nadia_tancerka 28.01.05, 20:10 znacie jakieś tytuły filmów , w których bohaterka mam anoreksje albo bulimie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maybe123 Re: filmy 28.01.05, 22:22 zaloze sie ze w kazdym filmie graja osoby cierpiace na bulimie lub anoreksje... tyle ze cierpiace nie na ekranie, a w realu w/g statystyk USA 19-30% studentek cierpi na zab. odzywiania, wsrod kobiet-sportowcow tam, gdzie liczy sie wyglad (np. jazda figurowa na lodzie) jest to ponad 60%. statystyk dla aktorek nie znalazlam. jestem przekonana ze odsetek jest wysoki. wiec popatrz na ekran, na jakikolwiek hollywodzki film, a zobaczysz niejedna ofiare bulimii i/lub anoreksji, niezalenie od tego co wypisuja o 'gwiazdach' brukowe pisemka Odpowiedz Link Zgłoś
beretzantenka Re: filmy 29.01.05, 02:21 widzialam w tym tygodniu pt Sharing the secret o uczennicy , ktora zwierza sie kolezankom w tajemnicy , ze wszystko co zjada wymiotuje bo chce byc szczupla ... Film typu TV-dramat dla mnie powierzchowny i ogolnie nuda ale naswietla ten problem mlodziezy czesto niezauwazany przez rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
beretzantenka Re: filmy 29.01.05, 02:31 Jeszcze dopisze bo przypomnial mi sie jeden tytul Requiem for a dream (Requiem dla snu) z Ellen Burstyn Ten film naprawde robi wrazenie i jest straszny ! A poza tym fantastycznie nakrecony Do czego prowadza uzaleznienia - syn popada w narkomanie a tymczasem matka sie odchudza ... to trzeba zobaczyc koniecznie i do konca Odpowiedz Link Zgłoś