Dodaj do ulubionych

Grota solna - dla maluchów

29.09.10, 10:43
Witam,

mam małego chorowitka, alergika. Aktualnie co tydzień bywamy w tężni w Konstancinie, na pewno mu to nie zaszkodzi a mam nadzieję, że pomoże. W związku ze zbliżającą się zimą nie będziemy niedługo odwiedzać tężni - chcę "przerzucić" się na grotę solną. Synek ma niecałe 1,5 roczku.

Czy możecie polecić w Warszawie (najchętniej Mokotów, Ursynów, śródmieście, ale niekoniecznie) jakąś grotę solną, przyjazną dzieciom? Gdzie mój energiczny chłopczyk będzie miał co robić, nie będzie problemem, że sobie pobiega, poskacze, pokrzykuje, bawi się ze mną? Nigdy nie byłam w grocie solnej, nie wiem jak to wygląda, nie chciałabym ani nikomu przeszkadzać, ani tez na siłę "ograniczać" malucha, który nie usiedzi w miejscu ani chwili...

Z góry dziękuję za porady i opinie!
Obserwuj wątek
    • zzzytkaaa Re: Grota solna - dla maluchów 30.09.10, 12:51
      niejestem pewna, ale gdzieś na forum czytałam o grocie solnej w okolicach ul.Romera
      kiedyś była tez na przeciwko tesco na Kabatach
      zapytaj moze na forum Ursynowasmile
    • agnieszka_i_dzieci Re: Grota solna - dla maluchów 30.09.10, 18:15
      jest grota solna w przychodni na Romera i druga na kabatach blisko metra.
      W którejś widziałam wyznaczone dni/godziny dla dzieci (wtedy pewnie jest ich więcej i miałby się z kim pobawić),ale nie pamiętam w której- musiałabyś poszukać w necie
      • aguska0018 Re: Grota solna - dla maluchów 30.09.10, 19:55
        grota solna na Fieldorfa w pasażu handlowym
      • zzzytkaaa Re: Grota solna - dla maluchów 30.09.10, 22:19
        to chyba w tej na Romera, bo o niej czytałam i coś mi świta, że było napisane wlasnie o specjalnych godzinach dla dzieci ( a ta na Kabatach kiedyś widziałamsmile idąc do dentysty).
        • ma_niusia Re: Grota solna - dla maluchów 01.10.10, 10:25
          Dzięki, znalazłam już tą na Romera, napisałam do nich maila z prośba o szczegóły co do dzieci. Dzięki!!!
          • narka53 Re: Grota solna - dla maluchów 22.10.10, 21:59
            Polecam tężnie,kolosalna różnica.Mam małego alergika, wybrałam się do groty solnej i mało się nie udusił. Od styropianu którym była wykończona grota.Dopiero lekarz mi uświadomił że tylko aerozole solankowe mają działanie lecznicze. Taką tężnie znalazłam na Woli. Ciołka35 przy Obozowej. Warto wcześniej zadzwonić 500 053 000.
            Dzieci do lat 7 za wstęp na inhalacje nie płacą.
          • narka53 Re: Grota solna - dla maluchów 22.10.10, 22:12
            Na Woli jest tężnia solna, jedyna w Warszawie. Dzieci do lat 7 wchodzą bezpłatnie.
            Grota a tężnia to kolosalna różnica.Ciołka przy Obozowej. Warto wcześniej zadzwonić. 500 053 000
            • ma_niusia Re: Grota solna - dla maluchów 25.10.10, 10:00
              Do tężni chodzimy w Konstancinie (mamy bliżej) i przy okazji jest park, kaczuszki, koncerty w parku smile
              • narka53 Re: Grota solna - dla maluchów 25.10.10, 22:59
                A co zimą, jesienią? Też czynna w Konstancinie?
                • ma_niusia Re: Grota solna - dla maluchów 26.10.10, 10:45
                  Trzy miesiące zimowe jest zamknięte, pozostałe 9 miesięcy czynne smile
    • mapsik Re: Grota solna - dla maluchów 11.11.10, 18:24
      www.jaskinia-almonis.pl/Jaskinia_Solna_Almonis
    • naxaly Re: Grota solna - dla maluchów 09.02.11, 15:52
      Ja polecam grote w ursusie. Dzieciaki maja tam swoj kacik i moga pobrykac. Na srodku groty jest teznia, ktora jeszcze wzbogaca powietrze w jony i mikroelementy. www.grotasolnaursus.com.pl
      • giovanna77 Re: Grota solna - dla maluchów 12.05.12, 22:08
        Byłam i nie polecam, szczególnie z dziećmi. Personel bardzo nieprzyjazny. NIe wolno dotykać niczego w recepcji, nie wolno kilkukrotnie zmieniać położenia leżaków w czasie seansu "bo się zniszczą" i "powinno się rozłożyć je raz i nie ruszać" (!).

Poza tym grota w czasie seansu zamykana jest na zasuwkę od zewnątrz! Strach pomyśleć co by się stało gdyby panu z obsługi (właściciel?) - lat ok. 70- coś się stało!
        Pozdrawiam!
        • ma_niusia Re: Grota solna - dla maluchów 14.05.12, 10:02
          Dzięki za opinię! My jednak pozostajemy przy tężniach konstancińskich, ale nie wyobrażam sobie jakby mnie ktoś zamknął!!!
    • jaskiniasolna Re: Grota solna - dla maluchów 15.11.11, 22:44
      Zapraszamy do Jaskini Solnej GALOS na Gocławiu. Jaskinia jest przyjazna dzieciom, posiadamy kącik z zabawkami dla dzieci. Podczas seansu dzieci mogą się bawić jak w piaskownicy.

Zapraszmay 7 dni w tygodniu
      Jaskinia Solna Galos - www.jaskiniasolna.waw.pl
      (22) 406 27 65
      • domi_33 Re: Grota solna - dla maluchów 16.11.11, 18:27
        tej na kabatach już niestety dawno nie ma.
        a ja teraz stosuję nawilżacz powietrza o dolewam do niego solanki zabłockiej i czujemy się jak w tężni. smile
    • feniks_z_popiolu Re: Grota solna - dla maluchów 18.11.11, 05:23
      Poczytaj o grotach solnych na forum zdrowie. O tej porze roku pełno tam "zasmarkańców" których przyprowadzają mamusie w nadziei, że im to pomoże. Wylęgarnia zarazków! Lepiej "inhalujcie się" na placach zabaw na świeżym powietrzu. Grot solnych nie polecam.
    • julagruszka1 Re: Grota solna - dla maluchów 04.03.12, 23:35
      Byłam z wnuczką w tężni solnej na Woli.Poleciła mi ją lekarka w przychodni. Jakie było moje zdziwienie gdy dowiedziałam się na miejscu że za dzieci do lat 7 się nie płaci.A po za tym jaka świetna atmosfera.Jakie podejście do dzieci. Polecam tężnie solną. Jedna sprawa, nie można jej mylić z grotą solną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka