Dodaj do ulubionych

cyclo progynova?

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 19:06
matka zaczela sie przejmowac ze od kwietnia znow nie mam okresu a jako ze
jest ginekologiem to dala mi lekarstwa ktore jak twierdzi zawieraja malenka
dawke estrogenu(dla kobiet w klimakterium),/Al e czy ktos mi moze powiedziec
co sie stanie po tabletkach-wroci okres dostane tradziku albo co??
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: cyclo progynova? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 09:27
      Ja brałam te tabletki ponieważ nie miałam okresu. To są leki na menopauze ,dużo
      za silne dla młodych osób!! Skutki uboczne takiej "terapii" znacznie
      przewyższają korzyści. Poza tym to nie załatwi problemu. Nie masz okresu z
      jakiegoś powodu. To jest tylko tuszowanie problemu. Okres będziesz miała, ale
      co dalej?? Twoje hormony rozregulują się już do końca .
      Ja bardzo żałuje że trafiłam do lekarza który mi je przepisał. Przytyłam na tym
      10kg i wpadłam w depresje.
      Zmieniłam lekarza. Pani która mnie teraz leczy załamała ręce że brałam takie
      świństwo...
      W tej chwili biore jedynie Duphaston i leki homeopatyczne .Troche czasu minie
      zanim wyzdrowieje ale już czuje się lepiej i zaczynam chudnąć :)
      Pozdrawiam
      • Gość: OLA Re: cyclo progynova? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 00:39
        hejka,
        ja tez nie mialam przez dlugi czas okresu, i tez gina, glupia pinda, zapisala
        mi cyclo-progynove ! na poczatku bylo ok, pojawil sie okres, nie mialam skutkow
        ubocznych , no moze poza uczuciem, ze steruja mna cos od srodka i jest we mnie
        chemia (takie chujowe uczucie, jak po masie antybiotykow), ale potem...Potem
        zaczelam puchnac, na wieczor nogi jak balony, wyszedl mi żylak (!!!) i mialam
        tego wszystkiego na maxa dosc. Nie, nie przytylam, to by musialo zalezec tylko
        ode mnie. Ale, jak pisala moja przedmowczyni, to nie rozwiazywalo sprawy -
        sztuczny okres to prawie jak jego brak, cos jak respirator.

Odstawilam te tablety, mialam dosc. Po Duphastonie sprawa nie ulegla znacznej
        poprawie, wkurzylam sie, postanowilam nie brac nic. No i minelo 7 miechow od
        tego czasu, bylam dzis u giny i powiedziala, ze musze jesc minimum 2 tys
        kalorii, bo moja przysadka mozgowa jest niedokrwiona i zle pracuje, i dlatego
        nie dostane okresu, jako ze to ona jest odpowiedzialna za przesylanie bodzcow o
        jego wystapieniu... A od czasu najnizszej wagi przytylam 10 kilo. Przekroczylam
        tez juz wage, przy ktorej okres mi sie zatrzymal...
        Nie wiem, co teraz robic...
        Co brac...
        Czy moja przedmowczyni moglaby mi podac koleje swego leczenia..?
        bardzo bym prosila, to dla mnie strasznie wazne!

andra@inetia.pl
        i dzięki bardzo!
        Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: Ania Re: cyclo progynova? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 13:10
          Witaj!!
          W tej chwili biorę jedynie Niemieckie leki homeopatyczne firmy WALA. Jestem pod
          opieką świetnej lekarz :) Nigdy do ust już chemii nie wezme!!
          U mnie problem jest w podwzgórzu dlatego hormony nic nie pomogą. Mam zamiar też
          poddać się akupunkturze, bo słyszałam że działa cuda. Będe próbowała
          wszystkiego byle uchronić się od chemii. Najgorsze że leki pogorszyły u mnie
          jeszcze sprawe i nie będzie łatwo :( Ale nadzieji nie trace :)!!
          • Gość: Ola Re: cyclo progynova? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 13:21
            OOoo, faktycznie, że też nie pomyślałam o opcji homeopatycznej i akupunkturze !
            Czy mozesz mi podać dokładną nazwę tego niemieckiego leku firmy WALA ?
            Czy jest on na receptę czy można go kupić bez problemu ?
            I.. gdzie mieszkasz ? Ja jestem z Warszawy. Chodzi mi o tę doktór, o ktorej
            wspomniałaś - ja trafiam na takie okropne lekarki bez cienia
            zrozumienia ...Moze mogłabyś podać mi do niej namiar ? Byłabym bardzo wdzięczna.

Wielkie dzięki za pomoc, serdecznie pozdrawiam. Mój mail: andra@inetia.pl :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka