jot-23 22.06.07, 02:20 www.ft.com/cms/s/e9df7200-19c7-11dc-99c5-000b5df10621.html kto by pomyslal, facej z jajami.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motorcity Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 02:38 Pepiczek z jajami, ktory ma racje. Czechy maja bardzo duzo do stracenia jezeli "Inkwizycja Globalnego Ocieplenia" stanie sie nowa religia swiata rozwinietego. Krajem, ktory ma nawet wiecej do stracenia jest Polska - Jakos nie slychac polskich politykow stajacych w obronie naszego kraju. Nasze zloza wegla beda goowno warte, jezeli bedzie trzeba placic kary za uzywanie wegla z powodu CO2. Jezeli natomiast politycy zdadza sobie sprawe, ze wielu naukowcow dzisiaj uwaza, ze CO2 jest WYNIKIEM a nie POWODEM ocieplenia, Polska moze sie stac Arabia Saudyjska Europy - mozna bardzo latwo produkowac deasel z wegla - Niemcy robili to podczas II Wojny Swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 04:15 co 20 lat ten sam syf sie powtarza tylko z nnymi ludzmi (czasem sa krewniakami) i sa inne nazwy. Nie moge sie doczekac kiedy wymusza na kazdym wlasna siatke na zakupy. Pierwszym razem jak bede z taka szedl to przysiegam ze kupie sobie pol kilo pasztetowy dla rownowagi (psychicznej). Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 04:23 hehe co do toreb na zakupy, to zauwazylem ostatnio, ze u mnie w supermarkecie daja 6 centow "bonusu" jak przychodzisz z wlasnymi torbami Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 06:21 jot-23 napisał: > hehe co do toreb na zakupy, to zauwazylem ostatnio, ze u mnie w supermarkecie > daja 6 centow "bonusu" jak przychodzisz z wlasnymi torbami ODP: Ale Ci dobrze. Nas to kosztuje 99 centów aby samemu zakupić takową torbę i po część zakupów już z taką biegam. Kan Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 06:28 hehehe, ale czy aby napewno o tych samych torbach mowimy? Te nowe to sa takie twalego uzytku, cena zdaje sie byla podobna a znajoma strasznie sie na nia napalila. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 06:25 wlasnie! U mnie tez chociaz sklep ktory je niedawno prowadzil wlasnie zbankrutowal. Te torby byly makabrycznie cieciowate, z jakiejs ceraty, do tego krowie uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 06:29 W co poniektorych krajach wymuszaja. Jedna z pierwszych rzeczy ktore Cie zaskakuja jak przyjezdzasz do Danii jest to ze nie ma tam jednorazowych plastikowych toreb na zakupy jak w kazdym cywilizowanym kraju. Przychodz z wlasna, albo kupuj na miejscu, ale o bezplatnym zapakowaniu zakupow zapomnij Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 06:46 dis_and_dat_kid napisał: > W co poniektorych krajach wymuszaja. Jedna z pierwszych rzeczy ktore Cie > zaskakuja jak przyjezdzasz do Danii jest to ze nie ma tam jednorazowych > plastikowych toreb na zakupy jak w kazdym cywilizowanym kraju. > > Przychodz z wlasna, albo kupuj na miejscu, ale o bezplatnym zapakowaniu zakupow zapomnij. Zakaz całkowity toreb palstikowych jest tylko kilku nadmorskich miejscowościach. Z prostego powodu; torby te później zwiewane są w oceanu i połykane przez zwierzęta morskie np; żółwie, delfiny itp. No więc biegam w większości bez plastikowych, bo widzę te oplątane delfiny patrzące na mnie z wyrzutem. Pozdrawiam z Sydney Kan > Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 06:50 Dania niby jest w calosci polozona w morzu, w ten czy inny sposob, ale po mojemu kazda zyjaca istota ktora jest na tyle glupia by nadal mieszkac w Baltyku/Morzu Polnocnym jest sama sobie winna, i nie powinna podlegac zadnej ochronie, ergo, the ban on plastic bags must go Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: pepiczek o global warming 22.06.07, 07:49 dis_and_dat_kid napisał: > Dania niby jest w calosci polozona w morzu, w ten czy inny sposob, ale po mojem > u > kazda zyjaca istota ktora jest na tyle glupia by nadal mieszkac w Baltyku/Morzu > Polnocnym jest sama sobie winna, i nie powinna podlegac zadnej ochronie, > > ergo, the ban on plastic bags must go ODP: Ogólnie nie lubię nakazów ani zakazów. Kojarzą mi się bowiem one z górym ustalonym założeniem, że ludzie to banda idiotów niezdolnych do odpowiedzialnych samodzielnych decyzji. Na konkretny temat tego zakazu z Danii nie mogę się wypowiadać... Ten zakaz z Oz jest uzasadniony - moim zdaniem. Część ludzi niestety wyrzucając śmieci na ulicę w pobliżu oceanu, spowodowała, że zastosowano zbiorową odpowiedzialność. Upierdliwe na wakacjach ale zasłużone. Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś
motorcity Film dokumentarny "Mine Your Own Business" 23.06.07, 02:09 Tu jest link do filmu, kory pokazuje environmentalistow jako ludzi starajacych sie za wszelka cene zastopowac rozwoj cywilizacji, romantyzyjac tzw "old ways of living" w krajach nierozwinietych. Nadchodzi tu tylko jedno pytanie: czy ludzie mieszkajacy w tych krajach naprawde chca pozostac biedni i zachowac "old ways of living" czy tez chca dolaczyc sie do reszty rozwinietego swiata i zyc jak normalni ludzie? www.youtube.com/watch?v=wth_p4p0rfY Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: pepiczek o global warming 23.06.07, 02:12 jot-23 napisał: > www.ft.com/cms/s/e9df7200-19c7-11dc-99c5-000b5df10621.html > > kto by pomyslal, facej z jajami.. ..........jotek.........admin cie lubi.......... Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: pepiczek o global warming 23.06.07, 02:24 ..........idz w pizdu............... Odpowiedz Link Zgłoś