kasia0078 24.08.06, 18:11 Jutro odbieram receptę od psychiatry na ten lek.Ma mi pomóc zapobiec napadom objadania się.Brał ktoś ten lek??Czy efekty uboczne są silne?To dla mnie bardzo ważne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia0078 Re: Topamax 25.08.06, 00:20 serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,56682,1469356.html W jego skutkach ubocznych jest napisane "jadłowstręt".Też się zdziwiłam jak zobaczyłam ze to lek przeciwpadaczkowy.No ale podobno skuteczny w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
idamarcowa Re: Topamax 25.08.06, 09:39 wiesz co? to moze załóż taki wątek na forum o padaczce? bo tutaj to raczej ludzie mają doświadczenia z fluoksetyną. mi się to wydaje dość ryzykowne... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0078 Re: Topamax 25.08.06, 09:50 Myslałam,ze ktoś brał,bo mój terapeuta powiedział,że wiele jego pacjentek objadających się nawet 10 razy dziennie dostawało leki na zmniejszenie łaknienia (niekoniecznie Topamax).A w końcu taki lek zawsze inaczej działa jeśli chodzi o jedzenie na osobę zdrową i z zaburzeniami jedzenia,wiec nie bede zakładała tego posta na forum o padaczce. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa334 Re: Topamax 07.10.06, 20:52 Hej sloneczko nie przejmuj sie tymi glupimi komentarzami to wynika z niewiedzy.Bulimia to niemoznosc zachamowania impulsu,zapanowania nad nim,to nerwica i wiekszosc lekow na to sccorzenie to srodki przeciwpadaczkowe.jestem w tym obcykana bo sama choruje ponad 5 lat i bralam juz rozne leki.ale to nie rozwiazanie,wazniejsza jest psychoterapia.to denerwujace i przykre ze chorujemy na to samo tak samo cierpimy a zamiast sobie pomagac i wspierac sie wzajemnie duzo osob sobie dowala.jesli chodzi o topamax to nie czulam zadnych przykrych skutkow ubocznych aczkolwiek mi nie pomogl,ale z toba moze byc inaczej.Powodzenia i nie przejmuj sie glupimi docinkami.trzymam za ciebie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
aleksme Re: Topamax 07.11.06, 15:51 Właśnie...mam wrażenie, że problemy z jedzeniem pojawiają się z powodu zamknięcia, często umotywowanego, na ludzi i ogólnie świat. Ja się bardzo często boję... Wspierajmy się wzajemnie, w końcu każdy ma w sobie coś dobrego, dlaczego wzajemne okazywanie tego sobie jest takie "niemodne"? Odpowiedz Link Zgłoś
presxxl Re: Topamax 10.12.06, 00:28 oczywiscie, ze topamax stosuje sie w bulimii i kompulsywnym objadaniu się. ja od 6 mies biore 200mg. czy pomaga? wydaje mi się, ze minimalnie. w przypadku zaburzen odzywiania, to jednak, jest coś. moim zdaniem warto. Odpowiedz Link Zgłoś
aguska10 Re: Topamax 08.12.18, 23:28 Czy ktoś ma jeszcze doświadczenie z Topamaxem i obzeraniem? Czy pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
edonius Re: Topamax 13.01.19, 09:47 Mi pomógł bardzo. Ze 118 kg schudłem do 110 w 3 miesiące. Łaknienie jest mniejsze dzieki jego właściwościom stabilizującym nastrój , czyli nie występuje nagły napad obżarstwa. Tak jak np u mnie prócz tego ze obżeram się kompulsywnie, to nie mam np epizodów maniakalnych, a choruję na psychozę maniakalno-depresyjną. Kolejnym pozytywnym skutkiem działania tego leku to zmniejszenie głodu nikotynowego, sam u siebie to zaobserwowałem. Rozmawiałem z moim psychiatrą na ten temat i mówi , ze to możliwe, bo lek stosuje się również w uzaleznieniach np. od alkoholu i innych. To bardzo dobry lek, posiada również delikatne działanie przeciwlękowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mig26 Re: Topamax 02.02.19, 15:22 witam wszystkich. Czy ma działanie przeciwlękowe? Przeciwpadaczkowe i przeciwmigrenowe to tak. Ale czy w uzależnieniach??? Mam pytanie, czy kuracja Topamaxem wyklucza spożywanie alkoholu? Jakie są interakcje??? Odpowiedz Link Zgłoś