Dodaj do ulubionych

Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok

IP: *.proxy.aol.com 01.01.02, 03:10
CYTAT Z TVPOLONIA, KTORE JAK DOTAD BYLO ZA DARMO PRZEZ INTERNET. ALE JAK TO
ZWYKLE BYWA, W RAMACH PRZYPIERDOLE ZIOMKOWI ILE SIE DA, WPROWADZILI "DROBNA
OPLATE" BO "RZESZE CHCIALY".
TAK ZWANE PIERDOLENIE KOTKA ZA POMOCA MLOTKA.

A OTO TRESC Z TVPOLONIA.COM:

"Witamy ponownie i zapraszamy do oglądania tvpolonia.com.

Serwis nasz wznawiamy na nowym serwerze i w nowym systemie (Windows Media
Technology). Umożliwi on emisje naszych programów z lepszą jakoscią (230kbps),
jak również pozwoli nam poszerzyć nasz internetowy repertuar.

Dostępny jest on tylko dla osób z szybkim połączeniem internetowym (cable, DSL,
T1). Niestety, wolniejsze metody łączania się z internetem takie jak 28K, 56K
czy ISDN nie będą w stanie odtworzyć naszych programów.

Zmiana ta została dokonana na życzenie licznej rzeszy naszych subskrybentów,
którzy w przeprowadzonej przez nas ankiecie wybrali opcje znacznej poprawy
jakości i szybkości emisji, wiążąca sie z koniecznością wprowadzenia
niewielkiej opłaty subskrybcyjnej.

Oferta programowa oraz wysokość opłaty:

Serwisy Informacyjne (codziennie)
Teleexpress, Wiadomości, Panorama, Monitor Wiadomości, Wiadomości Sportowe
Rozrywka (2-3 programy tygodniowo)
Programy Rrozrywkowe, Kabarety, Koncerty, Festiwale
Telenowele
Klan ( poniedziałek, wtorek i środa )
Złotopolscy ( czwartek i piątek )
Na Dobre i Na Złe ( sobota )

Film i Teatr
2-3 propozycje tygodniowo
Inne
Wieczorynka ( codziennie), Sportowy Tydzień (poniedziałki)
cena $6.99 USD/miesięcznie

Zainteresowanych połączeniem 56K prosimy o wysłanie na adres
support@tvpolonia.com wstępnego zgłoszenia, ponieważ od ilości chętnych
uzależniamy wprowadzenie tej opcji."

Obserwuj wątek
    • Gość: zaxon Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 01.01.02, 03:26
      To nie wiesz ze to juz taka tradycja te podwyzki lub oplaty na nowy rok?Polonia
      bogata to zaplaci.Choc prawde powiedziawszy nie jestem pewien czy warto za TV
      Polonia?Ja mam tylko radio i nie narzekam.
      • Gość: Hurra! Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok IP: *.proxy.aol.com 01.01.02, 03:37
        ...lubilem zobaczyc Wiadomosci i pare innych programow, reszta troche nie na
        moj gust (czytaj dziadostwo).
        Moja baka i ciotki maja TVPolonia przez satelite. Gnojki chca cos kolo
        $20/miesiac - zeruja na polakach ktorzy sa cienko z angielskim.
        Mam nadzieje ze sie udlawia tym $6.99 za internetowa wersje.
        Ale starczy...

- HAPPY NEW YEAR EVERYONE! smile
        • Gość: hudson Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok IP: *.ipt.aol.com 01.01.02, 03:54
          wszyscy hiszpansko jezyczni maja swoje programy TV za darmo w USA, tak samo
          Italiany,tylko polus ,polusa musi upier....ic !!!!!!!! HAPPY New YEAR
          POLONIA !!!!!
          • Gość: zaxon Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 01.01.02, 04:05
            Nie jestem do konca pewien ale na utrzymanie TV Polonia ida tez pieniadze z
            abonamentu radiowo-telewizyjnego placonego w kraju przez bez mala
            wszystkich.Jest to zastanawiajace bo Polonia jako taka jest dostepna
            satelitarnie(pomijam kablowki za ktore placi sie dodatkowo)wiec nie dla
            wszystkich jest dostepna!Czemu wiec czesc ludzi musi placic za cos do czego nie
            ma dostepu?Slyszalem tez o gluchych ktorzy musieli placia abonament
            radiowy.Ciekawostka prawda?
            • Gość: hudson Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok IP: *.ipt.aol.com 01.01.02, 04:09
              bo polus , polusa musi w butelke nabic - nie wiesz o tym ???? w jajo
              zrobic ,wystrychnac na dudka itp.
            • Gość: Pucio TVPolonia a TVP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.01.02, 19:20
              Nie pamietam gdzie to przczytalem
              Polacy w kraju nie placa za TVPolonia dlatego ze TVP podpisala kontrakt z kims kto
              sprzedaje jej sygnal na rynku US/KANADA
              Co do ceny to wcale nie jest inny od innych cen etnicznych "packages"
        • Gość: Mr. T Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok IP: *.ne.mediaone.net 01.01.02, 18:29
          Gość portalu: Hurra! napisał(a):

> ...lubilem zobaczyc Wiadomosci i pare innych programow, reszta troche nie na
          > moj gust (czytaj dziadostwo).
          > Moja baka i ciotki maja TVPolonia przez satelite. Gnojki chca cos kolo
          > $20/miesiac - zeruja na polakach ktorzy sa cienko z angielskim.
          > Mam nadzieje ze sie udlawia tym $6.99 za internetowa wersje.
          > Ale starczy...
          >
          > - HAPPY NEW YEAR EVERYONE! smile

Wiadomosci mozesz sciagnac zawsze bezposrednio z telewizji polskiej:

wiadomosci.tvp.pl

Mozna tez obejzec panorame i sport... Za darmo. Tyle, ze lacze wolne.
          • magazyn1 Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok 06.01.02, 23:20
            Rzeczywiscie.Ktos byc moze "kasiore" kosi za bulszietowski program przekazywany
            ze "starego kraju" za $19.95 miesiecznie. Tam w dalszym ciagu mysla,(za duzo
            powiedziane)ze Polonia to przedwojenne pokolenie ktore intelektualnie odbiega
            od pokolen z lat 1950 i 1975 oczywiscie na swoja niekorzysc.Stad taki a nie
            inny program.Karygodny brak przekazow sportowych(pilka nozna, narciarstwo
            m.in).Aktualnych programow rozrywkowych i spolecznych.A przeciez tvpolonia jest
            integralna czescia tvp 1 i 2.Swoja droga interesuje mnie np.ogladalnosc szopki
            noworocznej obywatela J.Fedorowicza.Nieuchronnie zbliza sie on do poziomu
            niejakiego Pietrzaka,jak mu bylo na imie?
            Corka moja robiac nam,rodzicom, noworoczny prezent w zamian otrzymala "nagane"
            za znieskonsultowanie sie w tej materii z ojcem.Musze wiec przez rok(!)-
            kontrakt-placic te prawie dwie dyszki zielonych(75minut mojej roboczogodziny!)
            SZLAK MNIE TRAFIA! Mam jednak dobra wiadomosc dla Polonusow, jeszcze w tym
            kwartale na zachodnia polkule zawita Polsat! Ja pierwszy zaplace kare za zla
            manie kontraktu z wielka przyjemnoscia jezeli tylko Polsat mi to umozliwi.
            Ktos tam,z kregow "oszolomstwa" jak mysle znajacy sie na zyciu seksualnym
            np.mrowek, a zajmujacy sie za niezla "kase" Polonia i tvpolonia,byc moze bek-
            nie za odplyw "zielonych" i bedzie to bekniecie barana! Glupich nie sieja.
            AMEN,AMENUS czyli K O N I E C!

• Gość: Arek Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok IP: *.prodigy.net.mx 07.01.02, 06:13
              Rozumiem narzekania, ze zawartosc programowa TV Polonia nie odpowiada wielu
              gustom. Ale dziwi mnie troszeczke caly ten krzyk o 6,99 USD miesiecznie.
              Czytajac wypowiedzi wielu ludzi na tym forum odnosi sie wrazenie ze sa to
              wylacznie ludzie sukcesu - te "trzaskajace kominki", jachty... A tu problem
              stanowi $6,99... Jezeli cos jest zle, to nie chce go ani za darmo ani tym
              bardziej, jezeli mam za to placic, ale jezeli mi sie podoba, to naprawde
              wydajac te 6,99 miesiecznie nie zbiednieje, a juz na pewno nie zostane bogatym,
              jezeli je zaoszczedze.
              Pozdrawiam!
              • Gość: grzegorz Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.01.02, 00:47
                Gość portalu: Arek napisał(a):

> Rozumiem narzekania, ze zawartosc programowa TV Polonia nie odpowiada wielu
                > gustom. Ale dziwi mnie troszeczke caly ten krzyk o 6,99 USD miesiecznie.
                > Czytajac wypowiedzi wielu ludzi na tym forum odnosi sie wrazenie ze sa to
                > wylacznie ludzie sukcesu - te "trzaskajace kominki", jachty... A tu problem
                > stanowi $6,99... Jezeli cos jest zle, to nie chce go ani za darmo ani tym
                > bardziej, jezeli mam za to placic, ale jezeli mi sie podoba, to naprawde
                > wydajac te 6,99 miesiecznie nie zbiednieje, a juz na pewno nie zostane bogatym,
                >
                > jezeli je zaoszczedze.
                > Pozdrawiam!

No właśnie, co to jest 6,99??? pół godz. pracy?? NIe rozumie tego, tu sie płaci
                20 czy więcej zł na miesiąc czyli tyle samo a sie zarabia wiele mniej. I wogóle
                dziwi mnie bardzo.
                Np. polonusy mają po 17/h a jak ida na mecz hokeja to kupuja najtańszy bilet za
                20 $ gdzieś pod sufitem hali zamiast dać te 50. to ja będąc tam "turystycznie"
                eee, pi***ą tu po prostu ludzie.
                • Gość: Mirko Jak jestesmy ciency IP: *.union01.nj.comcast.net 10.01.02, 05:45
                  Zgadzam sie z przedmowca (czesc Grzegorz!) obiema rekami i jedna noga (musze
                  jakos ustac)!

Fakt, ze nie dziala (a nieladnie obiecywac, ze bedzie na poczatku stycznia a
                  tu ku polowie juz idzie!) - a mialo (poza radiem, glownie zreszta Ma-ryjom),
                  ale $7/mies. nie wydaja sie faktycznie jakby duzo. To 6-tka piwa lub 2 paczki
                  papierosow. Widac - zalezy co kto lubi. Ja kombinuje sobie, ze i na piFko
                  starczy i na tvPolonia.

Mam kolezke. W USA od 20 lat. Oszczednosci: zero. Zasmakowal w Internecie i
                  nawet szybki dostep obstalowal. Pali jak smok - po dwie paczki dziennie i po
                  10 schodach nie moze zlapac oddechu. Mowie: Jerzy, Boj sie Boga, wplac $2000 z
                  tych "drobnych na papierosy" co je puszczasz co roku z dymem na jakis fundusz
                  IRA (emerytalny), bedziesz mial pare groszy kiedys a za pozostale $800 rocznie
                  pal do woli.
                  Nie da rady.
                  Na $7 na tvpolonia.com powiedzial, ze w zyciu k... nie da, "na nim nie beda
                  sie bogacic", choc do wypozyczalni z polskimi filmami lata co drugi dzien.
                  (A przy okazji po cygary.)
                  Ilu takich jest?
                  • Gość: grzegorz Re: Jak jestesmy ciency IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.01.02, 14:04
                    Gość portalu: Mirko napisał(a):

> Zgadzam sie z przedmowca (czesc Grzegorz!) obiema rekami i jedna noga (musze
                    > jakos ustac)!
                    >
                    eee no, myślałem że masz prace..i tam komputer z którego piszesz, i że w domu też
                    masz, a tu sie okazuje, że chodzisz do jakiegoś sklepu i z niego piszesz: "musze
                    > jakos ustac" smile))

czesc M. mam nadzieję, że nie zapomniałeś o piwie które mi wisisz. Dokładnie
                    jeszcze nie wiem kiedy(bo tu mam nową prace) ale koło maja-lipca (w ostateczności
                    lipca), będe w NJ. Aha, w jakiejś knajpce na manhatanie go wypijemy, najlepiej z
                    widokiem na pomnik Władzia J.!

• Gość: Mirko PiFko z widokiem na krola Jagielle. IP: 65.206.44.* 10.01.02, 16:34
                      Nie ma sprawy. Pamietam.

A prace jeszcze faktycznie mam.
                      I dobrze, bo kupujemy wlasnie chalupe starenka, ktora wymaga kasy, kasy i potem
                      jeszcze troche kasy...
                      A komputer-ow z Internetem w sklepie to jeszcze nie widzialem, zeby ktos tu na
                      to wpadl. W hotelach (za oplata) czy bibliotekach (za free) tak, ale w
                      sklepach ? Nie za bardzo.
                      • Gość: grzegorz Re: PiFko z widokiem na krola Jagielle. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.01.02, 16:56
                        Gość portalu: Mirko napisał(a):

> Nie ma sprawy. Pamietam.
                        >
                        > A prace jeszcze faktycznie mam.
                        > I dobrze, bo kupujemy wlasnie chalupe starenka, ktora wymaga kasy, kasy i potem
                        >
                        > jeszcze troche kasy...
                        > A komputer-ow z Internetem w sklepie to jeszcze nie widzialem, zeby ktos tu na
                        > to wpadl. W hotelach (za oplata) czy bibliotekach (za free) tak, ale w
                        > sklepach ? Nie za bardzo.

eee, a ja widziałem, w jakimś dużym "molu", a poza tym jeżeli w Bielsku(też w
                        super hiper mega markecie- jakby nie można było powiedzieć dużym sklepie) jest
                        coś takiego to tym bardziej powinno być w amerycewink

jak będziesz kupować dom, to weź to pod uwage, że jak przybijałem okna to
                        gwoździe kazali bić nie do wszystkich dziurek, tylko co 3,4smile) tylko psss! nie
                        mów nikomu

• magazyn1 Re: Jak jestesmy ciency 10.01.02, 17:05
                    Faktycznie,cieniasy z was,Mirko i Grzegorz, umyslowe-niestety.Jazeli na
                    jakis temat chce sie podyskutowac a nie walic pierdol,to trzeba sie do
                    tego przygotowac.O jakich $6.99 za Polonie jest mowa? Gdzie jest taka cena
                    W Chicago kosztuje to $19.99.Dodatkowo w cenie tej sa zawarte 2 programy
                    radiowe (pr.1. i pr.3.)Radio Ma-Ryja kosztuje osobno $5.oo mozna sluchac
                    po polsku, wlosku lub hiszpansku tez po "piatce".
                    Z tego co wiem to Polonia nie ma zbyt wielu abonentow.Ja z wlasnej
                    nieprzymuszonej woli w zyciu bym tego nie kupil,ale kolezanka-corka zrobila
                    nam, Rodzicom,prezent pod choinke.Kolezanka-malzonka w "7-ym
                    niebie"(seriale),ja popatrze od czasu do czasu na wiadomosci sportowe i mowiac
                    dalikatnie wqrwiam sie, ze tego sportu tak malo jest na Polonii.A przeciez
                    skoki narciarskie robi tvp pr.1.ktorej czescia jest tvPolonia.Co za qtasy tam
                    ustalaja co Polacy chcieliby ogladac? Przekonany jestem,ze gdyby bylo wiecej
                    sportu polskiego (pilka nozna-liga,siatkowka,Malysz czyli skoki)abonentow nie
                    trzeba by bylo zachecac jakimis tam extra opcjami.
                    Mam nadzieje jednak, ze sytuacja w tej i nie tylko materii sie zmieni bo od
                    wczoraj mamy tutaj w Ameryce Polsat 2.Przez miesiac za darmo (promocja)pozniej
                    okolo $10.oo jezeli sie ma juz Polonie. Zobaczymy co to bedzie? Nie bedzie
                    sportu nie bedzie p.Tadka z Polsatem,a i kontrakt z Polonia zerwe, chocby i
                    napewno przyszlo placic kare "dolarowa".
                    O Mistrzostwach Swiata w pilce noznej nie wspominam bo ta impreze telewizje
                    amerykanskie "zabezpieczyly".(ESPN,ESPN2,ABC)W razie czego zostalo
                    Telemundo.Meksykanska telewizja obecna na jankeskim rynku.
                    I to byloby na tyle. Czyje sa to slowa, cieniasy? "Inernetowe" piwo stoi! no?!
                    • Gość: Mirko Satelitka vs Internet IP: 65.206.44.* 10.01.02, 18:58
                      Kolego Pierwszy Magazyn,

nie doczytales a wrzucasz. My tu z Grzegorzem o tvPolonia via interenet mowim.
                      Taki zreszta byl watek. $20/mies. i malo sportu to "promieniami z kosmosu" a
                      www.tvpolonia.com to po drucie do komputera.

Grzegorz,

no to ja moze za malo po tych sklepach chodze, bo nie widzialem. W Home Depot
                      nie widzialem, w ksiegarni Barnes&Noble nie widzialem (maja taki swoj
                      intranet), FAKT W "COMP USA" JEST! I ZA FRIKO! Ale w hotelach tez widzialem (za
                      oplata) i w bibliotekach miejskich (pamietaj jak przyjedziesz: w bibliotekach
                      jest ZA FRIKO).

A Dom juz prawie kupiony z calym dobrodziejstwem inwentarza. Ma 120 wiosen,
                      babcia jedna mieszkala w nim przez ostatnie 65, wiec te okna na 2-ch gwozdziach
                      raczej sie nie stosuja. Wtedy jak go jacys szkoccy gorale budowali to
                      zasady "Spoldzielni-Partolanki Inc." jeszcze nie funkcjonowaly. Zreszta i tak
                      sa te okna do wymiany (i drzwi, piec, dach, sufity, podlogi... itd). Wszystko
                      jest do wymiany.
                      Tak bedzie sie wymieniac, az tylko klamka w drzwiach zostanie sie oryginalna.
                      (Bo obiecalismy babci nie zburzyc chatki).
                      • Gość: grzegorz Re: Satelitka vs Internet IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.01.02, 14:40
                        tak, w home depot też nie widziałem, ale gdzieś w molu przy "fori six" (2 lub 3
                        mole obok siebie) tak internecik był, ale nieważne. Nie wiedziałem niestety, że w
                        bibliotekach jest i teraz jak będe ułatwi mi to komunikacje z Polskąsmile, dobrze
                        wiedzieć.
                        No i gratulacje z okazji domu, wiem jak wygląda taki remont. Współczuje z okazji
                        syfu ale jak się zrobi to będzie super!
                        pozdro
                        • Gość: grzegorz Re: i jeszcze jedno IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.01.02, 15:19
                          Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> tak, w home depot też nie widziałem, ale gdzieś w molu przy "fori six" (2 lub
                          > 3
                          > mole obok siebie) tak internecik był, ale nieważne. Nie wiedziałem niestety, że
                          > w
                          > bibliotekach jest i teraz jak będe ułatwi mi to komunikacje z Polskąsmile, dobrze
                          >
                          > wiedzieć.
                          > No i gratulacje z okazji domu, wiem jak wygląda taki remont. Współczuje z okazj
                          > i
                          > syfu ale jak się zrobi to będzie super!
                          > pozdro

bo własnie wczoraj kumplowi pomagałem remont robić /od rana głowa mnie boli smile/
                          i oni wzieli kredyt na 60000 zł na mieszkanie. teraz przez 20 lat mają spłacać
                          560 zł miesięcznie co daje po 20 latach 134400.

W usa są chyba lepsze kredyty? Jaki tam jest % na mieszkanie?

• Gość: Mirko Kredyt IP: 65.206.44.* 11.01.02, 15:38
                            Kredyt jest kredyt. Bank musi zarobic.
                            Jak bedziesz kiedys jechal przez jakas ladna, zadbana okolice, popatrzysz przez
                            okno i powiesz sobie: "jak tu ladnie...". Ale nie zapomnij tez
                            dopowiedziec: "ale tu kasy! Ale banki dobrze ciagna!". Zjawisko nie jest
                            jeszcze tak powszechne w Polsce (aczkolwiek slysze, ze zaczyna byc), gdzie
                            calkiem do niedawna dom budowalo sie przez cale pokolenie (w USA jedno
                            pokolenie zmienia miejsce zamieszkania srednio 14 razy - pomysl jak to nakreca
                            koniunkture i obroty Home Depot)!
                            My wzielismy (bierzemy) ze stalym oprocentowaniem na 6,75% co po 30 latach
                            daloby kwote ponad dwukrotna pozyczonej, ale sztuka polega na tym, zeby wziasc
                            na tyle malo, zeby splacic jak najwczesniej.

(Oprocentowanie pozyczki na dom odlicza sie w USA od podatku).

Kredyt, to dobro i zlo konieczne. To jakby stac w wodzie. W upal w wodzie
                            chlodno i przyjemnie, nie mozna jednak stac po szyje, bo jak przyjdzie fala, to
                            po nas.
                    • Gość: polished Re: Jak jestesmy ciency IP: 134.113.71.* 10.01.02, 21:16
                      kolejny cienias magazyn1 napisał(a):
                      > Faktycznie,cieniasy z was,Mirko i Grzegorz, umyslowe-niestety.Jazeli na
                      > jakis temat chce sie podyskutowac a nie walic pierdol,to trzeba sie do
                      > tego przygotowac.O jakich $6.99 za Polonie jest mowa? Gdzie jest taka cena
                      > W Chicago kosztuje to $19.99.Dodatkowo w cenie tej sa zawarte 2 programy

6.99 to cena ogladania przez internet, mysle, ze wynika to z duzych kosztow
                      funkcjonowania serwera, ktory wysyla po kilkadziesiat MB do tysiecy userow
                      jak za duzo to czytaj donosy i ogladaj abc i foxa
                      polished
    • Gość: kape Re: Jak TVPolonia Dala Nam w Dupe Na Nowy Rok IP: 200.61.117.* 12.01.02, 04:48
      Koncesje (czy jak to sie nazywa) na nadawanie sygnalu TVPolonia ma Bob Spanski,
      czyli Robert Szczepanski, który jak twierdza Polacy z USA nie jest nikim innym
      jak synem Macieja Szczepanskiego (mlodziez nie pamietajaca konca lat
      70/poczatku 80 w PRL-u niech spyta starszych aka role gral w tv polskiej).
      Otrzymal ja na niewiarygodnie korzystnych dla siebie warunkach. Na temat calej
      afery wypowiadal sie w swoim czasie szeroko (m.in) Jan Kobylanski, Prezes
      USOPAL - Unii Stowarzyszen i Organizacji Polonijnych w Ameryce Lacinskiej, za
      co zostal przez polska prase odsadzony od czci i wiary. W zw. z warunkami jakie
      proponuje TVPolonia, jest niedostepna dla Polonii Ameryki Lacinskiej.
      K.P.
      • Gość: Mirko Re: Jak TVPolonia ... IP: *.union01.nj.comcast.net 12.01.02, 05:01
        Znowu SPISEK czerwonych!!!!

No to z kim ci glupi Amerykanie (Polonia??) robia interesy?! Baze w zatoce
        Guantanamo wynajmuja za kase od Kuby, kazdy dupersztyk (lacznie z aniolkami do
        szopki) kupuja z komunistycznych w koncu Chin, no a teraz - masz babo placek -
        jeszcze to!

Z D R A D A ????!!!!

Jakto "niedostepna" w Ameryce Lacinskiej? Z satelitki? No chyba to mozliwe, bo
        nie wszedzie takiego geostacjonarnego Sput... tfuu, chcialem powiedziec
        satelite telekomnikacyjnego widac, a z www.tvpolonia.com ? A jak
        zablokuja? Zamkiem cyfrowym?
        • Gość: Mirko Re: Jak TVPolonia ... IP: *.union01.nj.comcast.net 12.01.02, 05:20
          www.wspolnota-polska.org.pl/pol/biuletyn/2001/styczen/usopal.htm

...spisek czy nie - jest to klasyczny przyklad monopolu, ktory jak wiadomo
          jest zawsze dobry (w tym wypadku: BARDZO) tylko dla monopolisty i nawet
          grzmienie Sz.P. ksiedza-wiceprezesa z ambony nic nie da poza satysfakcja.

"LOT" zreszta tez nie lata do Ameryki lacinskiej i Poludniowej. Nie chce mu
          sie, nie oplaca, licho wie?

Mister Spansky zorientowal sie, ze jest biznes do zrobienia. Podpisal na
          wylacznosc, bo i dlaczego mial sie z kims dzielic? A ze na 25 lat? Bo pewnie
          nie chcieli ani na 100 ani nawet na skrome 50.
          A dlaczego TVP podpisala? Oooo to juz J.W. Polonia sama powinna TVP zapytac, i
          przy okazji dlaczego LOT do nie nie przylata choc niebo takie same jak
          wszedzie.
          Ktos dal kase, ktos wzial i teraz $30/mies. trzeba bulic za przygody Kapitana
          Klossa. Fakt, ze obciach. AZ TAKI TO KLOSS DOBRY CHYBA NIE JEST...

• Gość: ........ Re: Jak TVPolonia ... IP: *.tnt1.chatham.on.da.uu.net 12.01.02, 16:55
            U mnie "rozrywka" z TVPolonia trzeba zabulic $40/miesiecznie. Za co? Za
            programy ktore nawet na pustyni bylyby najnudniejsze? TVPolonia to chala jakich
            malo, ktos pewnie jeszcze doplaca aby to moglo polonusow maltretowac swoim
            programem. To jest jawne znecanie sie na ludzmi! smile

• magazyn1 Re:Jak TVPolonia ...A przymierza sie Polsat Int'l 13.01.02, 07:12
            Nie dawno pisalem,ze na "satelitce" bedzie Polsat i skonczy sie dziadostwo
            tvPolonii.Zapowiedzialem nawet zlamanie kontraktu aby ogladac tylko Polsat
            bo myslalem(oj glupi,ja glupi),ze bedzie to cos lepszego o ile nie duzo
            lepszego.Tymczasem zanosi sie,ze to bedzie taki sam albo jeszcze gorszy gniot
            niz tvPolonia.Zapyta ktos skad takie negatywne(polskie)myslenie.
            Odpowiadam: od srody 9-ego stycznia "leci" promocja i do dzisiaj tj.do godziny
            11.42 w nocy czasu szikagowskiego pokazuja te same audycje ktore byly
            pokazywane w srode i czwartek.Promocja moim zdaniem to pokazanie ludziom
            najlepszych programow, najnowszych seriali i to nie szesc razy (jak dotychczas
            tych samych odcinkow seriali ktore Polonia(ludzie-abonenci)znaja z kaset magne
            towidowych.Jezeli wiec promocja tak wyglada to nie nalezy juz teraz sadzic,ze
            regularny program bedzie inny.Prawda? A abonentow moga tvPolonii odebrac bo
            ich miesieczna cena u nas w szikago bedzie wynosic $14.99 ($5.oo mniej niz
            tvP).Dish Network zapowiedzieli tez, ze kto ma juz tvPolonia i bedzie ja
            ogladal razem z Polsatem zaplaci razem $29.99.Trzeba wiec uzbroic sie w tzw.
            cierpliwosc i miec nadzieje(wiadomo czyja to "matka"),ze Polsat "to bedzie to".
            Jest jednak jeszcze jedna sprawa, ktora mnie nurtuje:"czy lepiej placic panstwu
            (bo to jednak panstwowa telewizja ta tvPolonia)czy pakowac szmal prywaciarzowi"
            niechby nawet dwojga nazwisk Zak-Solorzowi,czy Solorz-Zakowi.A jeszcze niedaw
            no byl tylko "Solorz".Co za historia jeden skraca nazwisko Szczepanski-Spanski
            inny wydluza(szlachciura jaki czy co?).Jest jeszcze trzecia sprawa,sportowa,
            wiemy,no moze nie wszyscy z tej strony sa w tym temacie zorientowani,ze obywa-
            tel S-Z (Polsat)wykupil prawa do przekazu Mistrzostw Swiata w Pilce Noznej z
            Korei i Japonii do Polski.Jednakze ma to byc pokazywane tylko na kanale
            kodowanym a caly ten,ze tak powiem osprzet, chetnego bedzie kosztowal okolo
            plus-minus 650 zlociszy. Czy przecietnego Kibica, nie mowie "kibola" stac
            bedzie na taka kase?Przypuszczam, ze watpie.Rzucam wiec-uwaga na glowy!BEC!:
            "DO CZASU KIEDY TA SPRAWA NIE ZOSTANIE ZALATWIONA POMYSLNIE DLA NASZYCH
            KOLEGOW "W WIERZE" MY, POTENCJALNI POLSATOWCY NIE KUPUJEMY PROGRAMU
            SATELITARNEGO "POLSAT 2 Int'l". To taka nasza solidarnosc! powtarzam NASZA!
            Taka,wspominajac z zalem Solidarnosc z roku 1980!
            Kto jest za? Do Magazynu1.Pytac o magazyniera p.Tadka.Ze sportowym
            pozdrowieniem kochane INTERNAUTY-CZESC!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka