Dodaj do ulubionych

mi pomaga ..

15.07.07, 20:17
chcialam wam powiedziec, ze odkad zaczelam pic naturalna kawe, taka zbozowa,
to nie odczuwam tak mocno ssania w zoladku, pije ja z 3 razy dziennie miedzy
moimi malymi posilkami... i jest bez kofeiny, wiec cisnienia nie podnosi i ma
podobno blonnik... daje uczucie sytosci...
kazda z nas jest inna, wiec nie wiem czy na was tez podziala, mi osobiscie
pomaga, moze komus tez...
jak ktos ma cos do zaoferowania z produkrow, ktore zabijaja laknienie,
dziekuje za odpowiedz... (tzn wilczy apetyt)

Obserwuj wątek
    • janet16 Re: mi pomaga .. 15.07.07, 22:37
      zauwazylam ze dni w ktorych pije czerwona herbate pu erh sa moimi czystymi
      dniami:)
      powodzenia
      • galaaa1 Re: mi pomaga .. 16.07.07, 08:08
        ja pisalam tu juz gdzies o kakao. mnie bardzo pomoglo - naturalne, jak i
        slodzone. podobnie jak kawa zbozowa - kiedy autorka watku napiasala o nim,
        przypomnialam sobie, ze tez ja pijalam w duzych ilosciach w okresie
        zdrowienia :)

poza tym owoce i nasiona roznej masci, typu pestki slonecznika, dyni,
        orzechy... ale tylko w lupinkach, bo takie wymagaja skupienia, czasu. mnie
        dodatkowo pomagaly wyzbyc sie napiecia, ktore roslo we mnie w tych chwilach -
        bez kulminacji w znanej nam postaci :) poza tym sa zdrowe - maja w sobie to,
        czego tak brakuje organizmowi tak 'od-dozywionemu', czyli magnez, potas, cynk,
        bialko....

zielona herbata, ktora do dzis pije 'nalogowo' ;)

jak sobie jeszcze cos przypomne, na pewno napisze. choc miewam juz z tym
        problemy - z pamiecia tak dokladna o tamtym czasie. moze i dobrze? ;)

wierze, ze dacie sobie rade. wyzbadzcie sie jednak zludzen, ze uda sie Wam to z
        dnia na dzien... to tak samo dluga droga (i nie wykluczone, ze jeszcze bardziej
        skomplikowana i trudna...) jak ta, ktora prowadzila DO....

powodzonka!

• bulimia88 Re: mi pomaga .. 16.07.07, 10:21
        od dzisiaj zaczynam pic czerwona herbate;) jestem na dobrym etapie zdrowienia
        od dluzszego czasu takze mam nadzieje ze mi tylko pomoze.
        • karuzella1 Re: mi pomaga .. 16.07.07, 12:13
          hej
          pestki ze slonecznika to dobra sprawa, zdrowe i czas zabijaja...
          i nie myslisz o jedzeniu, bo wlasciwie jesz i to nie w ogromniastych
          ilosciach :))
          dzieki :))

a tak tylko sie chcialam pochwalic ze juz za mna 3 dzien normalnego jedzenia...
          jem :))
          bo jak nie zygalam to nic nie jadlam, a teraz jem :))
          malo, ale zawsze cos... tylko 2 razy dziennie no i kawa i herbatka..
          czuje ze teraz bedzie dobrze :))

wiem, ze moj organizm jest rozlegulowany, bo z jednego extremum przechodzilam w
          drugie...albo glodowka albo zyganie...
          ale mam nadzieje ze sie wkoncu unormuje...
          • marta.scisia Re: mi pomaga .. 16.07.07, 21:43
            Cykoria instant - taka jakby kawa zbożowa z cykorii, zawiera bardzo dużo
            błonnika i bardzo smaczna jest.
            • bulimia88 Re: mi pomaga .. 17.07.07, 02:11
              dobra ta kawa bez slodzenia?;)
              • dierra Re: mi pomaga .. 17.07.07, 08:10
                Mi pomaga brak czasu, kiedy jestem bardzo czymś zajęta nie myslę o jedzeniu,
                teraz to już myslę czasem tylko wieczorem (bo to głównie wieczorami się
                objadałam, a raczej nawet nie objadałam tylko jadłam normalny obiad.

Arbuz - ja sie najem to juz zwyczajnie nie mam miejsca na nic innego, dodatkowo
                bardzo lubie i ma niewiele kalorii.

Inka - tak zgadza się, doskonale hamuje głód i jeszt pyszna - z mleczkiem i bez
                cukru.

Nie wiem czy komus kto słodzi kawe, herbate będzie smakowala bez cukru, bo ja
                nic nie słodzę, ale inka jest bardzo delikatna więc myśle ze posmakuje.
                • karuzella1 Re: mi pomaga .. 17.07.07, 14:54
                  wiecie co jeszcze odkrylam, ze kisiel syci i nie tuczy..

tylko ze bez cukru raczej nie przejdzie u mnie :/
                  • marta.scisia Re: mi pomaga .. 17.07.07, 18:34
                    Cykoria mi smakuje bez cukru, ale ja niczego nie słodzę, to może dlatego. I
                    polecam zalewać ją gorącym mlekiem, a nie wodą - jest smaczniejsza, a mleko
                    ażtak dużo kalorii nie ma, zwłaszcza 0,0%.
                    • bulimia88 Re: mi pomaga .. 18.07.07, 01:13
                      ja nie slodze ani herbaty, ani kawy takze mysle ze wyprobuje i posmakuje mi to:)
                      • witch_84 Re: mi pomaga .. 18.07.07, 09:54
                        mleko 0,0% bleee :P smakuje jak woda ale fakt ze do wszystkiego sie mozna
                        przyzwyczaic a grunt zeby kawa byla biala to sie chociaz oczy naciesza :p a
                        inka mniaaami :D slonecznik jest nice ale tez trzeba uwazac bo w sumie pestki
                        chociaz sa malutkie to maja sporo kalorii chociaz zalezy kto ile tego je :P ja
                        w kazdym razie robie sobie prazona kukurydze :> bez tluszczu praze i bez soli
                        jest pycha, dobrze zapycha, zabija czas kiedy mam takie myslowe ataki o
                        jedzeniu i bez tluszczu nie jest kaloryczna wiec jest gites :)
                        • karuzella1 Re: mi pomaga .. 18.07.07, 12:31
                          a jak popcorn bez tluszczu ci wychodzi?
                          nie pali ci sie?? tez uwielbiam popcorn, ale przestalam jesc, bo jest za tlusty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka