Dodaj do ulubionych

dzień dziecka 2011

14.04.11, 22:45
odpowiedzialne za tegoroczną akcję „Dzień Dziecka” są: slonko1335, sion2, kogosia, sylwia11022000, ewa.mama, alicez, black_currant

REGULAMIN

1.Każdy zgłaszający zarówno siebie jako Darczyńcę, jak i dzieci do obdarowania zobowiązany jest do dokładnego przeczytania Regulaminu i zastosowania się do niego!

UWAGA: do tegorocznej akcji przyjmujemy dzieci, które na dzień 1 czerwca 2011 r. mieszczą się w przedziale wiekowym 1-15; czyli są po pierwszych, ale przed szesnastymi urodzinami.

2. Zgłaszanie dzieci będzie się odbywać od dzisiaj do 13.05.2011:
a) dziecko należy zgłosić w następujący sposób:
w tytule maila należy napisać „Dzień Dziecka – zgłoszenia dzieci”, w treści zaś umieść następujące informacje:
- imię dziecka/dzieci;
- wiek [1 do 15 lat];
- adres, na jaki ma być wysłana paczka;
- inny kontakt [gg, skype, telefon] szczególnie z danymi rodzica;
- podać czym się dziecko interesuje i lubi bawić, co chciałoby dostać w ramach kwoty 40 zł;
e-mail należy wysłać na adres dziendziecka2011@gazeta.pl
Oczekujemy podania krótkiego opisu sytuacji, dotyczy zwłaszcza osób nieznanych z poprzednich akcji oraz podania kiedy ostatnio wysyłane były dokumenty potwierdzające trudną sytuację, a także podania linku do wątku pomocowego z forum, jeśli taki istnieje;
b) koordynatorki zastrzegają sobie prawo do żądania wyjaśnień w przypadku uzasadnionych podejrzeń chęci wyłudzenia oraz odmówienia zakwalifikowania dzieci do akcji gdyby domniemanie chęci wyłudzenia okazało się prawdą;
c) w przypadku niedostarczenia danych adresowych na czas, bądź unikania odpowiedzi na pytania wyjaśniające koordynatorki wyślą maksymalnie dwa maile przypominające; jeśli nie doczekają się odpowiedzi, dzieci nie będą brane pod uwagę;
d) po otrzymaniu paczki osoba zgłaszająca dzieci jest zobowiązana do poinformowania mailem o tym fakcie koordynatorki; mile widziane ciepłe słowa pod adresem Darczyńcy;
e) osoby, które od poprzedniej akcji zmieniły dane [imię, nazwisko, ilość dzieci, nick] są proszone o zgłaszanie tego w pierwszym e-mailu. Inaczej nie będą brane pod uwagę;
f) osoby bez żadnego dorobku forumowego, bądź z jednym postem napisanym na rzecz akcji i bez potwierdzenia przez znanych forumowiczów nie będą brane pod uwagę;
h) osoby zgłaszające nieswoje dzieci są zobowiązane do poinformowania rodziców/opiekunów prawnych o zgłoszeniu.

3. Zgłaszanie się Darczyńców będzie się odbywać w dniach od dzisiaj do ostatniego potrzebującego. Staramy się w miarę możliwości sprawdzać potrzebujących, ale nie możemy zagwarantować, że absolutnie wszyscy zgłaszający dzieci są uczciwi. Jesteśmy tylko ludźmi. Jeśli zatem ktokolwiek ma podejrzenia, wątpliwości, albo wiedzę odnośnie prób wyłudzenia i oszustwa – prosimy o zgłaszanie tego wyłącznie na maila akcji;

Wartość prezentu w tegorocznej akcji ustalamy na ok. 40 zł na dziecko, ale nie mniej niż 30 zł.

a) Darczyńca zgłasza się pisząc mail na adres dziendziecka2011@gazeta.pl, w którym uprzejmie prosimy o umieszczenie informacji odnośnie:
- swojego nicka z forum [i maila alternatywnego, jeśli pisuje z innego niż gazetowy – do wiadomości koordynatorek i ewentualnie konkretnego odbiorcy];
- liczby dzieci, wieku i płci, którym Darczyńca chce sprawić radość [wiadomo, że jeśli ktoś jest mamą dwóch dziewczynek w wieku przedszkolnym, raczej się nie orientuje w zainteresowaniach nastoletnich chłopców itp.];
- innych preferencji typu okolica, z jakiej pochodzi [staramy się dopasować, żeby koszty przesyłki były jak najmniejsze], czy woli zanieść osobiście bądź przesłać kurierem;
- zaznaczenie, jeśli życzy sobie rodzeństwa lub może „obsłużyć” dwoje różnych dzieci;
- wybranych dzieci z listy [niektóre osoby robiły już prezenty dla konkretnych dzieci, zaprzyjaźniły się i chciałyby znowu dla tych samych dzieci – jesteśmy chętne do współpracy];
b) Darczyńca zobowiązuje się do wysłania na swój koszt prezentu do dziecka, najpóźniej 22 maja, bądź dostarczenia jej osobiście do 1 czerwca.
c) osoby chcące zrobić prezent proszone są o dokładne przemyślenie decyzji, czy dadzą radę finansowo i czasowo; niestety zdarzało się, że ktoś zapomniał, że zgłosił się do akcji, a potem nie miał pieniędzy i w ostatniej chwili trzeba było szukać innego darczyńcy, bo dziecko przecież czekało. Dlatego zastanówcie się spokojnie i przemyślcie tę decyzję, czy macie czas i ochotę na bycie Darczyńcą, bo dziecko czeka na prezent i nie ma nic gorszego jak łzy rozczarowania u takiego malucha.

4. Od dzisiaj do 20 maja nastąpi dobranie "par" [dziecko – darczyńca], pozbieranie i przekazanie adresów. Każdy Darczyńca otrzyma mailową informację z danymi dzieci, które zostały mu przydzielone. Jeśli Darczyńca nie będzie zadowolony z przyznanych mu dzieci, uprzejmie proszę o powiadomienie nas natychmiast. Uprzedzamy, że może zabraknąć Darczyńców.

TABELA POTRZEBUJĄCYCH

TABELA DARCZYŃCÓW
Obserwuj wątek
    • anetakor Re: dzień dziecka 2011 05.05.11, 17:13
      dziewczyny, rzućcie mi tym przydziałem na maila, chciałabym wcześniej zrobić zakupy, pozdrawiam
      • marysienka_1951 Re: dzień dziecka 2011 20.05.11, 12:23
        Dziękuję za prezenty pani "anetakor"w imieniu dziewczynek ,na pewno córki bardzo się ucieszą bo wręczę im dopiero 1 czerwca pozdrawiam i również dziękuję Magda
    • iza0affelt Podziękowanie dla Hratli !!!! 06.05.11, 16:25
      Pragnę ogromnie podziękować Pani Ewie za paczkę dla synka, która dotarła dzisiaj. Dawidek będzie wniebowzięty kiedy otrzyma tak wspaniały prezent. Dziękuję i życzę wszystkiego dobregosmile))
      Iza i Dawidek
      • hratli Re: Podziękowanie dla Hratli !!!! 11.05.11, 09:55
        O świetnie, że doszło big_grin

Cieszę się, że mogłam przyczynić się do radości Dawidka.

Jeszcze raz wszystkiego naj.
    • dziendziecka2011 Otrzymanie prezentu zgłaszamy na maila akcji!!! 08.05.11, 20:14
      Uprzejmie prosimy wszystkich którzy zgłaszali swoje lub cudze dziecko o potwierdzanie na maila dziendziecka2011@gazeta.pl że się otrzymalo paczkę, dla kogo itd. Od tej akcji rodziny które nie raczą zgłosić do nas otrzymanych prezentów w kolejnej akcji będą wpisywane do tabeli na samym koncu i bez gwarancji załapania sie na darczyncę!

W wątku można dziękować ale zgłaszac otrzymanie paczki - TYLKO NA MAILA!
    • sabka22 Serdeczne podziękowania dla Alicez... 11.05.11, 08:34
      Bardzo dziękuję za prezent dla Mateuszka,paczuszka czeka na otwarciesmile
      Pozdrawiam serdecznie!

fotoforum.gazeta.pl/5,2,sabka22.html
      • sabka22 Re: Serdeczne podziękowania dla bob budowniczy.. 11.05.11, 08:35
        Dziękuję za piękne prezenty dla dziewczyn!!!!będą przeszczęśliwe!
        Pozdrawiam serdecznie,Sabina!

fotoforum.gazeta.pl/5,2,sabka22.html
      • alicez Re: Serdeczne podziękowania dla Alicez... 02.06.11, 10:15
        To ja się cieszę, że mogłam sprawić radość i mam nadzieję, że Mateuszek zadowolony.
    • mamakacperka-pl Podziękowania dla alanine:D 13.05.11, 21:24
      Serdecznie dziękuje Alanine za paczki na dzień dziecka dla moich chłopakówbig_grin
      Prezenty prześlicznesmile) Radość będzie przeogromnasmile
    • przyjacielaanna Re: dzień dziecka 2011 19.05.11, 12:00
      serdecznie dziękuję Pani Ani za prezenty dla Basi i Wiktora. I Basia i Wiktor nie spodziewają się prezentów, więc ogromna niespodzianka. Serdecznie dziękuję.
      Pozdrawiam
      przyjacielaanna
    • l.e.a podziękowania dla forum lipiec :) 19.05.11, 12:18
      Ogromne , przeogromne podziękowania od mamy Sary, Lidki i Maciusia.
      Mam dzieci poinformowała mnie, ze radość będzie przeogromna i z całego serducha dziękuje ! smile
      Ja również smile
    • annika1801 Alexsc dziękuję 19.05.11, 17:15
      Ślicznie dziekuję za śliczny prezent,córa będzie wniebowziętasmile))))))Jestem bardzo wdzieczna za strzał w 10
    • chudzinek_1 Dzień dziecka-misianda 19.05.11, 17:20
      Dziękuję Pani Aniu paczuszka doszła.
      • mamamelci koleżanka Iza0750 19.05.11, 21:18
        Ślicznie dziekujemy za paczuszke. Pozdrawiamy serdecznie
    • karolina198001 apikosz 20.05.11, 17:22
      serdecznie dziękuję w imieniu swoim oraz chłopców za cudowne zabawki, już widzę radośś w ich oczkach jak je zobaczą kiss ślicznie dziękujemy kiss
    • klara1985 dziekuje pani Anicie 20.05.11, 20:01
      Bardzo serdecznie dziekuje jeszcze raz w imieniu dziewczynek.
    • kuderek1983 Podziękowanie dla- martha_sz2 21.05.11, 16:20
      BARDZO DZIĘKUJEMY ZA OKAZANE SERCE I ŻYCZLIWOŚĆ dla mojego syna Olka. (prezent czeka jeszcze zapakowany na 1 czerwca) Podziękownie syn prześle listem pod adres nadawcy po pierwszym kiss
    • olamaj29 Re: podziekowania dla easyblue 23.05.11, 15:14

• kuderek1983 Dziękuję - jopo73 24.05.11, 00:06
      Dziękuję - jopo73 - prezenty dotarły Ewa i Zuzia dostaną je 1czerwca i wiedzą że to nie od mamy a od dobrego człowieka. POZDRAWIAMY
    • aniaj21 podziękowanie dla semi-dolce 24.05.11, 10:57
      Bardzo bardzo dziękuję za paczuszkę dla dzieci już widzę radość w ich oczach zwłaszcza starszego synka jak zobaczy dinozaury smile
    • izaj22 Re: dzień dziecka 2011 24.05.11, 11:05
      Pragnę ogromnie podziękować Pani Ani za prezenty dla Krystiana,Juli, MateuszkasmileNa pewno się ucieszą .Dziękuję z całego serduszka smile

Pozdrawiam Iza
      • anna.k777 Re: dzień dziecka 2011 24.05.11, 19:13
        Nie wiem,czemu,nie mogę wysyłać wiadomości.Paczka doszła i bardzo dziękuję w imieniu dzieci pani Ewie z Gdańska.
        • madzi-a222 Dziękuję P. Ewie 24.05.11, 21:02
          Dziś dotarła paczuszka. Ze szczerego serca dziękuję Pani Ewie z Gdańska. Już wiem, że 01.06.2011 dla moich dzieci będzie dniem pięknym i z uśmiechem na twarzy.

Ciągle jeszcze istnieją wśród nas anioły. Nie mają wprawdzie żadnych skrzydeł, lecz ich serce jest bezpiecznym portem dla wszystkich, którzy są w potrzebie. Wyciągają ręce i proponują swoją przyjaźń.

Pozdrawiam ciepło i dziękuje raz jeszcze.
          • ata-07 easyblu i claudel6 dziękuję !!! 24.05.11, 22:00
            Dziękuję Wam bardzo w imieniu chłopców i ich mamy za prezenty . Chlopcy szczęśliwi, prezenty trafione w 10,już są w użyciu,bo doczekać się nie mogli smile . Mama prosiła "wszystkim" bardzo podziękować .
            Dziękuję bardzo, równiez od siebie !!! smile .
          • ewik1976 Re: Dziękuję P. Ewie 25.05.11, 00:18
            Cieszę się przeogromnie, że paczki doszły i że zawartość wywoła uśmiech - to rzecz najbardziej cenna, bezcenna tak naprawdę smile
            Malutkie sprostowanie tylko tu wrzucę wink Doborem prezentów (mam nadzieję, że wyszło dobrze), wysyłką i wszelką "papierologią" zajmowałam się ja, ale prezenty są dziełem wspólnym dziewczyn z forum, bo właśnie jako forum się zgłosiłyśmy do akcji smile Dam natychmiast znać dziewczynom, że przesyłki dotarły big_grin
            • kochmama Dziękuję marg-17,anetakor,EwaZ,joanna.r 25.05.11, 09:19
              Z cudowne prezenty dla moich dzieci na Dzień Dziecka nie znajduje słów aby podziekować .
              • ankap33 Dziękuję mi_konka i m.a.m.b.a :) 25.05.11, 11:30
                Serdecznie dziękuje za paczkę na dzień dziecka dla moich chłopaków
                Prezenty zostaną wręczone 1 czerwca. Będzie to dla nich niespodzianka i wiem, że bardzo się ucieszą smile
                Dziękuję również organizatorkom akcji - jesteście wspaniałe smile
    • sanka83 Kamilaimikolaj 25.05.11, 19:21
      Dziękujemy za prezenty na dzień dziecka. Schowane i czekają na odpowiedni dzień. Dziewczynki będą szczęśliwe i chociaż na jakiś czas na ich buziach pojawi się uśmiech.
    • darlenka51 podziękowania dla aga_sek 26.05.11, 12:19
      Paczuszka doszła dzisiaj i poczeka w szafie na swój dzieńsmile Dziękuję
      • drugi-pingu35 prettypretty 26.05.11, 12:36
        Prezenty dla dzieci doszły wczoraj. Bardzo serdecznie dziękuję. Bedą to wspaniałe niespodzianki, ślicznie zapakowane dla maluchów jak i dla nas smile)
        Naprade ślicznie dziękujesmile
    • iza0750 Dziękuję Pani aaagnisia 27.05.11, 11:27
      Bardzo dziękuję za prezenty dla moich dzieci Pani aaagnisia.Prezenty czekają na odpowiedni moment i na pewno sprawią dzieciom wiele radości .Pozdrawiamy serdecznie.
    • madziazi3 Podziękowania dla agatkaj 27.05.11, 13:19
      Jeszcze raz bardzo dziękuje za prezenty dla chłopców, napewno bedą bardzo zadowoleni.
      Magda
    • saramolenda andre20 !:) 28.05.11, 08:27
      wielkie podziekowanie dla Andre 20smile
      paczuszka schowana i czeka na dzień dzieckasmile))))))))wczoraj odebrali z poczty,

oraz dla kochanych organizatorek poraz kolejny za tak wspaniała akcje!smile)))

DZIEKUJEMY!!! *----->----------
      • martysia1984 PIO1303 29.05.11, 20:42
        Chciałam bardzo podziekować za bilety do kina dla dziewczynek smile
        Zrobiłam to oczywiście osobiscie bo miałam taką szansę,ale tutaj tez chciałam,bardzo Pani dziękujemysmile
        • nel-la Podziękowanie 30.05.11, 22:39
          Chciałam bardzo podziękowac za prezenty dla moich maluchów ,dla Anetki i Mateuszka.Napewno bardzo sie im spodobaja.
    • festerowa Re: dzień dziecka 2011 31.05.11, 12:44
      Dzień Matki i Dzień Twojego Dziecka! – świętuj razem z Dziecko.pl

Matki są związane ze swoimi dziećmi i odwrotnie, dlatego serwis Dziecko.pl łączy oba te święta. Zapraszamy do udziału w akcji promocyjnej, dzięki której możesz zdobyć nagrody zarówno dla siebie, jak i dla swojego dziecka.

Wystarczy, że będziesz aktywna na Fun Page Dziecko.pl na Facebooku i na forum Mama.pl!

Zastanawiasz się jak? To proste!

Zaczynaj nowe wątki, odpowiadaj na pytania i sama je zadawaj, zapraszaj swoje znajome mamy do działań, a my nagrodzimy najaktywniejsze mamy smile

Informacje o nagrodzonych Mamach znajdą się 2 czerwca w serwisie Dziecko.pl.

Dziecko.pl ZAPRASZA!
    • aga1309 black_currant 01.06.11, 08:04
      Dziękuję jeszcze razsmile Młoda oszalała, właśnie pakuje prezent do przedszkola smilesmile
      • black_currant Re: black_currant 01.06.11, 12:39
        smile
        Bardzo, bardzo się cieszę, że prezent się spodobał I polecam się na przyszłość smile
        • aga1309 Re: black_currant 06.06.11, 11:53
          kiss
    • przyjacielaanna Re: podziękowania dla Małgosi k 01.06.11, 09:11
      bardzo dziękuję za prezenty dla Janka i Karola. Chłopaki są zachwyceni. Pozdrawiam przyjacielaanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka