        • bruno5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 17:49
          Wakacje na koszt podatnika to piekna sprawa nie trzeba sie wysilac i sa
          pieniadze.Teraz wyjazd do Polski na wakacje w najlepszym okresie.Bedzie Sopot
          gdzie moze spotkam Yaponczyka.Beda Mazury i beda Tatry.Forsy natluklem przez
          ostani ro na gieldzie w Polsce i tutaj na handlu bedzie co wydawac.Leko
          zarobione pieniadze sie lekko wydaje.Wy jak jedzxie cie do Polski to ogladacie
          kazda zlotowke bo ciezko zapie..cie.Bruno sie ustawil i ma dobrze.Normalski
          bede pisal codziennie siostra ma laptopa.Wyjazd dopiero 16 czerwca.Tak ze jest
          troche czasu.Pozdrawiam Cie serdecznie Normalski.
          • polam5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 17:55
            Hey to na wlasnego laptopa Ci juz nie starczylo i od siostry bedziesz pozyczal?
        • burgerking1 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 20:42
          Bruner wyjezdrzasz z kanadyjskiej biedy !!,z bloku multifamily gdzie
          mieszkasz razem z hindusami i arabami do blokow po komunistycznych z
          betonu w Toruniu , gdzie razem z twoim kolega od wysokich napiec ,bedziecie
          nosic tablice z dykty !! zeby zarobic na piwo i kotlet schabowy z kapusta
          za 8 zl.
    • piss.doff Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 21:43
      lza mi sie oczach kreci jak zycie przeszlo mi na tej latarni. Ech, bruno, ty to
      wiess ze zyjesz.
      • bruno5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 21:53
        Bruno bedzie szalal i opowiadal o Polakach pracujacych na dachach, przy cegle i
        tynku w stolarniach.Bedzxie duzo smiechu z emigrantow i duzo alkoholu.
        • burgerking1 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 22:31
          smiac to sie beda z ciebie Bruner !!!,ze znalezli frajera do stawiania
          taniej wodki tzw. karbitowki po 15 zl za butelke a potem bedziecie razem
          rzygac po okolicznych krzakach nieprzetrawiona kielbasa torunska z przceny
          po 3 zl za kilogram
          • bruno5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 23:35
            Wodke pije po Debowa po 45 zl za butelke.Kielbasy kupuje po 30 zl za
            kilogram.Ja stawiam dzisiaj koledzy jutro.Wszyscy sa dorobieni i nie licza na
            moja darmowa wodke.Ty nie masz pojecia o Polsce jak tam zyja Ci ktorym sie
            powiodlo.Zreszta ja nie jade tylko chlac czy zrec lecz chce pojezdzic po Polsce
            bede nad Baltykiem na Mazurach i w Tatrach.Widac ze bardzo zazdroscisz mi tego
            urlopu bo musisz zapie..c na pejmenty.
            • polonus5 ktorym sie powiodlo !! 04.05.07, 23:41
              bruno5 napisał:
              Ty nie masz pojecia o Polsce jak tam zyja Ci ktorym sie
              powiodlo.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bruno cz Ty masz pojecie jak zyja ludzie ktorym sie powiodlo w Kanadzie ????
              • bruno5 Polonus 05.05.07, 20:21
                Ty do nich nie nalezysz wyrabiasz za skromna pensyjke.Musisz sie nisko kalaniac
                szefowi i liczysz na dziadowizne ktora kiedys moze dostaniesz.POLONUS jest dom
                do kupienia w Hamilton za 80 tys dolarow na ulicy Emerald nr 23.
                • polonus5 Biedny Bruno nie wszyscy zyja na zasilku !!! 05.05.07, 22:07
                  Bruno chetnie Ciebie zaprosze do siebie,na smao wyksztalcenie syna (lekarz w
                  Nashvile USA) wydalem $120 tysiecy ,corka tez skonczyla uniwersytet i ma rzadowa
                  prace , dom splacilem 4 lata temu - daj namiary telefoniczne na moj adres ,
                  polonus5@gazeta.pl , skonczysz po tej wizycie pisac bzdury,wiem ze nie masz
                  samochodu chetnie po Ciebie podjade - i jeszcze jedno mieszkam w Ancaster
                  Ont. !!!
                  juz zapraszam ,galy ci wyjda - pamietaj mieszkam z rodzina w Kanadzie ponad 30
                  lat,oboje mamy prace rzadowe !!!!
                  • jot-23 haha polonus... 05.05.07, 22:30
                    zakladam sie ze bedzie kicha jak z nadauem...

jakby jakims cudem minetnik cie odwiedzil... radze odpowiednio oznakowac
                    wszystkie szafy i ubikacje --> co jest co...bo moze byc przykry accident
                • watchdogg Re: Polonus 06.05.07, 23:20
                  Czy Ty Bruno jestes z Hamilton?
                  Znam ulice Emerald w Hamiltonie kiedys mieszkalem w tym miescie , a ta ulica ma
                  dwa konce Notrh i South wiec na ktorym koncu jest ten dom?Moze go obejrze.
    • waldek.usa A coz to za zajecie: przerywanie wakacji?? do tego 05.05.07, 22:20
      w Kanadzie??? Ile za to przerywanie mozna zarobic i czy sa benefity?
    • piss.doff Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 07.05.07, 06:06
      ma stopsunek przerywany do pracy.
      • bruno5 Dom jest od ulicy King 07.05.07, 16:36
        • piss.doff Re: Dom jest od ulicy King 07.05.07, 17:20
          King jest nagi
          • kapitankloss2 Re: Dom dla Przerywajacego Wakacje 08.05.07, 22:55
            Hmm, jak sie szuka nieruchomosci przez agenta czy tez na www.mls.ca to zwykle
            okresla sie przedzial cenowy. It's a wild guess, but I think Bruno must have
            been searching for properties under $100,000. A dog house perhaps?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka