mcov 21.08.08, 00:49 www.podsumowanie2008.yoyo.pl/ Polska w Unii, dolar za 2 zlote, a bulbiaki sie buntuja w kraju? Kto ich naprostuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pest_controller Re: Raport o stanie panstwa 2008 21.08.08, 01:08 syryjska koza z niemieckim akcentem hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Raport o stanie panstwa 2008 21.08.08, 01:30 pest_controller napisał: > syryjska koza z niemieckim akcentem hmmm Mnie sie bardziej w oczy rzucily bledy ortograficzne i klawiaturowe a przelecialam tekst bardzo pobieznie. Zyskalby na sile przekonywania gdyby autor potrafil uzywac funkcji spellcheck: "umozyc" "cenimi" "zaakceptowanie" "rogrzeszenie" "przycznek" "wspolparcy" "autorsrad" "biurokrcja" "amerykanie" ""wiedzia" Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Raport o stanie panstwa 2008 21.08.08, 07:34 luiza-w-ogrodzie napisała: > pest_controller napisał: > > > syryjska koza z niemieckim akcentem hmmm > > Mnie sie bardziej w oczy rzucily bledy ortograficzne i > klawiaturowe a przelecialam tekst bardzo pobieznie. Zyskalby na sile > przekonywania gdyby autor potrafil uzywac funkcji spellcheck: > "umozyc" > "cenimi" > "zaakceptowanie" > "rogrzeszenie" > "przycznek" > "wspolparcy" > "autorsrad" > "biurokrcja" > "amerykanie" > ""wiedzia" To by nic nie dało. To są błędy typowe dla dyslektyków (zwłaszcza te zamiany kolejności liter). On może doskonale wiedzieć jak się pisze ale nie widzi, że źle pisze. Dopiero gdy mu się konkretnie wskaże. Mi sie to wydaje dziwne ale tak właśnie jest - potwierdzone przez specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie off topic 21.08.08, 07:39 maciekqbn napisał: > To by nic nie dało. > To są błędy typowe dla dyslektyków (zwłaszcza te zamiany kolejności liter). On może doskonale wiedzieć jak się pisze ale nie widzi, że źle pisze. Dopiero gdy mu się konkretnie wskaże. Mi sie to wydaje dziwne ale tak właśnie jest - potwierdzone przez specjalistów. Nie opowiadaj, ze spellcheck by nic nie dal. Wlasnie dyslektykom najbardziej sie przydaje no i tym, ktorzy w szkolach niewiele sie nauczyli - ale tych drugich poznac mozna tez po skladni. Zamiany kolejnosci liter (zwane przez korektorow "bledem czeskim") sa tez typowe dla ludzi, ktorzy pisza na klawiaturze zbyt szybko. Ale to juz jest taki OT ze zamilkne i poczekam az ktos sie wypowie na temat watku, czyli tresci raportu. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: off topic 21.08.08, 07:43 spellcheck by skorygowal a co do tematu,zbitek roznych wiadomosci ulozony pod konkretny cel a czy prawdziwe te wiadomosci,pewnie mozna sprawdzic hehe komu by sie chcialo hmmm mi nie Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: maciek twoja Gdynia wygrala 21.08.08, 07:46 pest_controller napisał: > bedzie w monopoly Tak Wczoraj chciałem sie pochwalić, lecz niestety byłem zbyt pochłonięty budową kapitalizmu Jest to duża frajda dla wszystkich Gdynian ale też reklama Trójmiasta. Co bardziej wnikliwi sprawdzą co to jest ta Gdynia i może przy okazji dowiedza się, gdzie lezy Polska. www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=29288 Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: maciek twoja Gdynia wygrala 21.08.08, 14:32 maciekqbn napisał: > może przy okazji dowiedza się, gdzie lezy Polska. no wlasnie, gdzie lezy? sam jestem ciekaw tylko nie pisz mi gdzie Bulba lezy, bo to akurat wiem Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: maciek twoja Gdynia wygrala 21.08.08, 15:42 ontarian napisał: > maciekqbn napisał: > > > może przy okazji dowiedza się, gdzie lezy Polska. > no wlasnie, gdzie lezy? sam jestem ciekaw No to właśnie masz okazję skorzystać z pomocy mapy Podpowiedź, by łatwiej było szukać: Bałtyk południowy, Polska północna. Port nad Zatoką Gdańską. A także (wg Iana Fleminga) miasto rodzinne Blofelda - największego wroga Jamesa Bonda. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: maciek twoja Gdynia wygrala 22.08.08, 09:46 to jest wlasnie przyklad glupiego polskiego lokalnego patriotyzmu. rownie dobrze suwalki czy inne, mogly sie zmowic i glosowac codziennie i po 5 razy dziennie. jak zwykle pod znakiem zapytania staje uczciwosc polakow. poza tym, to co dla polaka jest fana zabawa, dla reszty swiata jest glupio-smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
japo2 ja, ja , Polska ""dysleksja"" 21.08.08, 15:40 Kiedys to sie lenistwo nazywalao i bylo uleczalne, pani od polskiego tlukla drewanianym wskaznikiem w leb i co leniwsi od razy sie "leczyli". Dzis to sie nazywa dysleksja i bierze sie papierek o hopla-doktora ze sie to ma i juz . Nawet na maturze mozna nawalic bledow ortograficznych od groma i jest OK, matura zdana. A za tzw. komuny trzy bledy w pracy maturalnej to byla automatyczna pala. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: ja, ja , Polska ""dysleksja"" 21.08.08, 15:47 japo2 napisał: > > Kiedys to sie lenistwo nazywalao i bylo uleczalne, pani od > polskiego tlukla drewanianym wskaznikiem w leb i co leniwsi od > razy sie "leczyli". Dzis to sie nazywa dysleksja i bierze sie > papierek o hopla-doktora ze sie to ma i juz . Nawet na maturze > mozna nawalic bledow ortograficznych od groma i jest OK, matura > zdana. A za tzw. komuny trzy bledy w pracy maturalnej to byla > automatyczna pala. Zgadza się o tyle, że 90% obecnych "dyslektyków" to w rzeczywistości własnie lenie, które załatwiły sobie zaświadczenie od psychologa. Są jednak prawdziwi dyslektycy, stanowią oni jednak mniejszość wśród ogromu papierkowych "dyslektyków". Kiedyś kij pani polonistki był doskonałym narzędziem selekcji dyslektyków prawdziwych i dyslektyków urojonych (leni). Odpowiedz Link Zgłoś
nad_oceanem kociol garnkowi... 21.08.08, 16:29 maciekqbn napisał: > luiza-w-ogrodzie napisała: > > > pest_controller napisał: > > > > > syryjska koza z niemieckim akcentem hmmm > > > > Mnie sie bardziej w oczy rzucily bledy ortograficzne i > > klawiaturowe a przelecialam tekst bardzo pobieznie. Zyskalby na > sile > > przekonywania gdyby autor potrafil uzywac funkcji spellcheck: www.spellcheck.net/cgi-bin/spell.exe?action=CHECKWORD&string=spellcheck Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian dosyc ciekawy jest ten spellcheck 21.08.08, 16:44 wrzucisz tam "specheck" pisze cie, ze ""spellcheck" is misspelled" wrzucisz "SpellCheck" dostajesz ""SpellCheck" is misspelled" a na dole napisane jest "Enter a single word to SpellCheck:" Odpowiedz Link Zgłoś
nad_oceanem Re: dosyc ciekawy jest ten spellcheck 21.08.08, 18:41 ontarian napisał: > wrzucisz tam "specheck" > pisze cie, ze ""spellcheck" is misspelled" > wrzucisz "SpellCheck" > dostajesz ""SpellCheck" is misspelled" > > a na dole napisane jest > "Enter a single word to SpellCheck:" > "SpellCheck" to nazwa wlasna. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: dosyc ciekawy jest ten spellcheck 21.08.08, 18:51 a jak ci sie wydaje, co luiza miala na mysli? bo czepic sie jakiegos bzdetu, to szybciutko sie czepiles Odpowiedz Link Zgłoś