Dodaj do ulubionych

szparagi gniją

29.05.07, 21:02
Niemieccy rolnicy bankrutują przez polskich robotników, a ściślej... przez
ich brak. Polacy wolą wyjeżdżać na zarobek do Wielkiej Brytanii i niemieckim
plantatorom brakuje rąk do pracy w polu. W najgorszej sytuacji są hodowcy
szparagów, bo roślina nie może długo czekać na zbiory. Już przepadło 15 proc.
tych upraw.

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=46403

Niemcy są załamani. Szef stowarzyszenia plantatorów szparagów z Dolnej
Saksonii Dietrich Paul skarży się, że w tym roku przyjechało 30 proc. mniej
Polaków niż w latach ubiegłych. W Brandenburgii 15 proc. powierzchni upraw
leży odłogiem przez brak rąk do pracy.
Obserwuj wątek
    • unaswameryce Re: szparagi gniją 29.05.07, 21:15
      Polonus co Ty masz z tym przegieciem w kierunku ronictwa.
      Kiedys 3 tygodnie sie ekscytowales jakimis szczurami potem przez 2 plantoatorami sliwek jablek i czegos tam jeszcze ale teraz juz przegioles zeby sie litowac nad Niemioszkami? jako prawdziwy Polak powinienes sie modlic zeby im to wszystko zgnilo i jeszcze krowa zdechla ha ha.
      Pozdrawiam troche mniej tradycyjnie.
      • polonus5 Re: o kamienicach 29.05.07, 21:49
        unaswameryce napisał:

jako prawdziwy Polak powinienes sie modlic zeby im to wszystko zgnilo i jeszcze
        krowa zdechla ha ha.

===============================================================================

================================================================================
        o kamienicach juz bylo ale w kraju jest tego na tony !!!

material filmowy TVN24:
        www.tvn24.pl/2050650,0,0,1,1,wideo.html
        W nocy ewakuowano kamienicę w Wieliczce i pytanie, kto i po co terroryzuje
        mieszkańców? Odcięto im wodę i prąd, zabito deskami okna, a teraz do budynku
        wrzucono trującą substancję. To wszystko zdaniem lokatorów dzieło właściciela
        kamienicy, który wszelkimi sposobami próbuje się ich pozbyć.
        • piss.doff [...] 29.05.07, 22:35
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • tow.kapelan Co to ma wspólnego z tematyką polonijną, papuga? 31.05.07, 02:36
            Spadaj na forum Kraj.
            • polonus5 Re: Co to ma wspólnego z tematyką polonijną, papu 31.05.07, 02:38
              i tak juz zostanie he,he,he

tradycyjnie pozdrawiam
          • piss.doff ciekawe co ja tu takiego strasznego napisalem? 31.05.07, 02:40
            dziwne
            • tow.kapelan Sprawdź se na swoim sticku__________n/txt_________ 31.05.07, 02:43

• unaswameryce Re: ciekawe co ja tu takiego strasznego napisalem 31.05.07, 02:43
              zdajsie sie komus wierszyk o niemioszkach nie spodobal jak mnie pamiec nie myli he he
              • unaswameryce Re: ciekawe co ja tu takiego strasznego napisalem 31.05.07, 02:44
                aha zeby nie bylo ze jestem uprzedzony do helmutow sam mam korzenie i obywatelstwo niemieckie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka