Dodaj do ulubionych

przychodnia przyszpitalna MSWiA-proszę o radę

23.05.05, 10:28
Witajcie,
mam pytanie, czy jesteście zapisani do tej przychodni, chodzi mi konkretnie o
Wasze pociechy. Zdecydowałam, że przepiszemy naszą córcię do tej przychodni
(mój mąż pracuje w służbie mundurowej), ponieważ obecny pediatra małej nie
spełnia naszych oczekiwań.
Chciałybym wiedzieć, czy pediatrzy tam są dobrzy, czy robią problemy jeżeli
prosi się o skierowanie na badania lub do innego specjalisty (którego byście
mogły mi polecić), czy inni specjaliści też są godni polecenia? Pytam bo
chciałabym się utwierdzić czy dobrze robię, czy nie trafię do podobnego
lekarza do którego teraz chodzimy.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • blamblam Re: przychodnia przyszpitalna MSWiA-proszę o radę 23.05.05, 10:43
      Mój synek chodzi do tej przychodni. na razie jestem zadowolona. Pediatrzy ok.
      natomiast jeśli chodzi o innych specjalistów to zależy na kogo trafisz ale
      generalnie bez rewelacji.
      • vailet Re: przychodnia przyszpitalna MSWiA-proszę o radę 23.05.05, 11:32
        tzn. mogłabyś mi coś konkretnie przybliżyć (nie chcę później żałować swojej
        decyzji). Czyli uważasz, że lepiej iść prywatnie do specjalisty?, np.
        laryngologa i alergologa, bo tacy mnie interesują
        Pozdrawiam
        • blamblam Re: przychodnia przyszpitalna MSWiA-proszę o radę 23.05.05, 12:12
          u tych specjalistów akurat nie byłam wiec trudno mi oceniać. Pozytywnie oceniam
          pediatrów (byłam u 3) oraz pana z poradni prelukscyjnej. Byłam też u chirurga i
          neurologa. Wrażenia nie specjalne. Plusem jest to że większosć podstawowej
          aparatury jest na miejscu i bezpłatnie - USG, rentgen, inne zapewne też. Z
          prywatnymi specjalistami bywa różnie wiec trudno tu coś radzić.
          • vailet Re: przychodnia przyszpitalna MSWiA-proszę o radę 23.05.05, 12:58
            dziękuję smile), bo widzisz mi chodzi o to, że obecny pediatra z przychodni
            rejonowej robi utrudnienia w postacinie dania (na naszą prośbę) skierowania do
            laryngologa lub alergologa. Mała chodzi do żłobka i ostatnio często choruje:
            katar spływający na oskrzela, kaszel od dwóch miesięcy, zapalenie spojówek.
            Chciałam małą skonsultować z tymi specjalistami i zrobić badania wymazów z nosa
            i gardła na bakterie. Niestety pediatra nie chce dać skierowań, bo uważa, że
            nie ma potrzeby, (że bakterie ma napewno, bo jest żłobkowa i nie ma sensu
            leczyć)
            Jestem bezradna i nie wiem już co mam zrobić, czy przepisać, czy iść prywatnie.
            Boję się tego, że nowy pediatra powie mi to samo.
            Pozdrawiam
    • kinka3 Re: przychodnia przyszpitalna MSWiA-proszę o radę 23.05.05, 15:56
      Jestesmy z Małą w przychodni na Wołskiej od początku, tzn od dwóch lat. Nie
      mieliśmy do tej pory żadnego problemu jeśli chodzi o otrzymanie skierowania na
      badania typu posiew na bakterie, czy morfologia. Tym bardziej, że morfologię
      robią na miejscu w gabinecie zabiegowym, praktycznie bez kolejki. Pani doktor
      sama nam niektóre badania proponowała, w razie konieczności oczywiście. Na
      posiew na bakterie też dostaliśmy skierowanie od pediatry bez chodzenia do
      specjalisty. Generalnie nie ma też problemu ze skierowaniami do specjalistów.
      Tych jednak na Wołoskiej jeśli chodzi o dzieci raczej nie polecam. Ale przecież
      ze skierowaniem z Wołoskiej można pójść do przychodni na Koszykową lub Żelazną
      (tam byliśmy u laryngologa).
      Madi
    • kowcia Re: przychodnia przyszpitalna MSWiA-proszę o radę 25.05.05, 09:45
      czesc
      z tej przychodni korzystamy tylko ze specjalistów - przede wszystkim alergolog -
      dr Czajkowska - polecam. Poza tym bylismy u ortopedy i w gabinecie zabiegowym
      gdzie w mgnieniu oka pobierają dziecku krew - robią to pielęgniarki dziecięce a
      nie jakies naburmuszone krowy i naprawdę trwa to chwilkę. Co do alergologa to
      jestem bardzo zodowolona: testy z krwii i skórne, badania - wszystko bez
      proszenia o id ręki. Pani doktor z podejsciem do dzieci, miła. Nasza alergia
      prawktycznie znikła - życzę twojemu dziciaczkowi tego samego smile)
      • gaja24 Re: przychodnia przyszpitalna MSWiA-proszę o radę 26.05.05, 13:48
        Akura jeżeli chodzi o pobieranie krwi, to moje dziecko ma zupełnie inne
        doswiadczenia.
        Najpierw Pani mie mogła się dobrze wkłuc igłą, a później tak nia gmerała w
        żyle, że dziecko - mimo, iż generalnie nie boi sie pobierania krwi -
        powiedziało, że już tam nigdy nie pojedzie. Moąż powiedział, że chyba on by to
        sprawniej zrobił niż ta wykwolifikowana pielęgniarka.
        Tak więc wszystko zależy na kogo się trafi.
        Jeżeli chodzi o alergologa - dr Kędziorek- to uważam, że jest w porządku.
        Rzeczowa babka z doświadczeniem. Ciepła dla dzieci. U innych specjalistów nie
        byłam i obym z ich pomocy nie musiała korzystać.
        • vailet Re: DR MILIK-PEDIATRA, ALERGOLOG, PULMOLOG 30.05.05, 09:54
          podobno jest dobrym lekarzem, ma specjalizację w pediatrii, alergologii i
          pulmologii (sorki ale nie wiem jak się dokładnie to pisze. Jest kirownikiem
          przychodni dla dzieci i młodzierzy.
          Miałyście może z nią styczność, co o niej sądzicie?
          Pozdrawiam
          • konop Wołoska 31.05.05, 14:00
            Nie wiem czy chodzi o przychodnie dla dzieci na Wołoskiej ale moje
            doświadczenie stamtąd jest jak najgorsze. Niegdy nic nie odbywało się w
            terminie (mimo zapisów na konkretną godzinę) zawsze straszono jakimiś chorobami
            albo chciano kłaść dzieci w szpitalu. Nie polecam....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka