Dodaj do ulubionych

Chłapowo Maks Mar

25.04.05, 15:11
Witajcie
wybieram się na pierwszy majowy weekend właśnie do tego pensjonatu (Maks Mar)
w Chłapowie. Stąd pytanie czy ktoś może mi na ten temat powiedzieć (czyt.
napisać, ponieważ wybieram się z 7-mc Bobasem będę wdzięczna za odzew.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ptaszek76 Re: Chłapowo Maks Mar 25.04.05, 22:13
      Jestem ciekawa czy warunki sa takie jak piszą, i pokazują na zdjęciach. Daj
      znać jak wrócisz. Miłego weekendu. Pozdrawiam
    • szoti0 Re: Chłapowo Maks Mar 25.04.05, 23:09
      Byłam kiedyś w Chłapowie, jest to miła mała miejscowość (wioska), ja wolę
      takie, bo nie ma tłoku jak we Władysławowie. Nie wiem gdzie znajduje się ta
      willa, ale dziwi mnie te 150m od morza (nie wiem czy nie w linii prostej). Na
      tym terenie wybrzeże jest klifowe, więc nie jest tak łatwo zejść do morza. My
      tam znaliśmy 3 drogi: jedna prosta prowadząca przez malowniczy kanion, ale
      długa, druga krótsza troszeczkę ale kręta i chyba z wózkiem nie wygodna, a 3
      najkrótsza, ale stroma - napewno nie z takim maluszkiem! Myślę, że dla Was to
      będzie odpowiednia ta pierwsza, no ale musicie nastawić się na "wyprawę" na
      plażę! No chyba, że się mylę, byłam w Chłapowie w 2001 roku (jeszcze nie miałam
      dziecka)razem ze znajomymi, którzy byli z 2 dzieci (5 lat i 10m-cy) no i oni
      wybrali tą drogę przez kanion!
    • joasia78 Re: Chłapowo Maks Mar 28.04.05, 18:30
      podciągam
      a poza tym to jadę w sobotę - więc ewentualnie ja opiszę to miejsce jak wrócę
    • joasia78 Re: Chłapowo Maks Mar 04.05.05, 11:51
      Witajcie
      widzę, że nadal nikt się tu nie dopisał smile
      W takim razie ja opiszę co i jak z tym miejscem, bo właśnie wczoraj wróciłam.
      Dom wczasowy Maks Mar (www.polwysep.pl/maksmar) to naprawdę super miejsce. Ceny
      może nie są niskie - my płaciliśmy w długi majowy weekend 85 zł za pokój 2
      osobowy + małe dziecko - ale za to standard jak w hotelu. Super wyposażenie i
      wykończenie pokoi i korytarzy.
      W pokojach są dodatkowo lodówki, TV, talerze , sztućce, bardzo czyste i spore
      łazienki (nasza była nawet z oknem) i balkony.
      Jest też ogólnie dostępna kuchnia ze stołem, gdzie można spokojnie zjeść.
      Pokoje od strony morza mają ładny widok na morze właśnie.
      Na terenie znajduje się plac zabaw dla dzieci i miejsce do grillowania i
      posiedzenia przy tym grillu.
      Co prawda ośrodek leży przy samej głównej brukowanej ulicy, ale okna są tak
      szczelne,że nic nie słychać.
      Minusem jest to, że rodziny korzystające z wózka nie mają jak zejść na plażę.
      My trafiliśmy na zejście po schodach, więc nieśliśmy wózek z dzieckiem w
      środku smile - albo może po prostu nie odkryliśmy łatwiejszego zejścia.
      Gospodarze bardzo mili - młode młżeństwo z małym dzieckiem - więc dobrze
      rozumieją potrzeby rodzin z bobasami.
      już nie wiem co jeszcze opisać, więc po prostu pytajcie
      Pozdrawiam
      • sloneczko29 Re: Chłapowo Maks Mar 04.05.05, 14:09
        Witam,
        to co napisałaś jest bardzo zachęcające, czy mogłabyś napisać jak wygląda ten
        plac zabaw? drugie pytanie czy w pobliżu są jakieś bary, restauracje z domowym
        jedzeniem? Z góry dziękuję za odpowiedź.
        • joasia78 Re: Chłapowo Maks Mar 04.05.05, 15:52
          Plac zabaw na terenia ośrodka to taki zestaw drewniany (podobno nazywa się
          to "małpi gaj") 2 huśtawki - jedna dla malutkiego dziecka (taki jakby fotelik)
          a druga normalna, zjeżdżalnia, drewniany jakby mostek podwieszany na
          łańcuchach, po którym wchodzi się na zjeżdżalnię i dodatkowo mala zjeżdżalnia
          Chicco i jeszcze coś typowo dla malutkich dziecki ale nie pamiętam, bo nie
          mieliśmy okazjii skorzystać. Widziałam, że włąściciele budują piaskownicę i
          wszystko jest w bardzo dobrym stanie, nie zniszczone i obdrapane - nie musisz
          się obawiać, że dziecku coś się stanie.
          Co do jedzenia - to niestety nie wiem, może jeszcze nie były otwarte.
          My jeździliśmy do Włdysławowa. I tu mogę polecić Karczmę pod Strzechą
          (www.polwysep.pl/karczma) na ulicy.prof. Siedleckiego. Można tam zjeść wiele
          różnych pyszności, ale naljepiej skorzystać z oferty dnia - wtedy jest zupa,
          drugie danie surówka i kompot za 10 -11 PLN - a porcje dość spore.
          Nie wiem gdzie można jeszcze zjeść, ponieważ teraz jeszcze nie było dużo lokali
          otwartych, a jeśli już to takie na wolnym powietrzu, a ponieważ pogoda była
          straszna - zimno i deszcz - szukaliśmy czegoś pod dachem no i Karczma bardzo
          nam przypadła do gustu (dodatkowym plusem jest tm , że można wygodnie z
          dzieckiem usiąść - małe w foteliku można po prosu postawić na szerokich ławach,
          albo wózkiem pojechać, a i muzyka nie jes jakach natrętna i głośna ) to kolejne
          miejsce które polecam.
          Acha po sąsiedzku z Maks Marem jest jakaś knajpka (reklamują się pizzą) ale nie
          byliśmy tam więc nie wiem nic na ten temat.
          Wiem że właściciele Maks Mara mają otworzyć własną stołówkę, ale nie wiem czy
          zdążą w tym sezonie - trzeba by ich zapytać
          jak by coś jeszcze to chętnie odpowiem
          Pozdrawiam
    • kruk77 Re: Chłapowo Maks Mar 07.05.05, 13:28
      Jeśli chcecie poczytać o MAKS MARZE i innych ovbiektach położonych w jego
      sąsiedztwie - zapraszam do poczytania watku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=195&w=22868147&v=2&s=0
      Tam juz raz napisałem wszystko i nie chciałbym kopiować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka