waldek.usa 12.12.08, 00:44 dostalem w ambasadzie amerykanskiej w Warszawie. Potem lot do Bostonu. Badz do punktu docelowego w USA. To wszystko. 5 lat resident, potem aplikacja o obywatelstwo. Oplata ?$. The end. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danuszek Re: Green card 12.12.08, 00:57 no prosze,to ty nie kombatant? hehe ciekawe co cie sklonilo do takiego wyznania? Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Green card 12.12.08, 01:51 Roznie mozna dostac GC. Znam osobe, w ktorej imieniu matka zlozyla podanie do "GC Lottery" i ta osoba po wygraniu karty wyjechala do USA kilkanascie lat temu. Znam specjaliste, sponsorowanego przez firme, ktora uzyskala dla niego GC. Luiza-w-Ogrodzie Forum AUSTRALIA Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo waldek cierpi na amnezje 12.12.08, 02:00 szarpnelo go co napisalem o dostawaniu gc. Jeszcze raz tumanku: w warsiawie to mogles dostac potrzasniecie lapa ze dostales gc (nie, to nie pomylka, czytaj uwaznie dalej). Powiedziano ci ze dostales gn ale dostales tylko sepelek do paszportu polskiego (pamietasz? taki na cala strone) pozwlajacy ci na podjecie pracy w momencie postawienia swoich stop w USA. Nie dostales gc do reki bo te dostawalo sie dopiero po roku!!! Luska, to samo dotyczy sie twojej znajomej, tez cierpi na amnezje. Tymczasem przez caly rok nalezalo przekonywac kazdego zatrudniajacego ze ma sie to prawo do praco, w co oni oczywiscie wierzyli ale tak zupelnie to nie mialo dla nich sensu. to oczywiscie zalezy od pracodawcy, jak placil skromne pieniadze to ci oczywiscie wierzyl na slow, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
danuszek Re: waldek cierpi na amnezje 12.12.08, 02:05 a z tym stepelkiem to mozna bylo piastowac tak powazna funkcje ,jak tlumacz? Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo Re: waldek cierpi na amnezje 12.12.08, 02:31 hodizlo mi cos takliego po glowie ale nie potrafilem tego tak elegancko ujac: tlumacz przysiegly w bostonie. W koncu dla honornego chlopaka z Pragi (nie czeskiej) wychowanego na modlitwach do Grzesiuka toz to awans. Nie bylo lepszej kariery jezykowej w PRL niz 'toomacz przysiegly'. Mogl sobie taki przybic czerwono biala tablice z godlem, niestety tym bez korony, do lba i chodzil w aureoli rezydenta wolnego swiata i zaufanego systemu. waldi ma niezle na$rane w baniaku i to widac nie od dzis, bo dizsiaj udowodnil swoja amnezje. dostal green card w wariawie... jolop i do tego poparty jakas ciota z zamorskiego magla. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.twojej.zony Re: waldek cierpi na amnezje 12.12.08, 05:44 Na GC dwadziescia pare lat temu to czekalo sie nie wiecej niz 6 tygodni...Ty Moron z W.. nigdy takiej karty nie widziales.... Odpowiedz Link Zgłoś
kagann Kellner cierpi na amnezje 12.12.08, 05:56 czyli baran z komodo = Kellner phd,stray wariat siedzacy na forum polonia od 5 lat po tysiacem nikow Odpowiedz Link Zgłoś
danuszek Re: Kellner cierpi na amnezje 12.12.08, 07:37 no popatrz a myslale ,ze to ty kagann jestes kellnerem warana z komodo i na tej komodzie polewacie sobbie zoladkowa gorzka,cos tu mieszasz,jak paru innych tutaj,wez np taki glupipysk wraz z gasssarrbaiterem wiecznie obzeraja sie hotdogami.przeciez to zdrowiu nie sluzy,nie?bo supki zadnej nie dostaniecie nawet rosolku na szczurze pod morde wam nie podsuna moze sie zalapieci na buraki.pl sprowadzane przez japonczyka z NJ a moze wiaderka uzyczy wam lokalu do mieszkania ,no ale u niej krasc nie mozna bo po ostatniej akcji z magicznoelektrycznym boxem dostala szalu a do tego zasiada w sadzie,wiec uwaga musi byc wzmozona,no nie wiem jak to bedzie a zima idzie ciezka Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo Re: waldek cierpi na amnezje i ty tez 12.12.08, 08:59 aaa, wiec mamy jeszcze inna mozliwosc! Po odstawaniu na miejscu w warsiawie jest jeszcze jedna wersja dostania GC nie wiecej niz w szesc tygodni- fajne. Kupiles te GC Slepego Leona na Jackowie po szesciu tygodniach? A moze zaraz na drugi dizen poszedles (no gdzie poszedles?) i dostales numerek zeby przyjsc za 6 tygodni? Bylo to za darmo czy cos kosztowalo, np pol litra podsuniete pod biurko 'prawnika"? Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Jak ja cie kellner dobrze znam. 12.12.08, 11:15 Calkiem jak doktor Pavlov i jego piesek, ja wlaczam temat, a ty szczekasz, hehehe. Kellner do nogi! Jak sie dostawalo gc w starych dobrych czasach prl, to ty nie masz o tym pojecia, panie metalchujgowie. Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo Re: Jak ja cie kellner dobrze znam. 12.12.08, 14:33 tylko tyle wald? Przypomniales juz sobie czy nadal masz amnezje? tfuj kelner, ty polglowku. Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo Re: Green card 12.12.08, 14:36 wytlumaczenie jest proste: powtarza czyjas legende, ten farbowany lisek z pragi, heheh Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa ...a z czego ty sie glupia pi... smiejesz? 12.12.08, 17:14 zes sie nie zalapala na swiety spokoj? Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Ty masz swiety spokoj? 12.12.08, 17:24 Bo calujesz hamerykanska doope? buahahaha To tyle cieciu z twojego spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Ty masz swiety spokoj? 12.12.08, 19:45 > Bo ty calujesz polaczkowa doope? buahahaha To tyle cieciu z twojego spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo z ciebie 12.12.08, 18:25 nie dodam wiecej zebys mnie nie sciagnal na swoj honorny poziom z pragi. Poweic no jeszcze raz o tym jak to pan konsul dawal ci do reki green card, waldus. Rozruszasz cale towarzystwo przed swietami. Czekaj, a moze green card dostales na pieknej a paszport wcisneli ci w rece na lotnisku po przylocie, wiesz tam gdzie grala orkiestra denta (hehehe, gdzie te czasy, ech poplynela mi lza na wspomnienie tamtego nieuka) a ty wymachiwales kryminalnym znaczkiem V. Odpowiedz Link Zgłoś
danuszek Re: z ciebie 12.12.08, 19:01 to mowisz,ze wymachiwal paluchami zlozonymi w V,no to jednak bohater i kombatant,bardzo wiele ryzykowal no tym machaniem przyczynil sie do obalenia komunizmu,szacun waldus niewielu tak dzielnie walczylo Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo Re: z ciebie 12.12.08, 23:37 Tak sobie grozono w wiezieniach, jeden sygnalizowal tym V ze wykluje drugiemu oczy a jedyna obrona mialo byc szybkie postawienie dloni na sztorc od czola po nos zeby przechwycic ten morderczy cios. Pootem pozdrawialy sie tym symbolem doly cinkciarskie a na koniec przejeli to tacy jak waldek, lajzy ktore wypchnieto kopem w d. na okeciu mowiac im ze dostali GC. Zyl taki nieuk w ciemnocie do dzisiaj. Powinni nam placic za uczenie tych szczurowaldkow-pomywaczek z bostonu, nj i au. Chce sie zyc sprawdzic skrzynke Odpowiedz Link Zgłoś
baran_z_komodo Re: z ciebie 13.12.08, 00:46 Kellner ?? a ciebie jak kopli w doope w Australii? zapomniales? Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo Re: z ciebie 13.12.08, 00:51 kelner, oczywiscie ze kelner, caly czas kelner, everybody kelner. fajna gwara piszesz, dopmuyslam sie ze kolega pochodzi z Moniek Mniejszych. Dobrze, dobrze, podciagaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
danuszek Re: z ciebie 13.12.08, 01:51 no to jak z nim bylo bohater,ktory obalal komunizm czy garus? hehe ani na jednego ani na drugiego mi on nie wyglada,to chyba taki drobny cwaniaczek z targowka,moze krecil z lekka waluta moze jakas cienka paserka a moze taksiarz? warsiawski hehee Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Widze, ze znasz mnie osobiscie. 13.12.08, 12:33 Czy to nie tobie przypie...lem na zadymie na Nowym Swiecie, bo cie kapral wyslal na przod w pojedynke, hehehe? A moze znasz mnie, bos sbek i czytales moja kartoteke? Glupszy to chyba tylko...nieee, nawet yaponczyk tobie nie dorowna. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Bylbym zapomnialem: zmieniles adres czy dalej 13.12.08, 12:35 tam, gdzie wegetujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo Re: Bylbym zapomnialem: zmieniles adres czy dalej 13.12.08, 14:28 dalej wegetuje, po co zmieniac adres, nudno w strozowce wiec napisz cos wesolego o tym jak to dostawales green card w warsiawie. Czekam az sie pojawisz z ta osemka )) Odpowiedz Link Zgłoś
1anetta1 Re: Bylbym zapomnialem: zmieniles adres czy dalej 13.12.08, 17:14 z ciebie to zlosliweic! Przestan sie czepiac waldka, ja tez dostalam greencard w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
danuszek Re: Widze, ze znasz mnie osobiscie. 13.12.08, 22:18 waldus,zdenerwowales siem,hehee zadyma na nowym swiecie,przeciez ty zawsze musiales do toalety ,jak sie cos dzialo.masz tak do dzis? Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa A ty skad to wiesz?Prziez mnie nie znasz. 14.12.08, 02:56 OSOBISCIE. Czyli tez jako sbek z dostepem do teczek, ot i wyjebalas sie jak pol tony gowna, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: A ty skad to wiesz?Prziez mnie nie znasz. 14.12.08, 06:42 waldus, to ty miales teczke za stanie pod pewexem? Odpowiedz Link Zgłoś
danuszek Re: A ty skad to wiesz?Prziez mnie nie znasz. 14.12.08, 13:18 on mial za handlowanie zielonymi ale kartami hehehee Odpowiedz Link Zgłoś
waran_z_komodo Re: Green card 13.12.08, 22:01 no jak tam waldus dostales te zilona malpe w garsc czy nie dostales, a jezeli dostales toc zyje to mialo tak naprawde byc? Odpowiedz Link Zgłoś
baran_z_komodo W[b]aran z komodo czyli Kellner 14.12.08, 03:06 znowu biedaczyna nie spi po nocach tylko siedzi na kompie,czym blizej Swiat tym bardziej mu wali na leb ,bo Swieta dla niego znowu zapowiadaja sie samotnie przed kompem jak co roku ! bez rodziny i przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: W[b]aran z komodo czyli Kellner 14.12.08, 03:43 baran_z_komodo napisał: > znowu biedaczyna nie spi po nocach tylko siedzi na kompie,czym > blizej Swiat tym bardziej mu wali na leb ,bo Swieta dla niego znowu > zapowiadaja sie samotnie przed kompem jak co roku ! bez rodziny i > przyjaciol. ► W zeszlym roku tez tak bylo, caly komisariat zapyredalal jak perpetuum mobile, Ja wpadlem w celu podpisania listy obecnosci, premia wpadla, kawior od wdziecznych klientow tez, hehehe. Kellnerzy z Parnasu wymieniali magazynki jak gieroje pod Stalingradem, hehehe. Wrzawa w zygzakach okoow lepsza niz opowiesci Goebbelsa.Ale coz z tego, reality check dal po mordzie i gliniaki ucichli spiewajac roty, i po woli, powloi, pomaalutku zamilkneli. Jak zwykle, audiencia nawalila. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Wiecie, taki trywialny temat, a tyle 14.12.08, 04:38 zalogowal wpisow. Ludzie, spadnijcie na planete. Odpowiedz Link Zgłoś
danuszek Re: Wiecie, taki trywialny temat, a tyle 14.12.08, 04:51 hehe widac waldus ,ze masz szaconek Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: Wiecie, taki trywialny temat, a tyle 14.12.08, 06:46 trywialny to temat byl do momentu jak stales sie naocznym swiadkiem wreczanaia green card na pieknej. Byli tu rozni megalomani ale takich jak ty to jeszcze nie bylo. teraz zachodzi pytanie czy byles taksiarzem, cinkciarzem, paserem czy wszystko na raz. Odpowiedz Link Zgłoś