Dodaj do ulubionych

Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o namiary..

23.09.09, 08:21
Chciałabym w lutym wyjechać z dwójką swoich urwisków (3 i 6 lat) na
zorganizowane ferie. Poszukuje oferty która zapewni nam zakwaterowanie, naukę
jazdy na nartach dla starszego synka, zorganizuje dzieciakom czas wolny...
Może ktoś był na takim obozie. Proszę o opinie i namiary. Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 23.09.09, 10:07
      Zerknij na ofertę Rozwiń skrzydła. Nie korzystałam, ale czytałam pochlebne opinie. Zniechęca mnie cena.
      • joasia_koo Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 23.09.09, 10:39
        A ja proponuję biuro wygoda travel i wyjazd mama i ja do Szczawnicy,
        byliśmy z nimi dwukrotnie i oba wyjazdy uznaliśmy za b. udane.
        • dorek3 Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 24.09.09, 11:24
          Czyli wygląda na to że ceny wszędzie są dość wysokie, 4 osobowa rodzina (2+2)jak moja:Wygoda Travel 4 460/tydzień; Rozwiń Skrzydła - 5 300/tydzień. Generalnie nie oszczędzam na wyjazdy, cenię sobie dobre warunki ale 5 ooo za tydzień w PL to trochę szalona kwota. Czy naprawdę nie ma nigdzie nic w bardziej rozsądniej cenie?
          • mama_fasolki Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 24.09.09, 12:01
            Poszperałam trochę i znalazłam jeszcze:
            www.ecotravel.pl/zimowisk/bukowina_tatrzanska/sunsport_bukowina_03.htm -
            przy czym nie są wliczone w cenę karnety dla dzieci (w rozwiń skrzydła to jest w
            cenie), transfery na stoki (nie wiem, jak w Wygodzie, ale w Rozwiń Skrzydła to
            też jest w cenie) i wg mnie zbyt duże grupy - 8-15 osób dla dzieciaków
            rozpoczynających zabawę z nartami, to zdecydowanie za dużo (zarówno w Wygodzie
            jak i w Rozwiń Skrzydła grupy liczą 5-6 osób).

www.ecotravel.pl/zimowisk/kluszkowce/activecamp_oboz_02.htm - tutaj także
            karnety na wyciągi nie są wliczone w cenę. Co do reszty - brzmi sympatycznie,
            choć program jest tak "naładowany" atrakcjami, ze nie wiem, czy jest możliwy do
            zrealizowaniawink
            • dorek3 Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 24.09.09, 12:45
              Dzięki,
              Przejeżdżałam wszystko i wygląda na to że trzeba się pogodzić z kosztem 5 000 za tygodniowy wyjazd jakkolwiek kwota ta może wydawać się wygórowana. Chcąc jednak np zarezerwować przyzwoity apartament+szkolenie narciarskie w Dimbo w Korbielowie tylko na pół dnia (2,5 h) bez wyżywienia ale ze sprzętem trzeba się liczyć z kosztami rzędu 4 200/4 os więc w sumie różnica nie aż taka porażająca.
              Jednak zima droższa od lata...
          • sasia74 Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 25.09.09, 16:46
            Ja policzyłam sobie porównując obie oferty, to co faktycznie zawiera cena za 2
            osoby dorosłe + 2 dzieci i wyszło mi tak:
            Rozwiń skrzydła - 5300PLN
            Wygoda travel - 5250PLN z czego cena nie zawiera karnetów, co jest w cenie w
            Rozwiń skrzydla.
            Zastanawiałam się czy organizując sobie coś podobnego na własną rękę nie wyjdzie
            taniej i już wiem, że nie.
            Na temat Wygody nie chcę się wypowiadać bo nie byłam z nimi. Z Rozwiń skrzydła
            byłam 2razy i wiem, że poleciłabym w ciemno, bo dzieci są pod fachową opieką w
            małych grupkach (do 6 osób)i wszystko dopięte jest na ostatni guzik.
            • dorek3 Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 26.09.09, 00:08
              Wyjdzie taniej.
              Jestem na bieżąco, bo właśnie szukam, więc podaję to co mi wychodzi (termin feryjny a więc teoretycznie droższy):
              -apartament 2-pokojowy w Korbielowie 1830/tydz
              -wyżywienie 7*150/dziennie=1050 (stawka wynika z moich doświadczeń)
              -nauka jazdy w przedszkolu Dimbo dla 2 dzieci=700 zł/5 dni po 2,5 godziny (moi nie dadzą rady dłużej, cena uwzględnia sprzęt dla dzieci)
              RAZEM: 3580
              Nie ma animacji wieczornych które oferuje Rozwiń Skrzydła, ale różnica to prawie 2 000. Nie mówię, że nie warto jechać z RS, ale na pewno można taniej.
              • dorek3 Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 26.09.09, 00:33
                A jeśli uwzględnić naukę jazdy prze 5 godzin to całkowity koszt będzie na poziomie 4 000. Nadal różnica jest spora jak dla mnie.
                W RS trzeba jeszcze doliczyć koszt sprzętu, nie wiem jaki.
              • bazylea1 Dorek3 27.09.09, 20:53
                widzę że mamy bardzo podobne plany smile a ktore apartamenty bierzesz
                pod uwage, pod pilskiem? ja tez smile ja jeszcze rozważam pensjonat z
                wyżywieniem ale ciężko mi idzie szukanie, jak już znajdę cos w
                internecie to telefony nieaktualne, maile nieczynne...
                • volta2 Re: Dorek3 27.09.09, 22:52
                  dziewczyny, ponieważ to ja wam poleciłam dimbo, to powiem wam, jak
                  ja obcięłam koszty

pobyt pierwszy - wyjazd świąteczny b.n. do korbielowa
                  brałam dla dzieci moduły podwójne, czyli od 10-do 15tej - za 2
                  dzieci płaciłam jak w cenniku
                  ale kwaterę miałam relatywnie tanią - bo domek za 1000zł tydzień. z
                  pełnym wyposażeniem, więc po nartach ok. 16-tej mieliśmy już
                  cieplutki obiad na stole(czytaj - nie płaciliśmy w knajpach za
                  wyżywienie, tylko we własnym -tańszym zatem zakresie)

z tego co pamiętam to cały wyjazd to było 2500 na tydzień.
                  w tym szkolenie 2 dzieci, nie jednego

gdyby któraś była zainteresowana tym domkiem - uderzajcie na priva,
                  z tym, że nie ma tam warunków luksusowych, a takie raczej turystczne.
                  w necie zresztą pewnie jest oferta...

wyjazd do włoch był już zdecydowanie droższy, ale też nie jakoś
                  nadzwyczajnie:
                  2000 zeta za hotel + wyżywienie hb za 4 osoby w dużym przestronnym
                  pokoju
                  1000 zeta za szkolenie 2 dzieci(tu miałam jakiś rabat, bo i stały
                  klient i jednak 2 dzieci i już nieco wyszkolonych, a inaczej uczy
                  się malucha a inaczej tylko szlifuje umiejętności)
                  karnety dla dzieci były gratis
                  karnety dla dorosłych 1000
                  dojazd + wyżywienie na stoku też ok.1000

czyli za ok 5000 to mieliśmy pełen wypas narciarski czyli 100 km
                  tras na własne szaleństwa. a nie jakieś tam wyciągi w korbielowie
                  czy bukowiniesmile
                  polecam rozważenie tego wariatnu, bo jest mega korzystny przy
                  założeniu że jest się samemu napalonym na narty
                  a skoro rozważacie ofert za 5000... to może jednak przemyślicie alpy?
                  nie ma to sensu, jeśli samemu się nie nartuje oczywiściesmile

brak animacji po południu to nie jest jakiś duży problem, bo dzieci
                  są raczej zmęczone po szkoleniu, więc po obiedzie jakieś czytanie,
                  oglądanie bajek i wczesne spanie, bo żeby na 10 być rano na stoku,
                  po śniadaniu, to trzeba jednak wcześniej wstać(kwestia dojścia z
                  parkinku do wyciągu z 2 dzieci zajmuje nieco czasu)
                  • dorek3 Re: Dorek3 27.09.09, 23:27
                    Volta2, podaj proszę namiary na domek. Korbielów jest moim zdaniem beznadziejny pod względem kwater jeśli się nie chce siedzieć w jednym pokoju na kupie. Najsensowniejszą ofertę znalazłam właśnie Pod Pilskiem. Bazylea, kiedy się wybieracie? Bo my celujemy w 3 tydzień lutego
                    Ja i mąż nie jeździmy, jechać chcemy ze względu na chłopaków więc wyprawa w Alpy w naszym przypadku to przerost formy nad treścią.
                    • bazylea1 Re: Dorek3 28.09.09, 10:02
                      Volta ja też poproszę o namiary na domek na gazetowego @

my musimy w ferie szkolne, więc 1 albo 2 tydzień lutego. sami
                      jezdzimy na nartach, pewnie ze wolimy Alpy ale chciałam choc
                      pierwszy rok poszkolic dzieci w Polsce zeby nie było bariery
                      językowej. z tym że nie wiem czy z młodszym się uda bo ma dopiero 4
                      lata. jak złapią bakcyla to już tylko w Alpy. w tym roku bylismy
                      sami z mężem, wydalismy przy b. wysokim kursie euro ok 4tys za
                      wszystko. z dziecmi wyszłoby niewiele drozej za życie, doszedłby
                      tylko koszt szkolenia.
                      • volta2 Re: Dorek3 28.09.09, 14:04
                        ale ja piszę o szkoleniu w alpach z dimbo właśnie, ten koszt który
                        podałam to dotyczył wyjazdu właśnie z nimi(ale raczej w ferie to
                        biznesu pilnują w kraju?smile)

ja ze względu na barierę językową wybrałam wyjazd z polską szkółką,
                        bo też nie wyobrażałam sobie uczenia po niemiecku lub włosku czy
                        angielsku.

sami z mężem w alpach na nartach - hmm, rozmarzyłam sięsmile
                        choć i w tym roku nie było źle, bo dimbo zabierało dzieci o 10 i
                        oddawało o 15-tej.
                        więc i tak pośmigaliśmy
                        na gazetowego napiszę wieczorem, ok?
                        • wloczega-dwa Re: Dorek3 30.09.09, 11:30
                          > ale ja piszę o szkoleniu w alpach z dimbo właśnie,.....

Volta, jak oceniasz Dimbo w Alpach. My wybieramy się w tym roku z nimi do
                          Hotelu*** na Kronplatz. Jak wyglądały szkolenia dla dzieci (z nami jadą 7latki),
                          liczba dzieci w grupach, przygotowanie instruktorów do pracy z dziećmi, warunki
                          w hotelu, dojazd i parking pod wyciągami, ogólna organizacja imprezy...
                          Na koniec dnia byłaś zadowolona?
                          Będę wdzięczny za uwagi.
                          Pozdrawiam
                          PAvlo
    • fenex Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 23.09.09, 11:59
      Dobrze, że myślisz o tym już teraz, odkładanie na ostatnią chwilę poszukiwań
      kosztowałoby Cię mnóstwo nerwów. Ja raczej jestem nienarciarski smile, ale mój
      sąsiad pojechał w zeszłym roku z synem z Ok-tours na Słowację do miejscowości
      Chopok. Mieli ponoć przyjemny hotelik niedaleko wyciągu i bardzo mi polecał,
      żebym w tym roku też się wybrał.
      • mama_fasolki Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 23.09.09, 14:45
        Ja też polecam Rozwiń Skrzydła. Byliśmy z nimi w zeszłe ferie (córka miała 5
        lat) i mamy zamiar jechać po raz drugismile Cena nie najniższa, ale warto -
        wszystko zgodnie z ofertą i dopięte na ostatni guzik.

Gdybyś miała jakieś pytania - służę pomocą.
    • patyk.od.zosi Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 24.09.09, 14:57

a ja niezmiennie polecam wikaro

www.wikaro.pl/index.php/wyjazdy/wyjazdy-zimowe
      ______
      pozdr.
      • 1-szczesciara Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 24.09.09, 15:36
        a ja tez polecam Rozwiń Skrzydła, instruktorzy z prawdziwego zdarzenia, małe
        grupy i zadowolone dzieci. Może i są tańsze oferty, ale ta jest naprawdę godna
        polecenia. www.rozwinskrzydla.com
        • ocze Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 09.11.09, 22:27
          postanowilem dorzucic kilka własnych doświadczeńsmilejako młody tata
          trafiłem z córka do Dimbo w Korbielowie....no i wyszło super.Atutem
          była kamerlna atmosfera i super podejście do najmłodszych (moja ma
          raptem 3.5roku. choć sam Korbielów nie położył mnie na łopatkiwinkno
          cóż-"teraz Polska"wink
          Teraz zamierzam zaszaleć z córką w Alpach - zaufałem dimbo i chyba
          przy tym pozostane (po co zmieniać sprawdzonesmile
          narty z własnym maluchem to sama przyjemność!!smile)
    • agusek30 Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 18.11.09, 10:11
      Wybór obozów, biur podróży, które zajmują się oragnizacją wypoczynku
      jest bardzo trudny. Ja osobiście postawiłam na sprawdzone biuro,
      które zajmuje się organizacją wypoczynku dla dzieci. Mają ciekawą
      ofertę i wykfalifikowany presonel. Jeśli ktoś zdecyduje się na
      wypoczynek z ok- turs na pewno nie pożałuje. Sprawdziłam i polecam.
      Najlepiej sprawdzić samemu plecam www.ok-tours.com.pl/smile
    • bauma75 Re: Obozy rodzinne zima 2009/2100 - prosze o nami 11.01.10, 00:29
      A czy ktoś zna:
      www.mk.turystyka.pl/
      W miarę sensownie cenowo... ale czy warto...?
      Szukam czgoś dla 4,5 latki oraz 8 latki.
      Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka