Gość: Sylwia rury-piecyki w lazienkach IP: *.autocom.pl 11.01.05, 23:55 Czy wszyscy macie piekne rury pod piecykiem tzn wiele i duzo. Jeśli tak to jak to rozwiązaliście, można zdobyć jąkąś zabudowę z tej serii piecyków? Wiecie coś o tym?? Zobaczcie sami: dgrabow.republika.pl/piec.jpg :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 04:42 strasznie duzo tych rur:( wyglada to beznadziejnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.a.r.y.s.i.a Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:45 witaj, u mnie też jest tyle rur. makabra. będę zastanawiać się nad jakąś zabudową,bo to jest istny socreal:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi U M O W Y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:01 Witajcie, od jakiegoś czasu czytamy forum i zastanawiamy się jak rozwiązać problem nowego budynku planowanego od strony zachodniej przed bud. 3 i 4, który ma wyrosnąć przed naszymi oknami i zaslonić świetny widok z balkonu:( Nasze zdanie: Przede wszystkim należy naciskać wszelkimi sposobami na terminowe zawarcie ostatecznej umowy sprzedaży mieszkania. W przypadku bloku nr.4 jest to dzień 31.01.2005. Co nam to daje? Po zakupie mieszkania stajemy się bowiem pełnoprawną stroną postępowania w sprawie udzielenia pozwolenia na budowę planowanego budynku (przed bud 3 i 4), a ponadto bez naszej zgody działka numer 266/3 nie będzie mogła być obciążona służebnościa przejazdu i przechodu na rzecz działki, na której planowana jest inwestycja. Oczywiście, o ile taka służebność już nie została ustanowiona... Jeśli ktoś z Was ma na ten temat informację (macie odpis z Księgi Wieczystej, podpisany akt notarialny) bardzo prosimy o podzielenie się tą wiedzą! Najprawdopodobniej Leś zwleka z zawarciem ostatecznych umów sprzedaży do czasu uzyskania decyzji o pozwoleniu na budowę. Jeśli tak rzeczywiście jest, będziemy mogli wykazać ewentualnie jego złą wolę oraz postępowanie w sposób sprzeczny z zasadami współżycia społecznego.Dodatkowo, w przypadku niezawarcia ostatecznych umów w terminie, będziemy mieli wobec Lesia roszczenie odszkodowawcze. Nasza szkoda polegać będzie na uniemożliwieniu - poprzez zwlekanie z podpisaniem aktów - przystąpienia do postępowania o pozwolenie na budowe oraz do uczestnieczenia w nim (jako pełnoprawnych stron postępowania). Przystępując do zakupu mieszkania przedstawiano nam plany osiedla, które mogą okazać się teraz nieprawdziwe, a ewentualne wybudowanie nowego bloku(ów) spowoduje znaczny dyskomforyt zamieszkiwania osiedla (wzmożony ruch na drodze wewnętrznej itp.). Jak już ktoś wcześniej słusznie zauważył, niezakonczenie całości inwestycji do końca września 2005r. spowoduje odpowiedzialność odszkodowawczą p. Lesia z tytułu nienależytego wykonania umowy. Na koniec powiemy tylko, że warto za wszelką cenę negocjować treść zaproponowanych przez Wspólnotę umów. Jest to możliwe, nam się to udało przy umowie wstępnej, choć oczywiście nie w takim zakresie, jakbyśmy chcieli. Generalnie należy stwierdzieć, że proponowane przez nich umowy są do bani i zawierają szereg niedozwolonych przez kodeks cywilny klauzul umownych. O czym prezes wspólnowty doskonale wie, choć twierdzi, że to niczemu nie przeszkadza, bo nie każdy próbuje upominać się o swoje prawa... To tyle, w sktócie, bo na forum nie bardzo się da otwarcie i szczegółowo pisać, gdyż zapewne chętnie jest to czytane nie tylko przez nas - przyszłych i obecnych już mieszkańców - i tu pozdrawiamy przedstawicieli pana Lesia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: U M O W Y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 04:45 ale jak walczyc z wykonawca gdy nie dotrzyma terminu zakonczenia budowy osiedla ( 31.12.2005)? czy sa ustalone ustawowo terminy, w ktorych musza sporzadzic akt notarialny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiedzi Re: U M O W Y IP: *.kci.pl 17.01.05, 08:38 Nie ma ustalonych ustawowo terminów zawarcia umów w formie aktu noitarialnego. Zastosowanie mają przepisy kodeksu cywilnego o umowie przedwstepnej (art. 389 i art. 390)i postanowienia konkretnych umów. W przypadku, gdy umowa przedwstępna zawarta jesty w formie aktu notarialnego można w sądzie cywilknym dochodzić zawarcia umowy ostatecznej. w przypadku jednak, gdy umowa przyżeczona zawarta została w zwykłej formie pisemnej takiej możliwości nie ma. W obu jednak przypadkach mozna dochodzić od inwestora odszkodowania za szkode, którą poniesiono przez to, że liczyło się na zawarcie umowy przyżeczonej w umówionym terminie, co np. przy kredytowaniu zakupu mieszkania nie będzie trudne. Niemniej jednak zawsze trzeba będzie zaangażować w to sąd :( Jeżeli inwestor nie dotrzyma terminu zakończenia inwestycji, to również mozemy dochodzić odszkodowania za nienależyte wykonanie umowy. pozdrtawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada nowy plan osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 17:06 Witam wszystkich, dzisiaj byłam w spoldzielni wyjasnic kilka spraw, ale oczywiscie oni " nic nie wiedza", dostałam nowy plan osiedla, na ktorym blok nr 8 bedzie budowany za blokiem nr 4, natomiast nr 7 po skosie tak jak na starym planie ( ale nie wiadomo czy wogole bedzie budowany), natomiast nie wiadomo co z przejazdem do tamtego bloku, bo wg planu bedzie on za blokiem 3 , ktory bedzie mial 3 klatki( a nie 2 jak teraz w planie). Dla zainteresowanych moge wyslac mapke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: nowy plan osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 08:25 Ada - jesli masz ten plan w wersji cyfrowej, to prosilbym cie o podeslanie go na adres trevi@o2.pl Wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trójka Re: nowy plan osiedla IP: *.no / 62.233.213.* 18.01.05, 10:47 Ada, będę wdzięczna za przesłanie nowego planu na adres mw-c@wp.pl. Kupiłam w "trójce" i rzeczywiście do mojego bloku od strony północnej ma byc dobudowana jeszcze jedna klatka, ale prawdopodobnie będzie to ta węższa klatka czyli z mieszkaniami 49 i 31 m2. pozdrawiam i z gory dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: nowy plan osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:20 wysłane:) co do tej klatki to faktycznie ma byc dobudowana, ale w pozniejszym terminie i narazie nie wiadomo jaka, na planie jak narazie jest blok z 2 klatkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: nowy plan osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:06 Ada: dzieki za nowy plan. Niezaleznie od tego czy uda nam sie wplynac na decyzje o budowie tego nowego bloku (8) to i tak chyba sprawa zakonczy sie w sadzie, bo spoldzielnia nie informujac mieszkancow osiedla zmienia jego uklad, czyli jak dla mnie celowo wprowadzala w blad i calkowicie zmienila plan osiedla - w przypadku mieszkancow pn-zachodnich mieszkan w bloku 4, ktorych spoldzielnia mamila pieknymi widokami nagle chca im wybudowac pod samym nosen kolejny blok. Powoduje to takze zmiane wartosci mieszkania, wiec powinni zaplacic odszkodowanie. Poza tym nie wolno wprowadzac tak powaznych zmian w trakcie trwania umowy, a juz na pewno nie wolno tego robic bez zadnego porozumienia z przyszlymi mieszkancami, ktorych taka zmiana bezposrednio dotknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada blok 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:12 chodzi tu także o mozliwość przejazdu przez nasze działki ( a w szczególności chyba bloku 1 i 2 ),na działkę gdzie bedzie stała 8, mam nadzieję że da się z tym jeszcze coś zrobić, czy moze p. Les wpisał juz sobie służebność przejazdu przez nasze działki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Zebranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 10:27 "Spotkanie upłynęło w serdecznej atmosferze" (ganaralnie). Trwało niemal 3 godziny, więc trudno wszystko przedstawić w 1 poście. Z pewnością o czymś zapomnę! Napiszcie proszę na GG 4995737 w piątek wieczór lub w weekend, to opowiem. Będzie dużo sprawniej! Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:57 Tomek, jeśli ci się uda, to zbierz informacje w jakis pliczek i moze jak w miare wolnego czasu go przygotujesz to podeslalbys mailem do zainteresowanych. Inaczej zameczymy cie na gg (ja niestety takze nie dotarlem, a jestem dosc mocno zainteresowany). Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:44 wielkie dzięki za kontakt,zapisany:) odezwiemy się wieczorem lub weekend.moje gg 1624486.pozdrowienia.m&g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: nowy plan osiedla IP: *.sawan.com.pl 20.01.05, 13:52 Witaj sasiedzie wczoraj spotkany Nie rozumiem jednego. Dlaczego piszesz o spoldzielni. Strona umowy jest chyba firma Les. No chyba ze kruczek tkwi w tym okresleniu "inwestor zastepczy". Obawiam sie ze argument pt "widoki z okna" nie ma wiekszego sensu. Jak na moj prosty rozum wyglada to tak. Jest sobie kawal pola. Obok drugi kawal pola. Ktos (Les) wpada na pomysl ze na jednym wybuduje osiedle. No to buduje. Potem ktos inny wpada na pomysl ze na drugim wybuduje osiedle. W naszym przypadku ten pierwszy i drugi to ten sam inwestor. Wydaje mi sie ze mamy tylk dwa argumenty. Pierwszy to droga dojazdowa (ale z prawa cos mi sie majacza sluzebnosc drogi koniecznej czy jakos tak - kolega prawnik bedzie wiedzial czy faktycznie cos jest na rzeczy czy tez cos mi sie w glowie pomiksowalo) Drugi argument to ogrodzenie - inwestor zobowiazal sie do ogrodzenia osiedla. Osiedla w formie jakim go znalismy przy podpisaniu umowy. Wiec niech sie wywiaze ze zobowiazan i ogrodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi prosba o plan IP: 217.98.52.* 28.09.05, 21:52 czy moge rowniez prosic o ten nowy plan osiedla? bede wdzieczny agusg@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adka akty w 2 IP: *.zax.pl 29.09.05, 12:39 hej, czy ktos wie co bedzie z zarzadzaniem przez Wspolnote w zwiazku z opoznieniem podpisywania aktow w bloku 2 ? chyba nie rusza od pazdziernika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patito Re: nowy plan osiedla IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.05, 13:10 Czesc Ada, Czy moge Cie rowniez prosic o podeslanie tego planu? Jako wlasciciel mieszkania w budynku 4 jestem tym zywo zainteresowany. Pozdrawiam i serdecznie dziekuje Patito canard70@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: nowy plan osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:11 wysłałam, i co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: nowy plan osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:48 wcale nam się to nie podoba. chociaż nasze mieszkanie jest na wyzszych piętrach, to niczego nie zmienia. Beznadzieja. Z całym szacunkiem dla mieszkańców pozostałych bloków, ale że też akurat musieli zaplanować ten blok przed 4!!!:(mam nadzieję, że jakimś cudem ten plan się nie zrealizuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ``` Re: nowy plan osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:12 na stronce internetowej dalej jest stary plan osiedla..., więc moze jeszcze nie wiadomo jak faktycznie bedzie wygladlo to nasze osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: nowy plan osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:15 czy mógł bym również prosić o nowy plan osiedla twawro@plusnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: nowy plan osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:19 prosze bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: nowy plan osiedla IP: 62.29.136.* 23.02.05, 16:49 Proponuję zajżeć na: www.wspolnota-inwest.com/aktualnosci8.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: U M O W Y IP: 217.98.52.* 28.09.05, 21:20 czy mozecie mi podac numer wniosku o pozwolenie na budowe budynkow 7 i 8 zlozone przez Lesia (powinien byc na poismach z sadu powiadamiajacych o postepowaniu). Chce sie dowiedziec w urzedzie jak sprawa stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: U M O W Y IP: *.sawan.com.pl 20.01.05, 13:41 Problem otwartosci formu mozna latwo rozwiazac. Moze grupka mailowa. Jest jakis chetny administrator? Bo ja za czesto nie mam dostepu do komputerka Pozdrawiam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:50 gdyby jeszcze wiecej osób wiedzialo o forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: forum IP: *.sawan.com.pl 20.01.05, 13:56 Info o forum lub o ewentualnej grupce mailowej mozna wywiesic przeciez na klatce. To chyba sie nazywa spoleczenstwo obywatelskie :) No moze prawie obywatelskie bo jednak tylko dla tych co maja czesty dostep do sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: forum IP: *.ists.pl / *.ists.pl 20.01.05, 17:07 Jestem niestety mieszkańcem czwórki więc bardzo interesuje mnie nowy plan osiedla. Prześlij mi go proszę! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: forum IP: *.ists.pl / *.ists.pl 20.01.05, 17:08 hmmmm zapomniałem... maciek.tdi@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada dalsze problemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:12 Dzis sie dowiedzialam ze na blok 8 nie ma jeszcze pozwolenia na budowe, także trzeba dzialac póki czas! ogrodzenie ma byc wzdluz bloków, tzn od zachodu ma byc wzdluz tak jak stary plan osiedla,a od wjazdu ma byc brama na pilota, ale dopiero po zakonczeniu budowy bloku, co do bloku 3 to staraja sie o pozwolenie na dobudowe jeszcze jednej klatki z mieszkaniami 49m i 31m. Natomiast co do ogolnodostepnego parkingu to inwestor takiego nie przewiduje... stwiedzili ze jak wykupimy sobie garaz lub miejsce postojowe to to wystarczy, nie ich problm ze ktos ma wiecej niz jeden samochod, albo ze przyjada goście. W praktyce bedzie tak ze bedziemy stawac na ulicy i bedzie sie trzeba dobrze wygimastykowac zeby wyjechac z garazu lub miejsca postojowego. Za blokiem nr 2 jest troche wolnego miejsca, moznaby sprobowac napisac pismo do p. Lesia aby tam utworzyl ogolnodostepny parking, bo z tego co wiem to jak narazie to tam nic nie bedzie, ale spółdzielnia cos przebąkiwała o jakims pawilonie handlowym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Zebranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:35 Co kilka, kilkanaście postów powraca propozycja "trzeba się zebrać, spotkać, ustalić, zawiadomić..." Część forumowiczów wie, części to teoretycznie nie musi obchodzić, ale wiedzieć warto. W czwartek, 27 stycznia, o 18.00 w szkole w Mydlnikach jest zebranie częsci lokatorów z przedstawicielami spółdzielni i p. Administratorem. Mają być uzgodnione sprawy płatności za śmieci, oświetlenie drogi itp., i, co zrozumiałe, prawo oddawania głosów mają osoby, któe otrzymały informacje ze spółdzielni, tj. "pełni" właściciele. Ale chyba każdy może przyjść i posłuchać; przynajmniej będzie wiadomo, jak takie zebranie wygląda, czego sięspodziewać i jakie decyzje zapadają (bo lokatorzy z oddawanych teraz bloków będą stawiani przez P.T. Prezesów w pozycji "Bo tamci się już zgodzili...". No i wobec szerszego audytorium trudniej będzie wciskać bzdury. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:10 Bardzo dziekujemy za tę informację. Nie jesteśmy jeszcze pełnoprawnymi właścicielami ale będzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Zebranie IP: *.ramsat.pl 28.01.05, 13:02 Witam Wszystkich Jestem posiadaczką mieszkania w bloku numer 2. Pozdrawiam sąsiadów :) Czy ktoś z Państwa wie może co będzie na parterze w bloku numer 2 ponieważ z tego co wiem SM nie sprzedawała mieszkań na parterze , a boję się jakiejś niemiłej niespodzianki. Niestety nie wiedziałam o tym forum wcześniej i bardzo żałuję że przegapiłam wczorajsze zebranie.Jeżeli ktoś wiedziałby coś nowego w temacie będę wdzięczna . GG 42536 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:36 witaj Tomek, niestety nie zdołaliśmy dotrzeć dzisiejszego wieczora na zebranie. aktualnie mieszkamy troche poza krakowem i tak sie sklada, że akurat od strony balic, katowic, gdzie dzis były znaczne utrudnienia i w zwiazku z tym trzeba bylo samochod zostawic w domu... zatem mamy prosbe, czy Ty lub inny uczestnik zebrania moze podzielic sie informacjami, ustaleniami, wrazeniami z dziwesiejszego spotkania? (jeśli sie odbylo) z góry serdecznie dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada akt notarialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:08 jesli ktorys z mieszkancow 5 podpisal juz akt notarialny, to niech napisze czy jest cos w nim o sluzebności przejazdy dla bloku 8 ( na dzialce bodajże nr 50) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: akt notarialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 08:36 CZY KTOŚ MOŻE WIE COŚ NA TEMAT PODPISANIA AKTÓW NOTARIALNYCH W BLOKU NR 5?? KIEDY TO MA NASTĄPIĆ I DLACZEGO TAK SIĘ TO PRZEDŁUŻA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pletfal Re: akt notarialny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 10:00 Akty notarialne podobno mają być w tym miesiacu tak przynajmniej twierdzi Pan z firmy Lesia który zajmuje się sprawą Enklawy Bronowickiej (ale dobrze wiemy, że jest to kolejny już termin). Jak twierdzi na 9.02 miał obiecane w Urzędzie do odbioru zezwolenie na użytkowanie a podobno jest to jedyny dokument jakiego im brakowało. Miejmy nadzieje, że to prawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Enklawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:21 hej, mieszkancy, dzieje sie cos na osiedlu? jak ogolne wrazenia podczas zimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.O.M. Re: akt notarialny IP: 213.211.112.* 20.02.05, 05:08 Czesc, dostalismy zawiadomienie o podpisaniu aktu (blok 5, a raczej 11) 28 lutego. ze wstepnych szacunkow wychodzi mi ok 4500 zl. za mieszkanie 58 z garazem. Nie malo! nie mam jakos juz sily poszukiwac cos tanszego. niech to sie wreszcie skonczy. jeszcze nie mieszkamy, ale mamy nadzieje, ze w marcu zasiedlimy sie na dobre. pozdrawiam sasiadow. do 25 lutego jestem na Skype pod "kizylordabhp" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: akt notarialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 09:35 Jesli ktorys z mieszkancow ma mieszkanko 49m i garaz niech napisze ile zaplaci za akt notarialny :) gg 245158 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada jak liczyc metraż ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:01 czy przy odbiorze mieszkania liczyliscie jaki ma faktyczny metraż? w umowie przedwstepnej powierznia jest podawana bez tyknków, jak to się ma do rzeczywistosci? jak prawidłowo obliczyć mertaz mieszkania aby nie byc stratnym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak liczyc metraż ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:51 Tu odpowiedz na powyzsze pytanie.... Deweloper założył, że nasze mieszkanie mierzy 50 m2 bez tynków. Mieszkanie odbieram oczywiście z tynkami. Jaka jest standardowa grubość tynku, ile przyjąć, żeby móc wyliczyć, czy metraż jest zgodny z załozeniem? • Re: metraż mieszkania - jak liczyć? innylogin 22.02.2005 11:38 + odpowiedz zobacz tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25568&w=20725960 temat wałkowany aktualnie • Re: metraż mieszkania - jak liczyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: Michał 22.02.2005 20:50 + odpowiedz Ogólnie są dwie normy definiujące pojęcie powieszchina użytkowa. Polska to bardzo dziwny kraj i dlatego mamy takie nieprecyzycje prawo, które sprzyja wszelkiej maści kombinatorom. Jedna z tych mówi, że mierzy się przed otynkowaniem, a druga (nowsza i zgodna ze zdrowym rozsądkiem), że po. W przypadku tej pierwszej obmiar jest możliwy także po otynkowaniu, ale wtedy dolicza się do długości ścian po 2cm na tynk - obecne tynki gipsowe nie są takie grube i dlatego deweloperzy wykorzystują to do OSZUKIWANIA klientów. W linku który podał innylogin jest coś, że należy przyjąć rzeczywistą grubość tynku używając pierwszej normy, więc radzę walkę z deweloperem - będzie to z parę tysięcy złotych. Tak a propos - juz po odbiorze i po podpisaniu aktu notarialnego, zmierzylam mieszkanie - wychodzi o dobry metr mniej, niz podal deweloper na protokole oddania mieszkania. Aga, a u Ciebie wszystko sie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: jak liczyc metraż ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:56 ja jestem przed, obawiam sie ze i u mnie bedzie ten problem, liczenie przed polozeniem tynkow chyba juz spoźnione, co w tej sytuacji zrobi? obliczyc gotowe mieszkanko i odjąc po 2cm na sciane? Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka WAZNE! 23.02.05, 15:26 dzisiaj odwiedzilam strone spoldzielni, sa juz info o blokach 7 i 8 i okazuje sie ze to co najgorsze to przed nami... zobaczcie Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: WAZNE! 23.02.05, 16:53 wlasnie widzialam.... na szczescie nie mieszkam w 4 ale i tak problem dotyczy Nas wszystkich , bede miec mieszkanie w 2 , w Ksiegach Wieczystych nie ma mowy o sluzebnosci oprzejazdu na dzialke pod blok 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: WAZNE! IP: 62.29.136.* 24.02.05, 14:09 Ale na stronie internetowej spółdzielni pisze że są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: WAZNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:13 na dzialke gdzie bedzie stal blok 7 jest sluzebnosc natomiast nie doczytalam sie w Ksiegach aby była jeszcze inna sluzebność, a na stronce mogą pisać co chca, takze wlasciwie to nie wiem jak jest naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: WAZNE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 19:05 Na stronie spółdzielni pisze "zgodnie z wcześniejszymi założeniami..." raczej o nich nie wiedziałem kupując mieszkanie w bloku nr4. Ciekawy jestem czy mieszkańcy bloku nr 8 aby wydostać się na piechotkę z osiedla będą obchodzić blok nr3 od strony torów a następnie przechodzić wzdłuż bloków 1 i 2 (jeśli rzeczywiście mają tam ustanowione stosowne służebności), czy też obecna "brama przeciwpożarowa" gdy już sprawa ucichnie zamieni się w ogólno dostępną furtkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: WAZNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:58 wlasnie, wydaje mi sie ze czeka nas jeszcze nie jedna niespodzianka... szczegolnie mieszkancy 4 nie maja powodu do zachwytu:( A co tam slychac z aktem notarialnym? czy 5 wkoncu je podpisala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi łazieneczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:37 witajcie! mam mieszkanko w czwórce i jestem na etapie wykańczania. Mam w związku z tym pewien problem, a nie mogę go rozwiązać samodzielnie w tej chwili, bo nie mieszkam w krakowie i nie moge podjechać na nasze wspaniałe osiedle. Mianowicie, chodzi o łazienkę. Jeśli ktoś z właścicieli mieszkania o pow. 49 m odpowie będę wdzieczna.Pytanie jest następujące: jeśli nie przebudowywaliście łazieneczki i jest w niej wanna, to między wanną a muszką, jaka umywalka się zmieści? czy wejdzie tam 80cm???niby mam kopie z planu mieszkania, ale z tego nic nie widać. Będę wdzięczna, jeśli ktoś będzie mógł odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: WAZNE! IP: *.zek.pl 07.03.05, 12:44 W imieniu 5 odpowiadam - podpisała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: WAZNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:42 a mozeby ak stworzyc stonke naszego osiedla? wszystkie sprawy moznaby omawiac na bieząco, spotkania, problemy, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek 2 Re: WAZNE! IP: 62.29.136.* 10.03.05, 08:37 Mam kilka pytań: 1. Czy podpisał już ktoś akt notarialny i czy są w nim służebności dl adziełki nr 50. 2. Jakie macie terminy wykończenia tzw. małej architektury na osiedlu ja mam 30- 12-2005. Czy macie ten sam. pozdrawiam Tomek. p.s. z tą stroną to dobry pomyś - czy ktoś potrafi coś takiego zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: WAZNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 18:48 witaj, ad.1. nie wiem Tomek z którego domu jesteś, my jesteśmy z 4, nie podpisaliśmy jeszcze aktu ad.2. natomast termin ukończenia całej małej architektury'w naszym przypadku to 30 września 2005. Właśnie, też się zastanawiam, jak długo będzie plac budowy przed oknami w świetle ostatnich wydarzeń tzn. budowy 8 oraz co będzie z naszą piękną drogą gdy będzie użytkowana przez ciężarówy dowożące tam materiały na budowę? wg. naszej spółdzielni - nic. wytrzyma z powodzeniem!buahaha pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WAZNE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 08:51 Z moich obserwcaji budynek nr 4 to obecna Darowskiego 13, czy ktoś może mi powiedzieć czy na działkę, na której stoi ten budynek jest hipoteka przymusowa wierzycieli pana Lesia. Bardzo proszę o odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada czynsz a garaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:15 czy ktorys z posiadaczy garazu moze napisac w jaki sposob spoldzielnia nalicza czynsz (i co wchodzi w te kwote) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: czynsz a garaz IP: *.zek.pl 23.03.05, 09:10 Czy ktoś z mieszkańców piątki (teraz 11) mógłby mi w skrócie napisać co było wczoraj na zebraniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:33 chyba zaden mieszkaniec 5 tu nie zaglada, a czy to dzis i wczoraj byly podpisywane akty w 4 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:55 witam! tak, wczoraj właśnie podpisywaliśmy akt. My zmieniamy dzwi na antywłamaniową gerde. Te, które są teraz zamontowane rzeczywiście są świetne- jeśli nie są zamknięte na klucz, same sie otwierają, he he. Nie mówiąc już o tym, że można sie przez nie włamać w czasie poniżej minuty, lub jednym kopnieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruder Drzwi wejściowe!!!! IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:06 jakie wybieraliście drzwi wejściowe, ja dopłaciłam do Panama Centurion,mam mieszkanie w bloku nr 2 i dzis poinformował mnie Pan od P. Lesia,że lepiej byłoby zmienić te drzwi na Herman za 1024 zł, bo te Centuriona maja podobno duzo usterek (wyginaja się itp.) Jakie macie doswiadczenia. Nie ukrywam, że te Centuriona wyglądają najlepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Drzwi wejściowe!!!! IP: 62.29.136.* 01.04.05, 11:54 Do mnie też dzwonił i zaproponował mi jakieś w zamian za 720zł. Czy ta zmiana ma jakiś sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Drzwi wejściowe!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:19 ja wybralam drzwi Hoerman, mimo ze nie sa za ladne, zdecydowalam sie na nie gdyz wydaja mi sie solidniejsze od tych drugich, klamke zawsze mozna zmienic...ale i tak uwazam ze mogli cos lepszego zaproponowac, Tomek a Ty jakie wybrales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Drzwi wejściowe!!!! IP: 62.29.136.* 02.04.05, 09:09 cześć Adka, Niewiem jakie jakieś za 400 ale ponoć się krzywią od wilgoci i zaproponowali mi jakieś za 700. - od kiedy oni są tacy troskliwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Drzwi wejściowe!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 10:35 a czy ktos ma zamontowane drzwi Hoermann i moze cos o nich napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trójka Re: IP: 62.233.213.* 14.04.05, 09:47 Witam, kupiłam mieszknie w budynku nr 3 i jestem bardzo zaniepokojona, że od ponad dwóch miesięcy nic nie zostało zrobione!!! W lutym postawiono parter i na tym koniec. Czy ktoś posiada jakieś informacje na ten temat. Szukam kontaktu z osobami, które kupiły mieszkanie w tym budynku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 16:45 witaj, ja jestem z dawnej czwórki.nic o tym nie wiem, ale faktycznie niewiele sie tam dzieje. moze to ma jakis związek z tym ze przed nami czyli przed 4 ma być tem ósmy blok budowany? może to im stopuje Waszą budowę z jakichś względów...najprosciej - jesli oczywiscie tego już nie zrobiłaś - jest zadzwonić do spółdzielni. a tak naprawde, to ja bym juz targala za uszy prezesa, niech Ci spokojnie odpowie na to pytanie. pozdrawiam,m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMS tynki w budynku nr 2 IP: *.agh.edu.pl 18.04.05, 22:30 Witam i pozdrawiam wszystkich mieszkańców Enklawy ! Jestem przyszlym mieszkańcem budynku nr 2. Jeśli na forum jest jakiś mój przyszły sąsiad to może doda mądre slowo w dyskusji. Mam mieszkanie na 3 piętrze i martwi mnie stan tynków - wygląda to fatalnie... wszystkie sufity i ściany blisko sufitów się łuszczą - podobno zawiniła ekipa tynkująca mieszkanie, gdyż zaraz po otynkowaniu zostawili w mieszkaniu otwarte okna i mróz zrobił swoje.. Tak zresztą wyglądają wszystkie mieszkania na tym piętrze w mojej klatce schodowej.. Mają to podobno naprawiać, ale mam wątpliwości co do tego na ile to będzie skuteczne. Jeśli zagląda tu ktoś z moich przyszłych sąsiadów, proszę o kontakt... Mój nr GG:9032674 Pozdrawiam! TMS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: tynki w budynku nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 04:39 dokladnie tak jest szegolnie w duzym pokoju ( wschod), moze warto byloby wybrac sie na budowe i pogadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMS Re: tynki w budynku nr 2 IP: *.agh.edu.pl 21.04.05, 20:13 Witam! Dzisiaj bylem na budowie. Wlasnie poprawiali tynki. Jak wyschna to trzeba bedzie sprawdzic na ile skutecznie. Oprocz tynkow jest jeszcze problem z jakoscia wylewki na balkonie. U mnie sie luszczy. Mysle ze to tez sprawa przemarzniecia i to rowniez mam zamiar przedyskutowac z kierownikiem budowy. Ada, jesli chodzi o spotkanie na budowie to bardzo chetnie. Czy sobota moze byc? Jesli tak, o ktorej godzinie? Pozdrawiam TMS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: tynki w budynku nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:29 TMS kliknij do mnie na gg 245158 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IP: 62.29.136.* 18.04.05, 09:05 Witam, jeżeli podpisałaś z nimi umowę powinien tam być harmonogram prac, powinnaś sprawdzić czy on się zgadza z stanem faktycznym. Pozdrawiam Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 16:53 a o jaki harmonogram chodzi? bo ja nie mam ( blok 2 ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada nowe bloki - info z urzedu IP: 217.98.52.* 28.09.05, 21:43 Czesc, czy ktos z Was - mieszkancow moglby podac mi numer wniosku (sprawy) o pozwolenie na budowe bloku nr 7 i 8 (powinien byc na pismach z urzedu zawiadamiajacych Was o postepowaniu). Chce dowiedziec sie w urzedzie miasta jak sprawa stoi, a do tego nie wystarczy nazwisko inwestora, tylko trzeba numer wniosku (sprawy). Bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
martelka2 Re: rury-piecyki w lazienkach 04.12.05, 21:33 Witam nowych sasiadow, wlasnie przygotowuje moje lokum w budynku 1 i tez mam problem z tym piecykiem. Nie bardzo wiem co zrobic z takim wielkim pudlem, jak go ukryc za jakąs zabudową ale tak zeby mi nie zagracilo małej łazienki. Prosze o pomoc, moze jakies pomysly starszych mieszkancow Enklawy:). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.zax.pl 05.12.05, 10:51 Najlatwiej bylo zajac sie w momencie, gdy jeszcze nie bylo scianek dzialowych i rozprowadzonych instalacji. U siebie zaplanowalem mala wneke do ktorej wpakowalem piec a pod niego pralke i oba urzadzenia zabuduje w szafie wnekowej. Tyle ze takie zmiany byly mozliwe na samym poczatku, bo jesli masz juz rozprowadzone instalacje, to teraz jest to co najmniej bardzo trudne - zostaje ci kombinowanie z meblami, bo na przenoszenie pieca w inne miejsce jest juz raczej zbyt pozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon36 Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 09.12.05, 11:54 Trev, kilka dni temu pisales, ze teraz jest juz prawie nie mozliwe przerobienie ukladu pieca gazowego.. W czym jest problem i wlasciwie jak duzy i gleboki jest ten piec? Sam zaczalem sie zastanawiac nad wpakowaniem pralki pod piec i zastanawiam sie czy to bedzie mozliwe, bo nie wiem na jakiej wysokosci od podlogi bedzie zawieszony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:19 czesc rurek doprowadzajacych wode i gaz wchodzi do pieca od dolu i zaczynaja sie na wyskokosci ok 1,3m (na oko). Jesli chcesz przeniesc piec w inne miejsce (musi byc jednak dostep do pionow gazowych - sa inaczej zbudowane niz wentylacyjne) to wszystkie doprowadzenia (woda, gaz) i wyjscia z pieca (co i ciepla woda) musza zostac przeniesione w nowe miejsce. Wiekszosc rur idzie pod wylewka, wiec jakiekolwiek zmiany sa mozliwe jedynie przed ich wykonaniem - pozniej jest to w zasadzie niewykonalne. Jedyny problem z piecem jest taki, ze czesc rurek przy piecu jest na widoku i wyglada to ochydnie, a zgodnie z planami piec jest zwykle ladowany w wyeksponowanym miejscu (czesto np. na srodku sciany) :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon36 Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 10.12.05, 14:46 No tak, teraz ma to dla mnie sens, dziekuje. Piszesz jednak, ze piec wisi (jesli dobrze zrozumialem) na wysokosci ok.1.3 metra od podlogi. Jaki wiec jest problem, poza osobistymi preferencjami estetycznymi zeby wlozyc prolke pod spodem, a nastepnie zakudowac calosc szafka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.zax.pl 10.12.05, 19:39 Problemu teoretycznie nie ma, chyba że piec wisi np. na srodku sciany w lazience i nawet bez dodatkowej obudowy szafką zagraca pomieszczenie i ogranicza mozliwosci w miare sensownej aranzacji (widzialem taka lazienke, dlatego o tym pisze). Jak poszperasz w starszych wiadomosciach na forum, to ktos kiedys wkleil link do slicznej fotki (albo wysylal jpga na poczte) ukazujacej cale piekno pieca i jego montazu w wykonaniu specjalistow pana lesia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon36 Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 11.12.05, 02:10 No tak, to wiele wyjasnia :)) Wlasciwie to juz mam przedsmak zabawy przed odbiorem mieszkania: krzywe sciany, zle zamontowane grzejniki, nieszczelne okna itp. Zobaczymy jak sie wywiaza z poprawek, bo zamierzamy to zglosic kierownikowi budowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.zax.pl 11.12.05, 08:16 ja mialam szczescie bo niedorobek bylo niewiele, ale z ich poprawkami nie moglam sie doprosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: rury-piecyki w lazienkach IP: *.zax.pl 11.12.05, 12:11 Jak zobaczysz ich specjalistow, ktorzy kiedys po dluuugim czasie pojawia sie zeby usunac niedorobki, to na sam ich widok bedziesz wolal miec aktualne niedorobki niz to co nowego moga sp... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: akt notarialny IP: *.zax.pl 11.12.05, 13:20 czy w zwiazku z tym ze akty notarialne były podpisywane u jednego notariusza, dostaliscie jakiś upust? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: akt notarialny IP: 62.29.136.* 12.12.05, 09:56 Z tego co się dowiedziałem nie ma co liczyć na podpisanie aktów notarialnych w 2 do końca grudnia czyli zgodnie z umową. Filma Leś zmienia przeznaczenia lokali na parteże i niemoże dostać pozwolenia na użytkowanie i dlatego cała sprawa się przeciąga. Dla nas jest to problem odliczeń na remonty mieszkań - jeżeli nie dostaniemy aktu do końca roku nie będziemy mogli odliczać tycz kosztów. Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: akt notarialny IP: *.zax.pl 12.12.05, 16:54 przeciez od dluzszego czasu wiedzieli ze na parterze bedą mieszkaniaciekawe jak dlugo to jeszcze potrwa, podobno od marca zmieniaj sie oplaty u notariusza i sądowe ( na korzysc kupujacego), czy wiecie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon36 Re: akt notarialny IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 12.12.05, 23:45 Wg mojej wiedzy w marcu przyszlego roku zmienia sie jedynie oplaty sadowe (nie ma to zwiazku z taksami notarialnymi). Na wszelki wypadek podaje Ci zrodlo wiedzy: Wejdz na strone www.dominium.pl , nastepnie w lewym dolnym rogu ekranu znajdziesz naglowek INFORMACJE. W podpunktach beddzie: PORADNIK MIESZKANIOWY (kliknij na to). Na kolejnej stronie spojz na PODATKI< OPLATY. Pod tym naglowkiem znajdziesz :' Rewolucje w oplatach sadowych'. Ten artykulik wiele wyjasnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: akt notarialny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 17:54 A może tak pana Lesia zbiorowo do sądu ??? Ja też nie mam zamiaru stracić ulgi remontowej jest orzecznictwo w tej sprawie NSA ,ZE WARUNKIEM NIEZBĘDNYM DO SKORZYSTANIA Z ULGI JEST POSIADANIE TYTUŁU PRAWNEGO DO LOKALU , ZA TYTUŁ PRAWNY UWAŻA SIE własnośc , umowe uzyczenia umowe najmu lub dzierżawy inny stosunek zobowiązaniowy , z którego wynika prawo do podatnika do korzystania z lokalu mieszkalnego , prawo do korzystania zlokalu mieszkalnego nabył kazdy z nas w chwili odbioru technicznego ,tej linii należy sie trzymac ,ale tak naprawde wszystko zależy od naczelnika urzedu skarbowego można miec niezłe przejścia przez pana Lesia , jak widze pan Les reaguje szybko na pisma więc trzeba pisać do niego w każdej sprawie to może sie zmeczy natretami i przyspieszy działania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: akt notarialny IP: *.zax.pl 12.12.05, 18:11 tak, tylko jak to zorganizować? jest nas na tym forum za malo zeby cos uradzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: akt notarialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:48 Z moich zrodel informacji wynika, ze mozna odliczyc koszty remontu/wykonczenia jesli faktury zostaly wystawione gdy juz jestesmy wlascicielami lokalu, bo sam odbior czy umowa zakupu mieszkania podobno nic nam nie daja. Sam skonczylem remont w lutym a dopiero w kwietniu podpisalismy akt notarialny i uslyszalem w US ze nie moge odliczyc kosztow remontu bo nie bylem jeszcze wlascicielem... Jesli ktos zna jakas korzystniejsza wykladnie prawna, to bede wdzieczny za informacje (ale chodzi mi o rzeczywisty stan, a nie nasze pobozne zyczenia czy logike, bo w US logika nie ma znaczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: akt notarialny IP: *.zax.pl 20.12.05, 14:58 Odnośnie ulg zamieszczam dwa linki: dom.gazeta.pl/prawo/1,65588,3052913.html www.gazetaprawna.pl/cykle/cykl.html?cykl_id=13&dok=1591.27.3.2.7.2.0.1.htm Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: akt notarialny IP: *.zax.pl 20.12.05, 18:36 Wielkie dzięki Tom :D Protokół zadwczo-odbiorczy mam, więc sprawa załatwiona (a miłej pani z US bardzo grzecznie wytłumacze, żeby najpierw zapoznała się z przepisami i ich wykładniami, a później dopiero udzielała informacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMS Re: Enklawa Bronowicka IP: *.agh.edu.pl 21.04.05, 22:32 Mam prosbe: czy ktos z mieszkancow moze mi powiedziec ile w sumie wynosza oplaty za mieszkanie ok 50 m2? Ile wynosi czynsz? itp... Z gory dziekuje ! Pozdrawiam TMS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Enklawa Bronowicka IP: 62.29.136.* 22.04.05, 12:51 Sootkanie na budowie może być, proszę tylko o godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:00 moze na początku tygodnia? dla mnie godzina obojętna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:23 a moze spotkalibysmy sie w srode ( po dlugim weekendzie) np o 16:00? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:32 Ada: podeslij mi info (trevi@o2.pl)kiedy planujecie spotkanie mom mala prosbe - jesli masz taka mozliwosc przynies na spotkanie wypis z ksiegi wieczystej dotyczacy waszego bloku (o ile taki dostalas w spoldzielni przy podpisywaniu umowy) z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:43 hej, sasiedzi z 2 co z tym spotkaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka spotkanie 13.05.05, 12:02 hej, czy odbylo sie spotkanie na temat budowy bloku nr 8? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek odbiory mieszkań IP: 62.29.136.* 17.05.05, 17:07 CZy orejentował się już ktoś w temacie odbioru mieszkań w budynku nr.2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:34 jeszcze nie, jak narazie to przyszło tylko pismo, ze mozna zawierac umowe z gazownia ( nie za wcześnie?) moze ktos wie coś wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: spotkanie IP: 149.156.184.* 18.05.05, 09:01 tak, odbyło się to spotkanie. jakiś tydzień temu. nie przyszło zbyt wiele osób ale najbardziej zainteresowani byli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:15 a czy mozecie napisac jakies szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:38 Oczywiście, ale w tej sprawie proponuję kontakt na gadu lub skype.numer gg: 1624486.najczęsciej jestem wieczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Odbiory mieszkań w 2 IP: 62.29.136.* 03.06.05, 19:03 Czy orejentował się już ktoś na temat możliwości odbiorów mieszkań w budynku nr. 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Odbiory mieszkań w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:13 hej, rozmawialam jakis czas temu z kier budowy to powiedzial zeby pytac na początku czerwca , mozna by zadzwonic to spoldzielni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adka Re: Odbiory w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:16 w sprawie odbiorów mieszkan w 2 trzeba dzwonic do p. Koczura po 15 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Odbiory w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:37 mozna juz podpisywac umowe z zakladem energetycznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Odbiory w 2 IP: *.bphpbk.pl 23.06.05, 15:22 prosze o bliższą infromację, gdzie i kiedy?czy dostaniemy coś poczta jak w przyp. zakladu gazowniczego?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: Odbiory w 2 23.06.05, 17:02 tak, przyślą zawiadomienie poczta, ale mozna iść podpisac bez tego, ja juz wczoraj podpisalam umowe, na ul. Śląskiej ( do godz 15), trzeba miec ze soba dowód i ksero umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada do wlascicieli garazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:03 czy udalo Wam sie zbić troche " czynsz" za garaz? za co oni chce te 1,41/m ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: do wlascicieli garazy IP: *.bphpbk.pl 30.06.05, 09:12 to prawda, jestem zaskoczono, przeciez w garazach nikt nam sprzatal nie bedzie, a za prad ktory tam zuzyje i tak musze zaplacic, wiec skad takie koszty????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: do wlascicieli garazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:48 moze ktorys z mieszkancow 6,5,lub 4 zdradzi te tajemnice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damiaszek Re: do wlascicieli garazy IP: *.itn.com.pl 16.01.06, 13:45 To proste, przez rok są monopolistą i płaci się taką stawke jak narzucą. Po roku zrezygnowaliśmy z ich (Wspólnoty-Inwest) usług i wynajeliśmy do zarządzania i administracji firme po cenach rynkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: do wlascicieli garazy IP: *.zax.pl 16.01.06, 13:59 mozesz cos wiecej napisac o tej firmie? jakie ma stawki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek odbiory mieszkań IP: 62.29.136.* 07.07.05, 12:46 Czy ktoś już odbierał mieszkanie w 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:51 ja odbieram dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka mieszkanko odebrane :) 11.07.05, 13:24 mieszkanko odebrane:) na szczescie wiekszych usterek nie ma , natomiast garaz niestety, jeszcze nie odebrany z powodu licznych wad, mi.in sypiacy sie tynk przy drzwiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: mieszkanko odebrane :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:40 wczoraj tez miałam zamiar odebrac ale niestety u mnie sa porysowane szyby aby to zobaczyć trzeba umyć samemu okna oraz drzwi wejściowe nie były nalezycie osadzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkw Re: mieszkanko odebrane :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:06 tak z drzwiami jest problem tez to potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada mieszkania w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:13 Gość portalu: kkw napisał(a): > tak z drzwiami jest problem tez to potwierdzam tzn jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: mieszkania w 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:59 generalnie drzwi są niedopasowane do ościeżnic i to dotyczy sporej liczby drzwi oglądałem drzwi w klilunastu mieszkaniach ,ale jeśli ktoś zmienia te najtańsze drzwi to nie ma to dla niego wiekszego znaczenia gorzej jeśli ktoś kupił te najdroższe bo może sie zdenerwowac -1200 złotych do wyrzucenia, tak ogólnie to budynek nr 2 miał przemrożone ściany przez zimę i prędzej czy póżniej to wyjdzie bo plamy na scianach były dosc duze ogólnier trochę usterek niestety jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: mieszkania w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:04 a czym te przemrozenia mogą sie objawić, i kiedy? ja zamowilam te najdrozsze drzwi, przy odbiorze niczego sie niedopatrzylam ( nie wiem czy dobrze czy zle) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: mieszkania w 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:43 moje drzwi są żle dopasowane jest szpara miedzy ościeżnicą a skrzydłem tak ze jak są zamknięte to złodziej spokojnie wsadzi łom , tylko po co mi w takim układzie drzwi antywłamaniowe?.... Przemrożenia zauważył kiesyś mój kolega budowlaniec jak zaczną grzac to może coś wyjsć a może nie ,jeśli to wyschło przez lato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: mieszkania w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:18 o co powiedzicie o progach? wydaje mi sie ze lepiej zmienić na inne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: mieszkania w 2 IP: 195.136.30.* 17.07.05, 13:33 Witam! jestem mieszkańcem starej piątki. Przyjżyjcie się dokładnie oknom, niektóre skrzydła nie pasują do ościeżnic tak ,że po zamknieciu uszczelka tylko w połowie dolega do ościeżnicy! pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: mieszkania w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:15 Najczestsze usterki w mieszkaniach to rzeczywiscie niedopasowane do oscieznic lub krzywo wstawione drzwi (z moimi hormannami bawili sie kilka dni i na koniec wykuli calosc i wstawiali ponownie). Okna sa najtansze i ogolnie slabe, wiec prawdopodobnie za kilka lat i tak trzeba bedzie wymieniac. Mam nadzieje ze nikt z was nie zamowil zwiekszenia standardu drzwi wewnetrznych, bo to juz jest makabra - oscieznice zle dociete, krzywe, czesto drzwi, oscieznice i opaski niedopasowane kolorystycznie. Ale to jeszcze nie wszystko - na dodatek jasnie pan les wpisal wam w dzialke obciazenie w ksiegi wieczyste polegajace na prawie do przejazdu i przechodu dla dzialki na ktorej stanie blok 8. Caly ruch samochodowy z tego bloku bedzie przebiegal droga przed blokiem 1 i 2. Co najciekawsze, dzialka pod blok nr 8 zostala zakupiona dopiero pod koniec roku 2004 gdy wiekszosc z was miala juz podpisane umowy zakupu, czyli de facto les zmienil wlasnosci przedmiotu umowy. Dokladajac do tego fakt, ze moze byc trudno postawic blok nr 7 w tym miejscu gdzie pokazuje to aktualna wizualizacja ze wzgledu na linie wysokiego napiecia, moze okazac sie, ze blok 7 zostanie przeniesiony obok bloku 8 (przed blok 5) i wtedy caly ruch z niego takze bedzie biegl wam przed oknami. Niby to nic, ale ruch samochodowy zwiazany z ok. 70 mieszkaniami moze wam solidnie dac w kosc. Wedlug mnie jesli po podpisaniu umowy zakupu dokonano zmian przedmiotu umowy powinniscie zadac odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: mieszkania w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:07 wydaje mi sie ze trudno bedzie cokolwiek walczyc z tym prawem przejazdu, byc moze wiecej do powiedzenia beda mieli i, ktorzy pospisali akt notarialny na zakup mieszkania, czy w momenci wpisywania takiego uzyczenia nie powinni byz zawiadomieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golan Re: mieszkania w 2 IP: *.zax.pl 29.07.05, 14:41 Mnie się wydaje, że jeśli podczas podpisywania umowy przystąpienia do inwestycji nie było wpisanej służebności dla tej dokupionej później działki i nie było żadnej informacji od inwestora, to nie ma prawa wprowadzać zmian do przedmiotu umowy. Jeśli ktoś brał kredyt na mieszkanie, to standardowym dokumentem wydawanym przy podpisywaniu umowy był m.in. wyspis z ksiąg wieczystych gdzie nie figurowała ta służebność. W takim wypadku chyba dość łatwo udowodnić, że końcowy "produkt" różni się w istotny sposób od tego jaki został zakontraktowany. A to powinno wiązać się z odpowiednim odszkodowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: mieszkania w 2 IP: 62.29.136.* 30.07.05, 11:07 Tak w księdze wieczystej działki, na której stoi blok nr 2 jest wpisana służebność przejazdu dla działk nr. 50 czyli tam gdzie ma stanąć blok nr 8. A w wyciągu przy podpisywaniu umowy takiej niebyło. Pan z firmy Leś twierdzi że mogli to zrobić, ale do końca nie jest przekonany. Trzeba by to wyjaśnić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mieszkania w 2 IP: *.zax.pl 08.08.05, 23:37 Z tym dopisywaniem służebności przejazdu dla bloku nr 8 to kpina. Owszem - jest zgodne z prawem, bo wpis został dokonany gdy właścicielem był Leś (własnośc przenoszona jest notarialnie dopiero po oddaniu lokalu). Tyle że w zgodzie z prawem został dokonany sam wpis - osoby które zapłaciły za mieszkania zostały po prostu oszukane. To tak, jakbym sprzedawał samochód z zastrzeżeniem, że przekaże go przyszłemu właścicielowi dopiero za jakiś czas (np. potrzebny do wykonania naprawy czy malowania), a w międzyczasie (po odebraniu gotówki od kupującego) spisuję np. z teściem umowę, że w każdy piątek samochód jest do jego wyłącznej dyspozycji i potwierdzam ją notarialnie. Wszystko zgodnie z prawem, tylko nabywca samochodu czuje się tak jak przyszli mieszkańcy bloku nr 2 i niedługo także nr 1. Pozdrawiam sąsiadów i mam nadzieję że coś z tym zrobimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga 303 Re: odbiory mieszkań IP: *.bphpbk.pl 15.09.05, 10:44 witam, czy ktoś sie orientuje, czy mozna się juz meldowac w budynku nr 14? w UM uzyskałam informacje, że moge się zameldowac na podst. umowy przedwstępnej i protokołu zdawczo- odbiorczego mieszkania. jednak w nim zobowiazywalismy sie wobec firmy Les, ze nie bedziemy zamieszkiwac w lokalu do momentu uzyskania przez niego pozwolenia na uzytkowanie budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: odbiory mieszkań IP: 62.29.136.* 15.09.05, 11:49 Nie można się zameldować poniewaź nie posiadamy aktu notarialnego, czyli formalnie nie jesteśmy właścicielami, podpisanie aktów notarialnych miało nastąpić pod koniec września ale czegoś tam brakuje i ponoć będą na początku listopada. Najlepiej zadzwoń do spółdzielni. pozdrawiam. Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:15 ciekawe jak w tej sytuacji wyglada obieranie listow poleconych na poczcie? wystarczy dowod osobisty ( z zameldowaniem gdzie indziej?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almo Re: Enklawa Bronowicka IP: 195.136.30.* 01.08.05, 17:24 Hej! Mam zamiar załozyć sobie internet w tej firmie co obsługuje nasze osiedle, ale nie wiem czy warto. Jest to internet radiowy tak? Jaka jest przepustowość takiego łącza w praktyce? Pytam Was bo w tej firmie mówili mi ,że oczywiście wszystko bardzo szybko "śmiga" Chodzi mi o takie zwykłe kozystanie z sieci bez ściągania filmów. pozdrawiam i dziękuję z góry za informację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Enklawa Bronowicka - sieć IP: *.zax.pl 02.08.05, 11:27 Na samym początku były drobne problemy (kilka miesięcy temu), ale teraz jest całkiem w porządku. Jeszcze niedawno wykorzystywali równolegle 2 łącza do osiedla - DSL tpsy i radio prawdopodobnie ProFuturo. Ogólnie nie można narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: mieszkania w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 05:43 tylko czy cos sie da z tym zrobic? a co z osobami co podpisaly akt notarialny na budowe mieszkanka? czy nie powinny byc powiadomione o zmianach w sluzebnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mieszkania w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:06 Uważam, że powinniśmy wszyscy zostać poinformowani o takich zmianach - w końcu chyba wszystkim osobom, które mają okna na środek osiedla będzie przeszkadzał szum zwiększonej ilości samochodów, nie mówiąc już o dodatkowym kurzu w domu. Jeśli Leś nie zdecyduje się potraktować nas poważnie to zostanie kwestia dochodzenia odszkodowania na drodze sądowej - w końcu nie wolno bezkarnie robic wszystkich w konia i traktowac ludzi jak bydło idące na rzeź. Z tego co wiem, Leś wszystkich tak potraktował - mieszkańcy czwórki otrzymali pierwszą oficjalną informację o nowym bloku dopiero na zebraniu wspólnoty, a więc po odbiorze mieszkań i podpisaniu aktów notarialnych. Przed podpisaniem aktu notarialnego wypadałoby nakazać usunięcie wpisu o służebności, która została wpisana po podpisaniu umowy zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: mieszkania w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:27 najlepiej, jakbyśmy sie spotkali przed podpisaniem aktu notarialnego, moze pomogloby pismo wyslane do p. Lesia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: mieszkania w 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:33 czy nadal pojawiają się usterki w 2 mnie odpada balkon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: mieszkania w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:45 jak to Ci balkon odpada???? napisz cos wiecej... u mnie w garazu wylewka przy bramie byla za wysoko i drzwi podczas zamykania tarły ( farba zeszla), obiecali podszlifowac, w mieszkaniu rdzewiały rury gazowe, brak było kratki wentylacyjnej w garazu, odpadał tynk przy bramie garazowej ( wsporniki) to chyba tyle usterek u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Alarm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:17 Czy ktos z Was ma zalozony alarm w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada akty w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:13 czy ktos cos wie, kiedy maja byc podpisywane akty? Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: akty w 2 18.10.05, 18:22 oj, cos nam sie rozpada forum :( czy ktos tu czasem jeszcze zaglada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: akty w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 21:55 właśnie-rozpada się. zaglądam czasem, żeby zobaczyć czy ktoś coś pisze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: Enklawa Bronowicka - sieć IP: *.comarch.pl 27.01.06, 09:26 witam Próbuję się skontaktować z providerem firmą zax,w celu założenia gniazdka internetowego (rozumiem że oni administrują sieć na enklawie) i dzwoniąc pod 126413141 (nr z www.zax.pl) słyszę komunikat w stylu 'nie ma takiego numeru'. Czy któryś z mieszkańców korzystający z usług ww firmy może podać mi aktualny nr tel lub podpowiedzieć dlaczego nie można się tam dodzwonić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Enklawa Bronowicka - sieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:07 faktycznie, nie mozna sie do nich dodzwonic, moze maja jakas awarie tel? napisz @ do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: Enklawa Bronowicka - sieć IP: *.comarch.pl 27.01.06, 12:18 już pisałem:) chwilę temu dostałem odpowiedź, że nr jest uszkodzony i należy dzwonić na 12 648 94 98, więc problem się rozwiązał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Enklawa Bronowicka - sieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 10:48 Może założylibyśmy jakieś forum osiedla z ograniczeniem dostępu tylko dla mieszkańców, gdzie każdy musiałby się zarejestrować i otrzymać uprawnienia do odczytu i pisania wiadomości. Mielibyśmy spokój z obawami że informacje jakie tu podajemy dotrą do niepowołanych osób (no chyba że ktoś z mieszkańców będzie "kolaborował" z naszym ukochanym inwestorem, ale tego nigdy nie uda się wykluczyć w 100%). Kolejnym plusem byłaby możliwość omawiania bieżących spraw - teoretycznie sprawy danego bloku mogą być omawiane za zebraniach wspólnoty, ale te zdarzają się bardzo rzadko, a kontakt między osobami z różnych bloków właściwie ogranicza się do sieci lub prywatnych rozmów. W razie czego mogę się podjąć administrowania takiego forum, ale na razie ciekaw jestem jak zapatrujecie się na taką propozycję. Pozdrawiam Trev Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miła Re: Enklawa Bronowicka - sieć IP: *.zax.pl 29.01.06, 09:07 tylko w jaki sposob sprawdzisz czy np "Zoska" jest faktycznie mieszkanka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Enklawa Bronowicka - sieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 12:29 zasady autoryzacji użytkowników możemy ustalić - najbardziej restrykcyjną formą może być nawet umówienie się na spotkanie osobiście np. z umową zakupu czy protokołem zdawczo-odbiorczym (albo aktem notarialnym) i wtedy dopiero użytkownik zostanie zautoryzowany na forum. Taka forma da nam chyba największą pewność, ale z drugiej stgrony jest nieco uciążliwa, ale to oczywiście na razie propozycja, więc jeśli macie inne to jestem jak najbardziej otwarty na propozycje. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
peter.76 Re: Enklawa Bronowicka - sieć 14.02.06, 17:05 Witam, Zagląda ktoś tu jeszcze :)??? Czy ruszyła do przodu sprawa forum osiedlowego? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Enklawa Bronowicka - sieć IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 30.01.06, 08:44 Dla mnie bomba! Popieram pomysł w 100 procentach. Może w końcu bez większych obaw będzie można spokojnie wypowiadać się na bierzące tematy dotyczące wspólnych spraw mieszkańców. Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brono Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:36 Wszystko już chyba zostało napisane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 26.10.05, 12:08 zawsze sa jakies sprawy, tylko pewnie ludzie nie maja czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:29 temat sie zacznie gdy dostaniemy decyzje o zagospodarowaniu przestrzeni, pod blok nr 8...A taka decyzja kiedyś pewnie przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Enklawa Bronowicka IP: 62.29.136.* 02.11.05, 14:19 Jeżeli dostaną, lub jeśli już dostali pozwolenie na budowę to możemy zapomnieć o skutecznych protestach, więc trzeba by się było bardzo szybko zorejentować co się dzieje w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 12:30 Na razie nie ma jeszcze decyzji o przekwalifikowaniu gruntów, ale podobno niedługo ma zostać wydana. "Sąsiedzi" - skontaktujcie się ze mną mailem - pisałem kilka razy ale maile pozostały bez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:01 w porzadku. odezwiemy się. może nie masz naszych nowych adresów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UU Nowa Inwestycja Lesia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:04 Na prądniku podobno..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota odbiór "1" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:06 czy ktoś posiada jekieś informacje na temat terminu odbioru mieszkań w "1" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: odbiór "1" IP: *.zax.pl 02.11.05, 19:53 najlepiej kontaktowac sie z p. Koczurem bo na Akacjowej to nigdy nic nie wiedza, tak pozatym, czy ktos z 2 wie co aktami notarialnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Enklawa Bronowicka IP: *.olimp.unis.pl / *.crowley.pl 11.11.05, 16:18 ja jestem przyszłym mieszkańcem, a czy jes tu może jakiś sąsiad z "1" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 17.11.05, 19:05 a u nas w 2 nadal nic nie wiadomo o aktach notarialnych :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 13:24 No właśnie , trzeba chyba sie tym zainteresować bo brak aktu notarialnego uniemożliwia odliczenie ulgi remontowej za 2005 chyba ze kto,s ma inne mieszkanie mam zamiar napisać do wspolnoty inwest list w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota odbiór mieszkania-usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 18:51 czy ktos z obecnych mieszkańców może powiedzieć na co szczególnie zwrócić uwagę przy odbirze mieszkania, czy są jakieś typowe tzn.powtarzajace się w tych mieszkaniach usterki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: odbiór mieszkania-usterki IP: *.zax.pl 19.11.05, 20:12 gdzieś juz byla o tym mowa na forum, poszukaj, bo usterki sie powtarzają te same Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda włamania IP: *.zek.pl 21.11.05, 07:55 Czy wiecie coś o jakimś włamaniu na osiedlu? W sobotę chodził po blokach policjant z odznaką, niestety, mnie akurat nie było..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: włamania IP: 62.29.136.* 21.11.05, 11:53 Tak włamali mi się z poniedziałku na wtorek do samochodu przed dwójką, wzieli radoio i pare drobiazgów i tak jeszcze do dwóch samochodów obok. włamanie najprawdopoobniej było pomiędzy 6:30 a 7:30 i nikt nic niewidział łącznie ze stróżem i pracownikami budowy, którzy byli tam o tej porze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: włamania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:16 oj, to nieciekawie:( tak na marginesie, ja codzienneie wychodze przed 5 i bardzo czasto widze tego stróża jak sie keci po parkingu, dziwne ze nic nie widzieli ( byc moze teraz siedza w bloku bo zimno).wydaje mi ze ze wlamania sa jednak wczesniej niz o 6: 30, wtedy duzo ludzi juz sie zbiera do pracy. Tomek czy to bylo wczoraj czy w tamtym tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad ogrzewanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:04 Mam pytanie czy kaloryfery nie są za małe , w 49 metrach mimo ustawienia pieca na 25 stpni cały czas mam najwyzej 19 stopni , kaloryferek w dużym pokoju 16,6 m jest malutki czy przez zime nie bylo zimno wzeszłym roku i te nieogrzewane klatki schodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ogrzewanie IP: *.zax.pl 23.11.05, 19:18 podobno te małe kaloryfery są podwójne i powinny oddawać tyle ciepła co powinno, u mnie jest taka sytuacja, ze jak mam 18 stopni i chce podgrzac do 20,5 to bardzo duzo czasu to zajmuje, w miedzy czasie piec sie wyłacza i nie grzeje:( chyba sterownik nie do konca działa tak jak powinien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: ogrzewanie IP: *.zax.pl 28.11.05, 10:57 Ja zamontowałem sobie maty zagrzejnikowe, zajmuje to dosłownie chwilke, gdyż istnieje możliwość szybkiego zdjęcia grzejnika dokręcając te dwie śrubki na dopływie do grzejnika. Dzięki temu nie ogrzewam ściany a mieszkanie. Dodatkowo lepiej podomykać te wywietrzniki w oknach oprócz kuchennego (jak nie gotujemy to też go domykam), a wietrzyć raz a intensywnie. No i należy domykać te drugie drzwi na klatce schodowej o czym część mieszkańców nagminnie zapomina, ciepło z mieszkań zwłaszcza przez drzwi ucieka na zimną klatkę schodową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ogrzewanie IP: *.zax.pl 28.11.05, 12:07 w naszej klatce non stop nie zamykaja obydwóch drzwi!!! jak sie rano wychodzi to zima na klatce :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: ogrzewanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:24 to pewnie druga klatka ja też zwróciłem na to uwagę może jak ludzie zaczna płacic wysokie rachunki to zmądrzeją , dziekuję za pomysł na usprawnienie działania kaloryfera , ale ja mimo wszystko napisze do Lesia pismo na temat kaloryferów nie wydaje mi się ,żeby to były kaloryfery o podwójnej mocy grzania choc to też słyszałam od kierownika ,są jakies normy budowla ne i moim skromnym zdaniem to 16,6 m nie ogrzeje dobrze kaloryfer 55cm na 60 cm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ogrzewanie IP: *.zax.pl 28.11.05, 21:20 dokladnie, czlowieka szlag trafia jak wychodzi na klatke a tam drzwi otwarte, na szczescie mieszkam na ostatnim pietrze a cieplo idzie do góry ( moze troche marne pocieszenie, ale zawsze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 09:28 Szkoda tylko, ze nie wszyscy mieszkancy mysla logicznie. Ja mieszkam na parterze, wiec jak widze otwarte drzwi wejsciowe, to mnie trafia :( W zimie klatka schodowa bywa chlodniejsza niz wnetrze lodowki. A zmieniajac temat - cos juz wiadomo o aktach notarialnych w dwojce? I jak pan Les ustosunkowal sie do dopisania sluzebnosci przejazdu dla nowej dzialki w okresie pomiedzy podpisaniem przez mieszkancow dwojki umow zakupu, a notarialnym przekazaniem wlasnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ogrzewanie IP: *.zax.pl 29.11.05, 11:30 Trev mam nadzieje ze nie mnie miales na mysli, ja mieszkam na 3 pietrze a chyba najbardziej szlag mnie trafia jak sa drzwi otwarte, jakos innym to chyba zwisa: ( co do aktow, to ja nic nie wiem, nawet nie widomo kiedy bedzie podpisanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:08 Ada: nie denerwuj sie :D Mieszkam w czworce :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ogrzewanie IP: *.zax.pl 29.11.05, 15:21 wiem :) i sie nie denerwuje:) a tak na marginesie? czy czos wiadomo z 8 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 09:21 Na razie trwa proces przekwalifikowywania dzialek z rolnych na budowlane, co mam nadzieje troche jeszcze potrwa... Ciekaw tylko jestem, kiedy Jasnie Pan Les zechce wreszcie ogrodzic osiedle, zainstalowac brame itp. Trzeba tez bedzie dowiedziec sie czy nie ma mozliwosci okreslenia maksymalnego ciezaru samochodow, ktore moga sie poruszac po naszej drodze z kostki - ona juz dzis zaczyna ladnie falowac, a jesli jeszcze troche samochodow wypelnionych materialami budowlanymi po niej pojezdzi, to na koniec my bedziemy pokrywac koszty naprawy, bo JP Les jak zwykle sie wyprze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re:nasze osiedle IP: *.zax.pl 01.12.05, 12:40 Po pierwsze to tak kostka od początku była krzywa, na co uwage zwróciło wiele osob, druga sprawa to nieodsniezana droga, jezdzi sie po niej jak na lodowisku, co do bramy, to czy napewno ona będzie? ze wzgledu na ilość blokow ( a tym samym samochodow) wydaje mi sie ze ona non stop bedzie sie otwierac i zamykac.A co do odrodzenia to chyba narazie tylko czesc jest ogrodzona?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad akty notarialne w 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 13:25 Budynek nr 2 nie jest jeszcze dopuszczony do uztkowania ! Srawdzone w dniu dzisiejszym To juz pół roku mieszkamy właściwie nielegalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: akty notarialne w 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:46 Za to staraja sie o budowe nastepnego bloku, ktory zasloni trojke i czworke. Czy ktos z trojki cos o tym wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: 2 IP: *.zax.pl 03.12.05, 14:16 a czy wiadomo kiedy bedzie pozwolenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: włamania IP: 62.29.136.* 23.11.05, 12:52 To było z poniedziałku na wtorek w uniegłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: wentylacja IP: *.zax.pl 03.12.05, 20:06 czy w kratce w kuchni powinno wwiewać czy wywiewac powietrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: wentylacja IP: *.zax.pl 04.12.05, 08:31 Wentylacja powinna odprowadzać powietrze i zapachy z pomieszczenia. Jeśli jest niesprawna można się ZACZADŹIĆ !!! Należy otworzyć wywietrznik w oknie, wtedy wentylacja powinna działać prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: wentylacja IP: *.zax.pl 04.12.05, 16:41 u mnie w kuchni powietrze wwiewado wewnatrz mimo ze mam otwarte nawietrzniki w oknach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Wesołych Swiąt!!!! IP: *.zax.pl 22.12.05, 19:35 Wszystkim obecnym i przyszłym sąsiadom składam serdeczne zyczenia, wielu radosnych doznań z okazji Świąt Bożego Narodzenia , wszystkiego co najlepsze w każdym dniu nadchodzącego Nowego Roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon36 Re: Wesołych Swiąt!!!! IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 23.12.05, 00:14 WIelkie Dzieki Ada i Vice Versa! Dolaczam swoje zyczenia dla innych obecnych i przyszlych mieszkancow Wesplych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Wesołych Swiąt!!!! IP: *.no / 62.233.213.* 23.12.05, 10:07 Ja również dołączam się do życzeń dla wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Enklawy - Zdrowych i Wesołych Świąt i Szczęścia w Nowym Roku. A moim przyszłym sąsiadom z Trójki życzę dodatkowo prostych ścian, suchych tynków, szczelnych okien i żadnych nieprzyjemnych niespodzianek przy odbiorach swojego "M". Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P & P Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.ghnet.pl 28.12.05, 16:35 Witam wszystkich przyszłych właścicieli mieszkań w „trójce”. Po raz pierwszy wypowiadam się na tym forum, bowiem dopiero teraz mam po temu ważny powód. Zupełnie przypadkowo, załatwiając dzisiaj dodatkowe formalności z bankiem kredytującym zakup mojego mieszkania, dowiedziałem się, że w stosunku do nieruchomości (działki) na której budowane są nasze mieszkania, został złożony wniosek o dokonanie wpisu hipoteki PRZYMUSOWEJ. Wniosek ten został złożony w sądzie w obecności E. Lesia. Wzmianka w tej sprawie zamieszczona jest w księdze wieczystej z chwilą 14.10.2005 r. Nie wiem czy wszyscy zdają sobie sprawę z doniosłości tego faktu, dlatego nadmienię jedynie, że w sytuacji gdy hipoteka ta nadal będzie istniała w chwili gdy przystąpimy do podpisania aktów notarialnych, to zostaną nią obciążone wszystkie nasze mieszkania. Oznacza to, że wierzyciel pana Lesia będzie mógł dochodzić swoich roszczeń zaspokajając się właśnie z naszych mieszkań. Mnie ta sprawa komplikuje jeszcze dodatkowo kwestie związane z kredytem – ale za długo by o tym gadać. Nie udało mi się jeszcze skontaktować z żadną z osób reprezentujących naszego inwestora, dlatego nie wiem jak on uzasadnia tą całą sytuację. Jeżeli ktoś z Was wie cokolwiek na ten temat, proszę o informację, gdyż bardzo mnie to niepokoi. Ja również będę dzielił się wszelkimi informacjami. Myślę że powinniśmy się wymienić uwagami i ustalić wspólny „front” działania w sytuacji ewentualnego przyszłego sporu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.zax.pl 28.12.05, 21:29 no to pięknie. my (4.) mam w perspektywie blok przed oknem, Wy hipoteke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.ghnet.pl 28.12.05, 21:54 Szczere mówiąc, to sam nie wiem co gorsze. Jedno jest pewne - skonczyła sie beztroska radocha z nowego mieszkania, a zaczynają sie komplikacje. Trzymajcie się Sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.agh.edu.pl 29.12.05, 08:53 Ciekawe, pan Les popadl w jakies tarapaty finansowe?? zgodnie z harmonogramem mieszkania mial splacone juz do listopada, co do samej budowy to trwaja roboty wykonczeniowe w srodku, na szczescie pracuje dmuchawa z nagrzewnica czyli w srodku nie ma mrozu, natomiast czarno widze otoczenie bloku, gdyz dopiero teraz klada kostke a wszyscy widza jaka jest pogoda za oknem, gdyby ktos mial jakies informacje lub planowal wspolne dzialania to prosze o kontakt na adres mmeydey@interia.pl Pozdrawiam sasiadow Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.ghnet.pl 29.12.05, 16:03 Marcin - jeśli coś sie będzie dizało, to możesz liczyć na info. Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon36 Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 30.12.05, 12:13 Witajcie Marcinie I P&P. Wyglada na to, ze Pan Les jest w tarapatach.Bardzo mi sie to nie podoba, poniewaz po przebiegu spraw zwiazanych z rozbudowa osiedla od pewnego czasu podejrzewam, ze ten czlowiek ma problemy finansowe. Czy ktos wie co mozemy konkretnie zrobic zeby zablokowac ewentualne roszczenia osob trzecich do (ponoc) naszej nieruchomosci? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.zax.pl 01.01.06, 19:10 obawiam się, że nic nie da się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 02.01.06, 08:07 Witaj Szymonie! Mnie cała ta sytuacja również się nie podoba. We wtorek będę rozmawiał z przedstawicielem p. Lesia – obiecał mi że wszystko wyjaśni. Zobaczymy co będzie miał do powiedzenia. Jeżeli faktycznie są jakieś problemy, to będziemy musieli zacząć działać. A w jaki sposób, to myślę że ustalimy później. No i proponuje raczej nie za pośrednictwem forum, gdyż ze względu na jego powszechną dostępność ważne informacje mogą przedostać się do strony przeciwnej. Pozdrawiam i do usłyszenia. Mam nadzieję, że będę mógł podzielić się dobrymi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bycor Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:24 Rozmawiałem z Panem Koczurem, on bagatelizuje sprawę, nadmienia o jakimś upierdliwym deweloperze, który robi im kło tyłka i że do czasu podpisania aktów notarialnych ta sprawa zostanie wyjaśniona. Jednakże, Ja też uważam że sprawa jest poważna i należy spotkać się na budowie i naradzić co robimy dalej. Proponuję jutro tj. 3 stycznia o 20.00 na budowie. Pozdr. Bycor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.no / 62.233.213.* 02.01.06, 13:40 Rozmawiałam z P.Lesiem, również traktuje sprawę bardzo lekko. Powiedział, że moze się spotkac w przyszłym tygodniu w Krakowie i wtedy wyjasni sprawę hipoteki. Co do spotkania jutro na budowie to dla mnie ok. Pozdrawiam Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 02.01.06, 14:49 Dla mnie termin 03.01.2006 r. o 20.00 również OK. Będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon36 Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 02.01.06, 18:58 Drodzy Sasiedzi! Niestety jestem za granica i nie dam rady byc na spotkamiu... Pozostaje jednak w kontakcie i prosze o informacje po spotkaniu. Mysle, ze pomysl o wspolnym 'froncie' jest bardzo dobry. Proponuje wymiane adresow mailowych w ten sposob bedziemy mogli byc pewni 'prywatnosci'. Moj adres: szpieczko@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: socjalne, TBS albo co ? IP: 213.134.191.* 02.01.06, 19:14 czy ktoś wie co powstanie na terenach obok Waszej inwestycji ale bliżej krakowa (tereny akademii rolniczej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&K Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.autocom.pl 02.01.06, 20:21 Dziś również rozmawiałem w sprawie hipoteki z Panem Koczurem....żadnych konkretów...niestety. Ponoć sprawa będzie wyjaśniona do momentu podpisania aktów. Dla tych, którzy nie wiedzą - odbiory mieszkań będą 24-25 styczen. Proszę dopiszcie mnie do listy mailowej :) magaba@poczta.fm Wtorek godz.20 - ok, będę. M&K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada akty notarialne w 2 IP: *.zax.pl 02.01.06, 20:57 a czy ktos wie, kiedy beda podpisywane akty w 2 ? bo ciagle przesuwaja termin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: akty notarialne w 2 IP: *.ghnet.pl 02.01.06, 21:14 Może istnieje ten sam problem co u nas, tzn. w 3-ce. Sprawdzaliście ostatnio księgę wieczystą? Bo jeśli w niej też nie jest "czysto" to p. Leś być może chce poczekać do momentu uregulowania tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.agh.edu.pl 03.01.06, 00:09 termin mi odpowiada, tak ze bede ok 20tej na budowie czytajac o problemach z akatami notarialnymi w 2, tez pierwsze co mi przyszlo na mysl to ten sam problem co w naszym bloku, ps spoldzielnie "wspolnota inwest" ma obowiazek przedstawic aktualny wpis do hipoteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon36 Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 03.01.06, 23:43 Drodzy Sasiedzi, prosze o troszke informacji na temat tego zastawu (i ewentualnych naszych dzialan) oraz jesli ktos moze mi cos napisac o postepach prac w 'trojce'.. Jak wyglada otoczenie budynku? Czy zrobili juz kostke przed weisciem i garazami? Jak idzie tynkowanie i czy robia cokolwiek wewnatrz bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiK Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.autocom.pl 04.01.06, 00:05 Szymku, trójka jest już częściowo pomalowana, kostka położona od strony sąsiedniego bloku. W środku 'wykańczają'. Co do zastawu - najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu będzie miało spotkanie z p.Lesiem i p.Koczurem, a wszyscy mieszkańcy mają otrzymać pisemne 'wyjaśnienie' zaistnialej sytuacji... a poza tym w Krakowie biała zima... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon36 Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 04.01.06, 00:46 Wielkie Dzieki MiK! Troche mnie Twoje informacje uspokoily. Jednoczesnie ciesze sie, ze sa postepy w pracach wykonczeniowych. Ciekawe, czy faktycznie termin przekazywania mieszkan na 24-25 stycznia jest realny?.. ps. Sniezna zima jest bardzo piekna, ale nie jestem pewien czy z Naszej perspektywy, jest to najbardziej pozadana pogoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 04.01.06, 08:14 Drodzy sąsiedzi! Dobrze by było, gdyby w spotkaniu z Panem Lesiem (które odbędzie się najprawdopodobniej w przyszłą środę) wzięło udział jak najwięcej osób. Jeżeli znacie kogoś z przyszłych właścicieli, którzy nie korzystają z niniejszego forum, to proszę im dać znać. No i oczywiście zachęcam wszystkich do czynnego udziału w spotkaniu. Pozdrawiam. P.S. Zimę faktycznie mamy z prawdziwego zdarzenia, co najlepiej widać na naszym osiedlu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: 62.111.177.* 04.01.06, 09:28 Witam serdecznie! Jestem przyszłą mieszkanka "trójki" i bardzo proszę o dokładną datę spotkania z Panem Lesiem, będę na pewno! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Trójka i inne budynki SUPER BARDZO WAŻNE! IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:24 Uwaga wszyscy mieszkańcy, złożony wniosek o ustanowienie hipoteki przymusowej nie dotyczy tylko działki z trójką (tu na nieco miniej niż 400 tys. PLN), ale najprawdopodobniej wszystkich działek na enklawie (w sumie na nieco miniej niż 2,5 mln PLN). Sprawdźcie to sobie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Trójka i inne budynki SUPER BARDZO WAŻNE! IP: *.zax.pl 04.01.06, 13:04 przez kogo zostal ten wniosek złozony i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Trójka i inne budynki SUPER BARDZO WAŻNE! IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:29 Gdybym mógł wniosek spokojnie przestudiować to bym to napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Trójka i inne budynki SUPER BARDZO WAŻNE! IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 04.01.06, 14:25 Co do zasady, wnioski takie składają wierzyciele w postępowaniu wszczętym przeciwko swoim dłużnikom. A składają je po to, aby zabezpieczyć swoje roszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Ciekawe co z kolejnymi budynkami... IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 04.01.06, 22:02 Zastanawiam sie czy Wspolnota-Inwest sprzedaje juz mieszkania w kolejnych, majacych podobno powstac budynkach na naszym osiedlu... Czy ktos ma na temat jakies informacje? A takze, czy zaczeli juz rozbudowe naszego bloku (tj.'trojki')? Mysle, ze informacje na temat moga nam dac jakies swiatlo o kondycji finansowej Pana Lesia. Zwracam rowniez Sasiadom uwage na fakt, ze kolejna inwestycja Wspolnoty-Inwest nie podaje Firmy Les jako wykonawce (patrz nowa strona internetowa Wspolnoty- Inwest).... Moze wyciagam zbyt daleko idace wnioski, ale nie bardzo mi sie to wszystko podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Trójka. BARDZO WAŻNE! IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 04.01.06, 13:03 Dokładna data i godzina nie jest jeszcze znana. Proponuję śledzić informacje na forum. Napewno zostanie podana, zaraz po tym jak ustalimy to z p. Lesiem. Jeszcze raz zachęcam do uczestnictwa w spotkaniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
elveda czy bedą cos sprzedawac? 04.01.06, 22:56 bardzo zależy mi na kupnie mieszkania tu. czy wiecie kiedy i czy będą cos sprzedawac? a moze słyszeliscie ze jakies mieszkanie jest do sprzedania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: czy bedą cos sprzedawac? IP: *.metal.agh.edu.pl 05.01.06, 09:55 Nie sprzedja jeszcze mieszkan w nowo planowanych budynkach, a wlascicielem dzialek w Enklawie Bronowickiej jest Les, tak ze ta inwestycja skazana jest na firme Lesia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elveda Re: czy bedą cos sprzedawac? IP: 212.75.114.* 05.01.06, 10:23 ale osemka juz sprzedana cala? maja byc jakies jeszcze? a to jurajskie?kto tam buduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: czy bedą cos sprzedawac? IP: 149.156.184.* 05.01.06, 14:13 ósemka już sprzedana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: czy bedą cos sprzedawac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:52 ani 8 ani 7 nie byla jeszcze w sprzedazy - nie mogla bo jakies problemy są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: czy bedą cos sprzedawac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:14 no właśnie, zaskoczyło mnie to, dlatego pytałam. a że sa problemy, to oczywiście wiem. mieszkamy w 4 więc sami jesteśmy zorientowani w sytuacji ze względu na to, że rzekomo blok ma stanąc przed nami, no i dlatego moze nawet my jesteśmy powodem tych problemów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elveda Re: czy bedą cos sprzedawac? IP: *.crowley.pl 05.01.06, 21:17 kiedy moga sprzedawac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Postepy prac w trojce... IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 10.01.06, 12:23 Czy ktos moze mi napisac jak postepuja prace w budynku nr 3? Jak z ukladaniem kostki wokol budynku itp.... Bardzo prosze o pare slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi mokre okna IP: *.zax.pl 10.01.06, 21:07 witajcie:) zastanawiam się, czy to tylko nasz problem - bez przerwy mokre okna, parują, kapie z nich, parapety mokną. w balkonowym woda spływa na podloge i niedlugo zaczną pęcznieć deski. macie na to jakiś sposób? regulujecie to w jakoś? jeśli otworzyć uchylne wywietrzniki u góry, to znow będzie wiać. a jest przecież minusowa temp. jak to rozwiązujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: mokre okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:59 ja mam wywietrzniki otwarte czesciowo ( ok 3/4) po zamknieciu tez mialam ten problem, a jaka macie temp w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: mokre okna IP: *.zax.pl 12.01.06, 17:52 witaj, w meszkaniu mamy pomiędzy 18 a 22. noc/dzień. czyli że wywietrznikami to regulujesz, hmmm spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: mokre okna IP: *.zax.pl 12.01.06, 20:36 ja mam podobną temperaturę, zwroć jeszcze uwage na wilgotność w mieszkaniu.. nawilzacze na kaloryferach, czeste podlewanie kwiatkow, czeste suszenie prania w pokoju, itp...aha bardzo wazne jest tez wietrzenie mieszkania!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Postepy prac w trojce... IP: *.agh.edu.pl 11.01.06, 18:08 trwaja prace wykonczeniowe na korytarzach, klada plytki, wykanczaja balustrady, montuja drzwi w pokojach, ale chyba jeszcze piecykow w lazienkach nie ma, przed blokiem balagan, prace z kostka wstrzymane, ale moze to i lepeije ze wzgledu na panujace mrozy pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Postepy prac w trojce... IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 12.01.06, 00:08 Dziekuje Marcinie. Jezeli sa mrozy to chyba faktycznie lepiej, ze wstrzymali ukladanie kostki wokol budynku. My juz dostalismy zawiadomienie o terminie odbioru mieszkania. Ciekawe jak dlugo trzeba bedzie czekac zeby wszystko wewnatrz wyschlo zanim bedzie mozna rozpoczac prace wykonczeniowe... Pozdrawiam Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: Trojka- umowy z 'gazownia' i Zakladem Energ. IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 12.01.06, 20:09 Czy jest juz wiadomo, kiedy mamy podpisywac umowy z Zakladem GAzowniczym i Energetycznym? ps. Pytanie do przyszlych mieszkancow trojki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Trojka- umowy z 'gazownia' i Zakladem Energ. IP: *.agh.edu.pl 13.01.06, 08:17 beda wysylac osobne pismo w tej sprawie, dlatego ze w tej chwili dopiero przeprowadzane sa testy instalacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada akty w 2 IP: *.zax.pl 16.01.06, 13:10 akty notarialne w 2 beda podpisywane dopiero miedzy marcem a kwietniem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: akty w 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 10:32 skąd ta wiadomosc i czy jest to pewne juz tyle razy było to przekładane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: akty w 2 IP: *.zax.pl 17.01.06, 11:48 taka informacje mam od p. Koczura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: akty w 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:55 otrzymałam oświadczenie od pana Lesia i jest napisane ,że działka na której stoi nasz blok jest zajeta przez wierzycieli Lesia kwota długu 471 tys około pisze z głowy nie pamietam , podobny przypadek był we Wroclawiu i mieszkańcy bloku składali sie na dług .... niestety moi najbliżsi sąsiedzi to lekcewazą ale chyba jestsię nad czym zastanawiac ustne tłumaczenia pana Koczura i innych może sa uspokajajace ale dla mnie nie wiarygodne niestety to za długo trwa ... Odpowiedz Link Zgłoś
peter.76 Re: akty w 2 19.01.06, 15:05 Witam, Czy może ktoś się orientuje o przybliżonych terminach aktów w 1 ? Pozdrawiam mieszkańców Enklawy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: akty w 2 IP: *.comarch.pl 19.01.06, 16:43 Witam Wydaje się, że termin podpisania aktów notarialnych w 1,2 i 3 są teraz naszym najmniejszym problemem. Warto natomiast zastanowić się nad pojęciem 'hipoteka przymusowa'... Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: akty w 2 IP: *.ghnet.pl 19.01.06, 17:53 Zwracałem na to uwagę już w poście z dnia 28.12.2005 r. Ale poza nielicznymi, jakoś nikt tym sie za bardzo nie przejął - co martwi mnie do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: akty w 2 IP: *.zax.pl 19.01.06, 18:21 ale my chyba nic nie mozemy z tym zrobic... Jak to sie składali na dług??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: akty w 2 IP: *.mhp.com.pl / *.mhp.com.pl 05.02.06, 18:44 Poprosze o więcej informacji jak wygląda aktualnie sprawa aktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Postepy prac w trojce... IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 19.01.06, 13:51 Byłem wczoraj na budowie. Mieszkania są już chyba skończone. Zainstalowano piece i drzwi wejściowe. Co do pieca i rurek, to w moim mieszkaniu wyszło to bardzo dobrze. Piec jest zamontowany wysoko, blisko ściany, a rurki nie odstają nadmiernie od urządzenia. Tak więc ścianę na której jest piec można funkcjonalnie zagospodarować. Na klatce schodowej położone są płytki. Nie ma jeszcze powierzchni wykończeniowej ścian. Bramy garażowe są wymyte. Nad wejściem do klatki nr 2 wykańczany jest daszek. Widać, że deweloper przygotowuje się do odbiorów. Nie wiem jak wygląda kwestia prób gazowych i elektrycznych. Martwi mnie natomiast to, że w budynku jest bardzo zimno. Wilgoć na oknach, szczególnie w okolicach wywietrzników i na parapetach, zamarza. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów i życzę powodzenia podczas przyszłotygodniowych odbiorów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Postepy prac w trojce... IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 20.01.06, 11:07 Zastanawia mnie jak ma przebiegac odbior mieszkan skoro nie ma jeszcze zawartych umow z Zakladem Gazowniczym i 'Elektownia'? Czy ktos z sasiadow podpisal juz ktoras z w/w umow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Postepy prac w trojce... IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 20.01.06, 11:38 Ja wybieram sie podpisać te umowy w poniedziałek lub wtorek. Dziś nasz Deweloper ma wysłać do nas pisma w tej sprawie. Energia elektryczna na ul. Śląskiej 10, a gaz na ul. Balickiej (nie znam numeru) przy remontowanym odcinku drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Postepy prac w trojce... IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 21.01.06, 02:29 Dziekuje za informacje P&P. Czy wykonczyli juz sciany korytarzy? Jak wyglada teren wokol budynku, czy nadal czekaja z wznowieniem ukladania kostki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Odbiory w trójce IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 26.01.06, 14:56 Szanowni sąsiedzi! No i jak Wam udały się odbiory? Takie ważne wydarzenie, a tu na forum cisza :-) U mnie poszło całkiem OK. Zgłosiłem kilka niedoróbek, wszystkiego jeszcze nie odebrałem, ale klucze już mam. Pozdrawiam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Odbiory w trójce IP: *.agh.edu.pl 26.01.06, 19:46 a ja nie odebralem, stwierdzilem usterki i podziekowalem za klucze, spisalismy z Panem Jakubczykiem moje uwagi i bede spokojnie czekal na nowy termin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Odbiory w trójce IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 26.01.06, 23:02 Ja odebralem, ale z wieloma aneksami. Ten P. Jakubczyk sprawia mile wrazenie, ale oczywiscie nie zmienia to faktu, ze nie wszystko bylo zrobione. Do garazu,np. nie dostalem sie wcale, poniewaz zamarzla brama... W srodku jedna wilgoc, a raczej zmarzlina. Najbardziej ucieszyl mnie czlowiek, ktory ponoc byl przedstawicielem P. Lesia (nie raczyl sie nawet przedstawic...). Facet powiedzial: '...mozna powiedziec, ze jestem przedstawicielem P. Lesia' Zabawne, co? Mysle, ze :'mozna powiedziec, ze to jakis zart'!!! Irytujaca ignorancja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bycor Re: Odbiory w trójce IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:41 Ja uważam całe te odbiory za bezczelność. Budynek nie jest skończony. Wad tyle że głowa boli. To tylko próba wymuszenia na nas podpisania protokołu odbioru, żeby nie płacić odsetek z nienależyte i nieterminowe wykonanie roboty. Przypominam wszystkim że będziemy właścicielami nie tylko lokum ale całego budynku więc i on ma być przez nas odebrany (klatki, dach, itd.) !!!!!!!!!!!! pamietajcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Odbiory w trójce IP: *.agh.edu.pl 30.01.06, 15:32 dlatego "podziwiam" tych co odebrali, na sczescie kilka osob nie odebralo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elveda LINIA ENERGETYCZNA IP: *.crowley.pl 16.02.06, 23:43 czy ktos wie co to za linia?czy jest to linia wysokiego czy śrerdniego napięcia. czy zamierzaja cos z nią zrobić w związku z budową siódemki?słyszałam cos o jej okablowaniu?czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: LINIA ENERGETYCZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 16:47 A wiadomo juz cos na temat budowy kolejnych blokow?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:13 wczoraj zauważyłam to zjawisko na swich oknach , zapłaciłam za ogrzewanie 265 - złotych -50m to bardzo dużo mam w miarę ciepło ale duzy pokój jest wciąz lekko zimniejszy 16-18 stopni , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Enklawa Bronowicka IP: *.mhp.com.pl / *.mhp.com.pl 05.02.06, 18:03 Witam jestem jednym z "szczęsliwych" włąscicieli mieszkania w budynku nr 1 dopiero teraz dowiedziałem się o problemach związanych z aktami notarialnymi, cóz sądze że powinniśmy wspólnie postarac się czym prędzej o dobrego prawnika ponieważ oprócz problemów typowych dla "przymusowych wpisów" mOGĄ ZOSTAC WYPOWIEDZIANE KREDYTY przez banki a myślę iz nie jestem jedynym który kupił mieszkanie przy pomocy banku.podaję swój mail i jestem gotowy przyłączyc się do działania dominik222@interia.pl. P.S. Czy próbowaliscie ostatnio wchodzic na stronę "wspólnoty inwest" i czy komus się to udało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 06.02.06, 19:17 wlasnie jestem na stronie spoldzielni - www.wspolnota-inwest.com/ i u mnie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 08.02.06, 17:11 witajcie, też zauważyliśmy że strona nie działa. Owszem, stronka wchodzi ale linki nie są aktywne. to chyba od dość długiego czasu:(pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.76 Re: Enklawa Bronowicka 12.02.06, 12:38 Witam, Przyłączam sie do pytania Roberta odnośnie aktów. Proszę o dopowiedź jeśli wiecie coś na ten temat nowego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 14.02.06, 18:01 blok nr 2 ma swoje forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Enklawa Bronowicka IP: 213.134.191.* 14.02.06, 22:00 czy hipoteka przymusowa dotyczy również działek na których staną NOWE BLOKI ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:43 Szkoda ze sie od nas odlaczyliscie, bo wiekszosc tematow dotyczy w takim samym stopniu mieszkancow dwojki, jak i jedynki, trojki i czworki :( Odpowiedz Link Zgłoś
peter.76 Re: Enklawa Bronowicka 15.02.06, 21:10 Masz rację Trev. Całe osiedle powinno mieć jedno, wspólne forum :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka (dawna 6 i 5 ) IP: *.zax.pl 27.02.06, 21:05 czy mozecie napisac jak spawdza sie zarządca? jakie są opłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_darow Re: Enklawa Bronowicka (dawna 6 i 5 ) 01.05.06, 09:42 Jestem w trakcie kupowania mieszkania. Darowskiego 13 - to jaki numer byłych numerów budynków? Czy ktoś może mi powiedzieć jak się tam mieszka? Byłam tam i samoloty latają chyba dokładnie nad tym budynkiem, czy któryś z mieszkańców powie mi jak jest z hałasem w mieszkaniach w tym budynku? Czy mają powstać jeszcze inne budynki? I dlaczego nie ma schodów w górnego parkingu na dolny, czy coś się robi w tej sprawie? I ile wynosi czynsz (podobno 2,30zł/m2) i jak to jest z ogórdkami, bo podobno za nie też są opłaty, i czy w czynszu jest wywóz śmieci? I jak to jest z internetem? I jeszcze bezpieczeństwo, bo przeczytałam, że komuś ukradziono rower z balkonu na drugim piętrze? A wóżkownia jest bezpieczna na trzymanie tam roweru? Będę wdzięczn za odpowiedż i serdecznie pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 02.03.06, 22:21 WItam Sasiadow. Podobno 2-ka ma podpisywac wreszcie akty notarialne. Czy wobec tego nie ma juz problemu hipoteki przymusowej? A jak sprawa wyglad z 'trojka'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 03.03.06, 05:44 2 jest juz czysta, w przyszlym tyg podpisywane sa akty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 28.03.06, 21:52 Witam Czy mieszkańcy 2 podpisali akty w sugerowanej kancelarii, a jeżeli, tak to czy była możliwość negocjowania opłaty notarialnej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 29.03.06, 11:30 jest 20% znizki od taksy notarialnej netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Enklawa Bronowicka IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 29.03.06, 13:12 To ważna wiadomość. Mam jednak dadatkowe pytanie - czy jest to 20% zniżki od maksymalnych stawek ustalonych Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości "W sprawie maksymalnych stawek taksy notarialnej", czy też od jakichś innych kwot? Z góry dzięuję za odpowiedź. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 29.03.06, 13:24 upust jest od max stawki, zatem samemu sobie mozna policzyc, ile mniej wiecej wezmie notariusz, jesli masz garaz to obie kwoty łączysz w jedna i od niej liczysz takse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brono Re: Enklawa Bronowicka IP: 195.136.30.* 10.03.06, 08:47 A gdzie to nowe forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 10.03.06, 14:22 A czy 3 ma jakies nowe forum? Cos, jakby nikt sie tutaj nie pojawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Enklawa Bronowicka IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 13.03.06, 09:07 Witam! Forum faktycznie nam coś "siada". Ale osobiście nic nie słyszałem o jakiejś migracji forumowiczów z trójki w inne miejsce. Mam pytanie - czy ktoś wie coś na temat podłączenia netu w bud. nr 3 ?? - Bowiem ja juz mieszkam, ale bez sieci trochę mi ciężko. Prosze o wszelkie informacje na temat z kim i gdzie sie załatwia podłączenie, no i ewentualnie jakie sa koszty. Z góry dzięki za info! Pozdrawiam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 13.03.06, 12:48 Czesc P&P. Kiedys przeczytalem w tym forum, ze tym 'zawiaduje' firma : www.zax.pl Wszelkie detale znajdziesz na ich stronie internetowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Enklawa Bronowicka IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 13.03.06, 14:03 Dzięki Szymonie !!!! Pozdrawiam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:57 Witam, Jak wygląda sprawa aktów w 1, czy coś wiadomo już w tym temacie? Jeśli chodzi o neta, to też przymierzam się do podłączenia. Czy na całym osiedlu zakłada tylko firma Zax? Jak się sprawuje łącze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 15.03.06, 12:24 Niestety nic o tym nie wiem Peter... Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gre Pieski z Enklawy Bronowickiej IP: *.excellent.com.pl / *.excellent.com.pl 16.03.06, 10:58 Mieszkam w budynku nr 9 (nr roboczy 6) i od dawna mam akt notarialny, co nie znaczy, że nie mam żadnych zmartwień. Po zeszłotygodniowym deszczu odkryłem, że pod moim balkonem jest istny rój psich odchodów. Widok to porażający! Zastanawiam się czy tak wyglądają wszystkie trawniki po zachodniej stronie budynków na naszym osiedlu, czy też ten pod moim oknem jest wybrańcem większości psów. Jeśli drodzy sąsiedzi chcecie mieć pieski w mieszkaniu w bloku wielorodzinnym, to łaskawie sprzątajcie po swoich pupilach! Tym bardziej, że znam kilka osób, które to robią, i żyją! Rozumiem, że pieski gdzieś muszą załatwiać swoje potrzeby, wiem, że teren osiedla nie jest zbyt przestronny, a i okolica nie sprzyja wyprowadzaniu czworonogów, ale takie podejście do sprawy to wyjątkowe chamstwo! Pomyśleliście o dzieciach, które nie mają placu zabaw? Za chwilę zrobi się cieplej i trzeba będzie najpierw zrobić wielką akcję "KUPA", żeby najmłodsi mieszkańcy nie wpadali na miny co drugi krok. Rozmawiałem już z naszą administracją i nie obędzie się bez dodatkowych kosztów. Rozumiem to, choć najchętniej wyłapałbym wszystkich wygodnickich właścicieli piesków i obciążył tylko ich. Ten problem obserwuję od początku istnienia osiedla, jednak teraz przybrał na sile w związku z coraz większą ilością mieszkańców. Apeluję do wszystkich piesków: puknijcie w głowę swoich panów, niech nauczą siebie i was cywilizowanych zachowań. Jeśli ktoś z forumowiczów podziela moje odczucia i ma pomysł jak walczyć z tą plagą prosze o sugestie. Ja mam zamiar tępić to zjawisko. Pozdrawiam (szczególnie tych, którzy potrafią posprzątac po swoich psach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Pieski z Enklawy Bronowickiej IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 16.03.06, 19:43 Gre, Mysle, ze masz calkowita racje na temat karygodnego zachowania niektorych mieszkancow naszego osiedla. Sam, baaardzo lubie psy i pewnie kupie jednego, ale nie mozna zapominac o zwiazanych z tym obowiazkach. Mysle, ze teraz, ze wzgledu na ciagnace sie prace rozbudowy osiedla bedzie bardzo trodno tepic tego rodzaju zachowania ze wzgledu na panujacy generalnie chaos, ale z czasem kiedy teren bedzie prawidlowo zagospodarowany i ZAMKNIETY (mam na mysli ogrodzony), moze warto bedzie sprawdzic ewentualny koszt zainstalowania kamer CCTV i zatrudnienia jakiejs agencji do ochrony terenu (wlaczajac tepienie aspolecznego zachowania!!). To przeciez lezy w interesie Nas-Mieszkancow zeby moc czerpac przyjemnosc z mieszkania w tym miejscu! Chyba nie chcemy zeby za kilka lat czuc sie na tym terenie jak (nikogo nie obrazajac) w Hucie czy na Prokocimiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 15.03.06, 12:23 P&P, Pisales, ze juz mieszkasz w trojce. Ja jestem jeszcze na etapie wykanczania mieszkania,ale martwie sie czy te obecne grzejniki sa wystarczajaco mocne zeby prawidlowo ogrzac pomieszczenia. Jak to wyglada z Twojego doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 15.03.06, 14:55 A co tam robią przed 3 ? Jakieś rondo czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:24 Tak, będzie tam rondo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Enklawa Bronowicka IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 16.03.06, 15:00 Witam Szymonie! Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję, ale nie miałem czasu zaglądnąć na forum. Jeśli chodzi o grzejniki, to też miałem poważne obawy czy "dadzą radę". Ale musze powiedziec, że jestem mile zaskoczony. W mieszkaniu jest ciepło, a grzejniki sa wystarczające. Jedyne co mnie martwi, to przerażający ziąb na klatce schodowej, który przez moje drzwi (nie mam progu - gdzieś mi wywędrował) skutecznie przedziera sie do mieszkania. No i zaskoczony jestem postawą tych, którzy juz odwiedzaja nasz budynek - mało kto dba o zamykania dzrwi od klatki. A przecież to w interesie nas wszystkich jest, aby nie wyziębiać budynku. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 16.03.06, 15:10 P&P, moze to marne pocieszenie, aleu nas tez nie zamykają, ktoś zawiesił kartke " Prosze zamykać drzwi" - pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 16.03.06, 19:33 Drogi P&P, Dziekuje za informacje na temat ogrzewania. Uspokoily mnie znacznie.Faktycznie to nie dobrze, ze ludzie nie dbaja o zamykanie drzwi wejsciowych. Szczerze mowiac nie bardzo wierze w skutecznosc persfazji przy uzyciu logicznych argumentow o 'dobrze wspolnym'. Moze byloby efektywniej zrobic skladke wsrod mieszkancow (po zakonczeniu robot budowlanych) i kupic takie automatyczne urzadzenie do zamykania drzwi? Co o tym sadzisz? Swoja droga, ja mam mieszkanie w pierwszej klatce a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Enklawa Bronowicka IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 17.03.06, 10:27 Witaj Szymonie! Szczerze powiedziawszy, też mam obawy, czy sama perswazja wystarczy, aby przekonać wszystkich szanownych Współlokatorów o konieczności dokonywania tak prostej, aczkolwiek bardzo ważnej czynności, jaką jest zamykanie drzwi wejściowych do budynku. Również myślę, że jedynym skutecznym rozwiązaniem będzie zainstalowanie automatycznych domykaczy drzwi. P.S. Mieszkam w klatce drugiej. Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Enklawa Bronowicka IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 17.03.06, 10:33 Witaj Ado! To bardzo dobra wiadomość, że takie rozwiązanie też jest skuteczne. Zastanawiałem się nad jego zastosowaniem, ale nie byłem pewien czy zadziała. Teraz równiez i ja powieszę kartkę :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Internet IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 22.03.06, 15:25 Drodzy Sasiedzi, Wiem,ze podlaczajac internet wiekszosc mieszkancow korzysta z firmy 'zax', ale czy ktos moze mi podsunac jakas alternatywe ? Chciabym miec pewnosc, ze wybieram wlasciwa oferte i porownac kilka niezaleznych firm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Internet IP: *.zax.pl 22.03.06, 16:42 wydaje mi sie ze ewentualnie neostrada i chyba nic innego....Ja jestem zadowolona z firmy zax, łacze działa prawidłowo, nie ma przerw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Internet IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 22.03.06, 20:45 Dzieki Ada, sprawdze ich oferte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:19 Witam, Czy oferowane (na naszym osiedlu) przez firmę zax łącze jest stabilne, czy występują czasem dłuższe przerwy w "dostawie" netu. Jak wygląda sprawa z transferem (tzn. czy zapewniają taki jak podają w ofercie) oraz czy nie ma "haków" w umowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Internet IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 27.03.06, 22:52 Czesc, Mam znowu pewnie troszke niemadre pytanie.. Czy nadal wiekszosc z Panstwa korzysta z uslug Telekomunikacji Polskiej (mysle o telefonii liniowej) czy moze inne firmy sa juz powszechne i lepsze? Czy moge prosic o sugestie na ten temat, jestem troszke 'do tylu' z naszymi krajowymi nowinami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Internet IP: *.zax.pl 02.04.06, 16:05 Cześć Szymon!!! Jak dobrze kojarzę to się już poznaliśmy. Czy masz mieszkanie w 3-ce na górze w pierwszej klatce? Coś kojarzę, że kiedyś jak schodziliście z żoną lub dziewczyną /nie wiem/ na dół to weszliście do naszego mieszkania na I piętrze. Pamiętam, że chwilę rozmawialiśmy na temat drzwi wejściowych i terminie oddania? Pamiętasz? Ja już mieszkam od trzech tygodni. Kiedy masz zamiar się osiedlić? Tutaj jest jak na wiosce i te nieszczęsne samoloty i pociagi, ale myślę że się przyzwyczaimy. Wszystkiego przecież nie można mieć. Musimy wyskoczyć na jakieś piwko. Zapraszam również do siebie. Marko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Internet IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 03.04.06, 01:42 Czesc Marko! Wszystko super, tyle ze ja tez mam mieszkanie na pierwszym pietrze... Czy masz na mysli nasza rozmowe w czworke, tzn. Ty, Twoja Zona, Moja Zona i Ja? Wymiana informacji o dzieciach itp.? Wydaje mi sie, ze jestesmy sasiadami z naprzeciwka. Moje ma nr 3 a Twoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Internet IP: *.net.autocom.pl 03.04.06, 13:32 Wszystko jasne!!! Jesteśmy sąsiadami z jednego piętra. Rozmowa natomiast była w dniu odbioru mieszkania. Pomyliłem Cię w takim razie z kimś innym, a nie pamiętam jak miał na imię i na pewno był z naszej klatki z ostatniego piętra. Rozmowa ta była dużo wsześniej, chyba ze 3 miesiące przed odbiorem. Ale miło, że znalazłem sąsiada na tym Forum. Oczywiście zapraszamy do siebie bo musimy się poznać. Dobrze jest, gdy sąsiedzi trzymajaa sie razem. Pozdrowienia dla rodzinki i mam nadzieję, że juz niedługo się wprowadzicie to bedzie nam raźniej. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Internet IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 03.04.06, 22:07 Dzieki Marku, Ja tez sie ciesze, choc wprowadzac sie bedziemy pewnie dopiero na poczatku maja. Ja jeszcze jestem za granica wiec odwiedziny (wzajemne) musza zaczekac. WYglada na to, ze bedzie zupelnie sympatycznie w naszej klatce.. :) No to sie uwineliscie skoro juz mieszkacie. Podziwiam dobra organizacje! Pozdrawiam Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Internet IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 03.04.06, 22:12 Czesc Marko, probuje juz drugi raz cos napisac (poprzednia wersja zniknela..). Mnie tez milo spotkac sasiada na forum. No to sie uwineliscie skoro juz mieszkacie! POdziwiam dobra organizacje. My wprowadzimy sie pewnie dopiero z poczatkiem maja. Odwiedziny (obustronne, oczywiscie) beda jeszcze musialy zaczekac bo ciagle jestem za granica.. Pozdrawiam Serdecznie Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Sąsiedzi... IP: *.autocom.pl 03.04.06, 23:44 Heja sąsiedzi, Marko...a po świętach nie dość, że samoloty i pociagi to jeszcze remont na górze :)...ale może bardzo głośno nie będzie... Pozdrowienia dla wszystkich! Krzysiek PS. Mam pytanko do mieszkańców Enklawy...Czy montując np: Cyfrowy Polsat monterzy wykorzystują kable, które mamy w ścianie czy fundują nam nowy kabel, który trzeba następnie ukryć?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Sąsiedzi... IP: *.zax.pl 04.04.06, 22:57 Cześć Krzysiek. Witam kolejnego miłego sasiada. Jak się domyślam to w naszej klatce będą mieszkali bardzo fajni ludzie. Musimy zobić picknik zapoznawczy w kamieniołomie jak się wszyscy wprowadzicie. Dzisiaj wprowdził się nowy sąsiad /Bogdan/. Jest nas juz coraz więcej. Czekamy na pozostałych. A jesli chodzi o remonty to codziennie słyszę jakieś prace i już się uodporniłem. Aha, zapomniałem napisać, że jako pionier tego bloku mianuję się DOZORCĄ i przed wprowadzeniem nowych mieszkańców będę pobierał "OKUP" /robię bramę i już/. Hahahahaha. Zobaczycie!!!! Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Sąsiedzi... IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 05.04.06, 08:34 Witam wszystkich! Jak widzę klatka pierwsza "organizuje się" znacznie lepiej niż druga. Jak na razie bowiem - z tego co mi wiadomo - mieszkam w niej jako jedyny lokator. Nie mniej jednak mam nadzieję że również i my nadrobimy szybko zaległości :-) Pozdrawiam serdecznie! P.S. Bardzo podoba mi się pomysł wspólnego pikniku (wspólnej parapetówy) w kamieniołomie, czy też jak mawiają rodowici Mydlniczanie - na Golgocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Sąsiedzi... IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 06.04.06, 02:41 Czesc Krzysku! Faktycznie wyglada na to, ze pierwsza klatka zaczyna stanowic mocna grupe :) Mam nadzieje, ze uda nam sie wszystkim (wlaczajac oczywiscie chetnych z innych klatek) zorganizowac jakiegos grilka. Jeszcze potrzebna jest tylko przyzwoita pogoda... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi... IP: *.autocom.pl 08.04.06, 21:21 Heja, Tak a propos grila, wolnego czasu, beztroski, zielonej trawy i drzew...Ciekaw jestem czy przewidziane jest na naszym osiedlu posadzenie jakiś drzewek. Bo generalnie póki co to jest tak trochę mało zielono... Do zobaczenia Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Sąsiedzi... IP: *.zax.pl 10.04.06, 18:45 A nie wiem czy przewidzieli jakies większe roślinki, ale miejsca za bardzo na nie nie widzę /wszędzie beton/. W naszej klatce juz 3-cie mieszkanie jest zasiedlone. Od soboty mieszka kolega na samej górze- narożne mieszkanie. Czekamy na pozostałych. A Ty Krzysiek kiedy się przeprowadzasz? Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Sąsiedzi... IP: *.streamcn.pl 11.04.06, 15:13 ...Czuwajcie, bo nie znacie dnia ani godziny... :) A tak na serio to jest to uzależnione od kilku rzeczy...wiec do konca nie wiemy. Moze lipiec... Magda i Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Internet IP: *.eris.rpg.pl / *.eris.rpg.pl 28.03.06, 14:35 Witam serdecznie wszystkich sąsiadów! Mam pytanie - czy ktoś może udzielić mi informacji na temat tego, czy na naszym osiedlu oferowana jest usługa dostawy telewizji kablowej? Jeśli tak, to przez jaka firmę. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:19 Na razie jestesmy zbyt malo atrakcyjni zarowno dla sieci tv kablowej jak i dla innych od tpsa firm telekomunikacyjnych. Jesli chodzi o telewizje to pozostaje chyba tylko droga satelitarna, a telefonia stacjonarna tylko z tpsa. Tpsa nie chciala mi podpiac neostrady tlumaczac sie standardowo brakiem mozliwosci technicznych (ale to bylo rok temu wiec moglo juz sie zmienic). Korzystam z lacza z firmy zax i jak na razie jestem zadowolony - przerwy praktycznie sie nie zdarzaja, transfery bardzo przyzwoite i zgodne z wykupiona przepustowoscia (a w godzinach nocnych dodatkowo podwyzszone). Jesli ktos ma jakies informacje na temat wejscia ktorejs z sieci kablowych na nasze osiedle, to bede wdzieczny za wszelkie informacje (najlepiej zanim sam w koncu kupie zestaw cyfry czy polsatu) pozdrawiam wszystkich niezasmiecajacych osiedla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 01.04.06, 23:09 Cześć!!! Dzisiaj znalazłem to forum i poczytałem troszkę. Jak piszesz mieszkasz już w trójce i ja też mieszkam już od 8-go marca. Byłem przekonany, że to ja byłem pionierem w tym bloku. Zrobiłem nawet wielką imprezę "parapetówkę". Ja mieszkam w pierwszej klatce i nie widziałem aby ktoś mieszkał w mojej klatce. Podejrzewam, że mieszkasz w drugiej klatce. Firma ZAC założyła mi internet i na razie jestem zadowolony. Prekość do 512kb i płacę 59zł miesięcznie, ale za pierwsze dwa miesiące 39zł. Na razie innych alternatyw nie ma. Będzie później neostrada, ale na razie bez podpisanych aktów notarialnych nie możemy podpisać umów z tp.sa. Mieszka mi sie bdobrze i mam jedno pytanko. Nie wiesz może kiedy będziemy mogli podpisywac akty notarialne? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:50 Witam Jestem nową sąsiadką z bloku nr 2. Jaki jest adres forum tego bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
katherine23 Re: Enklawa Bronowicka - Kupie mieszkanie 2-pok 28.03.06, 14:53 Kupie mieszkanie 2-pok. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofhg poszukuje garazu do wynajecia 06.04.06, 15:26 poszukuje garazu do wynajecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Ogrzewanie IP: *.net.autocom.pl 15.04.06, 18:24 Do wszystkich mieszkańców, którzy odbierali mieszkania kiedy był duży mróz. Czy nie wydaje Wam się, że pan Leś powinien nam zwrócic pieniądze za suszenie mieszkań, które były zawilgocone ze szronem na ścianach? Mam tu na myśli wysokie rachunki gazowe, gdyz ogrzewanie chodziło na pełnej regulacji. Co w tej sprawie robicie? Najlepsze życzenia świateczne dla wszystkich. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Ogrzewanie IP: *.agh.edu.pl 21.04.06, 18:25 ja nie odebralem mieszkania w I proponowanym przez Pana Lesia terminie wlasnie ze wzgledu na szron na scianach, w protokole zaznaczone mialem , ze suszenie mieszkania odbywa sie na koszt developera, teraz nadeszla chwila prawdy- odsylam rachunek za gaz do Brzeska i sprawdze ich slownosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Ogrzewanie IP: *.zax.pl 22.04.06, 11:01 Rozmawiałem z kierownikiem budowy i faktycznie stwierdził, że firma pokryje koszt osuszania mieszkań. W marcu robił odczyty gazomierzy i stany liczników przesłał do Brzeska. Rachunki za gaz trzeba przesłać do firmy z nr konta i zwrócą. Przesłałem listem poleconym i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Ogrzewanie i inne.. IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 23.04.06, 11:38 Wielkie dzieki Marku za informacje. Zrobimy dokladnie tak samo. Ja rowniez dopisalem (podczas odbioru) do protokolu, ze mieszkanie bylo zamarzniete i wymagalo dlugiego suszenia. Swoja droga mam maly problem z wykonczeniem przez ekipe P. Lesia mojego balkonu. Ciagle jeszcze brakuje jednej czy dwoch kratek metalowych na balkonie. Kierownik budowy caly czas obiecuje, ze przyjdzie ekipa i to zrobi, ale jakos ich nie widac (juz od ponad miesiaca!!!). Czy ktos z sasiadow w 'trojce'rowniez ma podobny problem Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Balkony.. IP: *.zax.pl 23.04.06, 18:15 Ja nie odebrałem jeszcze okien i balkonów. Czekam na poprawienie, gdyż balkony się pokruszyły, a do tego profil jest zły tzn. woda stoi na balkonie, gdy pada deszcz. W nadchodzącym tygodniu obiecują to wykonać. Będę miał urlop więc dopilnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Balkony.. IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 24.04.06, 12:10 A czy te 'kratki' metalowe Masz juz przyspawane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Balkony.. IP: *.zax.pl 24.04.06, 19:32 Tak, wszystkie kratki już mam na balkonach. Szymon mam prosbę. Jako, że jesteśmy najbliższymi sąsiadami podaj mi swój adres e-mailowy, bo przeciez musimy trzymać się razem. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Balkony.. IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 24.04.06, 23:05 Moj adres mailowy: szymon33@hotmail.com Pozdrawiam ps. Musze troszke przycisnac P. Jakubczyka zeby dokonczyli moj balkon i wymienili drzwi wejsciowe (drugi raz..) bo sa do niczego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Balkony.. IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 25.04.06, 15:35 Marku, Proponuje zebys mi przyslal mail'a ze swoim adresem, wtedy bedziemy mieli kontakt w dwie strony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Balkony.. IP: *.agh.edu.pl 27.04.06, 21:55 Jakie miales problemy z drzwiami?? ja mialem teraz drugi raz wstawiane okna, przez co ciagle mam w mieszkaniu jak w trakcie budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Balkony.. IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 28.04.06, 04:48 Drzwi byly podrapane, widac bylo grudki lakieru na powierzchni. W niektorych miejscach lakier po prostu odpadal... Pomijam ten drobiazg, ze byly zle zamontowane i mozna ich bylo normalnie domknac. Okna na szczescie wymagaly u mnie jedynie regulacji (jak do tej pory...). Na balkonie ciagle nie mam dospawanych kilku elementow metalowych i zaczyna mnie to naprawde irytowac, poniewaz prosilem o uzupelnienie juz od bardzo dlugiego czasu i za kazdym razem mieli to zrobic 'jutro'. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Balkony.. IP: *.agh.edu.pl 28.04.06, 08:16 skad ja znam to jutro, lub "na pewno zrobimy to Panu w wtorek", a dzisiaj jade nie spodziewajac sie wykonczenia wokol okien a na balkonie niestety oprocz poreczy niezdarnie pomalowanych nie mam zamontowanych tych kratek, podobno maja gotowe ale jakos nigdzie ich nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Balkony.. IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 28.04.06, 11:46 No wlasnie MM, tak sobie czasem mysle, ze skoro wszyscy zaplacilismy bardzo duzo pieniedzy za te mieszkania to chyba nie przesadzamy chcac miec je przynajmniej w stanie akceptowalnym po TRZECH miesiacach od daty odbioru! Cholera, juz naprawde trace cierpliwosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Enklawa Bronowicka-Darowskiego 13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 11:03 Czy ktoś z tego budynku powie mi czy hałas lądujących samolotów wmieszkaniach jest znośny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Enklawa Bronowicka-dług pana Lesia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 14:49 Bardzo mnie zaniepokoił wspis o długu na działce. Czy to jest już uregulowane? Jestem w trakcie kupna mieszkania! Bardzo proszę o informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka-dług pana Lesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:25 zalezy o którą działkę pytasz. Co do samolotów to hałas lecących jest znośny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Enklawa Bronowicka-dług pana Lesia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:59 Pytam o działkę pod budynkiem Darowskiego 13. I dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka-dług pana Lesia IP: *.zax.pl 02.05.06, 09:36 z działki pod 14 jest usuniety wpis, bardzo mozliwe ze z 13 tez, najlepiej sprawdzic w Ksiegach Wieczystych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Enklawa Bronowicka-dług pana Lesia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 20:23 a jaki jest numer działki, żeby sprawdzić w księgach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 11:09 podaj @ to Ci wysle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Enklawa Bronowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 13:19 logistykawpolsce@wp.pl chodzi o 13 dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 09:02 Aniu, jesli pytasz o blok nr 13 i piszesz na temat ogrodka, to pewnie chodzi ci o zakup od Lesia mieszkania nr 11 (parter, srodkowa klatka). Jesli tak, to skontaktuj sie ze mna (trevi@o2.pl) - mieszkam w sasiednim mieszkaniu na parterze, wiec sadze ze moge byc dobrym zrodlem informacji ;) Jesli chodzi o wpisy do ksiag wieczystych, to mieszkania zostaly przekazane notarialnie juz rok temu i nie ma mozliwosci wrzucania wpisow do ksiag wieczystych na poczet wierzytelnosci Lesia, poniewaz nie jest to juz jego wlasnosc. Na wszelki wypadek wez od Lesia nr ksiegi wieczystej tego mieszkania i sprawdz sama. Jesli bedziesz potrzebowala dodatkowych informacji, to kontaktuj sie mailem. Pozdrawiam Trev Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 22.05.06, 19:10 wkoncu wzieli sie za dobudowe klatki w bloku ( dawna 3), ceny nieźle poszły w górę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:51 Jakie są teraz ceny oferowanych tam mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 23.05.06, 22:31 Ceny mieszkań 4 500zł za metr, a garaże po 35 000zł. Nieźle!!!!! Jesteśmy szczęściarzami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 24.05.06, 09:12 No a jak z planami rozbudowy osiedla? Czy dalej chca postawic przed naszymi oknami budynek 8? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:25 O!!! Ale ceny!!! No nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Enklawa Bronowicka IP: *.autocom.pl 26.05.06, 23:52 Witajcie, Co do planów rozbudowy osiedla to na razie ich uwaga skupiona jest na rozbudowie 3 oraz bloku nr 7 (czyli ten blisko torów kolejowych)...co do 8 to jeszcze nie ma decyzji... Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 27.05.06, 12:11 Dziekuje Krzysku, Byc moze okaze sie to walka z wiatrakami, ale mysle ze nie bede skory do ulatwiania im postawienia tuz przed moimi oknami bloku (mysle tu o 8). Pozdrawiam Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:27 Czy wiadomo co z siodemka? Czy beda tam mieszkania powyzej 50 m2? I czy dostana pozwolenie skoro to jest pod liniami wysokiego napięcia? Jak sie ktos orientuje to prosze o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Spopielarnia IP: *.comarch.pl 29.05.06, 13:47 Czy słyszeliście już o propozycji lokalizacji na terenie kamieniołomu w Mydlnikach spopielarni zwłok dla Krakowa? Jest o tym wzmianka w ostatniej Gazecie Bronowickiej... A ja czytałem o planach stworzenia parku w tym miejscu... Ponuro.... Odpowiedz Link Zgłoś
apmk05 Re: Spopielarnia 30.05.06, 01:25 "Rewelacja":(... Wiatry są z zachodu, więc cały dymek miałby iść na Kraków? Ten kto to wymyślił chyba powienie sobie postawić krematorium w ogródku. A mało to obszarów na wschód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Spopielarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:09 Witam, Czy już widać jakieś prace przy budowie bloku nr 7 i dobudówce bloku nr 3? Kiedyś krążyły informacje o budowie jaiegoś pawilonu handlowego na Enklawie, czy coś komuś wiadomo w tej sprawie? Pozdrawiam mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Spopielarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:20 Z ta spalarnia to sa jakies powazniejsze plany czy tylko rozwazania? O ile slyszalem, to byly kamieniolom jest objety ochrona ze wzgledu na jakies rzadkie porosty, wiec troche mnie to info zdziwilo :( Odpowiedz Link Zgłoś
malatina Re: Enklawa Bronowicka 06.06.06, 15:34 Zaglądam, jestem ciekawa opinni. Czy chodzi o etap I budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:07 Halo!!! Czyżby forum upadało? Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Enklawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 20.06.06, 22:34 Dzięki za pozdrowienia. Ja również pozdrawiam wszystkich. Czy któryś z mieszkańców 15-stki orientuje się czy nasz budynek jest już oddany do użytku? Nie mogę ostatnio dodzwonić się do p. Koczura. Z mojej ostatniej rozmowy z nim wynikało, że wkrótce będzie oddany i że przygotowują już umowy do podpisania aktów notaraialnych. Być może nastąpi to w lipcu. Ja natomiast jestem realistą i sądzę, że będziemy podpisywali we wrześniu. A pozostali mieszkańcy wcześniej wybudowanych bloków ile czekaliście na przeneisienie własności od momentu odebrania mieszkań? Proszę o odpowiedzi. Dzięki bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 08:38 Witam, Jakieś 4 miesiące, od odebrania mieszkania czekałem na akt. Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: Enklawa Bronowicka 21.06.06, 14:46 w dawnej dwójce odbiory mieszkan były w lipcu a akty notarilane w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 21.06.06, 18:48 My odebraliśmy pod koniec stycznia i mam nadzieję, że w tym roku się wyrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: internet IP: *.zax.pl 03.07.06, 18:35 czy na naszym osiedlu jest tylko neostrada i ZAX? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: internet IP: *.zax.pl 05.07.06, 22:18 a jest neostrada??? bo ja dostalem odpowiedz ze nie ma mozliwosci technicznych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: internet IP: *.zax.pl 11.07.06, 16:25 A owszem jest, moi sąsiedzi na przykład korzystają z Neostrady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa Bronowicka IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 11.07.06, 23:30 Witam Sasiadow. Moje pytanie kieruje do mieszkancow 'trojki', czyli bloku nr 15. Czy ktos z Panstwa podpisal juz umowe z Telekomunikacja Polska ? Jesli tak to prosze o mala podpowiedz jakie dokumenty beda mi potrzebne zeby tak umowe zawrzec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:29 Czy wiadomo co z siodemka? Czy beda tam mieszkania powyzej 50 m2? I czy dostana pozwolenie skoro to jest pod liniami wysokiego napięcia? Jak sie ktos orientuje to prosze o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 05.08.06, 23:42 czy cos da sie zrobic z tym hukiem samolotów?zwłaszcza latem, czy może trzeba sie z tym pogodzic bo przeciez lotów przybywa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 09.08.06, 13:40 niestety, trzeba się pogodzić:( ale prosze wierzyć, po 2 miesiącach nie słyszy się już samolotów w nocy:) a, no i można kupić klimę i nie otwierać okien. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: Enklawa Bronowicka 10.08.06, 11:28 czy ktos cos wie wiecej o włamaniach do samochodów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 14.08.06, 22:59 Zawsze możesz przecież przenieść się w inne miejsce... Możesz zamienić się mieszkaniem lub go sprzedać... Znajomy niedawno sprzedał mieszkanie w bloku nr 2, 66m2 za...6tyś zł/m2 (sześć tysięcy za metr!) Za tą cenę możesz mieć np. domek pod Krakowem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harnaś Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:44 a co to enklawa?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol akty notarialne, hipoteka przymusowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol akty notarialne, hipoteka przymusowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:28 witam jestem na etapie podpisywania umowy przedwstepnej z p. Lesiem. bardzo mnie zaniepokoil wpis dotyczacy hipoteki "Sprzedający oświadcza, że Lokal będzie wolny od wszelkich obciążeń, natomiast udział w gruncie na którym znajdował będzie się budynek zbyty będzie w stanie wolnym od wszelkich obciążeń, za wyjątkiem obciążeń wpisanych do księgi wieczystej nr XXXXXXXX w dniu sporządzania niniejszej umowy" wiadomo juz czy sprawa sie wyjasnila odnosnie ustanowionej hipoteki przymusowej na dzialkach nalezacych do Lesia ? prosze o kontakt na forum lub laush@oskbraniewo.pl gg:2375932 dziekoje i pozdrawiam karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Pytanie IP: *.uci.agh.edu.pl 21.09.06, 22:25 Czesc!Mam pytanie jak sie tam mieszka u was, tzn. jakie sa oplaty w mieszkanmiach na parterze(czy pomiedzy tymi garazami nie jest za zimno?)ile ogrzewanie kosztuje w mieszkaniach 62 metrowych?czy uklad mieszkan jest fajny? chce kupic tylko nie wiem czy warto:)dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: kablówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 12:57 Kablówki nie ma i raczej w najbliższych latach sie nie zapowiada - pozostaje polsat albo cyfra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: kablówka? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.06, 09:40 Wcale nie trzeba czekać paru lat. Wystarczy, aby administrator skontaktował się z wybraną firmą X i po problemie. Takie informacje otrzymałam od CHELLO i AUTOCOM'u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: kablówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:51 Przekaże administratorowi tą informację, tyle że problemem może być fakt, że na osiedlu już mamy 2 firmy admistrujące - inną w blokach 12, 13, 14 i inna w 9, 11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: kablówka? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.06, 10:09 To prawda. Zaglada tu jeszcze ktoś z 9??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: kablówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:46 Witam, Popieram inicjatywę mająca na celu założenie na naszym osiedlu kablówki. Jeśli ktoś ma kontakt z administratorem to może podsunąć mu taką ideę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję że sprawa potoczy się pozytywnie :) Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: kablówka? IP: *.zax.pl 04.10.06, 13:35 15-stka również za!!! Pozdrawiam mieszkańców 15-stki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska/ Mika Re: kablówka? IP: *.zax.pl 04.10.06, 16:29 Oczywiscie Droga Sąsiadko, to ja - założycielka tego forum (wówczas pod pseudonimem artystycznym) Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Enklawa Bronowicka 11.10.06, 17:01 czy jest mozliwośc zamontowania bramy wjazdowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Enklawa Bronowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:41 Witam, Brama miała być zakładana, tak nas informowano przy zakupie :), ale kiedy nie wiadomo. Pewnie dopiero jak zakończą budować 3. Pozdrawiam mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: kablówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:15 Witam mieszkańców, Czy ktoś już coś działał w sprawie kablówki na naszym osiedlu? Proszę o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 12:19 czy mieszkańcy wiedzą ze bez przerwy są jakieś usterki w naszych blokach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: usterki IP: *.zax.pl 19.10.06, 19:58 A jakie usterki są u Was? Prosze podać przykłady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 13:58 zalane garaze, cieknacy dach problemy z kanalizacja osiedle miało być ogrodzone i co wielka góra ziemi i bałagan z tyłu wszyscy chba juz zapomnieli jak to osiedle miało wyglądac w planach pana Lesia Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: usterki 20.10.06, 16:44 moze warto by bylo cos w tej sprawie zrobić? wieczny plac budowy nam sie nie usmiecha. Kiedy beda dobudowywać klatke do 3 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuwar Re: usterki IP: *.net.autocom.pl 22.10.06, 12:55 Budowa klatki do 3 ruszy jak tylko się pojawi i uprawomocni pozwolenie na budowę. Miało byc we wrześniu ale jak dotąd jeszcze go nie ma. Planowany termin ukończenia tej klatki jest na III kwartał 2007 - czy się uda, zobaczymy. Staram się byc na bieżąco, bo kupiłem z żonką mieszkanie w tej klatce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: usterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 08:47 Witam, A może coś wiesz na temat bloku nr 7, który ma być budowany blisko bloków. Czy też czekają na pozwolenie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: usterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:59 Oczywiście chodzi o bud. 7 blisko torów. przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzuwaR Re: usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:13 Witam. Niestety nic nie wiem na temat kiedy ten blok blisko torów ma być budowany. Na razie nie ma chyba jeszcze nawet planu jego budowy. Sprzedaż mieszkań obejmowała jedynie 10 mieszkań, które będą się mieścić w dobudowywanej klatce. A czemu interesuje cię powstanie tego bloku??? Chodzi o wyciszenie przed pociagami ?? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: usterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:44 Ok, dzięki za info na temat tego bloku. Jeśli chodzi o Twoje pytanie to tak masz rację chodziło mi o lekkie wyciszenie przed pociągami :). Blok ten mógłby spełniać, chociaż w jakimś stopniu, rolę ekranu dźwiękochłonnego ;). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: kablówka? IP: *.zax.pl 26.10.06, 20:24 Czy ktoś z mieszkańców bloku 12A korzysta z satki zbiorczej, która jest zamontowana na dachu bloku - czy odbiera cyfra+ lub nTelewizja? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: kablówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:40 Witam, O jakiej siatce zbiorczej mówisz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: kablówka? IP: *.zax.pl 08.11.06, 20:33 Miałem na myśli zbiorczą antenę satelitarną, która jest na dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: kablówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:25 Witam, Ja osobiście nic nie wiedziałem o tej zbiorczej antenie satelitarnej, może warto się tym zainteresować :). Pewnie w sposób istotny obniżyło by to koszty dostępu do platform tv satelitarnej, eliminując konieczność instalowania indywidualnych anten/talerzy. Domyslam się, że instalacja ta umożliwia odbiór bezpłatnych programów telewizji naziemnej (aktualnie 7 programów). Jak ktoś ma jakieś wieśći na ten temat to proszę o informacje na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawlin Re: kablówka? IP: 212.244.73.* 09.11.06, 10:05 Na kazdym bloku na dachu jest antena i w kazdym mieszkaniu powinna ona byc podlaczona do gniazdka telewizyjnego. Jesli tak nie jest, to nalezy sie skontaktowac z firma robiaca te instalacje (numer do niej powinien byc na tablicy ogloszeniowej przy wejsciu do klatki). Ja np nie mialem wogole pociagnietego kabla antenowego, wiec po moich telefonach (niestety wiecej niz 1) panowie przyszli i w pol godzinki zrobili to co powinni zrobic wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: kablówka? IP: *.zax.pl 09.11.06, 11:00 to nie jest antena satelitarna, tylko zwykla zbiorcza naziemna, przez która można ogladac zwkle programy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: kablówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:30 Dzieki, tak też myślałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: kablówka? IP: *.zax.pl 09.11.06, 20:57 Na 12A jest i antena naziemna, z której odbiera się 7 podstawowych kanałów i antena satelitarna, a w mieszkaniu mam w gniazdku 3 wyjścia - TV,radio i SAT (wtyczka nakręcana) Dlatego pytałem, czy ktoś z 12A już z tego korzysta (nie trzeba wtedy montować satki na balkonie i wiercić dziury w ścianie :) ) A satka na bloku jest - kiedyś sprawdziłem to empirycznie podczas letniego spacerku po mydlniczanych górkach :) PS na kablówkę to chyba nie mamy co liczyć pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: kablówka? 10.11.06, 14:33 >>>na kablówkę to chyba nie mamy co liczyć a dlaczego? moze jakby wszystkie bloki wyraziły taka chęć, to może cos by sie dało z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Enklawa IP: *.zax.pl 15.12.06, 11:40 co to za slupek wkopali przy wjeżdzie na osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Enklawa IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 17.12.06, 12:01 Serdeczne Zyczenia Swiateczne dla wszystkich mieszkancow Naszego Osiedla! Zycze wszystkim zdrowych i milych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku! Miejmy rowniez nadzieje, ze jak najszybciej zakoncza sie prace budowlane na naszym terenie i bedzie znacznie czysciej i przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Enklawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 08:35 Witam, Już chyba masz odpowiedź na swoje pytanie :) Wesołych Świąt dla wszystkich mieszkańców osiedla. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franky Furbo Nowe Mieszkania IP: *.nyc.biz.rr.com 27.12.06, 21:18 Witam, Chcialam sie poradzic mieszkancow osiedla czy polecaliby kupno mieszkania w dobudowywujacej sie klatce, blok 3.Dostepne mieszknie jest na parterze, za dosc przystepna cene, ale slyszalam wiele skarg na temat halasu.Bede wdzieczna za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tramek Ograniczenie prędkości IP: *.zax.pl 27.12.06, 21:43 Parę dni temu przy wjeździe na osiedle pojawił się znak ograniczenia prędkości. Zapewne jako zrozumiała reakcja na jeżdżące szybko samochody. Pytanie, czy takiego limitu prędkości (10km/h) da się przestrzegać. Macie takie cyferki na szybkościomierzach? Ja nie, i bardzo trudno utrzymac mi te prędkość. Nie zdziwie się, gdy ten zakaz bedzie powszechnie lekceważony i przekraczany. Może lepiej byłoby postawić znak "strefa zamieszkania", czy jakoś tak? (niebieski, z piktogramami ludzika i czegoś tam jeszcze...). Zapewne najbardziej skuteczny byłby garb na drodze, a na razie pozostaje mieć nadzieję, że gdy stanie brama, to niemożliwe będzie jeżdżenie z nadmierną predkością. Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka Re: Ograniczenie prędkości 28.12.06, 11:36 dokładnie, jak zobaczyłam ten znak to odrazu porawił mi sie humor 10km/h to chyba rowerem da sie jechac a nie samochodem, lepsza bylaby strefa zamieszkania lub zakaz parkowania,co do bramy - to kiedy ona będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trev Re: Ograniczenie prędkości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:15 Ten znak jest dla mnie dosc humorystyczny, ale jeszcze lepszy jest zakaz parkowania pod blokiem nr 11, z dopiskiem nie dotyczy mieszkancow bloku 11. Jestem przekonany ze szczegolnie zmartwieni nim beda mieszkancy innych blokow (zwlaszcza nr 12 i 14), ktorzy z czystej ludzkiej zlosliwosci i checi obiegania dookola calego osiedla, zeby dostac sie do samochodu zawsze stawali samochody pod blokiem nr 11 ;-) Pozdrawiam wszystkich mieszkancow naszego coraz weselszego osiedla :-) PS. Niezaleznie od bramy ktora nie wiadomo kiedy w koncu zostanie zainstalowana, 2 garby (tuz przed wjazdem w brame od zewnatrz i tuz za wyjazdem z dolnej uliczki obok smietnika) chyba najbardziej poprawilyby bezpieczenstwo na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ograniczenie prędkości IP: *.itn.com.pl 15.01.07, 13:12 > , > 2 garby (tuz przed wjazdem w brame od zewnatrz i tuz za wyjazdem z dolnej > uliczki obok smietnika) chyba najbardziej poprawilyby bezpieczenstwo na osiedlu > . A najlepsze jest to że na skrzyżowaniu pod śmietnikiem nie ma tam żadnego znaku czyli jadący z prawej (Z dołu z pod 9) ma pierszeństwo przed jadącymi z końca osiedla :). Również pozdrawiam wszystkich mieszkancow naszego coraz weselszego osiedla :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ograniczenie prędkości IP: *.zax.pl 16.01.07, 14:33 no chyba ze wjezdzasz do osiedla, wtedy masz pierszeństwo :))))) moze mieszkancy coś sie tym zainteresuja? ja juz o mało w ten sposób nie mialam stłuczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasior Re: Ograniczenie prędkości IP: 212.244.73.* 16.01.07, 15:25 A nie denerwuje was jeden samochod pseudo-terenowy, ktory wiecznie stoi prawie na tym skrzyzowaniu (niby na chodniku na przeciw wyjazdu z dolu, ale ponad polowa samochodu wystaje na ulice). Wg mnie to on czasami moze doprowadzic do jakiejs stluczki - tzn. inny kierowca, ktory go bedzie chcial ominac oraz samochod wyjezdzajacy z dolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Ograniczenie prędkości IP: *.zax.pl 17.01.07, 14:25 no ni, trzeba mu "zwócić" uwagę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Ograniczenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 08:55 Witam, Podłączając się do tematu, to też jestem "za", aby zrobić porządek z tymi samochodami, które upodobały sobie miejsce przy wjeździe na osiedle. Raz, że zastawiają prawie cały prawy pas drogi wjazdowej, a z drugiej zajmują większą część chodnika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada blok 7 i 8 IP: *.zax.pl 21.01.07, 14:17 a więc potwiedziło sie, żę bedą bloki 7 i 8 ;(( www.edmund-les.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAC3084 Re: Ograniczenie prędkości IP: *.itn.com.pl 22.01.07, 11:43 > moze mieszkancy coś sie tym zainteresuja? ja juz o mało w ten sposób nie > mialam stłuczki W zasadzie nie trzeba tam nic robić tylko przestrzegać przepisów, a po zamontowaniu bramy problem powinien zniknąć (tylko kiedy to będzie). I nam nadzieje że brama spowolni co poniektórych rajdowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Ograniczenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:57 Brama pewnie dopiero będzie jak wybudują dwa planowane bloki (7 i 8), a miała być po skończeniu bloku 12 :(. Czy ktoś może się orientuje jaka cena mieszkań ma być w planowanych blokach? Czy ktoś może się dowiadywał odnośnie kablówki na naszym osiedlu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Internet na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:14 Witam, Mam pytanie jaki dostawca internetu obsługuje nasze osiedle (czy jest tylko jeden?)? Czy jesteście zadowoleni z łącza, czy nie ma przerw w dostawie, a jeśli są to jak szybko są awarie usuwane? Jeszcze pytanie o kablówkę, czy ktoś się coś dowiadywał w tej sprawie? Bardzo proszę o opinię. Dziękuje z góry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Internet na osiedlu IP: *.zax.pl 30.01.07, 13:24 firma zax, ja nie mam zadnych problemów, od ponad roku nie trafila mi sie ani jedna przerwa, jedyne co to łącze mogłoby być szybsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Internet na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:37 A jaki masz transfer? Czy jest gwarantowany, tak jak podają w ofercie, czy w godzinach "szczytu" spada? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Internet na osiedlu IP: *.zax.pl 17.02.07, 22:02 czyżby forum upadało już :)? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Nowe Mieszkania IP: 194.146.252.* 13.05.09, 20:48 hey. jakieś postępy na budowie, bo nie mam możliwości bycia teraz tam? Odpowiedz Link Zgłoś
magda.pawlik Re: Enklawa Bronowicka 12.01.07, 11:57 kupię mieszkanie trzypokojowe na osiedlu Enklawa Bronowicka lub zamienię dwu- na trzypokojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 27.02.07, 16:55 szukam namiarów na projektanta wnetrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg 4974205 Re: Enklawa Bronowicka IP: *.zax.pl 15.03.07, 13:47 Poszukujemy mieszkań do sprzedazy na osiedlu gg 4974205 Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka zaginęła kotka syjamska 18.06.07, 15:54 w niedziele zaginęła kotka syjamska , koloru kawa z mlekiem, kremowy brzuszek, czarne lapy ogon, uszy. Znalazce proszę o kontakt: 508-37-87-69 lub krewetka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el el Re: zaginęła kotka syjamska IP: *.odlew.agh.edu.pl 18.12.07, 14:09 I co? Znalazła się ta kotka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzmin Opłaty mieszkaniowe IP: *.ha3.agh.edu.pl 30.12.07, 14:10 Hej!!! Zamierzamy zakupic mieszkanie od wspólnoty inwest na pradniku (Enklawa Prądnika) i mam pytanie jak wygląda sprawa opłat za mieszkanie zarządzanej przez wspólnotę, i ewenualnie po zmianie zarządcy??? Przeczytałem prawie wszystkie wątki :) i jesteśmy lekko zaniepokojeni - tysiące różnych problemów. W zasadzie jest jedna różnica, na prądniku jest inny wykonawca Re-Bau i mysle ze jest o niebo profesjonalniejszy od Lesia (najbardziej "spodabała" mi sie instalacja piecyków w łazience - masakra). Z góry dziękuje za odpowiedź . Ł i E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Opłaty mieszkaniowe IP: *.zax.pl 04.01.08, 19:33 bardzo duze oplaty za zarzadzanie,o nic nie mozna sie bylo doprosic, po roku zmienilismy zarzadce i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzmin Re: Opłaty mieszkaniowe IP: *.ha3.agh.edu.pl 04.01.08, 21:46 ok dzieki, tak sie spodziewałem - ale to problem chyba większości inwestycji. Ale patrzac z drugiej strony to dobrze ze przez te kilka czy kilkanascie miesiecy nie trzeba sie martwic o to i spokojnie zawiązywać wspólnote. A tak wogóle to ile za m2 było kiedys a ile teraz po zmianie. Prosze o rozbicie na składowe (smieci, woda, itp) oraz ile wychodzi ogrzewanie kotłem gazowym. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawlin Kupię garaż IP: 195.42.249.* 18.01.08, 11:16 Kupię garaż w budynku 12 lub 12A. Zainteresowanych sprzedawców proszę o kontakt. gawlin@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: sprzedam garaż IP: *.zax.pl 29.02.08, 15:47 w bloku 14 fabrykaswiec@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Kupię mieszkanie. IP: *.2-0.pl 04.03.08, 00:55 Kupie mieszkanie trzypokojowe na osiedlu Enklawa Bronowicka. Zainteresowanych prosze o kontakt: jmochocka@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Poszukuje garażu do wynajęcia IP: *.zax.pl 17.05.08, 08:49 Poszukuje garażu do wynajęcia ksiezniczkaa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domiwojt Re: Poszukuje mieszkania do wynajęcia IP: *.autocom.pl 19.05.08, 14:42 Poszukuję mieszkania do wynajęcia na osiedlu, 1-2 pokojowego. Najchętniej od lipca na rok lub trochę dłużej.Chciałabym, aby koszty wraz z czynszem zamknęły się w 1100-1200 zł. Proszę o kontakt pod adresem mailowym: domiwojt@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Per-Aa Re: Poszukuje mieszkania do wynajęcia IP: *.co.cc 22.08.08, 23:25 mysle ze z powodzeniem mozesz sie spodziewac cen od 1200 plus media ostatnio widzialem ogloszenie za 1300 mieszkanie 33m 1 duzy pokoj, kuchnia, lazienka a ja glupi za moje drugie (33m, 2 pokoje + kuchnia, lazienka) biore 1200... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasseji Internet IP: *.co.cc 22.08.08, 23:28 Zainteresowanych alternatywa na neo/zax prosze o kontakt na ans@ansmedia.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzinka opłaty na tym osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 22:07 waham się nad zakupem mieszkania, ważne oprócz wszystkich wymienionych już i poruszonych aspektów, za które dziekuje , ze pojawiły się w dyskusji :):):) są dla mnie opłaty!! ile wynosi was miesiecznie czynsz itp...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawlin Kupię garaż lub miejsce parkingowe IP: *.zax.pl 01.12.08, 16:52 Kupię garaż lub miejsce parkingowe gawlin@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś