Dodaj do ulubionych

Wrocilem z Polski

20.11.03, 21:24
I musze powiedziec, ze choc mgielnie to ladnie. Warsiawa jak zwykle urocza,
choc na chodnikach mozna sobie noge zlamac. W TV syf, gazeta wyborcza jest
wyborna, czekolada u Wedla jak cie moge, a najlepsza wodka to dziegielowka.
Zycie kulturalne kwitnie, ludzie zarabiaja malo a ceny jak w Europie
Zachodniej.
Wyszedl Dekalog kieslowkiego na DVD.
Mimo wszystko nie mogl bym tak juz zyc, bo ja umarlem_i_mnie_nie_ma.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jas Re: Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.03, 23:03
      Tez wrocilem przed tygodniem.Jechalem przez Olszyne.Po niemieckiej stonie ok.50 km od granicy stacja benzynowa ARAL.10 lat stara.Ale odwalona,w restauracji wszystko nowoczesne.Standart zachodni.Ale nie tankuje,bo drogo.
      I pierwsza stacja benzynowa na polskiej stronie.Biore pistolet do tankowania ropy,reka zabrudzona natychmiast.Wisialy wprawdzie rekawiczki plastikowe,ale ja w Niemczech ich nie uzywam,bo pistolety czyste.Ale ten dystrybutor byl dobry!Nie elektroniczny wyswietlacz lecz normalny,jak dawno temu.Cyferki przeskakuja i przeskakuja.Nie wspominam juz calego wygladu tej stacji z parkingami.Przeciez Polacy widza,jak to pare km.dalej w Niemczech wyglada.Musi byc estetycznie polozony asfalt i kraweznik abo kostka,krzewy.W Polsce dalej jak kiedys.Wjezdzasz i czujesz zacofanie.Zjadlem w MCDonaldzie we Wroclawiu przy autostradzie.Tam jest cale centrum handlowe.Hale sklepowe sa jak na zachodzie,ale te parkingi szpetnie wymalowane,szpetny asfalt,srzyzowania szpetne,wyjazdy ,wysepki pojezdzone,haos.
      Przy wiezdzie na autostrade , ma sie tylko pare metrow na zmiane pasa zeby mozna sie na autostrade dostac,a myslicie,ze polscy kierowcy ci na to pozwola?Nigdy,musisz jechac dalej prosto i zawrocic.Jak ja sobie pomysle o Niemcych,jak mnie przepuszczaja..Ciesze sie ,ze w Polsce nie mieszkam.
      W Polsce nigdy ladnie nie bedzie,bo Polacy nie maja poczucia estetyki.
      • umarlem_i_mnie_nie_ma Re: Wrocilem z Polski 20.11.03, 23:21
        Mnie zaskoczyla ciemnosc na ulicach - naprawde zapachnialo komunizmem. Jesli
        chodzi o wykonczenie (obojetnie czego, kraweznika, jezdni, domu) to tez marne.
        Tak jakby ludzie odpuszaczali zanim cos zostanie zakonczone. I jeszcze jedno,
        wydaje sie jakby nie bylo narzedzi elektrycznych, pneunomatycznych itd. Caly
        czas wala mlotkiem i uzywaja rak kiedy na Zachodzie o tym nie ma mowy - strata
        czasu.
        • Gość: Wolny Re: Wrocilem z Polski IP: *.dialsprint.net 21.11.03, 04:22
          umarlem_i_mnie_nie_ma napisał:

> Mnie zaskoczyla ciemnosc na ulicach - naprawde zapachnialo komunizmem. Jesli
          > chodzi o wykonczenie (obojetnie czego, kraweznika, jezdni, domu) to tez
          marne.
          > Tak jakby ludzie odpuszaczali zanim cos zostanie zakonczone. I jeszcze jedno,
          > wydaje sie jakby nie bylo narzedzi elektrycznych, pneunomatycznych itd. Caly
          > czas wala mlotkiem i uzywaja rak kiedy na Zachodzie o tym nie ma mowy -
          strata
          > czasu.

A pozwol, ze sie zapytam czy widziales policjanta w miescie?
          Czy widziales te liczne kraty na parterze, do klatek schodwych i na kazdym
          pietrze? ..."Klataka schodowa"-hehe co za nazwa?...
          Ale to i tak nie pomaga, kuzynce wlezli do mieszkania po przez okienko
          z "klatki shodowej", na balkon oddalony o dwa metry i w dodatku na dziesiatym
          pietrze. Stojac na tym balkonie spogladam w dol i w bok i za cholere nie wiem
          jak...??.. Do drzwi wejsciwych mieszkania od schodow w strone korytarza jest
          rowniez krata z domofonem. Windy nie dzialaja, albo trzeba zamykac recznie
          podwujne drzwi - wszystko przypomina lata siedemdziesiate - bez zmian. Mowila
          mi ze juz nie raz dostala zadyszki kiedy czesto zadna winda nie dzialala -
          zwykle jedna na dwie. Elewacje budynkow lsnia pelnym "blaskiem"
          najswietnieszych czasow PRL, lekko 25lecie bez zmian. Co raz to remonty od
          parteru do ostatniego pietra -tzw. wymiana zardzewialych rur, sciany w
          mieszkaniach zachlapane kielnia, partacka robota nowe zacieki gdyz nowe rury
          maja nieszczelne zlocza. Czy chec czy nie to nie oszczedzisz na energi, o ile
          ta wogole zostaje dostarczona - 60% strat zanim dotrze z dzielnicy Siekierek.
          Parki narodowe zasmiecone, taka np. fontanna bez wody, pomniki obesrane,
          smierdzaca woda w stawie.
          Raz wyszedlem po pizzerni, pytam sie o "topings", wymieniam kolejno, za kazdym
          razem slysze "nie ma".
          Miedzy blokami na Ursynowie na srodku trawnika, taka speluna, szopka sprzedarz
          prywatna przeroznych trunkow sprowadzonych z zachodu. Handlara z podelba
          nachela sie z za lady " a pieniadze to macie" - nie zbilo mnie z tropu -
          odpowiadam " a to pani jesze dolozy tamte wino, tego szampana i tamten
          koniak" ...
          Zaraz kilka ulic dalej handlarz "used car" - a jakze, podchodzi taki jeden
          wypiety, dumny..pytam "a ten to wyglada mi, ze sprowadzony z New Jerssey -
          trzeba bylo widziec, jak prysnal do budki. Zaraz kilka miesiecy po powrocie do
          Stanow prasa donosi te slynna afere wywozu kradzionych aut do Polski.

Rzeczywiscie W-wa w nocy jest ciemna jak w d. murzyna. Mielismy okazje wdepnac
          noca do jednego ze szpitali w Srudmiesciu. W srodku polmroczne swiatelko,
          cuchnie jakims duszacym srodkiekiem do mycia podlug, z boku zaraz szatniarz (za
          kratami), powiada bez kapci nie wejdziecie (takie woreczki plastikowe z gumka)
          cena wywolawcza od osoby "prosze zlotowke".

Mialem to szczscie, ze wypozyczonego na lotnisku samochodu mi nie ukradli. Co
          chwila wygladalem przez okno. Zwykle na noc wyjezdzalem do rodziny po za
          miasto. Raz jednak w miescie, wiec pytam czy warto zostawic na ulicy czy na tym
          obok strzezonym parkingu - "co ty zaplacisz slono, a ten w budce wspolpracuje,
          przyjada gwizdna, a on sam powie, ze nic nie widzial i nic nie wie" -zostalem
          poluczony.
          ..."nie zatrzymuj sie za dlugo na skrzyzowaniu, sa przypadki, ze spluwe
          przkladaja do czaszki ze slowami - ty klijent wysiadaj juz sie dosyc
          najezdziles".

• Gość: Rysio Re: Wrocilem z Polski IP: *.proxy.aol.com 21.11.03, 05:46
        A przy tym tankowaniu nie zdziwilo cie przypadkiem, ze po przekroczeniu granicy
        zwiekrzyl sie w twoim samochodzie zbiornik na paliwo?
        Pozdrawiam
      • Gość: pol Re: Wrocilem z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 05:55
        po co przyjechałeś ty w odwłok wiercony oddaj polnische pass
        • lauriane Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 10:17
          Gość portalu: pol napisał(a):

> po co przyjechałeś ty w odwłok wiercony oddaj polnische pass

L. Dla jednych powialo moze i groza...,ale Tobie to chyba sie cieplo i radosnie
          na sercu zrobilo i chyba stad ta reakcja.
          J.C.
        • Gość: Jas Re: Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 16:19
          Gość portalu: pol napisał(a):

> po co przyjechałeś ty w odwłok wiercony oddaj polnische pass

U mnie kolo Dortmundu zaplacilem 82 centy za litr ropy,a na stacji przy granicy 70 centow.Nie mialem zlotych,wiec sprzedawca tak ocenil cene ropy za euro.Zaplacilem banknotem i dostalem zlotowki,tez po wygorowanej cenie.
      • lalka_01 Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 10:41
        Gość portalu: Jas napisał(a):

> W Polsce nigdy ladnie nie bedzie,bo Polacy nie maja poczucia estetyki.
        Tak Jasiu, tez nad tym boleje. Np. w ilosci i roznorodnosci rzezb ogrodowych
        nigdy nie zblizymy sie do poziomu Niemiec, choc przeciez tak piekna i
        roznorodna jest ta oferta w przygarnicznych budach. Ciekawe dlaczego
        produkujemy je tylko na eksport, zamiast nadrabiac nasze estetyczne zacofanie...
        W temacie "Boze Nardodzenie" jest juz znacznie lepiej. Wykorzystanie lapek
        choinkowych na statystycznego mieszkanca POlski ciagle jeszcze nie dorownuje
        sredniej UE, ale idziemy w dobrym kierunku....
        • lalka_01 Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 10:42
          "lampek", sorry.
        • avallon Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 10:59
          lalka_01 napisała:

> Gość portalu: Jas napisał(a):
          >
          >
          > > W Polsce nigdy ladnie nie bedzie,bo Polacy nie maja poczucia estetyki.
          > Tak Jasiu, tez nad tym boleje. Np. w ilosci i roznorodnosci rzezb ogrodowych
          > nigdy nie zblizymy sie do poziomu Niemiec, choc przeciez tak piekna i
          > roznorodna jest ta oferta w przygarnicznych budach. Ciekawe dlaczego
          > produkujemy je tylko na eksport, zamiast nadrabiac nasze estetyczne
          zacofanie..
          > .
          > W temacie "Boze Nardodzenie" jest juz znacznie lepiej. Wykorzystanie lapek
          > choinkowych na statystycznego mieszkanca POlski ciagle jeszcze nie dorownuje
          > sredniej UE, ale idziemy w dobrym kierunku....

gupi Jas i tak nie zrozumie co chcialas przez to powiedziec
          biedaczek
          • Gość: VIP-1 Re: Wrocilem z Polski IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 12:50
            avallon napisał:

> gupi Jas i tak nie zrozumie co chcialas przez to powiedziec
            > biedaczek
            a pierdykniety avallon wszystko zrozumial
            i glupolek mysli ze Polska to avallon, hehehe
            mozesz se tepaku tylko o tym pomarzyc
            • Gość: VIP-1 korekta IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 12:52
              Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> i glupolek mysli ze Polska to avallon, hehehe
              z rozpedu gafe strzelilem, powinno oczywiscie byc:
              i glupolek mysli ze Polska to AVALON, hehehe

jedno L, to bardzo istotne
            • lalka_01 Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 12:54
              Nie, avallon to Toronto (dobrze zapamietalam?). Co druga baba na ulicy to
              czarownica...
              • lalka_01 Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 12:55
                co oczywiscie nie bylo do nicka "avallon".
              • Gość: VIP-1 Re: Wrocilem z Polski IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 13:19
                lalka_01 napisała:

> Nie, avallon to Toronto (dobrze zapamietalam?). Co druga baba na ulicy to
                > czarownica...
                nie wiem co to jest avallon
                ale wiem ze avalon to w jakiejs tam mitologii
                wspaniala wyslpa byla
                • lalka_01 Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 13:23
                  Avallon - miejscowosc we Francji (Burgundia), Avalon - miescowosc w Kanadzie
                  (Nowa Funlandia). Sadze wiec, ze mityczny A....pisze sie przez dwa ll, ale nie
                  wiem.
                  • Gość: VIP-1 Re: Wrocilem z Polski IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 13:29
                    nazw miejscowosci to jest pelno
                    zarowno z jednym l jak i z dwoma
                    a jak sie pisze ta wyspe to musze poszukac
                    • avallon Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 13:35

> nazw miejscowosci to jest pelno
                      > zarowno z jednym l jak i z dwoma
                      > a jak sie pisze ta wyspe to musze poszukac

a potem odszczekaj i przepros
                      a ja ci przebacze
                      • Gość: VIP-1 Re: Wrocilem z Polski IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 13:37
                        patrz jelopie wpis nizej
                        i ty przepros, a moze wtedy
                        JA ci wybacze
                  • Gość: VIP-1 jednak dobrze pamietalem IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 13:36
                    przez jedno L

www.ramsdale.org/legend.htm
                    • waldek.usa Re: The Isle of Avalon 21.11.03, 17:23
                      www.isleofavalon.co.uk/tour/glstour3.html
                  • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 16:53
                    lalka_01 napisała:

> Avallon - miejscowosc we Francji (Burgundia), Avalon - miescowosc w Kanadzie
                    > (Nowa Funlandia). Sadze wiec, ze mityczny A....pisze sie przez dwa ll, ale
                    nie
                    > wiem.

Nie wiesz. Pisze sie "Avalon". A to w Kanadzie to polwysep. Tez sie tak pisze.
                  • Gość: Rys Re: Wrocilem z Polski IP: *.proxy.aol.com 22.11.03, 04:17
                    Avalon jest to polski skrot od "n.avalon.y"
                • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 16:56

> lalka_01 napisała:
                  >
                  > > Nie, avallon to Toronto (dobrze zapamietalam?). Co druga baba na ulicy to
                  > > czarownica...
                  > nie wiem co to jest avallon
                  > ale wiem ze avalon to w jakiejs tam mitologii
                  > wspaniala wyslpa byla

Nadal chyba jest: Isle of Avalon district, originally an island, SW England in
                  Somerset including Glastonbury

W legendzie o Arturze - celtyckiej.
              • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 16:52
                lalka_01 napisała:

> Nie, avallon to Toronto (dobrze zapamietalam?). Co druga baba na ulicy to
                > czarownica...

Zle. Pomylilo ci sie chyba z Roncesvalles (ulica).
            • avallon Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 16:10
              Gość portalu: VIP-1 napisała:

> a pierdykniety avallon wszystko zrozumial
              > i glupolek mysli ze Polska to avallon, hehehe
              > mozesz se tepaku tylko o tym pomarzyc

trzy razy bez powodu mnie obraziles / pewnie dlatego ze ci sie poje...lo /
              ze jestes u siebie pod blokiem /
              • Gość: kicia Re: Wrocilem z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 16:33
                ech...i po temacie...
                a tak sie fajnie czytalo..

panowie - uspokujcie sie i przestancie sobie udowadniac ktos jest wiekszym
                dupkiemsad
              • Gość: VIP-1 Re: Wrocilem z Polski IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 16:34
                nie bez powodu, nie bez powodu
        • Gość: Jas Re: Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 16:29
          lalka_01 napisała:

>
          >
          > produkujemy je tylko na eksport, zamiast nadrabiac nasze estetyczne zacofanie..
          > .

Wytlumacze ci:Na trasie z Wroclawia do Olszyny stoi sprzedawcow Zwergow i krowek itp.okolo 5.Maja w sumie 1000 Zwergow.Gdy sprzedadza dziennie 100szt.co to jest na 83 mln.Niemcow???Powiedzmy,ze glownych przejsc granicznych jest 5
          itd....Druga ciekawa i przykra rzecz.Mlodziez 18-20 letnia oblewa ci przednia szybe ,myje i wychciewa pieniadze.Bezposrednio przed przejsciem w Olszynie!!!
          Zwerk stoi u NIemca w ogrodzie,naprzeciw Mercedesa i altanki.Bo majac ogrod ma sie i dom.Najczesciej z klinkiera z wypalana dachowka.Wlasciciel osmiesza sie sam.Ale te dryblasy na granicy?Kiedys myly tam dzieci,to i z przyjemnoscia zaplacilem,ale teraz stare dryblasy w 2-3 szybe myja i przynosza wstyd wszystkim Polakom.Bo sa chamscy...
          • jot-23 Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 16:35
            estetyka!

jasiu, wszystko gut!, tylko juz nie proboj brylowac "trudnymi" slowami,
            hehe... wiem ze kolacza ci sie w tej umeczanej lepetynie rozne polskie slowka,
            o ktorych znaczeniu masz juz, z powodu uplywu czasu, mgliste jeno pojecie...
            nie musisz tu niczego udowadniac! jak ci sie zateskni, poplacz nad krasnalem!
            • Gość: Jas Re: Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 16:43
              jot-23 napisał:

> estetyka!
              >
              >
              > jasiu, wszystko gut!, tylko juz nie proboj brylowac "trudnymi" slowami,
              > hehe... wiem ze kolacza ci sie w tej umeczanej lepetynie rozne polskie slowka,
              > o ktorych znaczeniu masz juz, z powodu uplywu czasu, mgliste jeno pojecie...
              > nie musisz tu niczego udowadniac! jak ci sie zateskni, poplacz nad krasnalem!
              >

Ale co przezylem w sklepie spozywczym!!Chcialem kupic skrzynke piwa,ale nie mialem na wymiane i pani powiedziala,ze nie wie ile kosztuje kalcja na skrzynke plastikowa i musielismy piwo ze skrzynki zapakowac do siatek!!W 21 wieku taki obciach!!!!!
              • Gość: Hę... Re: Wrocilem z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 20:05
                Ale co przezylem w sklepie spozywczym!!Chcialem kupic skrzynke piwa,ale nie
                mia
                > lem na wymiane i pani powiedziala,ze nie wie ile kosztuje kalcja na skrzynke
                pl
                > astikowa i musielismy piwo ze skrzynki zapakowac do siatek!!W 21 wieku taki
                obc
                > iach!!!!!

Przeczytałam,pomyślałam i więcej jak 4 klasy podstawówki Ci nie daję,chociaż
                może i tu przesadzam,dobrze,ze takie cioły wyjechały z Polski!!!!!!!!
        • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 16:46
          lalka_01 napisała:

>
          >
          > produkujemy je tylko na eksport, zamiast nadrabiac nasze estetyczne
          zacofanie..
          > .

Jaki tam Jas, to ten folksdojcz porypany, troy. Ladny post ci wyszedl, ale nie
          pisz juz wiecej, bo z tym zakutym poniemieckim lbem mozna tak w kolo Macieju.
          Sam nie wiem dlaczego czasem temu lumpenproletariuszowi odpowiadam. Spytaj go o
          cegle klinkierowa - dowiesz sie duzo ciekawych rzeczy, hehehe.
          • jot-23 Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 17:02
            soup_nazi napisał:

> Spytaj go o cegle klinkierowa - dowiesz sie duzo ciekawych rzeczy, heheh

nie no z tym klinkierem to ma racjem!

jak jechalem do polski to bylem napompowany i gotowy na te dzielnice pieknych
            domkow z, oczywiscie , cegly klinkierowej i kryte czerwonom dachowka.... hehe
            i co? jak budududu.... moze z 5 takich widzialem! pustaki i "dachy z blachy"
            roolz!...
          • Gość: Jas Re: Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 17:05
            soup_nazi napisał:

> lalka_01 napisała:
            >
            > > Gość portalu: Jas napisał(a):
            > >
            > >
            > > > W Polsce nigdy ladnie nie bedzie,bo Polacy nie maja poczucia estetyki
            > .
            > > Tak Jasiu, tez nad tym boleje. Np. w ilosci i roznorodnosci rzezb ogrodowy
            > ch
            > > nigdy nie zblizymy sie do poziomu Niemiec, choc przeciez tak piekna i
            > > roznorodna jest ta oferta w przygarnicznych budach. Ciekawe dlaczego
            > > produkujemy je tylko na eksport, zamiast nadrabiac nasze estetyczne
            > zacofanie..
            > > .
            > > W temacie "Boze Nardodzenie" jest juz znacznie lepiej. Wykorzystanie lapek
            >
            > > choinkowych na statystycznego mieszkanca POlski ciagle jeszcze nie dorownu
            > je
            > > sredniej UE, ale idziemy w dobrym kierunku....
            >
            > Jaki tam Jas, to ten folksdojcz porypany, troy. Ladny post ci wyszedl, ale nie
            > pisz juz wiecej, bo z tym zakutym poniemieckim lbem mozna tak w kolo Macieju.
            > Sam nie wiem dlaczego czasem temu lumpenproletariuszowi odpowiadam. Spytaj go o
            >
            > cegle klinkierowa - dowiesz sie duzo ciekawych rzeczy, hehehe.
            >

Opowiem ci nastepny numer,ktory w Polsce przezylem.Jestem u szwagra,naprawiamy tam cos ,przebrani w Arbeitsanzugi.Sasiad szwagra otworzyl w swoim domu nieduzy zajazd (bo droga ruchliwa)Mowie szwagrowi,chodz idziemy i zjemy flaczki napijemy sie piwa.A szwagier:w roboczym ubraniu nie pojdzie???
            U nas w Niemczech w malych kneipach,zajazdach dla kierowcow mozesz wlesc umazany jak swinia,nikt sie nie wstydzi.Wlazi sie do supermarketow jak swiania zmazany ,nikt sie nie wstydzi i nikt nic nie ma przeciw.Ale to Polska.W niedziele do Auchana to ludzie ida prosto z kosciola,cale rodziny i spaceruja sobie po tym Auchanie jak po kosciele,w Anzugach,drogich Kiecurach.Co za debilizm.Zarzuca ci,zes nieodpowiednio ubrany!!!!!!!!!!
            • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 17:38

> Opowiem ci nastepny numer,ktory w Polsce przezylem.Jestem u
              szwagra,naprawiamy
              > tam cos ,przebrani w Arbeitsanzugi.Sasiad szwagra otworzyl w swoim domu
              nieduzy
              > zajazd (bo droga ruchliwa)Mowie szwagrowi,chodz idziemy i zjemy flaczki
              napije
              > my sie piwa.A szwagier:w roboczym ubraniu nie pojdzie???
              > U nas w Niemczech w malych kneipach,zajazdach dla kierowcow mozesz wlesc
              umazan
              > y jak swinia,nikt sie nie wstydzi.Wlazi sie do supermarketow jak swiania
              zmazan
              > y ,nikt sie nie wstydzi i nikt nic nie ma przeciw.Ale to Polska.W niedziele
              do
              > Auchana to ludzie ida prosto z kosciola,cale rodziny i spaceruja sobie po tym
              A
              > uchanie jak po kosciele,w Anzugach,drogich Kiecurach.Co za debilizm.Zarzuca
              ci,
              > zes nieodpowiednio ubrany!!!!!!!!!!

W Polsce to jedna glupota, w u was w Niemcowie to czyste chamstwo. Tu, w
              Kanadzie, kazdy moze przyjsc do sklepu czy restauracji ubrany dowolnie
              skromnie, nawet w ubraniu roboczym, ale CZYSTYM. Personel nic nie powie, ale
              ludzie beda sie odsuwali i patrzyli dziwnie. Prawie wszedzie jest wywieszka "No
              shirt, no shoes, no service" (sam sobie to odcyfruj przeciez Niemcy rozumieja
              pisany angielski, hehehe). A z dwojga zlego to wole te "koscielne" ale czyste
              ubrania Polakow, niz luznego, uswinionego Niemca w upapranym, roboczym
              kombinezonie i z brudnymi lapskami. Oj, nie zaswieciles tym razem Europa,
              Heinrich, hehehe. Juz trzeci raz cie w tym watku przylapano:

1. na krasnoludach (dobry smak, hehehe)
              2. na klamstwach o powszechnosci cegly klinkierowej w Szkoplandii
              3. teraz na dobrych i czystych obyczajach
              • Gość: Jas Re: Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 18:10
                soup_nazi napisał:

>
                >
                > > Opowiem ci nastepny numer,ktory w Polsce przezylem.Jestem u
                > szwagra,naprawiamy
                > > tam cos ,przebrani w Arbeitsanzugi.Sasiad szwagra otworzyl w swoim domu
                > nieduzy
                > > zajazd (bo droga ruchliwa)Mowie szwagrowi,chodz idziemy i zjemy flaczki
                > napije
                > > my sie piwa.A szwagier:w roboczym ubraniu nie pojdzie???
                > > U nas w Niemczech w malych kneipach,zajazdach dla kierowcow mozesz wlesc
                > umazan
                > > y jak swinia,nikt sie nie wstydzi.Wlazi sie do supermarketow jak swiania
                > zmazan
                > > y ,nikt sie nie wstydzi i nikt nic nie ma przeciw.Ale to Polska.W niedziel
                > e
                > do
                > > Auchana to ludzie ida prosto z kosciola,cale rodziny i spaceruja sobie po
                > tym
                > A
                > > uchanie jak po kosciele,w Anzugach,drogich Kiecurach.Co za debilizm.Zarzuc
                > a
                > ci,
                > > zes nieodpowiednio ubrany!!!!!!!!!!
                >
                > W Polsce to jedna glupota, w u was w Niemcowie to czyste chamstwo. Tu, w
                > Kanadzie, kazdy moze przyjsc do sklepu czy restauracji ubrany dowolnie
                > skromnie, nawet w ubraniu roboczym, ale CZYSTYM. Personel nic nie powie, ale
                > ludzie beda sie odsuwali i patrzyli dziwnie. Prawie wszedzie jest wywieszka "No
                >
                > shirt, no shoes, no service" (sam sobie to odcyfruj przeciez Niemcy rozumieja
                > pisany angielski, hehehe). A z dwojga zlego to wole te "koscielne" ale czyste
                > ubrania Polakow, niz luznego, uswinionego Niemca w upapranym, roboczym
                > kombinezonie i z brudnymi lapskami. Oj, nie zaswieciles tym razem Europa,
                > Heinrich, hehehe. Juz trzeci raz cie w tym watku przylapano:
                >
                > 1. na krasnoludach (dobry smak, hehehe)
                > 2. na klamstwach o powszechnosci cegly klinkierowej w Szkoplandii
                > 3. teraz na dobrych i czystych obyczajach
                >
                A widzisz,ja pracownik budowlany pracujacy na drodze nie mam prawa w Kanadzie wejsc do sklepu???Och wy pieknisie??W Niemczech robol jest powazany.Ale to Niemcy ,czolowka swiatowa a nie jakies germansko francuska kolonia od USA calkowicie zalezna.
                Dam ci jeszcze jeden budujacy przyklad z Polski.W Niemczech w klatkach schodowych jest super czysto.Bo kazdy mieszkaniec musi myc schody raz albo dwa razy na tydzien.Obojetnie czys lekarz,profesor czy robol.MUSISZ umyc.Jak nie to musisz komus zaplacic,zeby umyl.I to obojetne,czy dom wielorodzinny spoldzielczy czy prywatny.Piwnice musisz myc raz na pol roku,strych to samo.
                A w bogatej Polsce?Oni maja sprzetaczki.!I pilnuje je czy myja!I mowia,ona dzis tego nie zrobila,za pozno przyszla itd.A dalej taki syf w klatkach schodowych.
                Lenie ,te Polaki.Wiadomo,ze jesli ktos sam myje,docenia prace i bardziej dba.
                • Gość: VIP-1 Re: Wrocilem z Polski IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 18:17
                  oj zaczynasz ty pierdolic Jasiu
                  jak polamany. nikt nigdzie nie napisal
                  ze w Kanadzie robola w ubraniu roboczym
                  ze sklepu wyrzuca, ale zeby jak swinia
                  w blocie uchlapana na zakupy sie wybierac
                  to tylko chamskie dojczki to potrafia
                  jesli chodzi o kawe i jakis lunch
                  to po budowach tutaj tzw. coffe trucks
                  jezdza i robol moze sie tam zaopatrzyc
                  • Gość: Jas Pieprzasz,kto sie w blocie kula... IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 18:36
                • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 18:22

> A widzisz,ja pracownik budowlany pracujacy na drodze nie mam prawa w Kanadzie
                  w
                  > ejsc do sklepu???Och wy pieknisie??W Niemczech robol jest powazany.Ale to
                  Niemc
                  > y ,czolowka swiatowa a nie jakies germansko francuska kolonia od USA
                  calkowicie
                  > zalezna.

To byl bzdet totalnie w twoim stylu, wiec nawet nie sile sie na odpowiedz. Ale
                  za to cie pognebie, hehehe

> Dam ci jeszcze jeden budujacy przyklad z Polski.W Niemczech w klatkach
                  schodowy
                  > ch jest super czysto.Bo kazdy mieszkaniec musi myc schody raz albo dwa razy
                  na
                  > tydzien.Obojetnie czys lekarz,profesor czy robol.MUSISZ umyc.Jak nie to
                  musisz
                  > komus zaplacic,zeby umyl.I to obojetne,czy dom wielorodzinny spoldzielczy czy
                  p
                  > rywatny.Piwnice musisz myc raz na pol roku,strych to samo.
                  > A w bogatej Polsce?Oni maja sprzetaczki.!I pilnuje je czy myja!I mowia,ona
                  dzis

Ooops! To tragedia! Dlaczego ja MUSZE myc schody czy piwnice. Ja place czynsz
                  za wynajem albo condo fee jesli jestem wlasicielem mieszkania. Tymi pieniedzmi
                  placi sie dozorcy czy sprzataczce zeby to zrobila. Robi, i to bardzo czysto,
                  chyba, ze poziom bloku duzo ponizej sredniego. Znowu "powazane" Niemcy
                  za "kolonia germanska-francuska" (!?). I znowu dales dupy, Wolfgang, hehehe.
                  Happy hallway washing, buahahaha.
                  • Gość: Jas Polacy wiele zrzynaja od tych IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 18:43
                    z drugiej strony Atlantyku i dlatego w Polsce tak czysto.Jak w USA czy Kanadzie,
                    syfiarze...
                    • Gość: VIP-1 Re: Polacy wiele zrzynaja od tych IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 18:47
                      schody juz wyszorowales? nie?
                      no to zapierdalaj do roboty
                      a jak juz wszystko posprzatasz
                      to idz se do pobliskiej kafejki
                      na kawe i ciacho, a myc sie i przebrac?
                      po co? przeciez jutro znow sie umazesz
                      • soup_nazi Re: Polacy wiele zrzynaja od tych 21.11.03, 18:58
                        Opowiadal mi kiedys znajomy Angol, jeszcze w Europie, ze bardzo go razil w
                        wielu niemieckich piwiarniach zwyczaj puszczania poteznych bakow przez rownie
                        potezne dupy wypiete i rozparte na barowych stolkach. Takie "wybuchy" byly
                        kwitowane wybuchami radosci kamratow. Obyczaj nie praktykowany w
                        angielskich "pubach", a i rowniez w polskich lokalach.

No, a jak to jest z tym zakazem spuszczania wody po 22 w blokach? Czy
                        pozostawienie miski klozetowej wypelnionej "towarem" przez jakiegos
                        nieszczesnika, ktorego przyparlo pozniejszym wieczorem nie kloci sie z
                        niemieckim porzadkiem? W kazdym razie, tu w "koloniach", nie praktykujemy tego
                        dobrego niemieckiego obyczaju. I dlatego za kare musimy znosic halas
                        spuszczanej wody.
                        • Gość: Jas Nie znam tego obyczaju, IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 19:02
                          Nie
                      • Gość: Jas Re: Polacy wiele zrzynaja od tych IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 19:01

> schody juz wyszorowales? nie?
                        > no to zapierdalaj do roboty
                        > a jak juz wszystko posprzatasz
                        > to idz se do pobliskiej kafejki
                        > na kawe i ciacho, a myc sie i przebrac?
                        > po co? przeciez jutro znow sie umazesz

Widzisz,mowisz jak Polak.Wstyd sie zbrudzic,wstyd sie po roboczemu pokazac bo wstyd pracowac.Bedziecie zawsze biedakami i brudasami.Niemcy to ostatni narod,ktory by sie roboty wstydzil.Ale to widac po wygladzie kraju w porownaniu z innymi...
                        • soup_nazi Re: Polacy wiele zrzynaja od tych 21.11.03, 19:08

> Gość portalu: VIP-1 napisał(a):
                          >
                          > > schody juz wyszorowales? nie?
                          > > no to zapierdalaj do roboty
                          > > a jak juz wszystko posprzatasz
                          > > to idz se do pobliskiej kafejki
                          > > na kawe i ciacho, a myc sie i przebrac?
                          > > po co? przeciez jutro znow sie umazesz
                          >
                          > Widzisz,mowisz jak Polak.Wstyd sie zbrudzic,wstyd sie po roboczemu pokazac bo
                          w
                          > styd pracowac.Bedziecie zawsze biedakami i brudasami

Moze bylibysmy dzis bogatsi gdyby nas niemieccy barbarzyncy nie odwiedzali
                          regularnie w ciagu ostatniego tysiaclecia, czasem nawet zostajac na dluzej,
                          albo umawiajac sie na wspolne wizyty z tymi drugimi kulturalnymi na wschod od
                          Polski.

.Niemcy to ostatni narod,kt
                          > ory by sie roboty wstydzil.

Zwlaszcza Turkami pracowac sie nie wstydza, hehehe

Ale to widac po wygladzie kraju w porownaniu z innym
                          > i...

No nie powiedzialbym. Jot byl i stwierdzil, ze z ta cegla klinkierowa to lzesz
                          jak z nut. Blacha i pustaki, a moze gdzieniegdzie i "dychturka". Wszakze to
                          Niemcy wynalezli "ersatz"-e, nieprawdaz?
                          • Gość: Jas Re: Polacy wiele zrzynaja od tych IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 19:15
                            soup_nazi napisał:

>
                            > > Gość portalu: VIP-1 napisał(a):
                            > >
                            > > > schody juz wyszorowales? nie?
                            > > > no to zapierdalaj do roboty
                            > > > a jak juz wszystko posprzatasz
                            > > > to idz se do pobliskiej kafejki
                            > > > na kawe i ciacho, a myc sie i przebrac?
                            > > > po co? przeciez jutro znow sie umazesz
                            > >
                            > > Widzisz,mowisz jak Polak.Wstyd sie zbrudzic,wstyd sie po roboczemu pokazac
                            > bo
                            > w
                            > > styd pracowac.Bedziecie zawsze biedakami i brudasami
                            >
                            > Moze bylibysmy dzis bogatsi gdyby nas niemieccy barbarzyncy nie odwiedzali
                            > regularnie w ciagu ostatniego tysiaclecia, czasem nawet zostajac na dluzej,
                            > albo umawiajac sie na wspolne wizyty z tymi drugimi kulturalnymi na wschod od
                            > Polski.
                            >
                            >
                            > .Niemcy to ostatni narod,kt
                            > > ory by sie roboty wstydzil.
                            >
                            > Zwlaszcza Turkami pracowac sie nie wstydza, hehehe
                            >
                            > Ale to widac po wygladzie kraju w porownaniu z innym
                            > > i...
                            >
                            > No nie powiedzialbym. Jot byl i stwierdzil, ze z ta cegla klinkierowa to lzesz
                            > jak z nut. Blacha i pustaki, a moze gdzieniegdzie i "dychturka". Wszakze to
                            > Niemcy wynalezli "ersatz"-e, nieprawdaz?
                            >

Go nie zrozumiales.On pisal o Polsce.Z tymi odwiedzinami Niemcow to ich Polacy albo zapraszali,jak Krzyzakow albo prowokowali,jak podczas zaborow (przez swoje rozpuszczenie ,demoralizacje,pijanstwo Polacy zagrazali zlym przykladem calej Europie)czy jak przed druga wojna,nie chcac dac zbudowania autostrady tranzytowej do Prus (nawet Honecker pozwolil na Tranzytowke do Berlina Zach)
                            • soup_nazi Re: Polacy wiele zrzynaja od tych 21.11.03, 19:36

> Go nie zrozumiales.On pisal o Polsce.Z tymi odwiedzinami Niemcow to ich
                              Polacy
                              > albo zapraszali,jak Krzyzakow albo prowokowali,jak podczas zaborow (przez
                              swoje
                              > rozpuszczenie ,demoralizacje,pijanstwo Polacy zagrazali zlym przykladem
                              calej
                              > Europie)czy jak przed druga wojna,nie chcac dac zbudowania autostrady
                              tranzytow
                              > ej do Prus (nawet Honecker pozwolil na Tranzytowke do Berlina Zach)

Wujek Adolf tak pisal w swoim wiekompomnym dziele, hehehe? A Reichswehra i
                              Wehrmach to nazwy biur turystycznych? Barbarzyncy - juz Rzymianie o tym
                              wiedzieli.
                              • Gość: Jas Re: Polacy wiele zrzynaja od tych IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 19:39
                                A mogla Polska dac wybudowac!!Miala by teraz nie 150 km ale 500 km autostrad i forse za tranzyt.Co za zacofany kraj.Niemcy oddali w 2002 roku 200 km autostrad
                                do uzytku.
                    • soup_nazi Re: Polacy wiele zrzynaja od tych 21.11.03, 18:49

> z drugiej strony Atlantyku i dlatego w Polsce tak czysto.Jak w USA czy
                      Kanadzie
                      > ,
                      > syfiarze...

Skad wiesz? Przeciez tu nigdy nie byles. I raczej nie bedziesz.
                      • Gość: Jas Re: Polacy wiele zrzynaja od tych IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 18:58
                        soup_nazi napisał:

>
                        > > z drugiej strony Atlantyku i dlatego w Polsce tak czysto.Jak w USA czy
                        > Kanadzie
                        > > ,
                        > > syfiarze...
                        >
                        > Skad wiesz? Przeciez tu nigdy nie byles. I raczej nie bedziesz.

Bo moi kumple i szwagry byli.Bo co roku do USA jedzie ponad 3 mln.Niemcow.Dlatego Nuiemcy tak kochaja USA,bo USA dobrze znaja!
                        • soup_nazi Re: Polacy wiele zrzynaja od tych 21.11.03, 19:02

> soup_nazi napisał:
                          >
                          > > Gość portalu: Jas napisał(a):
                          > >
                          > > > z drugiej strony Atlantyku i dlatego w Polsce tak czysto.Jak w USA cz
                          > y
                          > > Kanadzie
                          > > > ,
                          > > > syfiarze...
                          > >
                          > > Skad wiesz? Przeciez tu nigdy nie byles. I raczej nie bedziesz.
                          >
                          >
                          > Bo moi kumple i szwagry byli.Bo co roku do USA jedzie ponad 3
                          mln.Niemcow.Dlate
                          > go Nuiemcy tak kochaja USA,bo USA dobrze znaja!

I z tej milosci wyslali ostatnio 3 (trzech) zolnierzy do Iraku? A te 3 mln to
                          chyba na dachach siedza, bo na ulicach szwargotu jakos nie slychac, hehehe.
                          Aha, Antka baby chlop tez byl kiedys w USA.
                          • Gość: Jas Szwargotu nie slychac IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 19:06
                            soup_nazi napisał:

>
                            > > soup_nazi napisał:
                            > >
                            > > > Gość portalu: Jas napisał(a):
                            > > >
                            > > > > z drugiej strony Atlantyku i dlatego w Polsce tak czysto.Jak w U
                            > SA cz
                            > > y
                            > > > Kanadzie
                            > > > > ,
                            > > > > syfiarze...
                            > > >
                            > > > Skad wiesz? Przeciez tu nigdy nie byles. I raczej nie bedziesz.
                            > >
                            > >
                            > > Bo moi kumple i szwagry byli.Bo co roku do USA jedzie ponad 3
                            > mln.Niemcow.Dlate
                            > > go Nuiemcy tak kochaja USA,bo USA dobrze znaja!
                            >
                            > I z tej milosci wyslali ostatnio 3 (trzech) zolnierzy do Iraku? A te 3 mln to
                            > chyba na dachach siedza, bo na ulicach szwargotu jakos nie slychac, hehehe.
                            > Aha, Antka baby chlop tez byl kiedys w USA.
                            >

Ale ciagle przywoza zamordowanych Niemieckich turystow z Florydy.
                            Lepiej w USA geby nie otwierac,bo dla wielu biedniejszych Amerykanow niemiecka mowa oznacza turyste,ten moze miec forse...
                            • soup_nazi Re: Szwargotu nie slychac 21.11.03, 19:12

> Ale ciagle przywoza zamordowanych Niemieckich turystow z Florydy.
                              > Lepiej w USA geby nie otwierac,bo dla wielu biedniejszych Amerykanow
                              niemiecka
                              > mowa oznacza turyste,ten moze miec forse...

A moze to w zemscie za pedofilie, z ktorej niemieccy "turysci" sa szeroko znani
                              w swiecie, zwlaszcza w krajach III swiata. Amerykanie to sprawiedliwi ludzie...
                              • Gość: Jas Michael Jackson,ten pedofil... IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 19:19
                                soup_nazi napisał:

>
                                >
                                > > Ale ciagle przywoza zamordowanych Niemieckich turystow z Florydy.
                                > > Lepiej w USA geby nie otwierac,bo dla wielu biedniejszych Amerykanow
                                > niemiecka
                                > > mowa oznacza turyste,ten moze miec forse...
                                >
                                > A moze to w zemscie za pedofilie, z ktorej niemieccy "turysci" sa szeroko znani
                                >
                                > w swiecie, zwlaszcza w krajach III swiata. Amerykanie to sprawiedliwi ludzie...
                                >
                                >
                                ..tylko ze Amerykanie nie maga sie dzis wlasciwie w zadnym kraju swobodnie poruszac.Bo moga zostac zlinczowani.Tacy dobrzy ludzie.Dla Polakow i Anglikow moze,i to nawet nie dla wszystkich....
                                • soup_nazi Re: Michael Jackson,ten pedofil... 21.11.03, 19:30

> ..tylko ze Amerykanie nie maga sie dzis wlasciwie w zadnym kraju swobodnie
                                  poru
                                  > szac.Bo moga zostac zlinczowani.

Moga, moga - pelno ich do cholery na swiecie. Nawet sa zapraszani do zakladania
                                  baz wojskowych. Ale wam sie dupa zmarszczyla, jak Amis postraszyli, ze bazy do
                                  Polski beda przenosic, hehehe. Tyle znienawidzonego amerykanskiego szmalu nie
                                  wplyneloby do boszowskiej kieszeni! A ze arabskie szmaciane lby ich nie lubia -
                                  mala strata, who cares. W najgorszym razie znow ich troche przetrzepia, hehehe.
                                  Trzema niemieckimi zolnierzami by sie nie dalo i dlatego was tak rzuca smile
                                  • Gość: Jas Re: Michael Jackson,ten pedofil... IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 19:46
                                    soup_nazi napisał:

>
                                    > > ..tylko ze Amerykanie nie maga sie dzis wlasciwie w zadnym kraju swobodnie
                                    >
                                    > poru
                                    > > szac.Bo moga zostac zlinczowani.
                                    >
                                    > Moga, moga - pelno ich do cholery na swiecie. Nawet sa zapraszani do zakladania
                                    >
                                    > baz wojskowych. Ale wam sie dupa zmarszczyla, jak Amis postraszyli, ze bazy do
                                    > Polski beda przenosic, hehehe. Tyle znienawidzonego amerykanskiego szmalu nie
                                    > wplyneloby do boszowskiej kieszeni! A ze arabskie szmaciane lby ich nie lubia -
                                    >
                                    > mala strata, who cares. W najgorszym razie znow ich troche przetrzepia, hehehe.
                                    > Trzema niemieckimi zolnierzami by sie nie dalo i dlatego was tak rzuca smile
                                    >
                                    >

Zapraszani sa,ale tylko ci umundurowani.Kto ci tam potrzebuje bazy wojskowe w Niemczech.Od polaczenia z NRD zlikwidowano setki baz angielskich,francuskich
                                    kanadyjskich.Ku uciesze ludnosci,jak w moim miasteczku.Sprzedano domki i mieszkania ludziom.Nie przesadzaj z tymi zyskami z parudziesieciu tysiecy amerykanskich zolnierzy.To sa grosze,a przysparzaja tylko klopotu i sluza podzialowi spoleczenstwa.I Niemcy musza teraz pilnowac tych baz z obawy przed atakami Arabow.Tyle z tego mamy.Niemiec powinien unikac bliskosci Amerykanina,bo moze jeszcze przez przypadek wyleciec w powietrze.Amerykanie to jak cieple buleczli,gina w mgnieniu oka....
                                    • soup_nazi Re: Michael Jackson,ten pedofil... 21.11.03, 19:56

> Zapraszani sa,ale tylko ci umundurowani.Kto ci tam potrzebuje bazy wojskowe w
                                      N
                                      > iemczech.Od polaczenia z NRD zlikwidowano setki baz angielskich,francuskich
                                      > kanadyjskich.Ku uciesze ludnosci,jak w moim miasteczku.Sprzedano domki i
                                      mieszk
                                      > ania ludziom.Nie przesadzaj z tymi zyskami z parudziesieciu tysiecy
                                      amerykanski
                                      > ch zolnierzy.To sa grosze,a przysparzaja tylko klopotu i sluza podzialowi
                                      spole
                                      > czenstwa.I Niemcy musza teraz pilnowac tych baz z obawy przed atakami
                                      Arabow.Ty
                                      > le z tego mamy.Niemiec powinien unikac bliskosci Amerykanina,bo moze jeszcze
                                      pr
                                      > zez przypadek wyleciec w powietrze.Amerykanie to jak cieple buleczli,gina w
                                      mgn
                                      > ieniu oka....

Hehehe, gadaj zdrow, Niemcy geld lubia i potrafia liczyc. Kutwienie podniesli
                                      do rangi cnoty narodowej. A jakiej hojnej pomocy udzielaja III swiatu. Nie sa
                                      tacy glupi jak Yanks, zeby pieniadze rozdawac. Bardzo przyjemny narod. Prawie
                                      tak samo przyjemny jak bol zebow, hehehe.
                                      • Gość: Jas Re: Michael Jackson,ten pedofil... IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 20:03
                                        soup_nazi napisał:

>
                                        > > Zapraszani sa,ale tylko ci umundurowani.Kto ci tam potrzebuje bazy wojskow
                                        > e w
                                        > N
                                        > > iemczech.Od polaczenia z NRD zlikwidowano setki baz angielskich,francuskic
                                        > h
                                        > > kanadyjskich.Ku uciesze ludnosci,jak w moim miasteczku.Sprzedano domki i
                                        > mieszk
                                        > > ania ludziom.Nie przesadzaj z tymi zyskami z parudziesieciu tysiecy
                                        > amerykanski
                                        > > ch zolnierzy.To sa grosze,a przysparzaja tylko klopotu i sluza podzialowi
                                        > spole
                                        > > czenstwa.I Niemcy musza teraz pilnowac tych baz z obawy przed atakami
                                        > Arabow.Ty
                                        > > le z tego mamy.Niemiec powinien unikac bliskosci Amerykanina,bo moze jeszc
                                        > ze
                                        > pr
                                        > > zez przypadek wyleciec w powietrze.Amerykanie to jak cieple buleczli,gina
                                        > w
                                        > mgn
                                        > > ieniu oka....
                                        >
                                        > Hehehe, gadaj zdrow, Niemcy geld lubia i potrafia liczyc. Kutwienie podniesli
                                        > do rangi cnoty narodowej. A jakiej hojnej pomocy udzielaja III swiatu. Nie sa
                                        > tacy glupi jak Yanks, zeby pieniadze rozdawac. Bardzo przyjemny narod. Prawie
                                        > tak samo przyjemny jak bol zebow, hehehe.
                                        >

Czyli uwazasz,Niemcow ukarac przez przeniesienie baz do Polski.Strata zyskow to masz racje pewna kara.Ale wyobrazasz sobie,co by to byla za kara dla amerykanskich zolnierzy??W Polsce bieda,nie mozna dojechac,pradu co chwile nie ma, wody,gazu.Syf.Wsie zabite deskami.Chyba zeby zolnierzom placono za pobyt w Polsce jak za udzial w walkach w Iraku..
            • Gość: Plazowicz Re: Wrocilem z Polski IP: *.proxy.aol.com 22.11.03, 17:05
              A praejedz sie jasiu w lecie do Sopotu. Pojdz na plaze w niedziele. Paraduja tu
              tlumy w garniturach, czesto pod krawatem, a panie odziane w wieczorne suknie.
              Innymi slowy pelna kultura. Nudysty nawet na lekarstwo, chyba, ze jakas para
              kocha sie ukratkiem na wydmach.
              Co kraj, to obyczaj
    • Gość: VIP-1 ty jasiu masz jobla na punkcie brudu IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 19:24
      wedlug twojej teorii jak sie nie ujebiesz to nie pracowales
      puknij ty sie do lba po rozum, bo to co wypisujes
      to jest po prostu zenujace
      juz ci pisalem glupolu ze nikt tu nikogo
      ze sklepu nie wyrzuca tylko dlatego, ze jest
      w ubraniu roboczym, ale ty oczywiscie tego nie rozumiesz
      • waldek.usa Re: Soup and VIP 21.11.03, 19:28
        Kolejnego z reki do reki dzisiaj macie, hehehe!
        Juz sie niebieski zrobil...
      • Gość: Jas Re: ty jasiu masz jobla na punkcie brudu IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 19:36

> wedlug twojej teorii jak sie nie ujebiesz to nie pracowales
        > puknij ty sie do lba po rozum, bo to co wypisujes
        > to jest po prostu zenujace
        > juz ci pisalem glupolu ze nikt tu nikogo
        > ze sklepu nie wyrzuca tylko dlatego, ze jest
        > w ubraniu roboczym, ale ty oczywiscie tego nie rozumiesz

Nie rozumiesz jednej rzeczy.Polacy za wszelka cene nie chca nasladowac Niemcow ,chca po swojemu i niestety z miernymi efektami.Oni nie chca nasladowac Francuzow,obrazili sie na Holendrow wiec zostaly USA.Polska wyglada juz po czesci jak w USA,tylko potrzeba jeszcze troche pieniedzy...
        Temat jest,przyjechalem z Polski.Co pierdolisz chlopie o Kanadzie caly czas???Widzisz,w Kanadzie jest chyba tak jak w Polsce,bo sie tak unosisz.
        • Gość: VIP-1 Re: ty jasiu masz jobla na punkcie brudu IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 19:47
          jak jest w Kanadzie to sie nigdy nie dowiesz
          bo takiej brudnej swini do samolotu nie wpuszcza
          a temat jest taki ze pieprzysz bez sensu
          i chlubisz sie tym ze brudny jak wieprz
          na spacer se idziesz a z knajpy jak wyjdziesz
          to morda w zarciu wymazana i cieszysz sie ze
          europejsko wygladasz
          puknij ty sie tym mlotem ktorym pracujesz w leb
        • soup_nazi Re: ty jasiu masz jobla na punkcie brudu 21.11.03, 19:50

> Nie rozumiesz jednej rzeczy.Polacy za wszelka cene nie chca nasladowac
          Niemcow

A tu cie bolalo, hehehe. Niemcow majom sluchac, a nie chcom! To bydlo!

> ,chca po swojemu i niestety z miernymi efektami.Oni nie chca nasladowac
          Francu
          > zow,obrazili sie na Holendrow wiec zostaly USA.

Tak, tak, zapatrzylismy sie na tych szarakow z samego konca, hehehe

Polska wyglada juz po czesci jak
          > w USA,tylko potrzeba jeszcze troche pieniedzy...

Cierpliwosci, to pewnie zabierze duzo czasu i w pelni nigdy to tego nie
          dojdzie. Ale moze jakis nowy planik Marshalla nam skroja. Niemcom przeciez
          kiedys nasypali, chociaz najpierw zamierzali uczynic ich narodem rolnikow i
          pasterzy, hehehe. Dlatego Niemcom tak gula skacze przez ta bidna Polske, bo a
          nuz, widelec. A kraj duzy, ludny. Nie byloby zdrowo, gdyby za bardzo wyrosl, co?

> Temat jest,przyjechalem z Polski.

A po chuja tam jezdziles? Przeciez ty "prawdziwy" Niemiec?

Co pierdolisz chlopie o Kanadzie caly czas???

Co pierdolisz o Niemczech caly czas? Ja jestem bardziej Kanadyjczykiem niz ty
          Niemcem, hehehe. Nigdy nie bedziesz.

Widzisz,w Kanadzie jest chyba tak jak w Polsce,bo sie tak unosisz.

W Kanadzie jest gut, sehr gut. W Polsce tez bedzie lepiej. Aby tylko na Niemcow
          miec oko, bo z tych to zawsze barbarzynca wylezie. Dobry Niemiec to martwy
          Niemiec. Pierdolnij se chopie w leb, to cie polubimy, hehehe
          • Gość: Jas Re: ty jasiu masz jobla na punkcie brudu IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 19:59
            soup_nazi napisał:

>
            > > Nie rozumiesz jednej rzeczy.Polacy za wszelka cene nie chca nasladowac
            > Niemcow
            >
            > A tu cie bolalo, hehehe. Niemcow majom sluchac, a nie chcom! To bydlo!
            >
            > > ,chca po swojemu i niestety z miernymi efektami.Oni nie chca nasladowac
            > Francu
            > > zow,obrazili sie na Holendrow wiec zostaly USA.
            >
            > Tak, tak, zapatrzylismy sie na tych szarakow z samego konca, hehehe
            >
            > Polska wyglada juz po czesci jak
            > > w USA,tylko potrzeba jeszcze troche pieniedzy...
            >
            > Cierpliwosci, to pewnie zabierze duzo czasu i w pelni nigdy to tego nie
            > dojdzie. Ale moze jakis nowy planik Marshalla nam skroja. Niemcom przeciez
            > kiedys nasypali, chociaz najpierw zamierzali uczynic ich narodem rolnikow i
            > pasterzy, hehehe. Dlatego Niemcom tak gula skacze przez ta bidna Polske, bo a
            > nuz, widelec. A kraj duzy, ludny. Nie byloby zdrowo, gdyby za bardzo wyrosl, co
            > ?
            >
            > > Temat jest,przyjechalem z Polski.
            >
            > A po chuja tam jezdziles? Przeciez ty "prawdziwy" Niemiec?
            >
            > Co pierdolisz chlopie o Kanadzie caly czas???
            >
            > Co pierdolisz o Niemczech caly czas? Ja jestem bardziej Kanadyjczykiem niz ty
            > Niemcem, hehehe. Nigdy nie bedziesz.
            >
            > Widzisz,w Kanadzie jest chyba tak jak w Polsce,bo sie tak unosisz.
            >
            > W Kanadzie jest gut, sehr gut. W Polsce tez bedzie lepiej. Aby tylko na Niemcow
            >
            > miec oko, bo z tych to zawsze barbarzynca wylezie. Dobry Niemiec to martwy
            > Niemiec. Pierdolnij se chopie w leb, to cie polubimy, hehehe
            >

A Marshallika musieli oddac i to z 3 krotna nawiazka,dlatego Niemcy nie sa USA za to wdzieczni.W USA to wiedza,dlatego te wybryki Niemcow..
            Z tym twoich pochodzeniem kanadyjskim.Byles Polak,jestes i bedziesz.Jak Kargul czy Pawlak.Ja byl Slazak,jestem i beda.Dla Niemca to jak brat...
            • soup_nazi Re: ty jasiu masz jobla na punkcie brudu 21.11.03, 20:17

> A Marshallika musieli oddac i to z 3 krotna nawiazka,dlatego Niemcy nie sa
              USA
              > za to wdzieczni.

I nieladnie, bo dzieki temu ruszyli. Inaczej klepali by do dzis narzedzia z
              ruskich puszek po tuszonce, hehehe. A ze z nawiazka - business chopie! Co w tym
              zlego?

> Z tym twoich pochodzeniem kanadyjskim.Byles Polak,jestes i bedziesz.Jak
              Kargul
              > czy Pawlak.Ja byl Slazak,jestem i beda.Dla Niemca to jak brat...

Kanada to piekny kraj przyjazny ludziom. Dlatego czuje sie tu dobrze. Ladnie
              sie zasymilowalem, mam ciekawa prace, jestem obywatelem. Oni mnie tez bardziej
              uwazaja za swego niz ciebie kiedykolwiek beda w Niemczech. Co do Kargula i
              Pawlaka to bardziej do ciebie pasuje. Ja pracuje, a nie tyram z jakims tam
              mlotem (a, to was jest dwoch, hehehe).

Ja byl Slazak,jestem i beda.

A, to taki popraniec ze strefy buforowej hehehe. Cos w rodzaju gorala ze wzgorz
              Golan.

Dla Niemca to jak brat...

Jeszcze, zeby Niemiec tak myslal, hehehe
              • Gość: Jas Re: ty jasiu masz jobla na punkcie brudu IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 20:40
                soup_nazi napisał:

>
                > > A Marshallika musieli oddac i to z 3 krotna nawiazka,dlatego Niemcy nie sa
                >
                > USA
                > > za to wdzieczni.
                >
                > I nieladnie, bo dzieki temu ruszyli. Inaczej klepali by do dzis narzedzia z
                > ruskich puszek po tuszonce, hehehe. A ze z nawiazka - business chopie! Co w tym
                >
                > zlego?
                >
                > > Z tym twoich pochodzeniem kanadyjskim.Byles Polak,jestes i bedziesz.Jak
                > Kargul
                > > czy Pawlak.Ja byl Slazak,jestem i beda.Dla Niemca to jak brat...
                >
                > Kanada to piekny kraj przyjazny ludziom. Dlatego czuje sie tu dobrze. Ladnie
                > sie zasymilowalem, mam ciekawa prace, jestem obywatelem. Oni mnie tez bardziej
                > uwazaja za swego niz ciebie kiedykolwiek beda w Niemczech. Co do Kargula i
                > Pawlaka to bardziej do ciebie pasuje. Ja pracuje, a nie tyram z jakims tam
                > mlotem (a, to was jest dwoch, hehehe).
                >
                > Ja byl Slazak,jestem i beda.
                >
                > A, to taki popraniec ze strefy buforowej hehehe. Cos w rodzaju gorala ze wzgorz
                >
                > Golan.
                >
                > Dla Niemca to jak brat...
                >
                > Jeszcze, zeby Niemiec tak myslal, hehehe
                >

Kto cie uwaza za swojego?Polonia,ruski imigrant albo Meksykanin?A moze Francuz?
                Ja sie tez zasymilowalem,tez mam kolegow a Niemcy to piekny kraj.Narodowy,znaczacy,odwazny i te stare 1000 letnie pomniki przeszlosci,tak dobrze do dzis utrzymane.
                • soup_nazi Re: ty jasiu masz jobla na punkcie brudu 21.11.03, 20:54

> Kto cie uwaza za swojego?Polonia,ruski imigrant albo Meksykanin?A moze
                  Francuz?

Nie byles, nie wiesz, milcz albo idz posprzataj klatke

> Ja sie tez zasymilowalem,

Przeciez ty jestes "Niemcem". Dlaczego musiales sie asymilowac? Prawda jest
                  taka, ze kopia cie tam w dupe i dlatego przychodzisz tu niezdarnie
                  odreagowywac, hehehe.

tez mam kolegow

Turasow, hehehe?

a Niemcy to piekny kraj

Najpiekniejsze sa te gangi krasnoludow w ogrodkach, hehehe

.Narodowy,

narodowo-socjalistyczny

znacz
                  > acy,

zwlasza w pamieci starszych pokolen, hehehe

odwazny

taaaaak, te brawurowe najazdy na sasiednie kraje

i te stare 1000 letnie pomniki przeszlosci,tak dobrze do dzis utrzy
                  > mane.

Coz trzeba w przeszlosci szukac tej tysiacletniej Rzeszy. W przyszlosci sie nie
                  udalo, hehehe
                  • Gość: Jas Twoja tekst sie czyta IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 21:16
                    jak Trybune Ludu z lat 70 tych.Sam Scheiss o Niemcach.Zazdrosny i zawistny jestes,ze Niemcy po przegranych wojnach silni sa i innych znow w dupe kopia.
                    • soup_nazi Re: Twoja tekst sie czyta 21.11.03, 21:28

> jak Trybune Ludu z lat 70 tych.

Widocznie sledziles. Ja sie nie kaleczylem, hehehe.

Sam Scheiss o Niemcach.

Zgodnie z prawda.

Zazdrosny i zawistny jest
                      > es,ze Niemcy po przegranych wojnach silni sa i innych znow w dupe kopia.

Niemcy mi osobiscie zwisaja i powiewaja. Jest zle i bedzie gorzej. Niemcy
                      ida "down the drain". Nie mozna zawsze zyc na karte kredytowa. Niedlugo zabiora
                      ci "sozialhilfe". Rozejrzyj sie, "twoje" Niemcy defiladowym krokiem ida sie
                      pierdolic, hehehe
                      • Gość: Jas Re: Twoja tekst sie czyta IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 21:34
                        soup_nazi napisał:

>
                        > > jak Trybune Ludu z lat 70 tych.
                        >
                        > Widocznie sledziles. Ja sie nie kaleczylem, hehehe.
                        >
                        > Sam Scheiss o Niemcach.
                        >
                        > Zgodnie z prawda.
                        >
                        > Zazdrosny i zawistny jest
                        > > es,ze Niemcy po przegranych wojnach silni sa i innych znow w dupe kopia.
                        >
                        > Niemcy mi osobiscie zwisaja i powiewaja. Jest zle i bedzie gorzej. Niemcy
                        > ida "down the drain". Nie mozna zawsze zyc na karte kredytowa. Niedlugo zabiora
                        >
                        > ci "sozialhilfe". Rozejrzyj sie, "twoje" Niemcy defiladowym krokiem ida sie
                        > pierdolic, hehehe

Ale przemowienie odpieprzyles,Kargul.Chcialbym cie w orginale slyszec,ta gadka kargulowska z kresow.Jestes z kresow?Bo ci emigrowali za chlebem do USA i Kanada.Twoja ojczyzna pochodzenia cie nie umiela wykarmic.Musiales za chlebem.
                        A mnie moja ojczyzna swietnie zywi.
                        Niemcy ci zwisaja?Mnie Canada zwisa.Coz to za kraik pol angielski pol niemiecki zniewolony przez USA?Gowno tam macie,popisywac to sie mozecie w Polsce....
                        • soup_nazi Re: Twoja tekst sie czyta 21.11.03, 21:53

> Ale przemowienie odpieprzyles,Kargul.Chcialbym cie w orginale slyszec,ta
                          gadka
                          > kargulowska z kresow.Jestes z kresow?Bo ci emigrowali za chlebem do USA i
                          Kanad
                          > a.

Jestem z kresow - twojej wytrzymalosci, hehe

Twoja ojczyzna pochodzenia cie nie umiela wykarmic.Musiales za chlebem.
                          > A mnie moja ojczyzna swietnie zywi.

Twoja ojczyzna jest na Slasku i prawde mowiac, chuj tam nocuje, hehehe

> Niemcy ci zwisaja?Mnie Canada zwisa.Coz to za kraik pol angielski pol
                          niemiecki

you wish - na szczescie niewiele tu szkopskiego barbarzynstwa

> zniewolony przez USA?Gowno tam macie,popisywac to sie mozecie w Polsce....

Mamy duzo. Duzo wiecej niz w Niemczech. Zyje sie dostatnio i swobodnie.
                          Bezrobocia mamy duzo mniej, ale to mnie nie martwi. Nie mamy tez klatek
                          schodowych do sprzatania. W Niemczech psy dupami szczekaja i jest zasrane
                          Turkami i slunzakami, co na jedno wychodzi, hehehe.

Sluchaj, Kurt. U ciebie juz 22 dochodzi. Idz zrob kupe, bo inaczej bedziesz
                          gniotl albo mieszkal z nia do rana, hehehe.
                          • Gość: Jas Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 22:17
                            soup_nazi napisał:

>
                            >
                            > > Ale przemowienie odpieprzyles,Kargul.Chcialbym cie w orginale slyszec,ta
                            > gadka
                            > > kargulowska z kresow.Jestes z kresow?Bo ci emigrowali za chlebem do USA i
                            > Kanad
                            > > a.
                            >
                            > Jestem z kresow - twojej wytrzymalosci, hehe
                            >
                            > Twoja ojczyzna pochodzenia cie nie umiela wykarmic.Musiales za chlebem.
                            > > A mnie moja ojczyzna swietnie zywi.
                            >
                            > Twoja ojczyzna jest na Slasku i prawde mowiac, chuj tam nocuje, hehehe
                            >
                            > > Niemcy ci zwisaja?Mnie Canada zwisa.Coz to za kraik pol angielski pol
                            > niemiecki
                            >
                            > you wish - na szczescie niewiele tu szkopskiego barbarzynstwa
                            >
                            > > zniewolony przez USA?Gowno tam macie,popisywac to sie mozecie w Polsce...
                            > .
                            >
                            > Mamy duzo. Duzo wiecej niz w Niemczech. Zyje sie dostatnio i swobodnie.
                            > Bezrobocia mamy duzo mniej, ale to mnie nie martwi. Nie mamy tez klatek
                            > schodowych do sprzatania. W Niemczech psy dupami szczekaja i jest zasrane
                            > Turkami i slunzakami, co na jedno wychodzi, hehehe.
                            >
                            > Sluchaj, Kurt. U ciebie juz 22 dochodzi. Idz zrob kupe, bo inaczej bedziesz
                            > gniotl albo mieszkal z nia do rana, hehehe.
                            >

Serce mi sie kroilo,jak widzialem dewastacje na Slasku.Bo Slask to moj Heimat,a Niemcy Vaterland.Nie pojmiesz tego,bos Gorol i dla ciebie Polska
                            to ojczyzna i Kanada to ojczyzna.(co za durnota).Boze,co twoi rodacy ,przybyli na Slask kiedys za robota w kopalniach (wiekszosc gornikow dolowych to Gorole ,nie Slazacy)robia z tym Slaskiem.Ukradli nawet balustrade z mostu i sprzedali na pewno na zlom,tak jak robia z szynami.
                            www.fly-and-die.de/Rzeka.jpg
                            • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 22:27

> Serce mi sie kroilo,jak widzialem dewastacje na Slasku.Bo Slask to moj
                              Ty masz tyle wspolnego z Niemcami, co z Chinczykami. Moze nawet wiecej z tymi
                              ostatnimi, hehehe.

.Nie pojmiesz tego,bos Gorol i dla ciebie Polska
                              > to ojczyzna i Kanada to ojczyzna.(co za durnota.Ukradli nawet balustrade z
                              Heimat,a
                              > Niemcy Vaterland
                              mostu i sprzedali n
                              > a pewno na zlom,tak jak robia z szynami.

Ja mysle, ze to Niemcy z Vaterlandu ukradli - na pamiatke. Duzo tam teraz
                              takich, roznych, na zakupy niby przyjezdzaja i z sentymentow Heimat rozkradaja,
                              hehehe

A jak tam kupa? Zatwardzenia z nerwow nie bylo?
                              • Gość: Jas Re: Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 22:38
                                soup_nazi napisał:

>
                                > > Serce mi sie kroilo,jak widzialem dewastacje na Slasku.Bo Slask to moj
                                > Ty masz tyle wspolnego z Niemcami, co z Chinczykami. Moze nawet wiecej z tymi
                                > ostatnimi, hehehe.
                                >
                                > .Nie pojmiesz tego,bos Gorol i dla ciebie Polska
                                > > to ojczyzna i Kanada to ojczyzna.(co za durnota.Ukradli nawet balustrade z
                                >
                                > Heimat,a
                                > > Niemcy Vaterland
                                > mostu i sprzedali n
                                > > a pewno na zlom,tak jak robia z szynami.
                                >
                                > Ja mysle, ze to Niemcy z Vaterlandu ukradli - na pamiatke. Duzo tam teraz
                                > takich, roznych, na zakupy niby przyjezdzaja i z sentymentow Heimat rozkradaja,
                                >
                                > hehehe
                                >
                                > A jak tam kupa? Zatwardzenia z nerwow nie bylo?
                                >
                                >
                                >
                                Jeszcze sobie zarty robisz?Przeciez jestes Polak,nie zal ci ojczyzny,ze tak upada?Przeciez Slask to tez Polska!Pare dolarow i ma sie nowa ojczyzne,co?
                                Pokaki byli w histori zawsze tacy sami,prywata byla wazniejsza niz ojczyzna.
                                I do dzis sie nie zmienili...
                                • waldek.usa Re: Pod tym postem sie dopisze 21.11.03, 22:46
                                  Zal Polski kazdemu myslacemu.

Mieszkam w Stanach, jest fajnie, ludzie po ludzku sie traktuja, poniewaz...

...nie mieli okazji nabyc polskiego sposobu myslenia uksztaltowanego przez
                                  komune.

That's all folks!
    • soup_nazi Hey, VIP - give me high five! 21.11.03, 20:20
      Chyba zesmy tego szkopskiego Jasia troche dzisiaj podkurvili - o to w tym
      naszym trollowskim fachu chodzi. Waldi ma racje - facet chyba pozielenial. Na
      dzisiaj starczy - musze troche popracowac.
      • Gość: Jas Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 20:49
        Gdy bylem dzieckiem,tak sie cieszylem ,gdy elektryfikowano odcinek kolejowy w moim regionie.Przyjezdzam teraz latem do Polski i wlasnym oczom nie wierze.Jakis Kargul ukradl szyne i przewody pradowe.To sie moze zdarzyc tylko w Polsce!!!
        Opowiedzialem to kolegom w pracy.No i oczywiscie nie uwierzyli.Ze Polacy zlodzieje to sie wie,ale zeby taki numer??Ale gdy im pokazalem zdjecia na dowod..
        www.fly-and-die.de/Tory2.jpg
        • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 21:01
          www.shareintl.org/archives/homelessness/hl-abGermany.htm
          • Gość: Jas Re: Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 21:13
            soup_nazi napisał:

> www.shareintl.org/archives/homelessness/hl-abGermany.htm

Kargul,cos to pokazal za dziadostwo.Sekta jakas czy co?Albo jestes komunista?
            Ta strona jest tez po niemiecku i polsku.Moje zdjecie zrobilem wlasnorecznie i w to wierze,w twoje brednie nie.
            www.sharepl.org/
            a co pisza o Kanadzie,bo nie znam niemieckiego?
            www.shareintl.org//archives/homelessness/hl-ch_Canada.htm
            • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 21:23

> soup_nazi napisał:

>Sekta jakas czy co?Albo jestes komunista?

Sekta. Niemieckich "winos", hehehe. Komunizm to jest w szkoplandii. Tu jest
              gospodarka rynkowa.

> Ta strona jest tez po niemiecku i polsku.Moje zdjecie zrobilem wlasnorecznie
              i
              > w to wierze,w twoje brednie nie.

A skad ja mam wiedziec, ze nie zrobiles go u siebie za domem, hehehe?

>> a co pisza o Kanadzie,bo nie znam niemieckiego?

A to ja wiem! Nie wstyd ci? Co z ciebie za niemiec gowniany?
              • Gość: Jas Re: Wrocilem z Polski IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.03, 21:38
                soup_nazi napisał:

>
                > > soup_nazi napisał:
                >
                > >Sekta jakas czy co?Albo jestes komunista?
                >
                > Sekta. Niemieckich "winos", hehehe. Komunizm to jest w szkoplandii. Tu jest
                > gospodarka rynkowa.
                >
                > > Ta strona jest tez po niemiecku i polsku.Moje zdjecie zrobilem wlasnoreczn
                > ie
                > i
                > > w to wierze,w twoje brednie nie.
                >
                > A skad ja mam wiedziec, ze nie zrobiles go u siebie za domem, hehehe?
                >
                > >> a co pisza o Kanadzie,bo nie znam niemieckiego?
                >
                > A to ja wiem! Nie wstyd ci? Co z ciebie za niemiec gowniany?
                >

Wyscie obaj to chyba jeden.To samo pieprzenie,ten sam takt.Ciulmanie ty, tam pisze ,ze w Kanadzie jest 250 tys bezdomnych na 28 mln.W Niemczech nie jest tak zimno,przezyja,ale w Kanadzie to co drugi napewno umiera z przeziebienia.
                • soup_nazi Re: Wrocilem z Polski 21.11.03, 21:58

> Wyscie obaj to chyba jeden.To samo pieprzenie,ten sam takt.

Dwoi ci sie w oczach. To nerwowe, hehehe

Ciulmanie ty,

Co to jest? Znowu z turecka zaciagasz, hehehe?

tam pi
                  > sze ,ze w Kanadzie jest 250 tys bezdomnych na 28 mln.

To sa przewaznie biedni imigranci z Niemiec i Eskimosi, ktorym igloos stopnialy
                  przy ociepleniu.

W Niemczech nie jest tak z
                  > imno,

W Niemczech pizdzi jak w kieleckiem?

przezyja,ale w Kanadzie to co drugi napewno umiera z przeziebienia.

Tam gdzie jest zimno w Kanadzie nikt nie mieszka z wyjatkiem Eskimosow i
                  niedzwiedzi. Kiedys byly obozy niemieckich jencow wojennych, hehehe.
    • umarlem_i_mnie_nie_ma Tak mi milo-tyle komentarzy... 21.11.03, 23:15
      Jednego czego nie zauwazylem w Polsce (i tym rozni sie Polska od Polonii) to
      tyle negatywnych uwag na jakiekolwiek tematy. Co sie z Wami Polonusami
      porobilo? Gorzko Wam? I tu byscie chcieli i tam? I tu nie mozecie i tam tez nie?
      • grimmi Re: Tak mi milo-tyle komentarzy... 21.11.03, 23:59
        Typowy polski optymizm i obiektywna ocena sytuacji. Ech sad
    • Gość: jasko Re: Wrocilem z Polski IP: *.30.230.226.Dial1.Atlanta1.Level3.net 23.11.03, 03:28
      I tak pojdzieta do piekla. Moze nie wszyscy, ale z takim mysleniem to sie
      nie da gdzie indziej.
      Poczytajcie sobie co wszyscy naokolo Polski robili w dwodziestoleciu
      miedzywojennym aby ten kraj rodzinny zmyc z powierzchni ziemi. Ile kredytow
      szlo do Hitlera z USA, Francji, Anglii, itd. Dla Polski prawie sie nic nie
      dalo do agenci Furera robili co mogli, i zrobili.
      Nie mylic mnie z Jaskiem, bo jestem Jasko i ukrywam sie wsrod Indian w
      Karolinie.
      • Gość: gen mylycji Re: Wrocilem z Polski IP: *.253-203-24.mc.videotron.ca 23.11.03, 03:56
        widzisz gliniak popier...olilo wam sie znowu ze zarowa na rakowieckiej to slonce w carolajnie
        zacznij sie modlic zebysmy z tow. palkownikiem na was nie trafili bo moze sie to dla was tow. bardzo zle skonczyc
        • Gość: jasko do gena IP: *.30.230.226.Dial1.Atlanta1.Level3.net 23.11.03, 04:12
          nie masz racji. zarowek juz nie mamy od tygodnia, teraz oswietlamy sobie cele
          robaczkami swietojanskimi.
          • Gość: Jas Re: do gena IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.03, 14:00
            Te Ciulmany (Ciul- -ty Ciulu:popularny zwrot w Polsce w stosunku do nielubianej osoby i Man co po niemiecku znaczy mezczyzna,po kanadyjsku wiem) z Kanady to widze i nowy watek zalozyli.Tacy obrazliwi...
            • soup_nazi Re: do gena 24.11.03, 20:13

> ty Ciulu:popularny zwrot w Polsce

To nie bylo popularne w Polsce, ale w twoim heimacie i znaczylo chyba troche
              wiecej niz "nielubiany", hehehe
              • Gość: Jas Re: do gena IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.03, 11:48
                Wedlug ciebie gdzie jest ten moj Heimat?A gdzie ty masz twoj Heimat?Ty go nie masz ,sieroto....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka