yapo2 07.10.08, 23:45 z uwagi ze ich oszczednosci zyciowe poszly sie yebac: biz.yahoo.com/ap/081007/meltdown_retirement.html niestety, to jeszcze nie koniec bajubajski, gdzie jestes gdy trzeba skomentowac ze wszystko jest w porzadku )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatix Czy ja wiem? 07.10.08, 23:49 Rodzina w Polsce moze tez dobrze zrujnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: Czy ja wiem? 07.10.08, 23:51 moze ale nie az tyle. 2 tryliony to jest prawie trzy bailouty jak tydzien temu. BUahahahahahaha! To jest ubaw na sto fajerek!!!!! Czekam na dalsze rewelacje o golasach wyjechanych. Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: Czy ja wiem? 08.10.08, 02:01 jednak mial racje moj koles,ze wybral kase z 401 i spieprzyl do pl hehe nic nie placac Odpowiedz Link Zgłoś
melicius japa ty glupi ryju !! 08.10.08, 03:47 twoje oszczednosci poszly sie jebac bo ..... banki polskie maja ubezpieczenia tylko do 2000 Euro ,, slownie - dwa tysiace !! zadyma juz sie zaczyna od Norwegii !!,eheheheheheheh!! Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Czy ja wiem? 08.10.08, 10:06 spalowany napisała: > jednak mial racje moj koles,ze wybral kase z 401 i spieprzyl do pl hehe nic nie > placac spalowany, skad ty stukasz? myslalem, ze z usa. co za kit tu wciskasz? wybral kase z 401? a ty wiesz cokolwiek o planie 401(k)? jak wyciagniesz pieniadze przed wiekiem emerytalnym, potraca ci kare w wsyokosci 10%, musisz oddac zwolnia podatkowe jakie sobie naliczyles z tego tytulu i musisz od calej kwoty zaplacic podatek (ok 35%). tylko desperat, samobojca to zrobi. spadki na gieldzie oczywiscie maja wplyw na wysokosc gromadzonych wkladow ale nikt o zdrowych zmyslach nie wyciagnie ich wtedy gdy one sa niskie. ludzie poczekaja kilka miesiecy i wszystko wroci do normy. to gwarantuje dzisiaj rzad usa. niema strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
fanatyck Re: Czy ja wiem? 08.10.08, 16:58 jphawajski napisał: > to gwarantuje dzisiaj rzad usa. niema strachu. Rzad USA gwarantuje ze wszystko wroci do normy. Uhm. tak. tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Czy ja wiem? 08.10.08, 17:04 fanatyck napisała: > Rzad USA gwarantuje ze wszystko wroci do normy. Uhm. tak. tak. A co? Zawsze do tej pory wracalo. Przewidujesz, ze bedzie inaczej? No to biegiem zrywaj lebiode i wykopuj brukiew poki jeszcze sie ludzie nie zorientowali. Lec, lec, podziekujesz mi pozniej hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Czy ja wiem? 11.10.08, 17:25 Zawsze wracalo do normy..wiec czemu teraz ma nie wrocic? Odpowiedz Link Zgłoś
spalowany Re: Czy ja wiem? 08.10.08, 18:21 jphawajski napisał: > > spalowany, skad ty stukasz? myslalem, ze z usa. co za kit tu > wciskasz? > wybral kase z 401? a ty wiesz cokolwiek o planie 401(k)? > jak wyciagniesz pieniadze przed wiekiem emerytalnym, potraca ci kare > w wsyokosci 10%, musisz oddac zwolnia podatkowe jakie sobie > naliczyles z tego tytulu i musisz od calej kwoty zaplacic podatek > (ok 35%). tylko desperat, samobojca to zrobi. hehe wiem co zrobil,chociaz mi nie mowil,zostawil moj adres do korespondencji hehee przyszedl nawet goniec z IRS z rulonem papierow,jak mu przekazalem ta radosna nowine to dopiero wtedy mi powiedzial,ze nie potracili mu kary przy wyplacie a on ,,zapomnial" heheee Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 oszczednosci zyciowe poszly sie yebac 08.10.08, 03:46 Dombank jeszcze nie tak dawno temu był gotowy pożyczać pieniądze nawet na 130 proc. wartości kupowanego mieszkania. Teraz ograniczył maksymalny poziom finansowania do 90 proc. dla kredytów w złotym i 80 proc. dla walut obcych - dodaje Majtkowski. gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,35895,5781942,Kredyty_mieszkaniowe_drozeja.html " coraz trudniej będzie uzyskać kredyt komuś, kto nie dysponuje kilkudziesięcioma tysiącami złotych oszczędności. Pieniądze te mogą być potrzebne na sfinansowanie co najmniej jednej dziesiątej kosztów zakupu mieszkania oraz kosztów towarzyszących tego typu transakcjom" Światowy kryzys finansowy odczują nie tylko nowi kredytobiorcy. Najpewniej jeszcze w tym miesiącu informację o podwyżce raty do zapłacenia dostaną też i ci, którzy już mają kredyty Polska - kraj dobrobytu, drogich mieszkań i pię.. kamazz 07.10.08 Reporter pyta się retorycznie kto kupi mieszkania po 270 tys dolarów na co polski ekspert (raz zwany inwestorem a raz analitykiem) odpowiada szybko: spoko spoko znajdą sie naiwni) to jest najlepszy fragment) Biedni ci Amerykanie, jeśli takie dno jak Polska jest dla nich krainą mlekiem i miodem płynącym. Czym wtedy jest dla nich Skandynawia, Niemcy czy Francja? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85637670&wv.x=1&a=85658512 Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: Skladam szczere kondolencje polonii 10.10.08, 02:29 Dzieki ale sie chyba pomililes...Polonia to nie Polska, spadek 30% to jest nic jak sie ma kase w banku (>$10M), jak jest to 50 tys zlotych to jest sie o co martwic M Odpowiedz Link Zgłoś
kaganowicz Re: Skladam szczere kondolencje polonii 10.10.08, 03:38 jestes dyzio marzyciel Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: Skladam szczere kondolencje polonii 21.10.08, 04:08 Nie wiesz o czym piszesz dzidzius...jak masz konto to mi powiedz www.galleongrp.com/ M Odpowiedz Link Zgłoś
spejsmen Re: Skladam szczere kondolencje polonii 10.10.08, 09:24 Przylaczam sie... Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 ratpol mial racje 10.10.08, 17:02 ze kupil starego buicka choc potem zrobil blad i nabyl we snie cizarowke ktora przeleciala sama cudownie ponad granica. Przesiadka na rowery! www.reuters.com/article/businessNews/idUSTRE49863N20081009?feedType=RSS&feedName=businessNews&rpc=23&sp=true Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 yapo = biedak 20.10.08, 03:52 Jakby yapus mial nawet grosz zainestowany w cokolwiek to by wiedzial ze inwestycje na calym swiecie poszly w dol. Moze pogadasz z ludzmi jak Deripaska. Zegnam lesiu ktory czysci buty M Odpowiedz Link Zgłoś