anita3333 01.06.07, 11:06 mamy pytanie jak otrzymac,jakie papiery trzeba wypełnic aby otrzymac karte NHS??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agalon Re: Karta NHS ???? 01.06.07, 11:32 poprostu zarejestrowac sie do lekarza rodzinnego (GP) i poczekac. karta sama dotrze do Twojego domu droga pocztowa. Odpowiedz Link Zgłoś
anita3333 Re: Karta NHS ???? 03.06.07, 13:38 a tax credit też przyznaje takie karty NHS?? Odpowiedz Link Zgłoś
agalon Re: Karta NHS ???? 03.06.07, 20:09 chodzi ci o NHS medical card ktora dostajesz po rejestracji w GP czy o NHS exempt card ktora dostajesz z taxow???? napisz ktora bo to dwie rozne karty i do innych rzeczy sluza. Odpowiedz Link Zgłoś
anita3333 Re: Karta NHS ???? 04.06.07, 15:47 chodzi mi o karte NHS ktura upoważnia do darmowego leczenia:dentysta,okulista itd Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Karta NHS ???? 04.06.07, 17:01 Poczytaj tutaj: www.ppa.org.uk/ppa/taxcredits_faq.htm Jesli dostajesz tax credit to taka karte przyslaliby ci automatycznie, jesli spelniasz warunki wymienione w linku powuzej. Jesli karty nie dostalas do tej pory to po prostu ci sie ona nie nalezy. Zapoznaj sie dokladnie z linkiem, ktory zalaczylam, zanim zaczniesz zadawac kolejne pytania, bo tam sa wymienione alternatywne rodzaje pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
anita3333 Re: Karta NHS ???? 05.06.07, 00:05 dzieki za link....o taką odpowiedz konkretną mi chodziło...teraz już wiem na czym stoje....jeszcze raz wielkie dzięki pyza_uk Odpowiedz Link Zgłoś