Gość: ELI IP: *.adsl.pi.be 03.02.02, 13:22 JAK MYSLICIE W CZYM MY POLKI JESTEMY LEPSZE ? ROZNIMY SIE OD INNYCH KOBIET NA SWIECIE,, URODA,, MOZE ZARADNOSCIA?// POWIEDZ CZYM? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jos Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.proxy.aol.com 03.02.02, 13:36 W szybkosci z jaka wskakujecie do lozka,gdy jawi sie perspektywa poprawy bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.proxy.aol.com 03.02.02, 14:37 mowia po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.ppp.get2net.dk 03.02.02, 14:50 Polki maja swoje wady i zalety ,dokladnie tak samo jak inne narodowosci.mieszkajac poza Polska nie moge sie dopatrzyc niczego szczegolnego w Polkach -sa rozne:ladne i brzydkie ,dobre i zle ,zaradne i niezaradne. Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? 03.02.02, 15:03 Znaja moje metody dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.home.cgocable.net 03.02.02, 15:10 Sadzac po statystykach , sa bardziej dokladne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniek Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.netcom.ca 03.02.02, 15:21 Gos´c´ portalu: renka napisa?(a): > Sadzac po statystykach , sa bardziej dokladne. A skad masz te dane Renka? PS. Jak tam Twoja runczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE?(reniek) IP: *.home.cgocable.net 03.02.02, 17:42 Statystyki mowione, z geby do geby My, Polki, jak juz cos robimy, jestesmy dokladne i najdrobniejsze szczegoly nie ujda naszej uwadze. Wezmy takie, nasze wypieki, jak sernik polski, pod uwage. Nie ma lepszego poprawiacza humoru od polskiego sernika. Mimo,ze ja lubie arabskie ciasteczka z serem, to polski sernik jest lepszy! Ale, zeby sie udal, trzeba wielkiej dokladnosci i cierpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE?(reniek) IP: *.we.mediaone.net 03.02.02, 21:41 Gość portalu: renka napisał(a): najdrobniejsze szczegoly nie ujda naszej uwadze. Pod tym to mozna sie podpisac w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renio Plus dodatni !!! IP: *.netcom.ca 03.02.02, 22:34 Gos´c´ portalu: renka napisa?(a): > Wezmy takie, nasze wypieki, jak sernik polski, pod uwage. Tu siem muszem zgodzic. Moja pani zawsze mowi, ze woli sera od tego kelnera. I wtedy wskazuje palcem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apollo Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.enter.net 03.02.02, 15:11 Badzcie soba i bedzie dobrze.Kiedys mialem okazje stwierdzic w czym sa lepsze.Niemcy Essen dom dla niby przesiedlencow.Wszystkie Zonki na 40 malzenstw ucieklo do facecikow ktorzy posiadali obywatelstwo niemieckie.Tak w tym jestescie dobre.Spierdzielic od meza jak cos sie dzieje nie po waszej mysli.Sa oczywiscie Polki wierne dobre kompanki Zycia,ale to niestety JEDNOROZCE No i ta nieodparta chec wskoczenia do lozka przyjaciolki meza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? Apollo... 03.02.02, 15:38 wskoczenia do lozka PRZYJACIOLKI meza?! Chyba jakas pomylka, mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? Apollo... 03.02.02, 15:42 drapieznik napisał(a): > wskoczenia do lozka PRZYJACIOLKI meza?! Chyba jakas pomylka, mam nadzieje. a tak ! wlasnie w tym bryluja polki hehe co za tematy z rana kurde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Debil Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? Apollo13 IP: *.netcom.ca 03.02.02, 16:12 drapieznik napisa?(a): > wskoczenia do lozka PRZYJACIOLKI meza?! Chyba jakas pomylka, mam nadzieje. Jak do Twojego, to na bank pomylka. I to milowa. Sproboj agencji Drapie ... Odpowiedz Link Zgłoś
muminek-1 Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? Apollo13 03.02.02, 17:04 A moze by tak zajac sie Polakami to dopiero bylby wdzieczny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? Apollo13 Do Debila... 03.02.02, 18:43 Drogi Panie Debilu, Z wielkim zainteresowaniem przeczytalem Panska odpowiedz, ktora mnie dotyczyla. Czyzby naprawde uwazal pan, ze to wszystko nie zalezy od mocno realistycznego realizowania potrzeb klasyfikacji i intensyfikacji? Panska sugestia jest na tyle ciekawa, ze musze sie nad nia zastanowic. Pozdrawiam i drapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE?-genialny Apollo IP: *.chello.pl 04.02.02, 15:36 Przynajmniej miały odwagę ich zostawić.Wy,faceci,robicie to inaczej-oszukujecie żonę(że to niechcący,jakoś tak),kochankę(że żona mnie nie rozumie...i dalej jak u Pietrzaka)i tak wam jest dobrze,byle nie trzeba było na coś się decydować.Z Twego podejścia do kobiet wnioskuję,że albo Ciebie też zostawiła(i dobrze),albo gustujesz w osobnikach swojej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal Dokladnie tak Selam! Sa rozne! IP: *.client.attbi.com 04.02.02, 06:04 Gość portalu: selma napisał(a): > Polki maja swoje wady i zalety ,dokladnie tak samo jak inne > narodowosci.mieszkajac poza Polska nie moge sie dopatrzyc niczego szczegolnego > w Polkach -sa rozne:ladne i brzydkie ,dobre i zle ,zaradne i niezaradne. no wlasnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELI Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.adsl.pi.be 03.02.02, 19:00 DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE WYPOWIEDZI, JESTEM POD WRAZENIEM..MY POLKI MAMY COS W SOBIE ZLE I DOBRE, KAZDY POWIEDZIAL CO UWAZAL ZA SLUSZNE, SKAKAC DO LUZKA NIC NIE ROBIC ODBIJAC MEZA, TO BARDZO KRYTCZNE UWAGI POD NASZYM ADRESEM, JEDNAK SA I TE DOBRE, DZIEKUJE,,, PANOWIE I PANIE, CO BY NIE BYLO I TAK JESTESMY LEPSZE, A CZEMU TAK SADZE ?/ MIESZKAM ZA GRANICA OD PONAD 3 LAT TEN KRUTKI CZAS, WYSTARCZYL MI ZEby SIE PRZeKONAC W CZYM JESTEM LEPSZA OD INNYCH,, BELGIJKI SA NYGUSY, NIBY PRACOWITE ALE NIE DBAJACE O NIC, NAWET A I PRZEDE WsZYSTKIM O SIEBIE, NIEMKI, CZY INNE KAZDY Z NAS WIE ZE TYLKO POLKI MAJA WZIECIE ZA GRANICA, JA SAMA MAM MEZA BELGA MLODSZEGO O 2 LATA ODE MNIE, I NIE WYSZLAM ZA MAZ DLA PIENIEDZY CZY ABY MIESZKAC TU I NIE WSKAKIWLAM KOMUS DO LOZKA OT, KOLEJ RZECZY I BIEG TOKU, JEDNAK KAZDA Z NAS SIE CENI, I SZNUJEMY SIE ,,, A WY PANOWIE OPRAWCY NIE KRYTYKUJCIE NAS TAK SUROWO POMIMO ZE MACIE TEZ PRZYKRE PRZEZYCIA, NO COZ TAKIE JEST ZYCIE, JEDNAK WSZYSTKIM ZYCZE POWODZENIA W ZYCIU,,, POZDRAWIAM EWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baker Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.tnt1.portland.or.da.uu.net 03.02.02, 19:12 >>JA SAMA MAM MEZA BELGA MLODSZEGO O 2 LATA ODE MNIE I co tu duzo mowic. Z ta szybkoscia wskakiwania to jednak co jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELI Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.adsl.pi.be 04.02.02, 18:42 NIC NIE BYLO, DOPIERO PO SLUBIE MIESZKALAM W KRAJU ON W BELGII, NIE TAK MIERZ JEDNA MIARA WSZYSTKICH,, DZIKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.tnt2.nyc9.da.uu.net 06.02.02, 01:49 Uwazam, ze generalizujesz Kobieto. Wcale Belgijki, Niemki nie sa od Nas gorsze. Znam wiele Polek, brudnych, leniwych i glupich. Tyle samo znajdziesz Belgijek i Niemek. Kobiety roznia sie od siebie, mezczysni rowniez. Krzywdzisz kobiety innych krajow wywyzszajac swoja narodowosc. Bycie Polka, nie zwalnia mnie od niczego i nie sprawia ze jestem lepsza kobieta od innych. Ja, jako ja, jestem jedyna w swoim rodzaju, tez nie mieszkam w Polsce lecz w Nowym Jorku i rowniez obserwuje. wiele podrozowalam i mam wiele przyjaciolek z roznych stron swiata. nie uwazam, aby Polki mogly sobie przypisywac cechy lepsze od innych kobiet z innych krajow. Jedno mam nadzieje, ze Polki i Polacy zrozumieja, jedynie edukacja i uczciwa praca sprawi, ze bedziemy mogli czuc sie lepsi, ale jedynie od siebie samych, z przeszlosci, kiedy nie do konca bylismy tego swiadomi. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia czy lepsze? 03.02.02, 19:14 nie uwazam, ze jestesmy lepsze czy gorsze. Dlatego, ze jestesmy Polkami , to mamy byc gorsze/lepsze? Czy ten fakt jest wyznacznikiem i miara naszej wartosci jako ludzi, partnerow zyciowych... Moze jestesmy troche inne jesli sie przymierzymy do Rosjanek, Belgijek, Szwedek, Amerykanek... po prostu mamy inne zaplecze kulturalne,religinne, hostoryczne, moze inne wartosci zyciowe steruja naszymi poczynaniami.Jesli juz mamy oceniac czlowieka to nie przez jego polskosc, chinskosc....Bo dojdziemy do zaskakujacego wniosku, ze MY Polki jestesmy "ze best" we wszystkim, a tu juz tylko krok do samouwielbienia i strat poczucia rzeczywistosci i pogardy dla innych. a przeciez nie o to chodzi. Jestesmy INNE, nie lepsze czy gorsze. Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: czy lepsze? IP: *.chello.no 03.02.02, 22:19 Droga Karelio, Jesli mi wolno, chetnie podpisze sie pod Twymi slowami. Nawet obiema rekoma. Uwazam zreszta, ze sa one aktualne dla wszystkich, niezaleznie od plci i nacji. To nie one czynia z nas "lepszych" czy "gorszych"... Pozdrawiam najserdeczniej Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? 03.02.02, 19:35 ONA: Co tak siedzisz? ON: Jak siedze? ONA: Taki znudzony. Dawniej sie ze mna nie nudziles. ON: Nie jestem znudzony. Czytam gazete. ONA: Dawniej w moim towarzystwie nie czytales gazety. ON: Od czasu jak jestesmy malzenstwem, stale jestem w twoim towarzystwie,a kiedys przeciez musze przeczytac gazete. ONA: Juz ci sie nie podoba, ze jestesmy malzenstwem? Dawniej byles szczesliwy z tego powodu. ON: Zlituj sie, wcale nie powiedzialem, ze mi sie nie podoba. ONA: Dawniej nie miales zwyczaju zarzucac mi klamstwa. ON: Nie zarzucam ci klamstwa. Czego ty chcesz ode mnie? ONA: Nic nie chce od ciebie. Chce tylko, zeby mnie traktowal jak dawniej. ON: Dobrze, postaram sie. ONA: Dawniej nie musiales sie starac. ON: Moja droga, daj mi spokoj. ONA: Moge ci dac spokoj. Tylko ciekawa jestem, czy dawniej tez bys sie tak do mnie odezwal. ON: milczy. ONA: Juz nawet nie raczysz odpowiedziec. Dawniej sprawiala Ci przyjemnosc kazda rozmowa ze mna. Moze nie? No, powiedz, nie? ON: Tak. ONA: Ach, wiec przyznajesz sie nareszcie! ON: Do czego sie przyznaje, na milosc boska? ONA: Do czego? Zes sie zmienil w stosunku do mnie. ON: O czym ty mowisz? ONA: Na szczescie sam sie przyznales, tylko dlaczego? Powiedz mi szczerze, dlaczego jestes inny niz dawniej ? ON: Przestan sie mnie czepiac. Czego ty chcesz ode mnie? ONA: Tylko tego, zebys byl taki jak dawniej, (chwila ciszy) Ach, wiec nie mozesz juz byc dla mnie taki jak dawniej ? Dobrze. Tylko zeby pozniej nie bylo na mnie. Ty sam tego chciales. ON: Czego chcialem? Co ty wygadujesz? ONA: No sam przed chwila powiedziales, ze mnie juz nie kochasz. Bardzo sie ciesze, ze sam zaczales te rozmowe. Przynajmniej bede wiedziala. Juz nie bede sie ludzic, ze kiedykolwiek bedziesz znow taki jak dawniej. ON: Sluchaj, gadasz takie glupstwa, ze az mnie trzesie. Przestan bajdurzyc, bo mnie szlag trafi, i daj mi przeczytac gazete, do wszystkich diablow! ONA: A kochasz mnie jeszcze? Tak jak dawniej? I jestes dla mnie znow taki jak dawniej? I przepraszasz mnie za wszystko, cos powiedzial bez zastanowienia? Biedny! Przykro ci, zes doprowadzil do tego, zebym pomyslala, ze juz nie jestes taki jak dawniej... No, to dobrze. Juz sie nie gniewam. Co tak siedzisz? ON: Jak siedze? ONA: Taki znudzony. Dawniej sie ze mna nie nudziles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek dialog wedlog Drapieznika IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 03.02.02, 19:53 Ta rozmowa, podejrzewam, bylaby identyczna w innych jezykach - wezmy np hiszpanski........ hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Niech Wam bedzie... IP: *.sympatico.ca 03.02.02, 20:13 Niech Wam - kobietom polskim - bedzie - odpowiem w czym jestescie lepsze (z punktu widzenia pana Eryka i tylko Jego!). Jestescie lepsze w tym, ze pamietacie rozne drobiazgi z Polski - jakies spacery nad Wisla, jakies wiersze Szymborkiej czy innej Poswiatowskiej, jakies piosenki Maryli Rodowicz albo koncerty tu czy tam, na ktore jechalismy motorem na pozyczona benzyne. Jestescie lepsze w tym, ze w bogatych krajach, w ktorych teraz mieszkamy potraficie byc rownie swojskie i do przytulenia jak w gomulkowsko-gierkowsko- jaruzelskiej siermiezniej Polsce. Jestescie lepsze w tym, ze naganiacie nasze dzieciaki do nauki polskiego, do zmywania garow, do skladania skarpetek, odrabiania lekcji i pisania kartek do dziadkow tak samo jak to robily nasze mamy iles tam lat temu... Jestescie lepsze w tym, ze bylyscie z nami przez te wszystkie lata podrozy i poniewierki, musialyscie sie uczyc nowych jezykow, nowych zwyczajow i wciaz jestescie gotowe sprobowac jeszcze raz w nowym miejscu, bo... chyba nas (facetow) jednak jakos tam lubicie albo po prostu wiecie, ze bez Was nic bysmy nie osiagneli. A moze ja mam tylko taka prywatna slabosc do Polek, bo pani Teresa L. (zona moja wieloletnia...) tez jest Polka? Taki sobie bias... Odpowiedz Link Zgłoś
karelia ESL, a niech bedzie dla sw. spokoju 03.02.02, 22:28 A niech Ci juz bedzie ESL , dla swietego spokoju , ze takie jestesmy. Czy nie wypiles o jednego piwa za duzo?, ze widzisz w nas same anioly? bo podobno, tak nieraz mowia, ci mezczyzni nasi wspaniali, ze diabla za skora mamy. Ale jesli chcesz nas takie widziec: wspaniale, dobre, pamietajace, milujace, przytulajace, uczczciwe, patriotyczne to juz niech Ci bedzie, nie bede sie sprzeczac i awantury po nocy robic...) Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Niech Wam bedzie... IP: *.217.205.57.charter-stl.com 03.02.02, 22:31 Co za zbieg okolicznosci!!! Tez mam podobny bias, tylko ze do Pani Krystyny (tez wieloletniej). Bardzo ladnie to napisales, chociaz originalny temat " w czym jestesmy lepsze" traci damskim nacjo-szowinizmem.Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Niech Wam bedzie... IP: *.sympatico.ca 03.02.02, 23:36 Gość portalu: gk napisał(a): > Co za zbieg okolicznosci!!! Tez mam podobny bias, tylko ze do Pani Krystyny > (tez wieloletniej). Bardzo ladnie to napisales, chociaz originalny temat " w > czym jestesmy lepsze" traci damskim nacjo-szowinizmem.Cheers. A moja corka to Krystyna wiec i bias tez sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Niech Wam bedzie... IP: *.sympatico.ca 04.02.02, 02:39 Gość portalu: ESL napisał(a): > Niech Wam - kobietom polskim - bedzie - odpowiem w czym jestescie lepsze > (z punktu widzenia pana Eryka i tylko Jego!). > Jestescie lepsze w tym, ze pamietacie rozne drobiazgi z Polski - jakies > spacery nad Wisla, jakies wiersze Szymborkiej czy innej Poswiatowskiej, jakies > piosenki Maryli Rodowicz albo koncerty tu czy tam, na ktore jechalismy motorem > na pozyczona benzyne. > Jestescie lepsze w tym, ze w bogatych krajach, w ktorych teraz mieszkamy > potraficie byc rownie swojskie i do przytulenia jak w gomulkowsko-gierkowsko- > jaruzelskiej siermiezniej Polsce. > Jestescie lepsze w tym, ze naganiacie nasze dzieciaki do nauki polskiego, do > zmywania garow, do skladania skarpetek, odrabiania lekcji i pisania kartek do > dziadkow tak samo jak to robily nasze mamy iles tam lat temu... > Jestescie lepsze w tym, ze bylyscie z nami przez te wszystkie lata podrozy > i poniewierki, musialyscie sie uczyc nowych jezykow, nowych zwyczajow i wciaz > jestescie gotowe sprobowac jeszcze raz w nowym miejscu, bo... chyba nas > (facetow) jednak jakos tam lubicie albo po prostu wiecie, ze bez Was nic bysmy > nie osiagneli. > A moze ja mam tylko taka prywatna slabosc do Polek, bo pani Teresa L. (zona > moja wieloletnia...) tez jest Polka? Taki sobie bias... Jakie to sympatyczne )))) ....... dziekuje w imieniu znanych mi Polek za powyzsze slowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Niech Wam bedzie... IP: *.proxy.aol.com 04.02.02, 18:36 Moj maz twierdzi, ze roznie sie od jego bylych dziewczyn Amerykanek: 1) mniejsza ilsocia partenrow seksualnych 2) wieksza stanowczoscia 3) inaczej sie ubieram 4) i ze mu robie sniadanie I jako jednyna chcialam sie z nim chajtnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jos Re: Niech Wam bedzie... IP: *.proxy.aol.com 04.02.02, 19:04 Gość portalu: A27 napisał(a): > Moj maz twierdzi, ze roznie sie od jego bylych dziewczyn Amerykanek: > 1) mniejsza ilsocia partenrow seksualnych > 2) wieksza stanowczoscia > 3) inaczej sie ubieram > 4) i ze mu robie sniadanie > I jako jednyna chcialam sie z nim chajtnac. Tej nastepnej bedzie opowiadal,ze moja ex; w lozku byla do niczego, byla strasznie uparta, ubierala sie dziwacznie, karmila mnie jakimis obrzydliwstwami i ciagle gledzila o zeniaczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Niech Wam bedzie... IP: *.sympatico.ca 04.02.02, 19:42 Gość portalu: Jos napisał(a): > Gość portalu: A27 napisał(a): > > > Moj maz twierdzi, ze roznie sie od jego bylych dziewczyn Amerykanek: > > 1) mniejsza ilsocia partenrow seksualnych > > 2) wieksza stanowczoscia > > 3) inaczej sie ubieram > > 4) i ze mu robie sniadanie > > I jako jednyna chcialam sie z nim chajtnac. > > Tej nastepnej bedzie opowiadal,ze moja ex; > w lozku byla do niczego, > byla strasznie uparta, > ubierala sie dziwacznie, > karmila mnie jakimis obrzydliwstwami > i ciagle gledzila o zeniaczce. Wtedy to juz kit mu w slip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Niech Wam bedzie... IP: *.uc.nombres.ttd.es 04.02.02, 22:22 Jestes strasznie radykalna ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Niech Wam bedzie...Jos IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 00:32 Jut ty sie jos o mnie nie boj. Tej nastepnej juz nie bedzie. A jak bedzie, to dostnie wybrakowanego faceta z odgrysionym ptakiem i pustym katem bankowym. Skorpionice sa najgorsze gdy sie mszcza.. A jesli skorpionica to na dodatek Polka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jos Re: Niech Wam bedzie...A27 IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 20:45 Gość portalu: A27 napisał(a): > Jut ty sie jos o mnie nie boj. Tej nastepnej juz nie bedzie. A jak bedzie, to > dostnie wybrakowanego faceta z odgrysionym ptakiem i pustym katem bankowym. > Skorpionice sa najgorsze gdy sie mszcza.. A jesli skorpionica to na dodatek > Polka To brzmi juz tak jakos realistycznie i znajomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yolka Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 09:57 drapieznik napisał(a): > ONA: Co tak siedzisz? > ON: Jak siedze? > ONA: Taki znudzony. Dawniej sie ze mna nie nudziles. > ON: Nie jestem znudzony. Czytam gazete. > ONA: Dawniej w moim towarzystwie nie czytales gazety. > ON: Od czasu jak jestesmy malzenstwem, stale jestem w twoim towarzystwie,a > kiedys przeciez musze przeczytac gazete. > ONA: Juz ci sie nie podoba, ze jestesmy malzenstwem? Dawniej byles szczesliwy z > > tego powodu. > ON: Zlituj sie, wcale nie powiedzialem, ze mi sie nie podoba. > ONA: Dawniej nie miales zwyczaju zarzucac mi klamstwa. > ON: Nie zarzucam ci klamstwa. Czego ty chcesz ode mnie? > ONA: Nic nie chce od ciebie. Chce tylko, zeby mnie traktowal jak dawniej. > ON: Dobrze, postaram sie. > ONA: Dawniej nie musiales sie starac. > ON: Moja droga, daj mi spokoj. > ONA: Moge ci dac spokoj. Tylko ciekawa jestem, czy dawniej tez bys sie tak do > mnie odezwal. > ON: milczy. > ONA: Juz nawet nie raczysz odpowiedziec. Dawniej sprawiala Ci przyjemnosc > kazda rozmowa ze mna. Moze nie? No, powiedz, nie? > ON: Tak. > ONA: Ach, wiec przyznajesz sie nareszcie! > ON: Do czego sie przyznaje, na milosc boska? > ONA: Do czego? Zes sie zmienil w stosunku do mnie. > ON: O czym ty mowisz? > ONA: Na szczescie sam sie przyznales, tylko dlaczego? Powiedz mi szczerze, > dlaczego jestes inny niz dawniej ? > ON: Przestan sie mnie czepiac. Czego ty chcesz ode mnie? > ONA: Tylko tego, zebys byl taki jak dawniej, (chwila ciszy) Ach, wiec nie > mozesz juz byc dla mnie taki jak dawniej ? Dobrze. Tylko zeby pozniej nie bylo > na mnie. Ty sam tego chciales. > ON: Czego chcialem? Co ty wygadujesz? > ONA: No sam przed chwila powiedziales, ze mnie juz nie kochasz. > Bardzo sie ciesze, ze sam zaczales te rozmowe. Przynajmniej bede wiedziala. > Juz nie bede sie ludzic, ze kiedykolwiek bedziesz znow taki jak dawniej. > ON: Sluchaj, gadasz takie glupstwa, ze az mnie trzesie. Przestan > bajdurzyc, bo mnie szlag trafi, i daj mi przeczytac gazete, do wszystkich > diablow! > ONA: A kochasz mnie jeszcze? Tak jak dawniej? I jestes dla mnie znow > taki jak dawniej? I przepraszasz mnie za wszystko, cos powiedzial bez > zastanowienia? Biedny! Przykro ci, zes doprowadzil do tego, zebym pomyslala, ze > > juz nie jestes taki jak dawniej... No, to dobrze. Juz sie nie gniewam. Co tak > siedzisz? > ON: Jak siedze? > ONA: Taki znudzony. Dawniej sie ze mna nie nudziles. > Jak to miło, że ktoś jeszcze pamieęta felietony P. Grodzieńskiej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
schone Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? 04.02.02, 05:35 Przedewszystkim staraja sie elegancko ubierac, sa zadbane, czyste, ladne, niektore piekne. Tak jak wiekszosc Slowianek zreszta. Pozatem, nie ma potrzeby wspominac o zaradnosci, przedsiebiorczosci i praktycznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu W NICZYM IP: *.pool008.at001.earthlink.net 04.02.02, 08:05 JAK WYZEJ.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: 157.25.128.* 04.02.02, 09:32 A w czym mamy byc lepsze lub gorsze? Przecież nie jestesmy innym gatunkiem kobiet. Nie jestesmy przeciez ani pepkiem swiata, ani jakas inna rasa kobiet. Wszystko zależy od charakteru, wychowania, wyksztalcenia i spraw czysto indywidualnych, a nie zbiorowych uogolnien. Pozdrawiam Sawa Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? 04.02.02, 16:29 Polki sa po prostu z naszych.I to jest najwazniejsze... (ta sama mentalnosc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.uc.nombres.ttd.es 05.02.02, 00:46 POLKI ZA GRANICA SA LEPSZE ! BO NAJCZESCIEJ ICH MAMY MIESZKAJA W POLSCE ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia tesciowa 05.02.02, 01:08 a wiec tu jest kot i pies pogrzebany: To wlasciwie chodzi o tesciowa, ktora im dalej tym corka -Polka lepsza. a idealem jest tesciowa na Antarktydzie a corka z mezem w Arktyce. Kontak to listowny slaby, telefoniczny przerywany a odwiedziny raz na 10 lat: I mamy Polke idealna Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: tesciowa 05.02.02, 01:12 karelia napisał(a): > a wiec tu jest kot i pies pogrzebany: To wlasciwie chodzi o tesciowa, ktora im > dalej tym corka -Polka lepsza. a idealem jest tesciowa na Antarktydzie a corka > z mezem w Arktyce. Kontak to listowny slaby, telefoniczny przerywany a > odwiedziny raz na 10 lat: I mamy Polke idealna Ha, to ja mam sytuacje bliska idealu! tesciowa na alasce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: 217.11.141.* 05.02.02, 10:42 w zadawaniu głupich pytań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.uc.nombres.ttd.es 05.02.02, 20:15 Gość portalu: Kaja napisał(a): > w zadawaniu głupich pytań Absolutnie sie z tym nie zgadzam ! To "zaleta " kazdej zony ,pod tym niebem np w rejonach zblizajacych sie imienin lub innego Jej swieta pytanko:Czy ty mnie jeszcze kochasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia pytanko 05.02.02, 20:51 jesli stawiamy tak proste pytanko i slyszymy pokretnee wypowiedzi: jestem zmeczony, mowilem przeciez kiedys, moge poczytac gazete?, nie masz nic do roboty?, wiesz , mialem ciezki dzien, taki jestem glodny....proste pytanie, na ktore odpowiedz brzmi "nie", ewentualnie "tak", ew,"tak"+ rozwiniecie "bardzo"No to czy to dziwne , ze testujemy delikwenta o kazdej porze roku? Chcac sie wlasciwie dowiedziec na czym stoimy?I na co mozemy liczyc ? I ile? ( to ostatnie wazne!) Careeeelia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apollo Re: Piekne Polki IP: *.enter.net 05.02.02, 22:33 Sa piekne zaradne zmyslowe eleganckie iiiiiiiiiii szybko wskakuja do lozka!!! SAME ZALETY ze nie wspomne o tej ostatniej.SAMA SLODYCZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: Piekne Polki IP: *.telia.com 05.02.02, 22:40 Zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze jestesmy piekne i szybkie, w kazdym wzgledzie. Dobra organizacja i szybkie dzialanie podstawa dobrobytu. A po co chodzilysmy do harcerstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: W CZYM POLKI SA LEPSZE? IP: *.qc.sympatico.ca 05.02.02, 22:55 Gość portalu: Kaja napisał(a): > w zadawaniu głupich pytań Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś