01.06.06, 19:48
zadam głupie pytanie.. chodzi o bulimię. a dokładniej o objawy. czy bulimia objawia się tylko zwracaniem właśnie zjedzonego jedzenia wymiotowaniem? czy bierze się też srodki przeczyszczające? czy jeśli się nie wymiotuje, bo się nie potrafi. tylko bierze tabletki to już nie bulimia? właściwie jak to jest.. mówi się tylko o wymiotowaniu, a przecież to niew tym rzecz, chodzi chyba po prostu o dzikie, że tak to określę napady żarłoczności a potem chęć pozbycia się tego. nieważne w jaki sposób.. czy tak?
Obserwuj wątek
    • tigerina Re: objawy.. 02.06.06, 02:10
      jezeli jesz duzo..a potem starsz sie tego pozbyc poprez
      wymioty..glodowki..tabletki..cwiczenia...
      masz napady ok 2 lub czesciej razy na tydzien przez conajmniej 3 miesiace...to
      najprawdopodobniej juz bulimia...

ale ogolnie rzecz biorac..nie jestem lekarzem..a zaburzen odrzywiania pojawia
      sie coraz wiecej...wiec moze lepiej poradz sie specjalisty
    • norka84 Re: objawy.. 02.06.06, 11:23
      ja tak mam że się obrzeram, później nachodzą mnie wyrzuty sumienia, jeden dzień
      jem mnie i się opamiętuje, a następnego dnia znowu to samo... odchudzam się i
      obrzeram na zmianę... obiecuje sobie że jutro już tak nie będzie i znowu to
      samo... heh...
      • malutkaaaa4 Re: objawy.. 02.06.06, 11:58
        no właśnie u mnie wygląda to podobnie, tylko do tego z powodu wurzutów sumienia biorę tabletki przeczyszczające.. ciągnie się to już 5 miesięcy.. jest męczące. i skłoniło mnie by się zastanowić czy coś nie jest nie tak. w zasadzie nie znam osoby która teraz nie miałaby słabości do jedzenia i jadła raz mniej raz więcej. ale hm. sama już nie wiem. męczące stało się to teraz dopiero teraz kiedy z powodu wyrzutów dodatkowo chowam się w domu, nie chcę pokazywać się nikomu..
        • arletapp Re: objawy.. 02.06.06, 14:57
          po tym, co napisalas zapewniam cie, ze to bulimia. Swego czasu tez sobie nie
          zdawalam z tego sprawy. Teraz po latach wiem, ze to BYLA bulimia. Wtedy nie
          chcialam slyszec o anoreksji i bulimii (w moim przypadku), wkurzaly mnie glupie
          uwagi innych.
          Zacznij robic cos zeby zmienic swoje zycie zanim sie zagalopujesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka