IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 01:22
sluchajcie! moj narzeczony jest z grecji, i po slubie planujemy ze ja sie do
niego przeniose. bardzo sie z tego ciesze... mimo ze jezyk troche mnie
przeraza itp... chcialam zapytac czy jest tutaj ktos kto byl w takiej
sytuacji? czy roznice kulturowe w codziennym zyciu bardzo daja sie we znaki? z
gory dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: MalMal Re: grecja IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:25
      ... pisalas 'bardzo sie z tego ciesze...' ... z czego sie tak dokladnie
      cieszysz ...?... wylacznie z emigracji z Polski ...?...
      • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 01:26
        Gość portalu: MalMal napisał(a):

> ... pisalas 'bardzo sie z tego ciesze...' ... z czego sie tak dokladnie
        > cieszysz ...?... wylacznie z emigracji z Polski ...?...

Pewnie to jest glowny cel tego malzenstwa...

• aniutek Re: grecja 10.01.02, 01:29
          Gos´c´ portalu: baker napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: MalMal napisa?(a):
          >
          > > ... pisalas 'bardzo sie z tego ciesze...' ... z czego sie tak dokladnie
          > > cieszysz ...?... wylacznie z emigracji z Polski ...?...
          >
          > Pewnie to jest glowny cel tego malzenstwa...
          >
          taaaa bo Grecja jest bardzo atrakcyjna dla potencjalnych emigrantow
          przede wszystkim ze wzgledu na populacje oslow... i owiec........ kazda
          warszawianka marzy o malym bialym domku z poletkiem i stadkiem ....
          • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 01:31

> taaaa bo Grecja jest bardzo atrakcyjna dla potencjalnych emigrantow
            > przede wszystkim ze wzgledu na populacje oslow... i owiec........ kazda
            > warszawianka marzy o malym bialym domku z poletkiem i stadkiem ....

Taaa, to ty znasz grecje chyba tylko z greka zorby...

• aniutek Re: grecja 10.01.02, 01:37

>
              > > taaaa bo Grecja jest bardzo atrakcyjna dla potencjalnych emigrantow
              > > przede wszystkim ze wzgledu na populacje oslow... i owiec........ kazda
              > > warszawianka marzy o malym bialym domku z poletkiem i stadkiem ....
              >
              > Taaa, to ty znasz grecje chyba tylko z greka zorby...
              >
              nie tylko, chociaz expertem nie jestem, bylam/santorini i pisze na podstawie
              tego co widzialam. zdaje sobie sprawe , ze ta wyspa nie reprezentuje calej
              Grecji ale nie mysle aby byl to atrakcyjny kraj na emigracje chociazby na
              podstawie ilosci Grekow w USA.....
              Moge sie mylic, uswiadom pls

• Gość: MalMal Re: grecja IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:39
                ...'uswiadom pls' ... po co ...?... nastepny etap emigracji Grecja...?..
                • aniutek Re: grecja 10.01.02, 01:45
                  Gos´c´ portalu: MalMal napisa?(a):

> ...'uswiadom pls' ... po co ...?
                  dla WIEDZY wiedzmo
                  ... nastepny etap emigracji Grecja...?..

pocaluj mnie w nos MalMal, jestes malo fajna, Twoje pomysly kiepskie...
                  chcesz sie wyzyc idz do gym poboksuj w worek i swiat bedzie inaczej
                  wygladal, odemnie sie od... stosunkuj.
                  have nice life if you can stand it.....
                  so long
              • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 01:43
                Juz cie uswiadamiam. Nie kazdy moze zlapac amerykanc. Niektorzy musza sie
                zadowolic gorszym kaskiem...
                • aniutek Re: grecja 10.01.02, 01:46

> Juz cie uswiadamiam. Nie kazdy moze zlapac amerykanc. Niektorzy
                  musza sie
                  > zadowolic gorszym kaskiem...
                  OK,
                  Grecy jak nie mowia sa calkiem calkiem
                  • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 01:47
                    A grecja zawsze lepsza od polski...
                    • Gość: xxx Re: grecja IP: *.telia.com 10.01.02, 01:54
                      wiem duzo na ten temat, napisz mi swoj mail-adres...opowiem
                      • Gość: agnes Re: grecja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 16:29
                        Gość portalu: xxx napisał(a):

> wiem duzo na ten temat, napisz mi swoj mail-adres...opowiem

bede ci bardzo za to wdzieczna: annielika@hotmail.com
                    • aniutek Re: grecja 10.01.02, 01:54

> A grecja zawsze lepsza od polski...

naprawde tak myslisz????
                      ja tam wole swojskich chamow przynajmniej umiem im nawsadzac w
                      ojczystym .....
                      ale rozni sa ludzie, prawda???
                      • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 01:58
                        aniutek napisał(a):

emigracja przez ozenek to chyba najprostrzy sposob...
                        jak to mowia business is business..
                        • aniutek Re: grecja 10.01.02, 02:01

> aniutek napisa?(a):
                          >
                          > emigracja przez ozenek to chyba najprostrzy sposob...
                          > jak to mowia business is business..

gdzie???????
                          tego NIE napisala aniutek
                          ja pisalam o zasiedzeniu :smile))))) sic
                          • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 02:09
                            Zauwaz jak ciekawie zakochuja sie polskie kobiety: w obywatelach usa, niemiec,
                            holandii, UK, itp. Nie slyszalem o zadnej zakochanej w rosjaninie, ukraincu,
                            rumunie...
                            Znam za to ukrainki zakochane w polakach. Wiec jak to jes z ta miloscia???
                            • Gość: MalMal Re: grecja IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 02:10
                              ... milosc jest slepa ...
                              • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 02:13
                                Gość portalu: MalMal napisał(a):

> ... milosc jest slepa ...

... musi za to miec ponad przecietna rozwiniete inne zmysly...

• Gość: MalMal Re: grecja IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 02:15
                                  ... zapewne nie od urodzenia ... lecz byc moze z mlekim matki wyssane ...
    • Gość: MalMal ja tam wole swojskich chamow przynajmniej umiem im IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 01:56
      ... po co do Grecji ...? ... zauwaz komentaz Aniutka ... 'ja tam wole swojskich
      chamow przynajmniej umiem im nawsadzac w ojczystym .....' ... nic dodac nic
      ujac o kulturze ...
      • aniutek Re: ja tam wole swojskich chamow przynajmniej umie 10.01.02, 01:59
        Gos´c´ portalu: MalMal napisa?(a):

> ... po co do Grecji ...? ... zauwaz komentaz Aniutka ... 'ja tam wole
        swojskich
        >
        > chamow przynajmniej umiem im nawsadzac w ojczystym .....' ... nic dodac
        nic
        > ujac o kulturze ...

czyjej, MalMal czyjej kulturze????
        hehehehehehehehehe
    • jot-23 Re: grecja 10.01.02, 03:47
      Gość portalu: agnes napisał(a):

> sluchajcie! moj narzeczony jest z grecji, i po slubie planujemy ze ja sie do
      > niego przeniose. bardzo sie z tego ciesze... mimo ze jezyk troche mnie
      > przeraza itp... chcialam zapytac czy jest tutaj ktos kto byl w takiej
      > sytuacji? czy roznice kulturowe w codziennym zyciu bardzo daja sie we znaki? z
      > gory dziekuje za odpowiedz

jak to mowia:

mênin aeide thea Pêlêïadeô* Achilêos
      oulomenên, hê muri' Achaiois alge' ethêke,

choc wspolczesny to tylko namiastka klasycznego a nacja to "zciociala"...zawsze
      to blizej kolebki smile

powodzenia w nowym kraju, warto przynajmniej sprobowac.

• Gość: agnes Re: grecja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 16:37
        po pierwsze bardzo mi przykro ze wszyscy tutaj nie wierza ze ktos moze sie
        zwyczajnie zakochac... i chciec byc z ta osoba. ja jego narodowosci nie
        wybieralam. po drugie malzenstwo by wyjechac z kraju mi nie grozi bo od malego
        mieszkam w szwecji, gdzie zle nie jest... wiec zadnego biznesu w zwiazku z
        moim facetem nie widze. po trzecie nie mam zamiaru mu "nawsadzac" z zadnym
        jezyku, ani polskim, ani szwedzkim, ani angielskim, ani greckim... uwazam ze
        zwykla rozmowa rozwiaze problemy w lepszy sposob.

hm, nastepna rzecz to sam kraj, nie wiedzialam ze tylu rasistow odpisze na moj
        post! smieszna rzecz jak latwo potrafimy krytykowac innych nie patrzac na
        samych siebie... grecja to nie tylko osly i turysci moi mili! ale wy pewnie
        tego i tak nie zrozumiecie... a szkoda

wiec dajcie sobie z laski swojej spokoj z tymi glupimi komentarzami... ja
        czekam na normalne odpowiedzi...
        • Gość: Milene Re: grecja / do Agnes IP: *.w.club-internet.fr 10.01.02, 17:23
          Agnes,
          Nie przejmuj sie glupimi komentarzami. Oni tak z zazdrosci. Tez by chcieli
          wyjechac do pieknej i slonecznej Grecji zamiast zyc w ich zasyfionych miastach
          tudziez nijakich przedmiesciach.
          Niestety nic nie moge ci doradzic poniewaz znam Grecje tylko turystycznie.
          Jedno jest pewne. Grecy sa niezwykle urodziwi.
          • Gość: baker Re: grecja / do Agnes IP: *.mentorg.com 10.01.02, 17:32
            Gość portalu: Milene napisał(a):

> Agnes,
            > Nie przejmuj sie glupimi komentarzami. Oni tak z zazdrosci. Tez by chcieli
            > wyjechac do pieknej i slonecznej Grecji zamiast zyc w ich zasyfionych miastach
            > tudziez nijakich przedmiesciach.
            > Niestety nic nie moge ci doradzic poniewaz znam Grecje tylko turystycznie.
            > Jedno jest pewne. Grecy sa niezwykle urodziwi.

Tak zazdroszcze, ze jakbym mogl sprzedac sie za greczynke to wskoczylbym do
            samolotu w 5 sekund. Nie zabralbym nawwet zdjec, zeby jak najszybciej zapomniec
            jak mi tutaj zle.......
            A jak tam syfe, w ktorym ty zyjesz?? No chyba ze mieszkasz w grecji..

• Gość: Agnes do Wawa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 23:23
            oh, i jeszcze jedno... czy trudno tam znalezc prace? i jak oni tam patrza na
            obcokrajowcow? wiesz, w roznych krajach mozna latwij lub trudniej wtopic sie w
            otoczenie... wiec jak jest tam? z gory dziekuje za odpowiedz smile
        • Gość: G Re: grecja IP: *.gtconnect.net 10.01.02, 17:42
          Wiesz w Grecji spedzilam tylko rok, wiec nie mam odpowiedzi na wszystkie
          pytania. Byla to moja "poczekalnia" przed wyjazdem do Kanady. Zycie na
          prowincji (nie wiem jak w duzych miastach) jest bardzo zrelaksowane (Grecy
          notorycznie sie spozniaja wyznajac zasade "maniana"), wspaniala kuchnia, i to
          morze...Ludzie zyczliwi i w malych miejscowosciach rozplotkowani. Kiedys jakis
          sasiad prosto z ulicy zaciagnal nas do piwnicy i obdarzyl kilkoma litrami wina
          wlasnej roboty gdy juz zastanawialismy sie co on od nas chce. Ludzie obcy wiele
          nam pomogli o nic nie pytajac. Z drugiej strony Grecy bardzo sa przywiazani do
          tradycyjnego podzialu rol w malzenstwie i dobrze by bylo zebys to
          przedyskutowala. Rola kobiety to opieka nad domem i dziecmi. Znalam malzenstwo
          szwajcarki z grekiem, ktore sie przez to rozpadlo. Kobieta miala ambicje
          zawodowe. Mezczyzni sa bardzo macho. Polscy faceci zawsze sobie zartowali, ze
          Greczynki nie da sie pierwszej przepuscic w drzwiach, nie sa one przyzwyczajone
          do kurtuazji ze strony panow. Ale pewnie to jest tez sprawa indywidualna i
          wiele zalezy jak sobie ukochanego wychowasz. Powodzenia.
    • Gość: Wawa Re: grecja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.02, 20:35
      Spedzilem 6 lat w Grecji.W tej chwili moge powiedziec ze byly to najlepsze lata
      mojego zycia.Grecja to jedyny kraj jaki znam gdzie ludzie potrafia cieszyc sie
      tym co maja.Potrafia pogodzic prace z rozrywka.Pracowalem ciezko i za marne
      grosze.Ale to sie nie liczylo.Grecy sa wspaniali.Czysci i doskonale
      ubrani.Mozesz zawsze liczyc na ich pomoc.Cudowna pogoda, lazurowe morze, pekne
      wyspy i zabytki.Na ulicach rosna mandarynki, pomarancze!!! Wspanaile i zdrowe
      jedzenie.Dziewczyno nie zastanawiaj sie ani chwili.Jezeli znajdziesz tam praca
      w swoich zawodzie to pakuj sie juz dzisiaj!!!!!
      • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 20:38
        A po co jej praca? Bedzie miala chlopa od tego.
        • Gość: Agnes Re: grecja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 22:09
          bardzo dziekuje za mile posty. tchnelo to we mnie nadzieje!smile! wiec wlasnie
          rzecza ktora sie najbardziej obawiam to jezyk. mam wyksztalcenie wyzsze
          ekonomiczne... znam jezyki... tylko tez grecji troszke mi straszny. sama nawet
          nie wiem dlaczego... czy ktos z was kochani zglebial swoja wiedze w tej
          dziedzinie?

co do jego szarmanckosci... hehe, ja wlasnie myslalam ze grecy sa bardzo
          szarmanccy, tutaj mnie zaskoczylas! ehehhe... w dodatku w jego domu ojciec
          bardzo pomagal jak bylam tam na nowy rok... wiec myslalam ze oni
          tacy "zacofani" nie sa. w sumie to chodzac po ulicach zauwazylam ze wiekszosc
          facetow kreuje sie na macho, co mnie rozsmiesza... moj facet zachowuje sie
          normalnie. co do podzialu rol, hm, wiele o rodzinie rozmawialismy, ale jeszcze
          raz to chyba bedziemy musieli przerobic. z naciskiem na rownosc smile!

goscinni to oni rzeczywiscie sa, jedzenie robia wysmienite... ale wiecie jak
          to jest... szwecja i grecja to jednak rozne kraje...

a ty baker widze nudzisz sie strasznie. ciesze sie ze chociaz troche rozrywki
          ci dostarczam.
          • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 22:15
            Nie dostarczasz mi rozrywki. Nie jestes ani pierszwa ani ostatnia w tym
            temacie. Na tym forum mozesz znalezc takie, ktore juz 'zakochaly' sie
            odpowiednio (jak ty) i takie co jeszcze szukaja 'milosci'.
            Jak juz powiedzialem business is business. Kazdy uklada sobie zycie jak moze.
            No hard feelings.smile
            • Gość: Wawa Re: grecja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.02, 22:27
              Jezyk grecki to pestka.Po 2 latach bez nauki w szkole mowilem czytale i pisalem
              na 4+.
    • Gość: Agnes Re: grecja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 22:52
      naprawde wawa? tak szybko? wiec powiedz mi prosze jak to zrobiles? korzystales
      z jakichs specjalnych ksiazek do nauki samodzielnej, czy moze poprzez
      konwersacje. i jeszcze jedna rzecz... czy oni tam, gdy nawet powiesz cos
      kosmicznego staraja sie ciebie zrozumiec, czy pytaja tylko "co? co?"...

a ty baker przestan wreszcie byc taki podejrzliwy. widac wiele przeszedles w
      zyciu, skoro ufnosc straciles zupelnie...
      • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 23:03
        Gość portalu: Agnes napisał(a):

> a ty baker przestan wreszcie byc taki podejrzliwy. widac wiele przeszedles w
        > zyciu, skoro ufnosc straciles zupelnie...

Alez ja wierze w ciebie!!! Z twojego podejscia do zycia wniskuje, ze doskonale
        dasz sobie rade i nie powinnas sie niczym przejmowac!!!
        • Gość: Agnes Re: grecja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 23:06
          a skad ty tyle wiesz o moim podejsciu do zycia co? bo chyba nie po
          przeczytaniu tych kilku linijek ktore napisalam!

• Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 23:10
            Jak juz wspomnialem nie jestes ani piersza ani ostatnia w tym temacie na tym
            forumsmile
            • Gość: Agnes Re: grecja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 23:17
              Gość portalu: baker napisał(a):

> Jak juz wspomnialem nie jestes ani piersza ani ostatnia w tym temacie na tym
              > forumsmile

sluchaj, to nie jest zadne competition zeby byc pierwszym czy ostatnim... ja sie
              po prostu pytam milych ludzi czy wiedza cos o tym co mnie interesuje, a tacy jak
              ty tylko mi zasmiecala watek... wiec z laski swojej znikaj stad...
              • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 23:21
                Ostatnie pytanie i znikam. Czy ty jestes blondynka????
                • Gość: Agnes Re: grecja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 23:27
                  smieszne ze pytasz... dam ci ta satysfakcje i powiem ze jestem blondykna...
                  zebys mial weselej. z drugiej strony bardzo mi cie zal jesli kolor wlosow
                  swiadczy o posiadanym lub nie intelekcie...
                  • Gość: baker Re: grecja IP: *.mentorg.com 10.01.02, 23:33
                    Gość portalu: Agnes napisał(a):

> smieszne ze pytasz... dam ci ta satysfakcje i powiem ze jestem blondykna...
                    > zebys mial weselej. z drugiej strony bardzo mi cie zal jesli kolor wlosow
                    > swiadczy o posiadanym lub nie intelekcie...

Ciekawe, bo ja nic nie wspomnialem o twoim intelekcie...

• Gość: Walek Re: grecja do Agnes IP: *.uc.nombres.ttd.es 10.01.02, 23:43

I ty piszesz ,ze zyjesz w szwecji? a ze szwecji nie znasz grekow -grek to
                    krek.turk to skurk( nie mam szw.czcionki)A to dobre ,ten waw..pisze o grekach
                    jak o niemcach lub szwajcarach ! elegancja i czystosc ! hi hi hi Cala grecja
                    to jeden wielki balagan,brud,chaos ,biurokracja itd.trzeba miec nie pokolei w
                    glowie by ze szwecji przenosic sie do grecji.Grek to typowy macho,jezeli
                    mieszkasz w szwecji to zobaczysz co to znaczy kobieta w grecji.Nie myl
                    dziecinko turystyki z dniem codziennym.oczywiscie milosc jest slepa .ten twoj
                    wybrany moze byc ok ,ale jego rodzina moze ciebie zdrowo wnerwiac.Inne
                    zwyczaje,inna kultura .a moze tak poprobowac zyc z nim w szwecji ? spozniona
                    jestes troche -moda na poludniowcow minela juz dawno w szwecji i teraz to
                    szwedki juz na svartskallar nie leca.Nie obraz sie ale kto pyta nie bladzi.jak
                    bys byla z kieleckiego itp to bym sie nie dziwil ,ze lecisz na egzotyke ale ze
                    szwecji? No starczy bo zaraz sie odezwie kilku takich co wszystko wiedza i
                    posadza mnie o rasizm itp.popatrz na adres to zobaczysz skad stukam.Takie jak
                    ty widze na codzien i wiem jakie maja problemy.ale o ile znam kobiety to mozna
                    im duzo mowic i tak zrobia glupote !
                    Zycze powodzenia i obym sie pomylil !
                    • Gość: MalMal Re: grecja do Agnes IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 23:49
                      ...'milosc ci wszystko wybaczy... smutek zamieni ci w smiech' ... hmmm ...
                    • Gość: Realista Re: grecja do Walek IP: *.il.us.prserv.net 11.01.02, 21:40
                      Gość portalu: Walek napisał(a):

>
                      > I ty piszesz ,ze zyjesz w szwecji? a ze szwecji nie znasz grekow -grek to
                      > krek.turk to skurk( nie mam szw.czcionki)A to dobre ,ten waw..pisze o grekach
                      > jak o niemcach lub szwajcarach ! elegancja i czystosc ! hi hi hi Cala grecja
                      > to jeden wielki balagan,brud,chaos ,biurokracja itd.trzeba miec nie pokolei w
                      > glowie by ze szwecji przenosic sie do grecji.Grek to typowy macho,jezeli
                      > mieszkasz w szwecji to zobaczysz co to znaczy kobieta w grecji.Nie myl
                      > dziecinko turystyki z dniem codziennym.oczywiscie milosc jest slepa .ten twoj
                      > wybrany moze byc ok ,ale jego rodzina moze ciebie zdrowo wnerwiac.Inne
                      > zwyczaje,inna kultura .a moze tak poprobowac zyc z nim w szwecji ? spozniona
                      > jestes troche -moda na poludniowcow minela juz dawno w szwecji i teraz to
                      > szwedki juz na svartskallar nie leca.Nie obraz sie ale kto pyta nie bladzi.jak
                      > bys byla z kieleckiego itp to bym sie nie dziwil ,ze lecisz na egzotyke ale ze
                      > szwecji? No starczy bo zaraz sie odezwie kilku takich co wszystko wiedza i
                      > posadza mnie o rasizm itp.popatrz na adres to zobaczysz skad stukam.Takie jak
                      > ty widze na codzien i wiem jakie maja problemy.ale o ile znam kobiety to mozna
                      > im duzo mowic i tak zrobia glupote !
                      > Zycze powodzenia i obym sie pomylil !

Walek! No i coz z tego, ze ona ze Szwecji. Az tak Cie to porazilo?
                      A co to niby, Szwedzi lepsi?

• Gość: Agnes do XXX IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 23:20
      odezwij sie jeszcze prosze... chcialas/les moj email oto on
      annielika@hotmail.com
      bede ci wdzieczna za informacje
    • Gość: Agnes do walek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 23:56
      hehehe, sluchaj ja tam nie patrze jaka jest moda... nigdy na svartskallar nie
      zwracalam uwagi, wiec daj sobie z tym spokoj. to ze szwecja jest czysta to
      fakt, ale to nie tylko to liczy sie w zyciu. w szwecji brakuje mi tego jak
      bardzo rodzina jest wazna. nie mam ani jednej kolezanki, ktorej rodzina by sie
      trzymala kupy, wiec to troche smutne. wszystkie sambo sie rozpadaja... hm...
      oprocz tez sterylnosci... hm, biurokracja tez tam panuje!

moda na poludniowca, hahahhahahaahahhaha
      • Gość: aniutek do Agnes IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 11.01.02, 00:05
        przepraszam Cie jesli moje poprzednie posty byly dla Ciebie hmmm
        przykre- nie o to chodzilo mi przeciez.
        Grecy-oczywiscie nie wszyscy i nie chce generalizowac- moim zdaniem sa
        przy calej swojej radosci, lekkosci bycia bardzo macho, wielokrotnie bylam
        swiadkiem jak maz o byle co darl sie na bogu ducha winna kobiete, nic
        sobie robiac z innych osob, zona to dla wielu wlasnosc, bywaja zazdrosni
        ale tez uroczy przy tym i moim zdaniem - bardzo sexy.
        Grecki nie wydaje sie trudny choc trudno mi cos wiecej powiedziec bo znam
        tylko kilka zwrotow.
        trzymaj sie, widze , ze klikasz z Warszawy - jaka czesc????
        pozdrowki,
        aniutek
    • Gość: G Re: grecja IP: *.gtconnect.net 11.01.02, 00:15
      Agnes - zapomnialam dodac ze grecki nie jest wyjatkowo trudny, wielu moich
      znajomych nauczylo sie na zupelnie dobrym poziomie. Mlodsi ludzie w wiekszosci
      znaja angielski - tak ja sie dogadywalam bo na powazna nauke nie bylo czasu.
      • Gość: Kliken Re: grecja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.01.02, 00:38
        Nie sluchaj tych palantow.Ja tam zylem wiec wiem co pisze.Chcesz spokoju ducha
        i czuc sie jak na wakacjach cale zycie to pakuj walizki i sie wiecej nie
        zastanawiaj.Grecja to piekny kraj.
        • Gość: MalMal Re: grecja IP: *.nyc.rr.com 11.01.02, 00:53
          ... jezeli taki raj na ziemi, Kliken, dlaczego wyjechales ...?...
    • Gość: xxz Re: grecja IP: *.telia.com 11.01.02, 18:25
      masz mail-a ode mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka