Dodaj do ulubionych

DV Lottery - Help!:)

IP: 207.44.154.* 06.11.03, 19:48
Panowie, pomóżcie!

www.dvlottery.state.gov/application_one.php

Ja wypełnić pkt 7 kwestionariusza (Mailing address)?

Co znaczy rubryka 'In care of'?

I dlaczego umieszono 2 rubryki na adres (address 1 i address 2), skoro w
objaśnieniach poniżej piszą o adresie w liczbie pojedynczej?

Jak to wypełnić? Z góry dziękuję. I pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: VIP-1 Re: DV Lottery - Help!:) IP: *.mt.sfl.net 06.11.03, 19:56
      idz sie jebac
      dobrze bylo lalka?
    • Gość: VIP-1 Re: DV Lottery - Help!:) IP: *.mt.sfl.net 06.11.03, 19:59
      jaja idz se gdzie indziej robic

co to jest?
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=44&w=8915812
      • Gość: Dora Re: DV Lottery - Help!:) IP: 207.44.154.* 06.11.03, 20:20
        Czuję, że jesteś mężczyzną mojego życia. Marzyłam o kimś takim.

Niestety dalej nie wiadomo co wpisać w rubryce "in care of" - pod tym linkiem
        również nie ma wyjaśnienia.
        • Gość: Jonatan Re: DV Lottery - Help!:) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.11.03, 10:58
          "In care of" znaczy pod opieką. Najprościej będzie wyjaśnić tak, nazywasz się
          Maria Kowalska mieszkasz w Katowicach, ale znalazłaś prace w Warszawie i
          wynajmujesz pokój u pani Gieni Nowak na ulicy Kosynierów. Wtedy w rubryce " In
          care of" wpisujesz Genowefa Nowak. Jeżeli mieszkasz z rodzicami lub we własnym
          mieszkaniu zostawiasz puste.
          I pomyśleć że kiedyś wydawało mi sie że wniosek jest ciezko samemu wypełnić.
    • waldek.usa Re: Was I right or what? 06.11.03, 20:24
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=44&w=8691083
      • ertes Re: Was I right or what? 06.11.03, 20:27
        Nope.
        Nic nie ma z inteligencja zwiazku tylko znajomoscia jezyka i zwyczajow.
        "In care of" jest bardzo nietypowe.

Dla nas typowe Address Nr 2, dla innych nie.
        Stad pytania.
        Przez nastepne 2 miesiace mozemy oczekiwac wiecej tego typu pytan.
        • Gość: Dora Re: Was I right or what? IP: 207.44.154.* 06.11.03, 20:32
          No nic, dziękuję. Ty jesteś przynajmniej sympatyczny.
        • waldek.usa Re: Was I right or what? 06.11.03, 20:33
          ertes napisał:

> Nope.
          > Nic nie ma z inteligencja zwiazku tylko znajomoscia jezyka i zwyczajow.
          > "In care of" jest bardzo nietypowe.
          >
          > Dla nas typowe Address Nr 2, dla innych nie.
          > Stad pytania.
          > Przez nastepne 2 miesiace mozemy oczekiwac wiecej tego typu pytan.

"This would prevent those who can't use English proficiently and don't have at
          least secondary degree from arriving at the US
          borders."
          • Gość: Dora Re: Was I right or what? IP: 207.44.154.* 06.11.03, 20:38
            J.m truely convinced, you'd spoken English fluently before you got to the
            States. That's for sure. Lucky you.
            • ertes Re: Was I right or what? 06.11.03, 20:41
              hehe ale ci babka przywalila teraz.
              • waldek.usa Re:Ertes, brakiem podstawowej wiedzy nie 06.11.03, 21:05
                ertes napisał:

> hehe ale ci babka przywalila teraz.

mozna mi przywalic.
                To male podanko wlasnie jest odsiewem, nie widzisz tego?
            • waldek.usa Re: Some took this language at school, 06.11.03, 20:57
              but this, however, was not meant to be an insult.
              Since I hurt your feelings - I apologize.
              Can you imagine what will happen after you manage to get this visa, arrive
              here, all this without basic language skills?

That's what I meant.

Good luck anyway!
              • ertes Re: Some took this language at school, 06.11.03, 21:01
                Hats z glowy 2 u Waldek.
                • Gość: Dora Re: Some took this language at school, IP: 207.44.154.* 06.11.03, 21:05
                  Prawilna!
          • ertes Re: Was I right or what? 06.11.03, 20:39
            Zeby zakonczyc pytania:

"In care of"

To znaczy ze nie mieszkasz pod tym adresem ktory podajesz a korespondecje
            odbierze osoba ktora podasz w tej rubryce.

Address line2: jesli Twoj adres jest dlugi lub ma wiecej niz jedna linijke to
            uzywasz tej rubryki.

Waldek,
            Ten odsiew zostanie dokonany albo przynajmniej takie jest zalozenie gdy osoba
            wylosuje wize.
            • Gość: Dora Ertes IP: 207.44.154.* 06.11.03, 20:46
              Thanx. Prawde mówiąc domyślałam się, że chodzi o jakiś adres grzecznościowy czy
              tez coś w tym stylu. Ale w przypadku tego rodzaju aplikacji jakikolwiek bład,
              najmniejsza nieścisłość, może oznaczać automatyczne odrzucenie - przez komputer.
              Dzięki.

Jeśli mieszkam pod swoim adresem, to czy w ogóle coś wpisywać w "in care of" czy
              zostawić puste?
    • lookout Re: DV Lottery - Help!:) 06.11.03, 20:43
      Gość portalu: Dora napisał(a):

> Panowie, pomóżcie!
      >
      > www.dvlottery.state.gov/application_one.php
      >
      > Ja wypełnić pkt 7 kwestionariusza (Mailing address)?
      >
      > Co znaczy rubryka 'In care of'?
      >

C/O in Care Of (for sending mail)

np

Generoso Belen
      c/o SRE CO. LTD
      ...

czyli
      Imie Nazwisko
      c/o Nazwa Firm
      itd

wiekszosci moze nie dotyczyc

> I dlaczego umieszono 2 rubryki na adres (address 1 i address 2), skoro w
      > objaśnieniach poniżej piszą o adresie w liczbie pojedynczej?
      >
      > Jak to wypełnić? Z góry dziękuję. I pozdrawiam.
      • Gość: Dora Re: DV Lottery - Help!:) IP: 207.44.154.* 06.11.03, 21:07
        Dzięki!. Zatem zostawiam puste.
        • Gość: VIP-1 Re: DV Lottery - Help!:) IP: *.mt.sfl.net 07.11.03, 13:06
          jesli mieszkasz pod swoim adresem
          to tylko ta jedna linijke zostaw pusta
          ale wpisz SWOJ adres
    • Gość: jan DV Lottery - fotografia IP: *.amb.bydgoszcz.pl 07.11.03, 08:41
      Proszę o pomoc, bo mam problem z wymaganiami co do zdjęć:
      Zdjęcia cyfrowe powinny być wykonane w następującej rozdzielczości: 320 pikseli
      na szerokości oraz 240 pikseli na wysokości.
      Zdjęcia powinny być wykonane w 8 lub 24 bitowej skali koloru albo w 8 bitowej
      skali szarości.

republika.pl/abczielonakarta/instrukcje_info.htm
      Czy mogę prosić o podpowiedź co oznaczają owe skale i jak to ustawić?
      Pozdrawiam
      • kalifornian Re: DV Lottery - fotografia 07.11.03, 16:51
        Forum fotografia sie klania.
        • Gość: wstan Re: DV Lottery - fotografia IP: 212.244.84.* 23.11.03, 08:14
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=127&w=9021676&a=9023369
      • Gość: Jonatan vel kjs13 Re: DV Lottery - fotografia IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.11.03, 11:09
        Jezeli masz program M Photo Editor to otwierasz zdjęcie, " wciskasz" zakładke
        obraz- wybierasz zmień rozmiar, dajesz jednostki pixele i wpisujesz 320X 240.
        Tylko z tego co zauważyłem osoba na zdjęciu musi leżeć. Zaznacz jeszcze
        okienko "zezwól na zniekształcenie" nastepnie OK. I masz format właściwy. Teraz
        zakładka plik\właściwości\typ\True Color. I masz wszystko.
        • Gość: Wolny Re: DV Lottery - fotografia NO ROTATE IP: *.dialsprint.net 09.11.03, 09:17
          Gość portalu: Jonatan vel kjs13 napisał(a):

> Jezeli masz program M Photo Editor to otwierasz zdjęcie, " wciskasz"
          zakładke
          > obraz- wybierasz zmień rozmiar, dajesz jednostki pixele i wpisujesz 320X 240.
          > Tylko z tego co zauważyłem osoba na zdjęciu musi leżeć. Zaznacz jeszcze
          > okienko "zezwól na zniekształcenie" nastepnie OK. I masz format właściwy.
          Teraz
          >
          > zakładka plik\właściwości\typ\True Color. I masz wszystko.

w/w Bzdura!!!

Gdzie tam pisze ze nalezy obrucic zdjecie, oraz rosciagac gebe z wymiaru 240 na
          300 ?????
          travel.state.gov/dv2005.html

Zjecie ma byc tak samo jak bylo uprzednio , bo nikt tu z nas w Departamecie nie
          bedzie se dupy zawracac z edycja kilku tysiecy fotografi, prosze sobie
          porownac, ma byc 5mm x 5mm i juz.
          www.usinfo.pl/consular/docs/dv_pl.pdf

A po za tym nie zlosliwie a szczeze: Digital photo 300x300 jest dopuszczalne
          takie same wymiary jak zeskanowane
          1. ma byc 150pix ustawiony scaner a zdjecie 2in na 2 in, po wrzuceniu do
          programu nalezy tylko poprawic aby mialo 300x300pix bo sie moze okazac, ze ma
          np. 297x297pixels -czyli codrobine za male.

2. Tlo ma byc jasne, ale nie biale jak papier a "geba" ma nie byc na indianina,
          oni juz tu sa, redneks tez hihi - dalej nie robic glupich min to nie fotografia
          pamiatkowa w ramki na sciane. Bez czapek, wstazek, koard, broszek, kolczykow w
          uszach i nosie.

3. BEZ tzw. LEWEGO UCHA -bo caly departament ryje ze smiechu. Patrzec prosto w
          kamere i tak jak lewe tak i prawe ma byc wyraznie widoczne, a stwarz wyrazna w
          szegolach BEZ RETUSZU piegow, pieprzykow itp. Najwyzej poprawic jaskrawosc,
          kontrast i kolor. Zdjecie nie moze byc czarno biale jak wydruk z Xerox'sa z
          zaparwieniem koloru jesli juz kolorowe.

4. Zle zrobiona photo zostanie odrzucona co mozna przed wysylka sprawdzic.

5. Macie czas na wypelnienie max. czasu zdaje sie 60min, czy tez tylko 30minut -
          prosze sprawdzic jest na dole pierwszej strony do wypelnienia taka
          uwaga.Aplikacje mozna skladac kilka razy, az do skutku, chyba ze przesla
          potwierdzenie iz zostala przyjeta i na TYM KONIEC.

To by bylo na tyle w skrocie kilka uwag.

PS. Cytuje:
          28. CAN ANY OTHER DIGITAL IMAGE RESOLUTION SIZE BE SUBMITTED WITH MY e-DV
          APPLICATION?

Please note that the instructions state, “If a new digital photograph is taken,
          it must have a resolution of 320 pixels wide by 240 pixels high, and a color
          depth of either 24-bit color, 8-bit color, or 8-bit grayscale.” One other
          resolution size can be submitted. A digital photograph, 300 pixels wide by 300
          pixels high can be submitted to meet the e-DV photo requirements.

If you are scanning a photo print, the e-DV instructions state, “If a
          photographic print is scanned, the print must be 2 inches by 2 inches (50mm x
          50mm) square.” This means that a 300x300 resolution is allowed, because a
          150dpi scan of a 2"x2" photo results in an image resolution this size. To
          explain more, if you scan your 2" x 2" photo and get a resolution of 297x297,
          you will need to resize the image to 300x300, using a program which can edit
          images. An example is the Microsoft Photo Editor, which allows you to open a
          photo file and then resize it to a specific resolution, in this case 300x300
          pixels.

A uprzednio niemal to samo:

The image must be in the Joint Photographic Experts Group (JPEG) format.

The image must be either in color or grayscale; monochrome images (2-bit color
          depth) will not be accepted.

If a new digital photograph is taken, it must have a resolution of 320 pixels
          wide by 240 pixels high, and a color depth of either 24-bit color, 8-bit color,
          or 8-bit grayscale.

If a photographic print is scanned, the print must be 2 inches by 2 inches
          (50mm x 50mm) square. It must be scanned at a resolution of 150 dots per inch
          (dpi) and with a color depth of either 24-bit color, 8-bit color, or 8-bit
          grayscale.

The maximum image size accepted will be sixty-two thousand five hundred
          (62,500) bytes.

• Gość: *n*n Re: DV Lottery - fotografia NO ROTATE IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.11.03, 07:25
            mam pytanie. może idiotyczne, ale... czy nazwy miast mam pisac po angielsku
            (tak ja nazwy miesięcy) czy po polsku. chodzi mi o wrszzawe. znajoma przyslala
            mi "podpowiez" i Warszawę napisala Varsav. czy taka forma jest poprawna? i
            jeszcze jedno czy system poinformuje mnie jesli popelnię jakis blad -
            literowke? czy moze nie dostane zadnej informacji o bledzie i podanie zostanie
            odrzucone?
            • _angel_ VARSAV????rany ludzie!!!!! 21.11.03, 15:15
              Gość portalu: *n*n napisał(a):

> mam pytanie. może idiotyczne, ale... czy nazwy miast mam pisac po angielsku
              > (tak ja nazwy miesięcy) czy po polsku. chodzi mi o wrszzawe. znajoma
              przyslala
              > mi "podpowiez" i Warszawę napisala Varsav. czy taka forma jest poprawna? i
              > jeszcze jedno czy system poinformuje mnie jesli popelnię jakis blad -
              > literowke? czy moze nie dostane zadnej informacji o bledzie i podanie
              zostanie
              > odrzucone?

Nie kombinuj ze czlowieku .Po pierwsze nie ma takiego czegos jak VARSAV!
              Warszawa to Warszawa i koniec kropka.Nie zmienia sie nazw miasta .
              ( jak juz to Warsaw )
          • Gość: *n*n Re: DV Lottery - fotografia NO ROTATE IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.11.03, 07:28
            i jeszcze jedno. wiez, ze byla o tym mowa ale czy jesli nie mieszkam pod
            adresem zameldowania tylko pod innym to czy ten pod ktorym faktycznie przebywam
            podawac do korespondencji czy lepiej zostac przy adresie zameldowania.
            poradzcie.
            • _angel_ Re: DV Lottery - fotografia NO ROTATE 21.11.03, 15:10
              Gość portalu: *n*n napisał(a):

> i jeszcze jedno. wiez, ze byla o tym mowa ale czy jesli nie mieszkam pod
              > adresem zameldowania tylko pod innym to czy ten pod ktorym faktycznie
              przebywam
              >
              > podawac do korespondencji czy lepiej zostac przy adresie zameldowania.
              > poradzcie.

Podajesz adres zameldowania a ten pod ktorym obecnie przebywasz mozesz wpisac
              jako adres korespondencyjny czyli ze pod ten adres chcesz aby przyszlo
              zawiadomienie o ewentualnym wylosowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka