jot-23 17.09.07, 14:32 wiadomosci.onet.pl/62149,21,7,pokaz.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ontarian Re: Dom Yapa - z 28cm bali! 17.09.07, 15:15 szybko sie z nim uwinal niedawno przeciez zaczal budowac Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Dom Yapa - z 28cm bali! 17.09.07, 18:16 Ze zdjecia widac potwierdzilo sie, ze bale sa z kolejowych podkladow- widoczne sa wykrecone sroby przez zlomiarzy... juz wiemy, oznajmnil ze wybiera sie (jak sujka za morze) do Wietnamu ...po okna Czy zdazy przed zima? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Dom Yapa - z 28cm bali! 17.09.07, 18:34 po co mu okna? chlopina bedzie mial chalupe z klimatyzacja, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Dom Yapa - z 28cm bali! 17.09.07, 21:23 Bardzo ciekawe rozwiazanie na wypadek kryzysu, musi po konsultacji z wprawionym od bicia gozdzi budowlancem i majstrem Kaganem. To jest cudo, patent…fundament na palach z pustakow co by krety niepodgryzaly noca… Yapa przewidzial ogrzewanie na zime, pobor ciepla gleboko z ziemi (patrz zakopany komin) w srodku chalupy jest tylko zasowa na lato. Masz racje ontarian to ekonomiczne z ta przewiewna klima…elektryka przebiega czterofazowa nie podlaczona wysoko ponad chalupa. Lampa naftowa wisi na gwozdziu. Telefonu nie trzeba podlaczac bo teraz maja tylko esemsy czyli komura przez ktora sie nie rozmawia…zaraz zaraz alez alez gdzie ta fura (czyzby u soltysa w pobliskiej wsi zabitej dechami w stodole?). Nie bardzo wiem z czego jest dach -czy to jest przypadkiem blacha falowana zdobyta za flaszke wodki od zlomiarzy? Widze natomiast majster przewidzial klape, wyjscie awaryjne na dach kolo komina -zima pewnie sluzy jako wlaz na skocznie narciarska. Fajny jesten ten wiszacy "open deck"(czyli taraz z widokiem na sciernisko) uczepiony do dachu bez barierek i "main entrace"(czyli glowne wejscie od tylu, zasadniczo w bulbonii wszedzie sie wchodzi i zaltwia od tylu) po drabinie. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Dom Yapa - z 28cm bali! 17.09.07, 23:51 warcholski napisał: > glowne wejscie od tylu, zasadniczo w bulbonii wszedzie sie wchodzi i > zaltwia od tylu) po drabinie. Szkoda, ze nie mozna zobaczyc nowatorskiego sposobu umocowania draga ) Odpowiedz Link Zgłoś
michnikadam ratpole 17.09.07, 23:57 ratpole po co ci drag przeciez ty walisz tak jak wiekszosc zoltkow w kucki he he przynajmniej ci sie baba nie drze ze zapomniales klapy podniesc he he Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole To dla mnie zaszczyt 18.09.07, 00:01 panie Michniku Adamie, ze raczyl pan znalezc czas w swoim busy schedule i odezwal sie do mnie po "lucku". Rowny z pana chlop Odpowiedz Link Zgłoś
michnikadam Re: To dla mnie zaszczyt 18.09.07, 00:16 no ba nie moglo byc inaczej szanowny panie ratpole za dobre slowo nalezy sie przeciez dobre slowo a na nie zawsze sie znajdzie czas zwlaszcza ze nam obu dobro Bulby bardzo na sercu lezy. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: To dla mnie zaszczyt 18.09.07, 04:47 michnikadam napisał: > no ba nie moglo byc inaczej szanowny panie ratpole za dobre slowo nalezy sie pr > zeciez dobre slowo a na nie zawsze sie znajdzie czas zwlaszcza ze nam obu dobro > Bulby bardzo na sercu lezy. A to przepraszam, bo mnie nie lezy jeno powiewa Odpowiedz Link Zgłoś
michnikadam Re: To dla mnie zaszczyt 18.09.07, 10:58 nie dosyc ze patriota to jeszcze sprytny coraz mniej takich ludzi ale pocieszajace ze duch w narodzie jeszcze nie dy(duchl) Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Dom Yapa - z 28cm bali! 18.09.07, 00:09 ratpole napisał: > warcholski napisał: > > > glowne wejscie od tylu, zasadniczo w bulbonii wszedzie sie wchodzi > i > > zaltwia od tylu) po drabinie. > > Szkoda, ze nie mozna zobaczyc nowatorskiego sposobu umocowania > draga ) Eeeeee tam drag to przezytek teraz jest nowomoda Sprawa jest jescze bardziej patentowa Na srodku podlogi jest dziura (nie ma nawet klapy) Przy silnych wiatrach nastepuje samooczyszczenie. To nie dlatego, ze psy stawiaja klocki tak zasmiardla Stolica. Ekonomia panie sie klania, plumbing is not required Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz.yaponczyka O przezornosci! 18.09.07, 00:33 Moj pacjent wymyslil, ze jezeli postawi chalupe na palach, to nie dosiegne do drzwi i go nie zlapie. Zapomnial bidula, ze ja mam drabine. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot.com nie bali a pali 18.09.07, 04:41 pale za cienkie i nie yapa. Na mokradlach cieciu chcialbys miec piwnice? Odpowiedz Link Zgłoś