Dodaj do ulubionych

FANTASTYKA

IP: 213.77.99.* 22.03.04, 11:10
Mam nadzieje, ze wsrod stalych bywalcow formu znajda sie rowniez osoby
lubiacy czytac dobra literature fanastyczna i science-fiction. Niestety
ksiazki te sa traktowane w biblotekach po macoszemu, nowosci kupowane rzadko
lub wcale, brak jaichkolwiek pozycji poza rzecz jasna Lemem. Jedyna mi znana
biblioteka, w ktorej jest nawet dosc dobre "wyposazenie" jest biblioteka na
os.Kalinowym w Nowej Hucie, chociaz na nowosci trzeba czekac w kolejce
dobrych kilka mc. Jednym slowem szukam bibloteki, w ktorej fantastyka jest
OBECNA. Czekam na adresy. Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • peteen seven, do ciebie.... 22.03.04, 11:12
      o, pardon, jeszcze jottka...
      :c)
      • jottka ale 22.03.04, 11:35
        to nie jest problem wstrętnej biblioteki, co nie lubi fantastyki, tylko braku
        forsy :( wszelkie nowości są drogie, co automatycznie ogranicza, w związku z
        czym wszędzie w kolejce trzeba poczekać

poza tym istnieje jagiellonka, która te egzemplarze obowiązkowe z reguły
        dostaje :) trzeba sie zapisac i zasadzić na dzieło, sporo zresztą od ręki można
        dostać

można też popełznąć do taniej jatki na brackiej, bo tam dużo leży klasyki i
        rzeczy nowszych, na pare tygodni czytania starczy :) troche jest w
        antykwariacie na jabłonowskich, istnieje allegro i stosowne forumy, wymienić
        sie można
        • Gość: KASIA Re: ale IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 19:22
          Oczywiscie do Jagiellonki mozna sie zapisac ale przeciez nie tylko studenci zyja
          w Krakowie. A ja studentka nie jestem wiec jagiellonka odpada. Zreszta poza Toba
          nikr\t w tej kwetii nie odpisal wiec wnioskuje, ze fantastow brak. Pozdrawiam.
          • Gość: 7 Re: ale IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.03.04, 19:28
            bosz... no przeciez ci jottka polecila tania ksiazke, w bibliotekach nie ma duzo fantastyki, nie
            wiem, tak trudno zrozumiec? idz sobie do empiku poczytac albo popytaj znajomych, czy czegos
            nie maja. a fantasci sa.. bardziej przedsiebiorczy od ciebie
            • jottka oma 23.03.04, 19:47
              tko, przedsiębiorczy fantasta to chyba sprzeczność w założeniu :) znam takich,
              co sami ksiązek sprzedać nie umieli :))

a do jagiellonki można sie zapisać niezależnie od bycia studentem, aczkolwiek
              pełnoletnim być trzeba - poświadczenie z zakładu pracy, że w razie czego cie
              pogonią, i masz prawo do 4 książek na miesiąc, albo pożyczasz 'za pieniądze',
              uiszcza sie kaucje i bodaj 2 książki można wypożyczyć
              • Gość: 7 Re: oma IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.03.04, 19:52
                hyhy, przedsieborczosc objawila sie tym, ze znalazl osobe, ktora zrobila to za niego...:)))
                • jottka Re: oma 23.03.04, 19:57
                  nie każdy fantasta ma tyle szczęścia :(
                  • Gość: KASIA Re: oma IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.03.04, 09:25
                    Ciekawe jak mozna stwierdzac, ze ktos jest nie przedsiebiorczy dlatego,ze jest
                    fantasta. A poczytac w Empiku to mozna zaledwie pare stron a nie cala ksiazke,
                    a poztym jak sie pracuje to sie nie ma czasu na takie rzeczy. Zostaje lektura w
                    domu.Pozdrawiam
                    • jottka Re: oma 24.03.04, 12:21
                      fantasta oznacza potocznie człowieka niepraktycznego, stąd wesołe
                      skojarzenie :) m7 najlepszym dowodem, za pół darmo chciał 'fantastycznych'
                      książek sie pozbywać

a jeśli pracujesz, to możesz sie zapisac do bj, tylko musisz podbic stosowne
                      poświadczenie (w wypożyczalni ci dadzą) - zreszta przejrzyj sobie katalog
                      komputrowy bj, zobaczysz, czy są rzeczy, które cie interesują
              • Gość: KASIA Re: oma IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 24.03.04, 14:43
                Spróbuje. Dzieki.
      • seven Re: seven, do ciebie.... 22.03.04, 14:52
        heh, ja juz nie pamietam jak wyglada kniga sf..;( teraz moja ulubiona lektura sa bryki:) ale jak juz
        sie od nich uwolnie to lece do empiku na zakupy..
        co do pytania z pierwszego postu to ja nie znam zadnych bibliotek.. wole pozyczac od
        znajomych (albo pozyczac IM i liczyc, ze kiedys oddadza, co jottek?;)) albo kupowac...
        • jottka Re: seven, do ciebie.... 22.03.04, 14:56
          nie zdasz tej matury, za mało sie uczysz, pamięc masz jeszcze wyraźnie
          nienadwerężoną :(

no ale do maja jeszcze troche czasu :)
          • Gość: 7 Re: seven, do ciebie.... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.03.04, 16:28
            hehe, narazie z jednej probnej juz mam bdb, wiec nie jest tak zle z moja pamiecia:) a poza tym
            na jakiej podstawie insunuujesz, ze jednak mam z nia problem?:P
            • jottka Re: seven, do ciebie.... 22.03.04, 20:30
              za dobrze pamietasz, co komu pożyczasz :(
              • Gość: 7 Re: seven, do ciebie.... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.03.04, 23:30
                hehe, przeciez nie mowie, zebys mi to jutro odniosla:P zreszta osoba od ktorej ja pozyczylem ta
                ksiazke chyba juz o tym zapomniala ;)
                • jottka Re: seven, do ciebie.... 22.03.04, 23:56
                  tam jest strasznie dużo osób podpisanych :)
                  • Gość: 7 Re: seven, do ciebie.... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.03.04, 00:45
                    bo to jest pamiatka mojego znajomego z kolonii, hehe, ja tez tam jestem wpisany:P
    • Gość: Maria Re: FANTASTYKA IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 23.03.04, 02:11
      Bedzie Lepper, bedzie i FAAAAntastyka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka