osmanthus Re: mamy z Sydney 16.08.08, 01:18 kiedys jakies byly ale jakos zanikly... sle pozdrowienia z federalnej stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek400 Re: mamy z Sydney 16.08.08, 14:12 ja nie jestem z Sydney,mieszkam w UK,ale myslimy o przeprowadzce do Australii,miala byc Kanada,ale nastapila zmiana planow ))) witam na forum )) Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: mamy z Sydney 16.08.08, 20:03 Koliberku, również szykuje się do przeprowadzki, nie rozważam innych państw tylko Australię... pozdrawiam Julia mama Arturka Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek400 Re: mamy z Sydney 18.08.08, 18:42 tak jak pisalam wyzej,my myslelismy jeszcze nad Kanada,ale jednak wybor "padl" na Australie.Tylko moja babci przezywa,ze to przeciez tak daleko...jestes juz zdecydowana?jesli mialabys ochote popisac na priv to moj adres koliberek400@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: mamy z Sydney 19.08.08, 02:31 Tylko moja babci przezywa,ze to przeciez > tak daleko... BAbcia ma racje. To JEST daleko ... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: mamy z Sydney 19.08.08, 04:17 > BAbcia ma racje. To JEST daleko ... Co czasami bywa jednak zaleta )) Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Evee1 19.08.08, 08:13 Czyzbys nie przepadala za tesciowa? A fuj! pzdr PS U nas rano szyby trzeba skrobac z lodu. A u Was ? Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Evee1 19.08.08, 08:31 A nie, moja tesciowa to calkiem fajna babka byla. Ale generalnie duza odleglosc od Europy i innych kontynentow ma swoje zalety (poza finansowymi tylko). Wlasnie czytam, ze u Was to jakies mrozy nastaly ). Odpowiedz Link Zgłoś
nunkowiec Re: mamy z Sydney 25.08.08, 07:32 a jestem! calkiem swiezutka mama, bo dopiero od 4 miesiecy Witaj! Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: mamy z Sydney 25.08.08, 14:35 Nunkowiec - a skad konkretnie jestes? Mam sioster w Sydney, Brookvale, jest swiezo upieczona mama (3 tyg. synek) i przydaloby sie jej towarzystwo innej mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
nunkowiec Re: mamy z Sydney 26.08.08, 06:43 niestety, mieszkam w zupelnie innym kierunku, na zachod, w strone gor. a do twej siostry mam z 1.5h jazdy. a szkoda moge zapytac jak dlugo ona juz tu mieszka? bo ja szosty rok zaledwie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: mamy z Sydney 26.08.08, 09:41 Moja siostra wlasnie rozpoczyna siodmy rok w OZ. Wczesniej mieszkali w innych czesciach Sydney, ale zawsze w okolicach Polnocnych Plaz. Jesli mimo wszystko bedziesz chciala kontak, to napisz do mnie na adres gazetowy - podam ci nr tel. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: mamy z Sydney 09.09.08, 04:53 Z Sydney niewatpliwie, ale czy licze sie jako "mama" jesli najmlodsze dziecko jest w szkole sredniej? Julio, pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie - zielonym do góry! .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: mamy z Sydney 09.09.08, 08:48 Luizo, matkami to my bedziemy nawet wtedy gdy nam dzieci na emeryture pojda . Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: mamy z Sydney 10.09.08, 06:27 evee1 napisała: > Luizo, matkami to my bedziemy nawet wtedy gdy nam dzieci na > emeryture pojda . Tak ogolnie to prawda, ale na tym forum chyba matki emerytow nie pisza? :o) Syn juz dawno po studiach, corka w szkole sredniej, niezrecznie mi tu dyskutowac o przedszkolach czy podstawowkach. Odpowiedz Link Zgłoś
huntervalley Re: mamy z Sydney 15.10.08, 13:13 Ja co prawda z Hunter Valley ale w Sydney bywam dosc czesto. Mam 2 dzieci: 4.5 roku i 3 latka. Pozdrawiam PS Luiza to ja dundee_girl. Zapomnialam hasla i stad nowy nick Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Dundee!!! Jak ten czas leci! 17.10.08, 06:19 Rany boskie, 3.5 i 4.5 lat, to juz niedlugo wejdziesz w wiek szkolny (w przyszlym roku, czy poczekasz do 2010?). Mam nadzieje ze przychowek sie dobrze sprawuje i jest zdrowy :o) Sama nie moge sie doczekac kiedy zostane babcia, ale moj syn raczej sie nie spieszy do sprawienia mi tej radosci... Skrobnij pare slow na priva, jesli masz ochote. Luiza-w-Ogrodzie Mówi Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród... Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: Luiza!!! Jak ten czas leci! 17.10.08, 13:09 Luizo, co słychać ? Zobacz już rok minął jak byłam w Australii, małam tam dobry czas. Mój synek skończył 8 października 3 latka, duży chłopak, chodzi do przedszkola. Ty czekasz kiedy zostaniesz babcią, a ja kiedy wyjadę do Australii, myslę że nie długo się spotkamy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Julia! Jak ten czas leci! 11.11.08, 11:49 julia30bb napisała: > Luizo, co słychać ? Zobacz już rok minął jak byłam w Australii, > małam tam dobry czas. No tak, to juz rok! I znowu siadamy na ceglanym tarasie i lupiemy mlotkiem orzechy makadamowe a wszystkie cztery kroliki zbiegaja sie zobaczyc o co chodzi :o) > Mój synek skończył 8 października 3 latka, duży chłopak, chodzi do przedszkola. Dzieci nie czekaja, tylko rosna. Corka jest juz niemal mojego wzrostu - sprawdza to codziennie :o) > Ty czekasz kiedy zostaniesz babcią, a ja kiedy wyjadę do Australii, myslę że nie długo się spotkamy. Oj, wcale nie czekam na bycie babcia, na razie pracuje i na babciowanie nie mialabym czasu. Co do spotkania, daj znac jak Wam idzie zalatwianie spraw, ok? > pozdrawiam I ja rowniez! Luiza-w-Ogrodzie - zielonym do góry! .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º>¸¸. Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Dundee, dostalam poczte, ale... 11.11.08, 11:44 ...ale gdy odpisalam, odbilo mi maila z komunikatem ze nie ma takiego adresu. Masz jakis inny email, ktory mozesz mi podac na priva? Luiza-w-Ogrodzie - zielonym do góry! .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º>¸¸. Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
izagb Re: mamy z Sydney 17.10.08, 12:02 witam wszystkie mamy. Moj synek ma 5 miesiecy i mieszkamy w Nortmead. Moze jest jakas mama blisko nas, ktora ma ochote na wspolne spacery? Odpowiedz Link Zgłoś
ola11144 Re: mamy z Sydney 19.10.08, 08:48 czesc dziewczyny. Jestem Ola, mieszkam w Lane Cove. Mam 18 miesieczna coreczke (juz prawie 19to Jest ktos w poblizu? Odpowiedz Link Zgłoś
gossik1909 Re: mamy z Sydney 24.10.08, 00:18 witam... jestem mama 14 miesiecznych blizniakow i mieszkam w riverwood... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mcania1 Re: mamy z Sydney 11.02.09, 11:43 Czesc Jestem Ania, od 1.5 roku mieszkam w Australii-Sydney wraz z mezem i 5-letnim synkiem. Mieszkam w North Sydney, chetnie sie spotkam z innymi mamami pozdrawiam ps. piszcie na mojego maila ania.orzechowska@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka55 Re: mamy z Sydney 10.11.08, 23:46 To ja tez sie dopisze Mieszkam w Sydney w Parramatta(cie)i mam trzy pociechy, 3latka,14 miesiecy i 2 miesiace Zapraszam!! Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Nowe forum o Australii 28.01.09, 22:23 Zajrzyjcie na nowe forum o Australii, moze tam spotkacie wiecej mam z Sydney? Forum AUSTRALIA Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś