aniakloska 03.02.09, 13:49 drogie mamy jak wprowadzałyście glutem do diety swoim dzieciaczkom? czy od razu jakieś danie np. z makaronem w słoiczku ? czy jakaś kaszka z glutenem ? doradźcie , Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamavinca Re: DO MAM Z UK 03.02.09, 15:37 Ja kupilam kasze manna w polskim sklepie, gotowalam 1 lyzeczke na wodzie i dodawalm do zupki. Sama jestem ciekawa jak wprawadzaja gluten angielki i czy tez sa tutaj takie zasady by wprowadzac go stopniowo... Odpowiedz Link Zgłoś
d.hassenpflug Re: DO MAM Z UK 03.02.09, 15:48 Tu gluten dozwolony od 6 miesiaca. Tak jak np. cale jajko i sery. Nie wiem jak daja gluten dzieciom angielskie mamy, ja dawalam po lyzeczce kaszki glutenowej albo chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: DO MAM Z UK 06.02.09, 15:19 codziennie po troszeczku kaszy manny do zupki (5/6 mies), potem zwykle jakies danie ze sloiczka z glutenem (niekoniecznie z makaronem, sa tez z jakimis zbozowymi zagestnikami zawierajacymi gluten), a od jakiegos czasu ciasteczko do raczki. tu raczej nie przejmuja sie tymi wszystkimi glutenami, jajkami, mlekiem (tez serami) jak to jest w Polsce. no chyba ze sie objawi alergia. tu dziecko ma sie jak najszybciej nauczyc jesc domowe jedzenie razem z reszta rodziny (to dziecko ma sie dostosowac - nie ty do dziecka:/). Odpowiedz Link Zgłoś