agatal10 07.02.07, 02:21 Mam 15 corkę. Podejrzewam, że cierpi na bulimię. Obżarstwo i wymioty. Chcę jej bardzo pomóc. Nie wiem JAK. Oczekuję na rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominik2523 Re: pomoc córce 07.02.07, 12:07 jestem chora na bulimie od 7 lat moja mama wie o tym.moze dobrym rozwiazanie byloby skonsutowanie sie z psychologiem badz psychiatra.pomogłaby tez szczera rozmowa choc zapewne pani corka bedzie wypierac sie choroby.wiem to z własnego doswiadczenia na kazda probe pomocy ze strony mamy reagowałam złoscia.byc moze sama uda sie pani najpierw do psychologa i poprosi o rade jak postepowac z córka.jedynie co moge powiedziec z własnego doswiadczenia to nie robic córce wyrzutów bo to wcale nie pomorze wrecz przeciwnie.potrzebuje wsparcia i pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_szczecin Re: pomoc córce 07.02.07, 15:58 nie pomozesz jej.jesli sama nie bedzie chiala i nie zdecyduje sie na rozmowe z psychiatra/psychologiem to zadna sia jej nie zmusi.a ciagniecie jej tam na sile tez nie ma sensu bo i tak bedzie to ukrywac.ja chorowaam 6 lat i rodzicom powiedzialam dopiero jak zaczelam leczenie.tylko ze ja mam 23 a ona 15 ;/ ah i napewno bedzie sie wypierac bo ja zawsze tak robiam...mama pytala czy wymiotowalam a ja ze nie...widziala jakies slady na scianie po wymiotach to oczywiscie tez sie wyparlam Odpowiedz Link Zgłoś