kokolores 17.05.08, 00:38 Hej , mysle ,ze przydalaby sie tu jakas czolowka z informacja ,ze forum jest nie tylko dla ludzi z uk , bo niestety do niektorych to nie dociera. Pozdrawiam. :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kama.rym Re: Do moderatorek .... 17.05.08, 10:54 czesc jestem z uk, a forum jest otwarte dla wszystkich. uzylas chyba zbyt ostrych slow tzn "nie dociera". a co my z uk jacys ulomni i do nas nie dociera??ja zuwazylam na tym forum watki ludzi z calego swiata, a ze w uk jest chyba najwiecej polakow, wiec stad ta liczba postow. naprawde chyba chcialas zaistniec na forum, ale nie mialas o czym napisac , stad ten post. wybaczam, ale nastapnym razem zastanow sie co piszesz. dociera? Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Do moderatorek .... 17.05.08, 12:40 Tu nie chodzi o ilosc watkow na temat UK, ale o to, ze czesto w temacie (jak i w tresci) nie ma wzmianki o tym jakie miejsce jest omawiane. Dla osob spoza UK jest to poprostu drazniace, ze musza przeczytac iles postow, zeby przekonac sie, ze to chodzi o UK wlasnie. Kulturalnie byloby poprostu zaznaczac w temacie o jaki kraj chodzi - o tym sie czesto pisze i o to sie prosi, ale nadal dziewczyny z UK bardzo czesto zapominaja, ze Z Dala Od Polski sa tez inne miejsca i osoby z tych miejsc tez sa uzytkownikami tego forum. I zeby nie bylo - ja tez jestem z UK i mimo to uwazam to za niekulturalne poprostu i jestem w stanie zrozumiec innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Kama.rym :)) 17.05.08, 17:18 kama.rym napisała: naprawde chyba chcialas zaistniec na forum, ale nie mialas o > czym napisac , stad ten post. wybaczam, ale nastapnym razem zastanow > sie co piszesz. dociera? Napisalam po zastanowieniu sie i nie uzylam zbyt ostrych slow. Ten problem nie istnieje od dzis ,niestety. Jestem tu na forum dosc dlugo i denerwujace jest jak autorki/autorzy czesto zapomnaja dodac o jaki kraj chodzi , niestety chodzi na 99% o UK, w przeciwnym razie ludzie podaja skad pisza. To jest jakis fenomen (???) .Poczytaj forum to sama to zauwazysz. Nie napisalam ,ze w UK ludzie sa ulomni ,ale niestety do niektorych to nadal (sorry) nie dociera . Prosilabym wiec o wzmianke w czlowce ,ze forum jest dla calego swiata i prosimy o podanie kraju o ktory chodzi .Nie jestem jednak pewna czy moderacja nie jest przypadkiem z UK ,wiec poczekamy i zobaczymy czy cos sie zmieni. Mam nadzijeje ,ze nikogo nie urazilam nie bylo to moim zamiarem. Jezeli tego nie robisz( o czym wyzej pisalam) ,to nie widze problemu , o CIEBIE przeciez nie chodzi .Pozdrawiam serdecznie. :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: Do moderatorek .... 19.05.08, 14:00 Pol moderacji jest z UK, a pol z Kanady ) Ja jestem z UK, ale sama wielokrontnie przypominam piszacym, zeby zazanaczac, o ktory kraj chodzi. Niestety jako moderatorki nie mamy tylu mozliwosci, co na forach prywatnych, i nie mozemy niczego same wstawic do naglowka. Poprosze redaktorow forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Do moderatorek .... 19.05.08, 14:41 Bardzo dziekuje za zrozumienie i oddzew. Klaniam sie . :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
monikamurray Re: ponawiam prosbe.:)n/t 29.05.08, 14:55 Rozwiazaniem tej sytuacji byloby dodanie czwartego 'box'u' do nowych watkow: Autor: Temat: KRAJ: Tresc: Ale wlasciwie czy to jest naprawde taki wielki problem? Przeciez skoro 99% ludzi na tym forum jest z UK, to masz 99% szansy na zgadniecie skad dana osoba pisze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: ponawiam prosbe.:)n/t 29.05.08, 15:16 Niestety nie jest to najlepsze rozwiazanie, bo czasami lubimy sobie podyskutowac o problemach, ktore nie dotycza konkretnego kraju tylko generalnie zycia, wychowywania dzieci poza granicami PL. Wiec jesli ktos ma pytanie dot. konkretnego kraju to fajnieby bylo, aby to w swoim pytaniu zaznaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: ponawiam prosbe.:)n/t 29.05.08, 15:28 pyza_uk napisała: > Niestety nie jest to najlepsze rozwiazanie, bo czasami lubimy sobie podyskutowa > c > o problemach, ktore nie dotycza konkretnego kraju tylko generalnie zycia, > wychowywania dzieci poza granicami PL. Wiec jesli ktos ma pytanie dot. > konkretnego kraju to fajnieby bylo, aby to w swoim pytaniu zaznaczyl. Wlasnie o to mi chodzi .Nic prostrzego. :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
monikamurray Re: ponawiam prosbe.:)n/t 29.05.08, 18:01 pyza_uk napisała: > Niestety nie jest to najlepsze rozwiazanie, bo czasami lubimy sobie podyskutowa > c > o problemach, ktore nie dotycza konkretnego kraju tylko generalnie zycia, > wychowywania dzieci poza granicami PL. Wiec jesli ktos ma pytanie dot. > konkretnego kraju to fajnieby bylo, aby to w swoim pytaniu zaznaczyl. Toz przeciez mozna napisac: Europa, lub Caly Swiat, jaki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: ponawiam prosbe.:)n/t 29.05.08, 15:27 monikamurray napisała: > Przeciez skoro 99% ludzi na tym forum jest z UK, to masz 99% szansy > na zgadniecie skad dana osoba pisze Zle mnie zrozumialas . Nie 99% ludzi TU jest z UK , bo nie jest !!! ... tylko te ktore NIE PISZA skad sa , sa na 99% z UK , piszace z innych krajow , pisza przewaznie o jaki kraj chodzi.Ilez mozna tlumaczyc. :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
monikamurray Re: ponawiam prosbe.:)n/t 29.05.08, 16:00 Zle mnie zrozumialas . > Nie 99% ludzi TU jest z UK , bo nie jest !!! ... tylko te ktore > NIE PISZA skad sa , sa na 99% z UK , piszace z innych krajow , > pisza przewaznie o jaki kraj chodzi.Ilez mozna tlumaczyc. > > :o) > Koko A czy to nie na to samo wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
monikamurray Re: ponawiam prosbe.:)n/t 29.05.08, 16:22 Moze jeszcze dodam, ze absolutnie sie z Toba zgadzam, podanie kraju ulatwiloby zycie zarowno czytajacym, jak i piszacym... Problem w tym, ze Twoja 'prosba' nie brzmi jak prosba, i na pewno czesc ludzi tutaj na forum potraktuje to na zasadzie: 'na zlosc babci odmroze sobie uszy'... Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: ponawiam prosbe.:)n/t 29.05.08, 16:44 To nie to samo )) Przyczytaj to jeszcze raz ,prosze ) Moja "prosba" to juz jest apel nie pierwszy , tego rodzajau i nie ja jedna o to "prosilam". :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores z reszta...?? 29.05.08, 16:52 Dla tych z calego swiata oprocz UK , to jest normalne zachowanie ,ze dopisuja o jaki kraj choczi . Tylko te z UK (oczywiscie nie wszystkie), nie potrafia tego zrozumiec , Dlaczego ? Ignorancja ? Czy po za UK swiata nie widza ? :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: To jaki naglowek dac? 29.05.08, 17:56 Prosze o propozycje. Bo wyglada, ze admini czekaja na nasz krok. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: To jaki naglowek dac? 29.05.08, 23:32 Moze cos w tym stylu ? Witamy na forum "Z dala od Polski" . Forum przeznaczone jest przede wszystkim dla osob mieszkajacych poza granicami Polski lub tych, ktorzy zamierzaja wyemigrowac i szukaja porady. Dla ulatwienia porozumiewania sie , prosimy o dodanie w tytule watku nazwy panstwa(miasta) do ktorego mieszkancow go kierujemy. Dziekujemy za zrozumienie. Prosze o ewentualne poprawki :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
s.z-n Re: Do moderatorek .... 29.05.08, 23:52 W ogóle to co Google wyrzuca o f. Z dala od Polski to nieporozumienie... - polonia, uchodźcy, emigracja, , edziecko ... Uchodźccy ??? ? Z dala od Polski , niekoniecznie w UK A kto pamięta stara i pierwotna nazwe tego forum ??? Odpowiedz Link Zgłoś
d.hassenpflug Re: Do moderatorek .... 30.05.08, 00:19 To nie Gogle wyrzuca, tylko tak jest wpisane w kodzie strony: <meta name="Description" content="Forum Gazeta.pl, tematyka: polonia, uchodźccy, emigracja, , edziecko"> Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores s.z-n :)) 30.05.08, 14:26 s.z-n napisała: > > Z dala od Polski , niekoniecznie w UK > A kto pamięta stara i pierwotna nazwe tego forum ??? Zabij ,nie pamietam ,ale pamietam jaka zdziwiona bylam jak zmienili nazwe. Przypomnisz jaka byla ??? Pozdrawiam serdecznie. :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: s.z-n :)) 30.05.08, 15:45 Ja pamietam stare, dobre czasy przed rozmnozeniem sie forum GW - wszyscy urzedowalismy wtedy na forum zdaje sie Spoleczenstwo, w dziale Polonia - ale bylo wesolo :0)) Od czasu do czasu widze jeszcze znajome 'twarze' na innych forach... Dawnej nazwy tego forum nie pamietam, bo chyba wtedy nie bylam jeszcze rodzicem Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: s.z-n :)) 30.05.08, 19:24 Stara nazwa byla "Swiat" A moim skromnym zdaniem, to o co prosi Kolores( mam nadzieje, ze nie przekrecilam) - to poprostu postulat o troche empatii i kultury, ale widac, ze o to ciezko wsrod emigracji... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_ja Re: s.z-n :)) 30.05.08, 19:31 kingaolsz napisała: > Stara nazwa byla "Swiat" > > A moim skromnym zdaniem, to o co prosi Kolores( mam nadzieje, ze nie > przekrecilam) Przekrecilas,he,hee.. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: s.z-n :)) 30.05.08, 20:01 kingaolsz napisała: > Stara nazwa byla "Swiat" > > A moim skromnym zdaniem, to o co prosi Kolores( mam nadzieje, ze nie > przekrecilam) - to poprostu postulat o troche empatii i kultury, ale > widac, ze o to ciezko wsrod emigracji... hehe , koko + lores ,ale niewazne )) O to tez mi chodzi ,ale mi chodzi o czolowke , bo moze nie wszycy co tu przychodza zdaja sobie sprawe ,ze sa tu ludzie z calego swiata. Tak sobie probuje wytlumaczyc . :o)) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Popieram 30.05.08, 10:25 Też mieszkam w UK i też mi się ten zwyczaj rzucił w oczy. Zresztą chyba wkrótce po tym, kiedy sama założyłam jakiś wątek i dopiero po chwili pomyślałam, że łatwiej byłoby zaznaczyć, że chodzi o UK ) Nie można by po prostu na górze przypiąć wątku typu "Przeczytaj, zanim napiszesz"? Wystarczy w końcu tylko jeden krótki post. Odpowiedz Link Zgłoś
s.z-n Re: Do moderatorek .... 01.06.08, 23:14 Strzala dziewczyny ! Mi sie majaczy stara nazwa jako E-Świat. Odpowiedz Link Zgłoś
sunville Re: Do moderatorek .... 04.06.08, 01:19 kokolores napisała: > Hej , mysle ,ze przydalaby sie tu jakas czolowka z informacja ,ze > forum jest nie tylko dla ludzi z uk , bo niestety do niektorych to > nie dociera. > Pozdrawiam. > > > :o) > Koko Hmm dociera dociera ale wybacz, mam pisac tematy o Islandii jesli tam nie mieszkam czy jak? troche dziwne pretensje Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Do moderatorek .... 04.06.08, 13:55 He ? Pisz o czym chcesz ) Wiesz ,ja moge pisac tematy o Polsce ,mimo ,ze tez tam nie mieszkam . Nie rozumiem twojej logiki. Przyczytaj dokladnie caly watek ,o co mi chodzi ,wtedy mozemy podyskutowac . :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Do moderatorek .... 05.06.08, 00:56 O takie watki mi chodzi : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=65826249&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=75172259&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=80153194&v=2&s=0 Czy ktos ma jeszcze jakies pytania ??? :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: kokolores, czyzbys nie widziala nagolowka? 11.06.08, 19:34 Juz od kilku dni jest :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: kokolores, czyzbys nie widziala nagolowka? 11.06.08, 20:42 Przepraszam ,ja dzis tylko wpadlam i wypadlam . Dziekuje slicznie ,moze wkoncu cos sie zmieni . :o) koko Odpowiedz Link Zgłoś