summerka 21.09.07, 22:26 duzo się naczytałam o psuciu sie zębów.. przez żyganie oczywiście... a jeżeli od razu po każdym napadzie myje się zęby i wogóle dba się o nie to też będą się psuć?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nienill Re: ząbki 22.09.07, 00:34 czekasz, aż ktos "mondry i rozsondny" napisze Ci, ze pomiedzy napadem a wymyciem ząbków żadna krzywda im sie nie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona862 Re: ząbki 22.09.07, 07:25 Oczywiśćie że bedą się psuć, jak myjesz zęby od razu po napadzie to kwas żołądkowy ma styczność ze szkliwem żęba , a rezultat jest jeden uszkodzenie szkliwa lub całkowite "wyżarcię" go przez kwas żołądkowy. (niewspomnę już o nadwrażliwości zębów na wszelkie pokarmy czy na zmianę temp. tj. ciepło zinno., odsłonięcie szyjek zębowych itd) Przepraszam Cię ale BARDZO GLUPIE pytania zadajesz , myslałaś że można sobie żygać bezkarnie bez żadnych konsekwencji zdrowotnych? Prędzej czy pózniej ( uważam że prędzej) wszystko bedzie widoczne , zarówno szkody fizyczne jak i naprawdę ogromne szkody psychiczne. Moja rada NIE ZYGAC! i LECZYC SIE! Niestety ty w swoim poscie prosisz o poradę typu jak wymiotować bez większych konsekwencji ( ja tak osobiście odbieram twoj post)no a tak się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
paula-0 Re: ząbki 10.01.08, 00:50 ej jeśli dostałaś jakąś odp na woje pytanie to mogłabys mi je przesłać?? bo ja po każdym wymiotowaniu myj ę zęby ale właśnie nie wiem czy to wogóle cos daje....... kuurrrrrr... to jest żałosne.... Odpowiedz Link Zgłoś