Dodaj do ulubionych

opuchnięta twarz

06.10.05, 16:30
Proszo o rady jak przywrócić buzie no normalnego wyglądu.. Nie wymiotuję od wczoraj(wiem że to żaden sukces;) ale wiem że na szybki efekt to nie wystarczy. Co mogę zrobić by w przeciągu 2 dni opuchlizna zeszła. Bardzo mi zależy. Odpiszcie. Dziekuje z góry
Obserwuj wątek
    • jenny_j Re: opuchnięta twarz 06.10.05, 16:41
      na to niestety potrzeba dluuzszego czasu bez wymiotowania
      • awwika Re: opuchnięta twarz 06.10.05, 19:04
        Mnie tez bardzo intreresuje zcy sa jakies sposoby na ta okropna opuchlizne, i
        jak dlugo wy czekacie jesli widac w ogole roznice!
        Nie znosze swoich policzków! ( niektorzy mowia, ze dodaja mi uroku!!!!!!!!!!:-
        ///////
        • kwietniowe_cappuccino Re: opuchnięta twarz 06.10.05, 19:19
          100 pr. sposobem na pozbycie się opuchlizny jest skończenie z rzyganiem, bo co
          innego?
          • awwika Re: opuchnięta twarz 11.10.05, 23:44
            w sobotę idę na wesele...bardzo chcialbym zeby chociaz z twarzy zrzucic.
            wystraczy 3 dni zeby byla jakas roznica?? na twarzy??
            • bianka1982 Re: opuchnięta twarz 12.10.05, 00:12
              zdecydowanie tak! przynajmniej w moim przypadku tak było. Tylko się nie oszukuj:) Jedz zdrowo przez te 3 dni (ser biały, jajka, mięso i warzywa) i nie jadaj kolacji po 18 a efekt ujrzysz;)
            • bianka1982 Re: opuchnięta twarz 12.10.05, 00:14
              aha i 1,5 litra wody mineralnej dziennie!:]
        • jenny_j Re: opuchnięta twarz 06.10.05, 19:30
          ja od zawsze od malenskiego miałam takie właśnie pucołowate poliki, nie
          znosiłam jak mnie za nie szczypano;], mimo iż w dobrych intencjach, ale coś
          okropnego, no i moze dlatego teraz nie widze u siebie roznicy w wygladzie
          twarzy chociaż napewno takowa jest.
    • ma-ry-sia Re: opuchnięta twarz 06.10.05, 23:04
      Yyyy... przyznam szczerze, że nie wiedziałam, że od wymiotowania puchną
      policzki. Dlaczego tak się dzieje?
      • forkate Re: opuchnięta twarz 06.10.05, 23:10
        też się nad tym zastanawiam choć zauważyłam u siebie że też puchne na twarzy co
        schodzi po kilku dniach...i ciekawa jestem dlaczego puchniemy :|
        • bianka1982 Re: opuchnięta twarz 06.10.05, 23:26
          Puchniemy ponieważ wymiotując non stop gruczoły ślinowe puchną (nadmierna produkcja śliny) Dlatego wyglądamy jak pyzy. Drugim powodem czemu tak jest są zaburzenia hormonalne - nieprawidłowe odżywianie, brak witamin i składników mineralnych powoduje zaburzenia w organiźmie przez co nie funkcjonuje on normalnie i reaguje w taki właśnie sposób. To prawda że zaprzestanie wymiotów i prawidłowe(zdrowe) odżywianie odwróci ten efekt, tyle że potrzeba na to czasu (conajmniej kilku dni) i wiem z własnego doświadczenia że tak jest. Buzia robi się szczupła, oczy większe i wyglądam dużo dużo lepiej. Jednak wyjątkowo potrzebuje wrócić do normalnego stanu jak najszybciej i wiem że są jakieś sposoby, które mogą pomóc (czytałam kiedyś o tym) więc jeśli ktokolwiek zna taki sposób to plis podzielcie sie :) będę wdzięczna:) i nie tylko ja:) pozdrowionka
          • snake77 Re: opuchnięta twarz 06.10.05, 23:41
            Po 10 latach zaczelam powoli wychodzic z bulimii. Przerwy miedzy wymiotami sa
            coraz dluzsze i moja twarz wkoncu po wielu latach wyglada normalnie. I wiecie
            co? Moja rodzina jest przerazona ze tak schudlam. Mowia mi ze mam taka szczupla
            buzie ze jeszcze nigdy takiej nie mialam i prosza zebym jadla wiecej.
            Najsmieszniejsze jest to ze nie schudlam wcale! Jedynie zeszla mi opuchlizna z
            twarzy! Po 10 latach moge zobaczyc jak naprawde wyglada moja twarz a rodzina i
            znajomi mnie nie poznaja, mowia ze strasznie sie zmienialam (na lepsze). Ja
            sama nie wiedzialam ze moja twarz tak wyglada ;))
            • bianka1982 Re: opuchnięta twarz 07.10.05, 00:13
              A ja muszę przyznać że jest to jeden z głównych argumentów motywujących mnie do walki z chorobą! Oczywiście problemy zdrowotne są równie ważne ale jednak gdy po kilku dniach zdrowego odżywiania patrzę w lustro i widzę jaka "ładna" jestem , to chce mi się żyć. Mam ochote wychodzić do ludzi, jestem bardziej towarzyska i pewna siebie. Zapominam o chorobie i na myśl że wymioty sprawią że znowu zacznę wyglądać jak świnka pigi, odechciewa mi się tych destrukcyjnych praktyk. Niestety chora psychika prędzej czy później znowu wpadnie w błędne koło i znowu trzeba czasu żeby wrócić do normalności. Jedyne co mnie cieszy to fakt, że ostatnio coraz częściej walcze. Nagrodą jest ładny wygląd i dobre samopoczucie!:)) Spróbujcie a sie przekonacie!
            • iiifa Re: opuchnięta twarz 12.10.05, 08:58
              snake, powiedz jak to teraz u Ciebie wygląda?
              Jak często wymiotujesz i dlaczego? Zastanawiam się czy nie masz tak samo jak
              ja...?
              Zawsze miałam bardzo pociągłą twarz, a teraz uświadamiam sobie ze ona wcale
              taka nie jest - mozliwe ze cały czas jest spuchnięta...

walcze i polecam to samo, bulimia nas niszczy w bardzo szybkim tempie!!!
          • figaro45 Re: opuchnięta twarz 06.10.05, 23:47
            dzięki ze poruszyłaś ten problem. Tak naprawde nigdy się nad tym nie
            zastanawiałam, zawsze myślałam ze przytyłam i mam pyzowatą twarz.
            odezwijcie sie chciałabym z kimś pogadać-monia
            gg 7791100
    • asekurantka Re: opuchnięta twarz 07.10.05, 00:53
      no wlasnie dziwna mam twarz i dzownie sie czuje, zle;/
      • zbrodnia Re: opuchnięta twarz 20.12.05, 13:16
        Szczerze mówiąc to dopiero tutaj dowiedziałam się, że od wymiotowania puchnie
        twarz. I ajk się tak przyjrzałam w lusterku i porówanałam do zdjęć kiedy byłam
        zdrowa to rzeczywiście widać różnicę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka