Dodaj do ulubionych

znowu................

03.06.07, 04:30
nie wiem co mam pisac.... nie jestem chyba bardzo gruba... a moze... waze 62kg
przy 172 wzrostu. Ale ciagle slysze ze jestem gruba... moze nie tak
doslownie... .. ale "ale masz boczki" albo "widze ze sobie dogadzasz"... zle
sie czuje ze swoja waga.. chcialabym wazyc jak kiedys 51-53kg......ale nie
potrafie schudnac:((( i juz 2 razy zwymiotowalam po zbytnim obzarstwie...
myslalam ze sie opanuje i wkoncu schudne ale znow to zrobilam wlasnie...
zwymiotowalam!!!! ZLE MI!!!!!! :((((( ALE nie widze innego wyjscia dopoki nie
dojde do upragnionej wagi.. nie wiem po co to w ogole pisze... ehhh
Obserwuj wątek
    • sewi3 Re: znowu................ 03.06.07, 10:10
      To na pewno nie jest dobry sposob na utrate wagi.Jesli jeszcze nie zaczelas
      chorowac to rob wszystko aby nie wpasc w to bagno.Jesli chcesz schudnac to
      przedewszystkim zacznij uprawiac sport,musi byc go bardzo duzo w twoim zyciu.PO
      drugie to odpowiednia dieta skonsultowana z lekarzem,jesli nie masz ochoty isc
      do lekarza to zacznij stosowac diety ktore mozna znalezc w necie.PO trzecie
      uwazam ze jesli schudniesz do 55kg to bedzie wystarczajaco..Reasumujac, jesli
      chcesz schudnac to madrze.Byc moze nadal zostajesz przy swoim kontynuowaniu
      wymiotow, jesli tak to poczytaj dokladnie to forum i mam nadzieje ze wtedy
      zrozumiesz czym to grozi.

Ps.Tak wogole to nie zwracaj uwagi na to co mowia inni.Nie daj sie podorzadkowac
      opini innych.Jesli uwazaja ze masz za duzo cialka to nie spojrza na siebie.
      • iwona862 Re: znowu................ 03.06.07, 11:38
        nic dodac nic ująć sewi3, zgadzam sięz tobą w 100 %.
      • niemyliczoslem Re: znowu................ 15.06.07, 13:25
        ja po dlugiej przerwie powrocilam do wymiotowania :( zaczelo sie w ogolniaku,
        bardzo malo jadlam, pozniej ataki obzarstwa i wymioty.najczesciej poznym
        wieczorem czy noca, poczatkowo robilam to w wc (ale czasami slychac bylo co
        robie), pozniej bralam worki foliowe, zamykalam sie w lazience, puszczalam wode
        i wiecie co do tych workow. schudlam duzo, okresu nie mialam 3 miesiace, to
        niedlugo ale zawsze. na palcach zgrubienia od zebow, coraz czestrze wizyty u
        dentysty.wizyta u endokrynologa, kazal przytyc. przy wzroscie 164 wazylam
        niecale 51 kg, mialam przybrac do 54 udalo sie bezbolesnie.jakos spontanicznie
        przestalam wymiotowac i po paru ladnych latach znowu sie zaczyna. narazie to
        sporadycznie- kilka razy ale lapie sie na tym, ze mysle tak: obezre sie
        (przepraszam za dosadnosc) pojde do lazienki i po klopocie.do zrzucenia mam 6
        kg, wlasciwie chcialabym schudnac z 8.
        pozostaje cwiczyc i trzymac apetyt w ryzach, kiedys sie udalo, uda sie i teraz -
        mam na mysli rozsadne odchudzanie.
        trzymam kciuki i NIE ZACZYNAJCIE!!!
    • ereszkiqal Re: znowu................ 03.06.07, 13:26
      Jesli nie wiesz co robi z czlowiekiem bulimia,to poczytaj troszke na ten temat.
      Ja wpadlam w tak glupi sposob...Jest tyle madrych diet,mozna uprawiac
      sport.Uwazaj ,bo potem moze byc juz tylko gorzej.
    • goniaa8 Re: znowu................ 17.06.07, 17:43
      nie jestem najlepszą osobą do udzielania rad typu nie pakuj sie w to dziewczyno
      bo sama sie wpakowalam i nie daje rady,jestem na forum bo dzis znow
      rzygalam,bulimia nie odchudza..odkad znow rzygam jestem okrągla i strasznie mi z
      tym zle,jakies pol roku temu zdrowo schudlam i czulam sie swietnie a teraz mimo
      ze wymiotuje boczki robia sie wieksze bo robie to tak czesto ze zanim zwroce ten
      caly syf z pączkow batonikow lodow juz sie wchlania i odklada..nienawidze sie za
      to..wiec póki nie robisz tego czesto masz jeszce szanse na normalnosc..masz
      racje nie jestes gruba tylko normalna,mnie tez dotykaja komentarze rodziny ze
      "dobrze wygladam"dla nich wygladam zdrowo a ja marze o sobie sprzed pol
      roku..teraz jade na wakacje do pracy i wiem ze niebede miala duzo okazji
      wymiotowac bo wszystko bede robic z kolezanka z ktora jade..mieszkac ,gotowac
      ,robic zakupy.niechce zeby wiedziala wiec wierze ze wroce znow pelna
      energii..wystarcz zdrowo jesc..tzn mniej tych wszystkich syfow ale ja wtedy
      nawet sobie czasem pozwolilam a i tak schudlam..nie objadaj sie.ja tez niechce
      juz..boli mnie gardlo i mam rane na rece..to byl ostatni raz? niewiem czy w to
      wierze ale nie rob tego znowu jeli dasz rade..tak w ogole to zyje z tym 5 lat
      juz i chce isc sie leczyc bo przestaje miec nadzieje ze dam rade sama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka