07.03.08, 20:46
spotkałyście się może z jakąś korporacją taksówkarską, której samochody wyposażone są w foteliki dziecięce?
pytałam w kilku przy okazji przejazdów bez dziecka, i nie mieli. ale może jest jakaś korporacja, która dba o bezpieczeństwo dzieci?
Obserwuj wątek
    • jaque Re: taksówki 07.03.08, 22:51
      Przerabiałam temat kilka razy i nie znalazłam korporacji z fotelikami. Po
      dyskusji z pewnym taksówkarzem rozumiem ich argumenty. Pozostaje wozić swój fotelik.
      • margonik Re: taksówki 07.03.08, 23:48
        Witam!
        My nie mamy auta, ale kupiliśmy fotelik.
        "Zaprzyjaźniłam" sie z taksówkarzem, który mieszka niedaleko, mam jego tel. na
        komórkę i w razie potrzeby umawiam się z nim na przejazdy. Nie mam wówczas tego
        problemu, że wysiadając z taksówki, muszę zabrać fotelik - zostawiam fotelik w
        samochodzie, on z nim sobie jeździ, a potem po nas przyjeżdża. Jest to wygodne,
        także z braku korporacji z fotelikami, polecam znaleźć sobie kogoś takiego.
        Dodam, że ten nasz ma duży samochód (taki na 7-8 osób), także fotelik w
        samochodzie mu nie przeszkadza.
        • maga785 Re: taksówki 08.03.08, 09:20
          Nie ma takiej firmy i nie będzie, bo nie wymaga tego ustawodawca!Tak samo jak w
          taksówce nie trzeba zapinać pasów!W zasadzie jedyny sposób żeby jeździć z
          większym fotelikiem to taki jak Margonik opisujesmile
    • sarna73 Re: taksówki 10.03.08, 08:32
      nie ma takiej korporacji bo taksowkarz nie ma mozliwosci wozenia
      caly dzien w samochodzie fotelika, ktory zajmuje miejsce w srodku
      auta, lub miejsce w bagazniku na ew bagaze pasazerow
    • mariken tak 10.03.08, 09:56
      ale nie pamiętam czy to była sawa czy merc smile - na pewno któraś z tych dwóch
      korporacji
      zadzwoniłam kilka godzin wcześniej - i przyjechał pan z fotelikiem, już
      zamontowanym big_grin

a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka