Dodaj do ulubionych

Yasmina& #35 & #35 & #35 !!!

IP: *.sosnet.pl 14.06.04, 14:00
pisałaś że młode osoby nie powinny pic duzo herbaty pu erh (nie wiem czy
dobrze), dlaczego???
Obserwuj wątek
    • Gość: Yasmina### Re: Yasmina& & #35 35 & & #35 35 & & #35 35 !!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.06.04, 16:01
      Ta hetbata obniza bardzo cholesterol, ( czyli dobra jest dla kogos kto ma
      poswyzszony). Ale mlode dziewczyny nie maja go podwyzszonego, maja w normie i
      jak obnizy sie jego poziom to organizm to odczuwai chce go powyzszyc, i "kaze"
      CI zjesc cos co go podwyzsza ( czyli przewaznie cos tlustego).
      Ale w umiarkowanych ilosciach jest i ok i bardzo zdrowa..!!
      Pozdrawiam!!

POwiem tylko jedna rzecz, ze jesli ktoras chce schudnac, to dieta restrykyjna (
      ograniczajaca kalorie) jest do niczego!!!
      O wiele lepsza jest dieta selektywna( polega na nielaczeniu pewnych produktow
      ze soba), ale mozna jesc wiecej.. ( nie jest sie glodnym), nie masz atakow.
      Jest szczegolnie polecana z osoba ze skonnosciami do atakow...
      Bo wiem, ze dieta niskaloryczna jest dla bulimiczek najgorszym wyjsciem.. I nic
      nie daje..
      Ile z was sie odchudzalo.. i zawsze jest to powiedzenie: "zaczne od jutra, ..
      od poniedzialku"... i znow kolejmy atak glodu i znow obietnica, ze nastepnym
      razem sie uda...

Pozatym na diecie niskokcal. spowalnia sie metabolizm ( ktory u bulimiczek i
      tak jest juz spowolniony).
      I teraz mozecie jesc znacznie mniej niz przed tym zanim stalyscie sie
      bulimiczkami.. laatwiej jest przytyc..

Dzis znow zjadlam slodycze ( sic!) ale co tam trudno sie mowi...
      Dieta selektywna jest troche bardziej skomplikowana, bo musisz sie nauczyc
      czego nie mozna jesc z czym, trzeba sie troche pouczyc.. I nie przynosi
      rezultatow po 2 dniach .. ale po jakims czasie.
      Bo w dodatku nie da sie na nia przejsc z dnia na dzien...
      Ale i tak wartooooo!!!!
      Przeciez odchudzalam sie juz kilka miesiecy ( zeby nie napisac lat.....)
      Wiec te kilka tygodni niczego nie zmieni!!!
      Buzka polecam diete selektywna!!
      Buziaki i "badzcie dobre dla siebie"!!!!! <== znow cytuje jakas madra
      dziewczynke, ktora napisala to gdzies w jakims posciku!! Buziaki!!
      • Gość: kasia Re: Yasmina& & & #35 35 35 & & & #35 35 35  IP: *.sosnet.pl 14.06.04, 16:25
        wilekie dzieki za odpowiedź:)
        hm... a powiedz tak ogólnie czego nie wolno ze sobą łączyc? tzn ja wiem,
        czytałam tombaka i w ogóle, ale to jest nierealne... tzn realne, ale trudne. oj
        no nie wiem jak wytłumaczyć. mięso bez ziemniaków? niedzielny obiadek? pal
        licho... kanapka bez wędliny... tralalala.

aha co do spowolnionej przemiany materii... przeciez dobra by była dieta
        kopenhaska (dobrze?:P), która ma na celu poprawić przemiane...
        • Gość: Yasmina### Re: Yasmina& & & & #35 35 35 35 &  IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.06.04, 16:34
          Dieta kopenhaska. odpada szczegolnie dla bulimiczek.. bo jest za wysoko-
          bilakowa i niszczy watrobe( zniszczona i tak u bulimiczek). Wiec nie polecam.
          Pozatym dochodzi do tego skaza bialkowa+ ewentulane "ataki".
          Pozdrwiam!
          PAa
          • Gość: kasia Re: Yasmina& & & & & #35 35 35 35 35 IP: *.sosnet.pl 14.06.04, 17:15
            a dla niebulimiczek?
            • Gość: Yasmina### Re: Yasmina& & & & & & #35 35 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.06.04, 18:56
              jesli chcesz diete to wybierz selektywna diete ( juz pisalam o tym), niz
              restrykcyjna.
              Dieta kopenhaska jest ok, ale jest w niej za malo jedzenia ( trudno ja
              wytrzymac, efekt jo-jo, za duzo bialka) sam sklad prod. jest ok, ale dlatego w
              prawie zadnym spisie gdzie ona jest nie jest napisane ile trzeba jesc te no
              salaty) wiekszosc osob zle ja stosuje.
              Produkty polecane w diecie sa wyselekcjonowane (ze np na sniadanie bialko, to
              na obiad weglowod. czy na odwrot) ale nie sa podane ilosci skladnikow i
              wiekszosc osob zmniejsza ta liczbe skladnikow.
              A NIE O TO CHODZI!!!
              Jak jest napisane, ze masz zjesc slate, to moga to byc nawet 2 glowki!! bylebys
              byla syta.. bo inaczej to nie da sie normalnie wytrzymac, bez frustracji itp....
              • Gość: kasia Re: Yasmina& & & & & IP: *.sosnet.pl 14.06.04, 20:09
                aha... ja nie stosowałam:]
                widze, że się znasz na rzeczy.
                ukłonik:)
                • Gość: mandi Re: Yasmina& & & & IP: *.kom / *.man.kn.pl 15.06.04, 06:55
                  kasia,
                  ja na diecie niełączenia (tzn. jesli białko, to nie weglowodany, i odwrotnie )
                  którą Tombak preferuje, schudłam jakies 13 kg w ciagu 3 miechów.
                  poczatki ci.ężkie, ale potem wbrew pozorom szybko sie przyzwyczajasz, i
                  zaczynasz dziwic sie osobom, ktore jedza "normalnie".
                  pozdo:)
                  • Gość: Yasmina### Re: Yasmina& & & & IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.06.04, 08:52
                    Czesc Mandi! Nie czytalam Tombaka! ale za to innych, prekursorem diet nie
                    laczenia jest Montiniac... Inny tylko ulepszali jego metode..
                    Ale jestem ciekawa tego Tombaka..
                    Czy polecasz jakis konkretny tytul??
                    dzieki paa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka