Dodaj do ulubionych

nie mam odwagi isc do specjalisty

10.01.06, 11:34
zapisalam sie, poszlam, ale stalam pod furtka i sie rozmyslilam. teraz to nie
daje mi spokoju.znowu chce sie zapisac, ale skad wziac odwage zeby tam
isc.boje sie najbardziej tej rozmowy. jak mam opowiadac komus takie szczegoly
mojego zycia> (mam bulimie)
Obserwuj wątek
    • night21 Re: nie mam odwagi isc do specjalisty 10.01.06, 11:44
      wiesz ja tez sie balam ..wcale sie tobie nie dziwie..trudny jest ten pierwszy
      krok...odwzyłam sie dopiero po 5 latach choroby(bulimii)...a prwde powiedziawszy
      to sie wcale nie odwazyłam...zaciagnął mnie tam moj chłopak...i nie zaaluje...
      :)
      powinnas pojsc z kims bliskim ..bedzie ci łatwiej..popros kogos..i idz!nikt za
      ciebie tego nie zrobi!sama musisz chciec!musisz walczyc!
      a jesli chodzi o romowe u psychologa nie jest wcale strasznie:) bedziesz muisala
      [owiedziec ogolnie o wszytskim..taki wywiad z toba przeprowadzi:) nie ma sie
      czego bac:) trzymaj sie...
      i juz sie nie boj..naprawde nie am czego!
    • zbrodnia Re: nie mam odwagi isc do specjalisty 10.01.06, 13:15
      Może dobrze by było gdyby ktoś z Tobą poszedł, ktoś bliski (koleżanka, chłopak,
      rodzic), kto na Ciebie poczeka, aż wizyta się skończy. Zawsze to raźniej, kiedy
      wiesz, że tuz za drzwiami jest ten ktoś. Ja byłam wczoraj po raz pierwszy. I
      wiesz co? Mówienie o tym jak wygląda u Ciebie bulimia, jak często są ataki czy
      też inne dolegliwości jest tysiąc razy mniej bolesne niż mówienie o przyczynach
      tej bulimii. Ona nie wzięła się ot tak. Są jakieś przyczyny, które popchały Cię
      do tego kroku. Dla mnie najgorsze było powiedzieć dlaczego to zrobiłam. I kiedy
      wypowiedziałam to zdanie wtedy się rozpłakałam. Lekarz nie naciskał mnie, nie
      zmuszał żebym mówiła dalej.
      Przed tą wizytą też bardzo się bałam. Takie głupie myśli przychodziły mi do
      głowy, że będzie się śmiał,że jestem jakimś odosobnionym przypadkiem,
      nienormalnym i wogóle. Ale on jest lekarzem. Po to tam jest żeby nas leczyć i
      pomóc. Więc nie ma się czego bać.
      Trzymam za Ciebie kciuki i zapisz się jak najszybciej.
    • princez Re: nie mam odwagi isc do specjalisty 10.01.06, 18:50
      ja tez sie boje... a moze nie chce wcale tam iśc?
    • paulini86 Re: nie mam odwagi isc do specjalisty 11.01.06, 11:43
      zapisalam sie jeszcze raz, na piątek;) trzymajcie kciuki! mam nadzieje ze tym
      razem nie stchorze;-)
      • zbrodnia Re: nie mam odwagi isc do specjalisty 11.01.06, 22:27
        Dobrze że się zdecydowałaś. Teraz może być tylko lepiej. Odwagi.:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka