Dodaj do ulubionych

Niemieckie szkoly nie chca Allacha!

28.10.03, 22:14
Od jakiegos wielka awantura.
Muzylmanska nauczycielka, nosila w szkole niemieckiej hustke jako nakrycie
glowy jak to muzulmanki nosza. Dyrektor szkoly zabronil jej tego.
Argumentacja, ze niby nie powinna sie z tym manifestowac w niemuzulmanskiej
szkole. Krzyk sie podniosl ze niby wolnosc wyznania itp. Sprawa wyladowala w
najwyzszym sadzie...i od dzisiaj u nas w Badenii Wuertenberdze nie wolno w
Chrzesciankich szkolach nauczycielom o wyznaniu Allachowym manifestowac sie
przed chrzescianskimi dziecmi swoja muzulmanskoscia.

...hm, co ja na to?...nic, ale cos tu z ta demokracja na bakier.
Z innej strony nie chce myslec jak szykanowano by chrzescianskiego
nauczyciela u Arabow.A wiec, oko za oko, zab za zab. Chustke zamienic na
stringi!
Obserwuj wątek
    • valdek.usa Gora Mannheim! 28.10.03, 22:45
      Dobrze, ze tym piaskowym nakopali. Niemcy potrafia sobie poradzic z tymi co
      nosza jakies kapciuchy na glowei. Zerwac szmaty a jak nie to won skad
      przyjechali. Nie pisze o zadnych piecach, zauwaz, pisze zeby te cholerne szmaty
      nosili sobie w domu!
      • Gość: tato Re: Gora Mannheim! IP: *.fastres.net 28.10.03, 22:55
        Ale to dziwne................Niemcy ich pala bija,zabijaja........a ci wala
        drzwiami i oknami.....
        • Gość: tato Re: Gora Mannheim! IP: *.fastres.net 28.10.03, 22:58
          .....A do nas pies z kulawym kutasem nie przyjedzie..........
          • pochwica Re: Gora Mannheim! 29.10.03, 00:37
            wlasnie dlatego tato ze ma kulawego...
    • gadupa Co ty! 29.10.03, 01:39
      Chcesz aby muzulmanki nosily stringi na glowie?
      W sumie calkiem nie byloby calkiem najgorzej.

> Od jakiegos wielka awantura.
      > Muzylmanska nauczycielka, nosila w szkole niemieckiej hustke jako nakrycie
      > glowy jak to muzulmanki nosza. Dyrektor szkoly zabronil jej tego.
      > Argumentacja, ze niby nie powinna sie z tym manifestowac w niemuzulmanskiej
      > szkole. Krzyk sie podniosl ze niby wolnosc wyznania itp. Sprawa wyladowala w
      > najwyzszym sadzie...i od dzisiaj u nas w Badenii Wuertenberdze nie wolno w
      > Chrzesciankich szkolach nauczycielom o wyznaniu Allachowym manifestowac sie
      > przed chrzescianskimi dziecmi swoja muzulmanskoscia.
      >
      > ...hm, co ja na to?...nic, ale cos tu z ta demokracja na bakier.
      > Z innej strony nie chce myslec jak szykanowano by chrzescianskiego
      > nauczyciela u Arabow.A wiec, oko za oko, zab za zab. Chustke zamienic na
      > stringi!
    • basia553 Re: Niemieckie szkoly nie chca Allacha! 29.10.03, 07:58
      Pytanie na marginesie: ktöry z Was jest z Mannheim? Bo ja tez..
      Ale teraz do rzeczy: nie wiem ilu z Was wie, ze dzis przed 80 laty Atatürk
      powolal nowe panstwo tureckie, wprowadzajac wiele zmian (m.in. alfabet
      lacinski) i zabraniajac chustek w urzedach itp!!! W zwiazku z tym jest dzisiaj
      w Turcji smieszna sytuacja, bo wielkie uroczystosci, na ktöre zostala tylko
      czesc prominentöw zaproszono, "wyproszona" zostala ta czesc, ktörych zony nosza
      publicznie chustki!! Na uroczystosciach chustki sa nieporzadane!! Wiec co sie
      tacy upieraja, zeby u nas tu w chustach chodzic? Madra jestem zreszta, bo
      sluchalam po drodze do pracy radia...
      • artur666 Re: Niemieckie szkoly nie chca Allacha! 29.10.03, 09:22
        Zadne Mannheim, ja nadaje ze Stuttgartu.
        • xurek przeprowadziles sie? ntxt 29.10.03, 09:51

• artur666 nie 29.10.03, 09:55
            a czy cos na to wskazuje?

xurek napisała:

>
            • xurek nie wiedziec czemu wydawalo mnie sie, 29.10.03, 12:14
              ze mieszkasz we Frankfurcie smile). Ale Stuttgart to tez ladnie smile).

Xurek
              • valdek.usa Re: nie wiedziec czemu wydawalo mnie sie, 29.10.03, 12:49
                Ich bin ein Mannheimer!
                • basia553 Re: nie wiedziec czemu wydawalo mnie sie, 29.10.03, 12:52
                  Von wegen! od razu bys mi podpadl na ulicy! Pomarz sobie dalej..
                  A jesli to bylo tak a la Kennedy, to wiesz, ze to wszystko lipa?
                  To jest mniejszy fragment wiekszej calosci i w tejze calosci
                  oznaczalo cos zupelnie innego, a Niemcy sie teraz od lat podniecaja.
                  • valdek.usa Re: nie wiedziec czemu wydawalo mnie sie, 29.10.03, 12:57
                    Stimmt's... Ich haete dir aufgefallen... unter den Planken am Sonntag im Reform
                    (beim Wasserturm).
                    • valdek.usa Re: nie wiedziec czemu wydawalo mnie sie, 29.10.03, 12:58
                      sch.. 'tt'
                    • basia553 Re: nie wiedziec czemu wydawalo mnie sie, 29.10.03, 13:10
                      Also doch! Wiec to Ty byles tym facetem co w niedziele w reformach
                      pod Wasserturmem paradowal? W niedziele mnie w miescie nie bylo, ale gazety o
                      tym pisaly.
                      • valdek.usa Re: nie wiedziec czemu wydawalo mnie sie, 29.10.03, 13:31
                        widze Basiu ze nie znasz Mannheim.
                        • basia553 Re: nie wiedziec czemu wydawalo mnie sie, 29.10.03, 13:47
                          Myslisz? Mieszkam tu 30 lat....
      • don2 Re: Niemieckie szkoly nie chca Allacha! 29.10.03, 12:26

nie tylko niemieckie.W SE zabroniono uczennicom przychodzic do szkoly w BURKA

tzn cala twarz zaslonieta i tylko gesta siatka na otworze na wysokosci oczu.

Arabki sa uparte jak osly ,wiecznie awantury.Pytanie czy to inicjatywa
        wlasna ,czy nakazane przez rodzicow lub mulle w meczecie.
    • Gość: VIP-1 Re: Niemieckie szkoly nie chca Allacha! IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 12:29
      trzeba by zaczac od tego
      ze po kiego h.ja w katolickich szkolach
      musulmanstwo zatrudniaja?
      • lalka_01 Zdaje mi sie 29.10.03, 13:24
        ze chodzi o szkoly panstwowe (czy tez landowe) a nie "chrzescijanskie", a wtedy
        caly problem trzeba by postawic troche inaczej. Naturalnie jesli komus tu sie
        chce na ten temat powaznie dyskutowac.
        • Gość: VIP-1 Re: Zdaje mi sie IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 13:30
          w watku napisane jest
          ze decyzja sadu dotyczy
          chrzescjanskich szkol

a powaznie to tu nie ma o czym dyskutowac
          bo pelno jest choloty ktorej sie wydaje
          ze demokracja i wolnosc polegaja
          na spelnianiu zadan mniejszosci
          • i.p.freely Re: Zdaje mi sie 29.10.03, 14:11
            ze Niemcki sad wzial diabla za rogi od wlasciwej strony - albo jest
            rozdzielnosc panstwa i religii albo jej nie ma. Nie powinno byc miejsca tak na
            na krzyze jak i 'chustki'. Przekonania religijne sa SPRAWA PRYWATNA obywateli,
            skadkolwiek by byli.

Pozwol takim (czesto nieumyslnie) wstawic noge we drzwi a po jakim czasie beda
            ci je wywalac i ulepszac system wedle wlasnej mody.
            • Gość: VIP-1 Re: Zdaje mi sie IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 14:14
              no prosze, niby ciotka
              a glupio nie napisala
              • xurek VIP, ciotki zawsze pisza madrze - 29.10.03, 14:21
                zajrzyj na Polonie2 to sie sam przekonasz smile))

Xurek
                • Gość: VIP-1 Re: VIP, ciotki zawsze pisza madrze - IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 14:42
                  mnie sie tutaj podoba
                  a na BISa to mnie wolami nie zaciagniesz
                  • gadupa Re: VIP, ciotki zawsze pisza madrze - 29.10.03, 14:45
                    Ja takich babskich klanow unikam.
                    Niebezpieczne, szczegolnie jak sie wszystkim nagle zachce.
                    Zniszcza czlowieka cholery.
                    • Gość: VIP-1 Re: VIP, ciotki zawsze pisza madrze - IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 14:48
                      widzisz, ciotki juz w podeszlym wieku
                      i chlopa im trzeba
                      a ze nikt na te starocie juz nie leci
                      to tu frajera szukaja, hehehe
                      • gadupa Allach z nimi. 29.10.03, 15:06
                        No tak, watroba wypada.
                        Moze powinny sprobowac z chustkami na glowie?

Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> widzisz, ciotki juz w podeszlym wieku
                        > i chlopa im trzeba
                        > a ze nikt na te starocie juz nie leci
                        > to tu frajera szukaja, hehehe
                        • Gość: VIP-1 Re: Allach z nimi. IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 15:11
                          hehehe, raczej z workami
                          bo jak przez ta szparke w chuscie
                          te slepia zobaczysz, to i tak
                          poznasz ze wiedzma
                      • lalka_01 Re: VIP, ciotki zawsze pisza madrze - 29.10.03, 15:17
                        VIPek, na widok niejednej z tych "ciotek" majtki bys targal przez glowe. Ale
                        jak sobie koniecznie chcesz cos innego wyobrazac, Twoja sprawa.
                        Dla wszystkich, ktorzy tematem (chustek w niemieckich szkolach, nie majtek) sa
                        zainteresowani polecam dyskusje na Polonii2 czy tez na Polonii w Niemczech
                        (kiedys i tam mozna bylo pogadac).
                        • Gość: VIP-1 Re: VIP, ciotki zawsze pisza madrze - IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 15:47
                          lalka_01 napisała:

> VIPek, na widok niejednej z tych "ciotek" majtki bys targal przez glowe. Ale
                          nie tylko majtki
                          ja bym i oczy dal se wydlubac
                          zeby tych "cudeniek" nie ogladac
                          • gadupa Cholera same miss´ki czy miski? 29.10.03, 16:02
                            Kutasa na plasterki daje sobie pokroic, ze to same kaszaloty. Ale niech se
                            bendom. mnie to pryszcz.
                      • xurek irracjonalne obawy 29.10.03, 15:38
                        VIP – nigdzie ciagnac cie nie zamierzam, a juz z pewnoscia nie na BISa, ktory
                        stal sie forum zamknietym i nie wiem, czy by Cie wpuscili. To z Polonia 2 bylo
                        raczej dobra rada wynikajaca z troski o Twoja „mundrosc“ – myslalam, ze jak
                        sobie poczytasz, to sie czegos nauczysz – to, ze bedziesz tam pisal w ogole nie
                        przyszlo mi do glowy i dopiero teraz widze, jak lekkomyslnie narazilam kurnik
                        na spadek poziomu.

Jezeli zas chodzi o wiek i zycie seksualne ciotek, to przynajmniej w moim
                        przypadku zupelnie niczego nie musisz sie obawiac badz odwracajac kota
                        oczekiwac, poniewaz watpie szczerze (tylko z grzecznosci nie mowie, iz jestem
                        pewna) iz moglbys je w jakikolwiek sposob udoskonalic, gdyz a) udoskonalenia
                        nie wymaga i b) jak dotad nie odnioslam wrazenia, iz podolalbys zadaniu nawet
                        gdyby.

Co do gadupy to tez zupelnie i jeszcze mniej musi sie obawiac, poniewaz juz sam
                        nick jakis taki „abtörnend“, nie mowiac juz o caloksztalcie tworczosci.

Xurek
                        • Gość: VIP-1 Re: irracjonalne obawy IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 15:49
                          xurek napisała:

> przyszlo mi do glowy i dopiero teraz widze, jak lekkomyslnie narazilam kurnik

masz racje ze KURNIK tam jest
                          i jak kury tam gdakacie
                          • xurek i to jest cala Twoja odpowiedz? buuuuuuu! 29.10.03, 15:53
                            kurnika sie przyczepiles i to wszystko? Nic na temat jak to mimo wszystko
                            wszystkie ciotki za Toba szaleja albo podobne? VIP, rozczarowujesz mnie i to
                            powaznie sad((. Ej, kiedys to byli mezczyzni, teraz to tylko....VIPy sad(

Chyba pojde sie wpisac do klubu 50+, moze tam sie jeszcze jakis facet z
                            prawdziwego zdarzenia znajdzie smile))

Xurek
                            • Gość: VIP-1 Re: i to jest cala Twoja odpowiedz? buuuuuuu! IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 15:57
                              nie pojdziesz, tylko na miotle polecisz
                              a jak sie z tyloma na raz uzerac musze
                              to i czasu na dluzszse wpisy nie mam
                              w koncu ja w pracy jestem
                              • xurek Re: i to jest cala Twoja odpowiedz? buuuuuuu! 29.10.03, 16:21
                                > to i czasu na dluzszse wpisy nie mam
                                > w koncu ja w pracy jestem

VIP, taki niewydolny jestes a do tylu bab (nawet jezeli ciotki) sie
                                przymierzasz? Cos u Ciebie z ta podzielnoscia uwagi i zdolnoscia do
                                rozwiazywania multitasks nie za bardzo. Ja tez jestem w pracy, no i co z tego?

Xurek
                        • gadupa schizol 29.10.03, 16:05
                          Co chcesz od tego nicka? Lepiej byloby aniolek, czy zyciejestpiekne itp.?
                          • xurek nie robi roznicy, 29.10.03, 16:19
                            aniolek i zyciejestpieknie sa rownie niepodniecajace jak gadupa. Tresci tez nie
                            zmienia. Schizol juz jest lepszy, ale nie idealny.

Xurek
                            • Gość: VIP-1 Re: nie robi roznicy, IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 16:21
                              to ty tu starucho podniecac sie przyszlas?
                              • xurek nie, ja tylko wam wyjasniam, 29.10.03, 16:25
                                badz wyprowadzam was z irracjonalnego strachu, iz kogokolwiek moglibyscie
                                podniecic. Juz nawet VB jest bardziej podniecajacy. A tak z ciekawosci - co
                                klasyfikuje kogos do Twojej kategorii "starucha"?

Xurek
                                • gadupa Re: nie, ja tylko wam wyjasniam, 29.10.03, 16:31
                                  No wlasnie ! dobrze ze ciebie nie podnieca. W pracy z mokrymi majtkami jest
                                  kiepsko siedziec.

Eure Majestaet! bitte um Vergebung, dass ich keinen Xurek genommen habe.
                                  Oczywiscie Xurek jest jedynym pieknym, podniecajacym, logicznym i wlasciwym
                                  nickiem.

Ech, babko stuknij sie w leb, ale uwazaj na fryzure.
                                  • xurek Xurek nie jest jedynym i w ogole nie wiem czy jest 29.10.03, 16:38
                                    ale bywaja inne, brzmiace znacznie lepiej. Przynajmniej dla mnie - mozesz sie
                                    albo z tym pogodzic albo dalej mniej lub bardziej dowcipne posty pisac.
                                    A jezeli chodzi o czesc pierwsza, to o slipeinlagen jeszcze nie slyszales? Sa
                                    nawet czarne in Tanga-Form!

Xurek
                                • Gość: VIP-1 Re: nie, ja tylko wam wyjasniam, IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 16:31
                                  xurek napisała:

> klasyfikuje kogos do Twojej kategorii "starucha"?
                                  jak to CO? wiek oczywiscie, hehehe
                                  • xurek zbyt ogolnie - podaj albo konkretna granice 29.10.03, 16:35
                                    albo VIP plus ile?

Xurek
                                    • Gość: VIP-1 Re: zbyt ogolnie - podaj albo konkretna granice IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 16:39
                                      nie da sie konkretnie
                                      dla kazdego co innego

znasz to?

80 letni mlodzian bieze slub z 20 latka
                                      rodzina 20-latki pyta mlodziana
                                      no dobrze, ale co bedzie za 5 lat?
                                      mlodzian: jak to co? przegonie staruche
                                      • xurek w takim razie albo sie ta Twoja definicja 29.10.03, 16:40
                                        zupelnie nie trzyma kupy, albo masz zero danych by mnie zaklasyfikowac. Tak czy
                                        siak uzyles tytulu na wyrost.

Xurek
                                        • gadupa Re: w takim razie albo sie ta Twoja definicja 29.10.03, 16:45
                                          Widzisz Xurek, stara jestes a gowniara z ciebie.
                                          Dlaczego?
                                          BO GDYBYS MIALA TROCHE OLEJU W GLOWIE I TROCHE KLASY,
                                          TO NIE WDAWALA BYS SIE W TAKIE BEZSENSOWNE
                                          GADKI...................................olalabys takie tematy w przedbiegach.

Tut mir leid.
                                          • Gość: VIP-1 Re: w takim razie albo sie ta Twoja definicja IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 16:47
                                            no co ty gadupa?
                                            chcesz zebym ja tu z nudow padl
                                          • xurek Gadupa, gadasz jak staruch jakis :))))) 29.10.03, 17:05
                                            gadupa napisała:

> Widzisz Xurek, stara jestes a gowniara z ciebie.

Zupelnie mi nie przeszkadza.

> BO GDYBYS MIALA TROCHE OLEJU W GLOWIE I TROCHE KLASY,
                                            > TO NIE WDAWALA BYS SIE W TAKIE BEZSENSOWNE
                                            > GADKI...................................olalabys takie tematy w przedbiegach.

Klawiatura ci sie na "capitals" zaciela czy co? Jak juz VIP slusznie zauwazyl,
                                            mozna czasem od tej klasy i oleju z nudow tudziez przegrzania umyslu zdechnac.
                                            Dlatego bezsensowne gadki od czasu do czasu nie zaszkodza. Przynajmniej ani
                                            mnie, ani mojemu olejowi ani mojej klasie. Mowie z wieloletniego doswiadczenia.

> Tut mir leid.
                                            Was tut Dir denn so leid?

Xurek
                                            • Gość: VIP-1 Re: Gadupa, gadasz jak staruch jakis :))))) IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 17:14
                                              xurek napisała:

> mnie, ani mojemu olejowi ani mojej klasie. Mowie z wieloletniego
                                              doswiadczenia.

tak myslalem, WIEEEELOLETNIE doswiadczenie, hehehe
                                              • xurek wszystko > 3 = wiele :)))))))))))) 29.10.03, 17:15

• gadupa Wroce do poczatku tej rozmowy. 29.10.03, 17:33
                                              Tym sposobem odpowiedzialas sobie sama, dlaczego nick gadupa.
                                              Wyluzuj sie Xurek. Jesli twoim zdaniem bezsensowne gadki nie szkodza, dlaczego
                                              wiec maja szkodzic bezsensowne nicki? Cos tu nie pasuje...jak zwykle u WAS.
                                              Jednak te bezsensowne gadki sa bez sensu.

xurek napisała:

> gadupa napisała:
                                              >
                                              > > Widzisz Xurek, stara jestes a gowniara z ciebie.
                                              >
                                              > Zupelnie mi nie przeszkadza.
                                              >
                                              > > BO GDYBYS MIALA TROCHE OLEJU W GLOWIE I TROCHE KLASY,
                                              > > TO NIE WDAWALA BYS SIE W TAKIE BEZSENSOWNE
                                              > > GADKI...................................olalabys takie tematy w przedbiega
                                              > ch.
                                              >
                                              > Klawiatura ci sie na "capitals" zaciela czy co? Jak juz VIP slusznie
                                              zauwazyl,
                                              > mozna czasem od tej klasy i oleju z nudow tudziez przegrzania umyslu
                                              zdechnac.
                                              > Dlatego bezsensowne gadki od czasu do czasu nie zaszkodza. Przynajmniej ani
                                              > mnie, ani mojemu olejowi ani mojej klasie. Mowie z wieloletniego
                                              doswiadczenia.
                                              >
                                              > > Tut mir leid.
                                              > Was tut Dir denn so leid?
                                              >
                                              > Xurek
                                              >
                                            • gadupa Bo jestem staruch. 29.10.03, 17:41
                                              Mam 60 lat.
      • czarnowidze moda damska / na Florydzie kobiety tez walcza 29.10.03, 15:30
        info.onet.pl/820474,69,item.html
        • Gość: VIP-1 Re: moda damska / na Florydzie kobiety tez walcza IP: *.mt.sfl.net 29.10.03, 15:45
          o moj boze!
          byle tylko naszym ciotkom
          cos takiego do glowy nie wpadlo
          • gadupa sraja nie walcza! 29.10.03, 16:07
            Niech sie wezma lepiej za wychowanie wlasnych dzieci i ich diete.
            • narval _____islamic collection________ 29.10.03, 18:35
              www.alhannah.com/
              w ramach ekspansji miedzynarodowej firma szmatowo-wysylkowa
              " Nekermann & Talibs "
              prezentuje swa najnowsza kolekcje na rynki talibanskie.
              Jak donosi nas brodaty wyslannik Hussana - wszystkie nieletnie europejskie
              dewoty muzulmanskie otrzymaja gratis / djelabe, chuste w kolorze szaro-mysim,
              burke z maluskimi otworami na swiat. Ta promocja odbywa sie w ramach kampanii
              reklamowej "szerzenie swieckosci muzulmanskiej w laickich szkolach
              europejskich "

inch'allach
              • szakal25 jeden batatlion SS 29.10.03, 19:21
                zrobil by porzadek raz na zawsze w kraju Mozarta i Gothego !! ,te wszystkie
                szmaciarze co tam siedza i psuja widok na kraje z bogata chrzescijanska
                kultura pasuja jak piesc do nosa !! im tylko chodzi o korzystanie z socjalnych
                zdobyczy ktore narod niemiecki wypracowal sobie przez dziesieciolecia,dlaczego
                nie jada do Rosji ???sie osiedlic ??
    • Gość: uratowacprzespadki Re: Niemieckie szkoly nie chca Allacha! IP: *.proxy.aol.com 08.11.03, 19:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka