bruno5 03.05.07, 17:51 Juz niedlugo udaje sie na wakacje do Polski.Przerywam wieloletnie wakacje w Kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polonus5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 03.05.07, 19:12 milego pobytu -)) www.tvn24.pl/-1,7522,raport.html Odpowiedz Link Zgłoś
yaponczyk1 Milego pobytu 03.05.07, 19:18 Moze sie na mnie natkniesz w slonecznym Sopocie na wiecznych wakacjach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Milego pobytu 03.05.07, 19:21 jak na tych samych plazach puszki zbierac bedziecie to moze sie spotkacie Odpowiedz Link Zgłoś
roger39 Re: Milego pobytu 04.05.07, 22:33 Ontarian napisal o zbieraniu puszek po piwie . Wbrew pozorom , to wcale nie just glupia idea . Za komuny i moich studenckich czasow uwielbialem jezdzic w Tatry . Zwykle raz w miesiacu spedzalem dlugi weekend w bacowce na Rusinowej Polanie . W Stanie Wojennym i pare lat dluzej zbierala sie tam wyjatkowa wiara z calej Polski . Nocowalo sie tam za darmo .Wlascicielka bacowki byla slynna "Babka " ,ale w zimie i od znajomych nie brala zadnych pieniedzy . Chyba ze dwal lata stale tam mieszkal gosc z Gdanska , o ktorym szeptano , ze jest kapitanem SB . Co ciekawsze , on sie tak zawsze przedstawial i juz nie bylo wiadomo , co jest prawda , a co nie . W kazdym razie , za ktoryms tam moim weekendem , spytalem sie Kapitana za co przez te dwa lata zyje na tej polanie , za co kupuje na przyklad jedzenie . Kapitan nie odpowiedzial mi , tylko zabral na dol do Zakopanego na caly dzien i pokazal mi z czego mozna zyc przez dwa lata w najpiekniejszym miejscu w Polsce , to znaczy na Rusinowej Polanie w Bacowce "Babki" . Kapitan znal w calym Zakopanym miejsca , gdzie sie walaly setki pustych butelek po piwie . Po calym dniu roboty , tzn. zbieraniu butelek i zwracaniu ich do sklepow , uzbieralismy tylke szmalu , ze wystarczylo na zakup jedzenia na co najmniej miesiac dla dwoch . No na skladki w Zusie i na skladki emerytalne , to juz nie nazbieralismy , ale wtedy dowiedzialem sie , ze wcale nie trzeba byc bogatym , zeby byc szczesliwym . Pokazal mi jeszcze , gdzie mozna za darmo wziasc ciepla kapiel w luksusowych warunkach , a byl to jakis wielogwiazdkowy hotel i tak o glowe madrzejszy wrocilem na Polane . Odpowiedz Link Zgłoś
normalski1 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 15:10 Don't forget to write ! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 15:35 normalski1 napisał: > Don't forget to write ! najpierw trzeba sie czegos nauczyc zeby to pozniej zapomniec ciulu Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 17:49 Wakacje na koszt podatnika to piekna sprawa nie trzeba sie wysilac i sa pieniadze.Teraz wyjazd do Polski na wakacje w najlepszym okresie.Bedzie Sopot gdzie moze spotkam Yaponczyka.Beda Mazury i beda Tatry.Forsy natluklem przez ostani ro na gieldzie w Polsce i tutaj na handlu bedzie co wydawac.Leko zarobione pieniadze sie lekko wydaje.Wy jak jedzxie cie do Polski to ogladacie kazda zlotowke bo ciezko zapie..cie.Bruno sie ustawil i ma dobrze.Normalski bede pisal codziennie siostra ma laptopa.Wyjazd dopiero 16 czerwca.Tak ze jest troche czasu.Pozdrawiam Cie serdecznie Normalski. Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 17:55 Hey to na wlasnego laptopa Ci juz nie starczylo i od siostry bedziesz pozyczal? Odpowiedz Link Zgłoś
burgerking1 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 20:42 Bruner wyjezdrzasz z kanadyjskiej biedy !!,z bloku multifamily gdzie mieszkasz razem z hindusami i arabami do blokow po komunistycznych z betonu w Toruniu , gdzie razem z twoim kolega od wysokich napiec ,bedziecie nosic tablice z dykty !! zeby zarobic na piwo i kotlet schabowy z kapusta za 8 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 21:43 lza mi sie oczach kreci jak zycie przeszlo mi na tej latarni. Ech, bruno, ty to wiess ze zyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 21:53 Bruno bedzie szalal i opowiadal o Polakach pracujacych na dachach, przy cegle i tynku w stolarniach.Bedzxie duzo smiechu z emigrantow i duzo alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
burgerking1 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 22:31 smiac to sie beda z ciebie Bruner !!!,ze znalezli frajera do stawiania taniej wodki tzw. karbitowki po 15 zl za butelke a potem bedziecie razem rzygac po okolicznych krzakach nieprzetrawiona kielbasa torunska z przceny po 3 zl za kilogram Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 04.05.07, 23:35 Wodke pije po Debowa po 45 zl za butelke.Kielbasy kupuje po 30 zl za kilogram.Ja stawiam dzisiaj koledzy jutro.Wszyscy sa dorobieni i nie licza na moja darmowa wodke.Ty nie masz pojecia o Polsce jak tam zyja Ci ktorym sie powiodlo.Zreszta ja nie jade tylko chlac czy zrec lecz chce pojezdzic po Polsce bede nad Baltykiem na Mazurach i w Tatrach.Widac ze bardzo zazdroscisz mi tego urlopu bo musisz zapie..c na pejmenty. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 ktorym sie powiodlo !! 04.05.07, 23:41 bruno5 napisał: Ty nie masz pojecia o Polsce jak tam zyja Ci ktorym sie powiodlo. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Bruno cz Ty masz pojecie jak zyja ludzie ktorym sie powiodlo w Kanadzie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Polonus 05.05.07, 20:21 Ty do nich nie nalezysz wyrabiasz za skromna pensyjke.Musisz sie nisko kalaniac szefowi i liczysz na dziadowizne ktora kiedys moze dostaniesz.POLONUS jest dom do kupienia w Hamilton za 80 tys dolarow na ulicy Emerald nr 23. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Biedny Bruno nie wszyscy zyja na zasilku !!! 05.05.07, 22:07 Bruno chetnie Ciebie zaprosze do siebie,na smao wyksztalcenie syna (lekarz w Nashvile USA) wydalem $120 tysiecy ,corka tez skonczyla uniwersytet i ma rzadowa prace , dom splacilem 4 lata temu - daj namiary telefoniczne na moj adres , polonus5@gazeta.pl , skonczysz po tej wizycie pisac bzdury,wiem ze nie masz samochodu chetnie po Ciebie podjade - i jeszcze jedno mieszkam w Ancaster Ont. !!! juz zapraszam ,galy ci wyjda - pamietaj mieszkam z rodzina w Kanadzie ponad 30 lat,oboje mamy prace rzadowe !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 haha polonus... 05.05.07, 22:30 zakladam sie ze bedzie kicha jak z nadauem... jakby jakims cudem minetnik cie odwiedzil... radze odpowiednio oznakowac wszystkie szafy i ubikacje --> co jest co...bo moze byc przykry accident Odpowiedz Link Zgłoś
watchdogg Re: Polonus 06.05.07, 23:20 Czy Ty Bruno jestes z Hamilton? Znam ulice Emerald w Hamiltonie kiedys mieszkalem w tym miescie , a ta ulica ma dwa konce Notrh i South wiec na ktorym koncu jest ten dom?Moze go obejrze. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa A coz to za zajecie: przerywanie wakacji?? do tego 05.05.07, 22:20 w Kanadzie??? Ile za to przerywanie mozna zarobic i czy sa benefity? Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Przerywam wakacje w Kanadzie 07.05.07, 06:06 ma stopsunek przerywany do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 Re: Dom dla Przerywajacego Wakacje 08.05.07, 22:55 Hmm, jak sie szuka nieruchomosci przez agenta czy tez na www.mls.ca to zwykle okresla sie przedzial cenowy. It's a wild guess, but I think Bruno must have been searching for properties under $100,000. A dog house perhaps? Odpowiedz Link Zgłoś