Dodaj do ulubionych

Szczęście w nieszczęściu.

• ethomas Do L.e.a., Dwoda i Joasiik 11.06.04, 16:26
      wreszcie sobie obejrzałam Was i Wasze pociechy smile)) Nie jesteście już dla
      mnie "beztwarzowe" smile)))) Dzieciaczki śliczne, a Twoja sesja Dorota do
      Edziecka cuuuuudna. Chciałabym mieć taką gromadkę. Postaram się w najbliższym
      czasie siebie "utwarzowić" smile)))

to takie chwilowe odejście od tematu
      • taissa1 Re: Do L.e.a., Dwoda i Joasiik 11.06.04, 18:01
        Ethomas,zrobiłam już przelew,ale zastanawia mnie 1 rzecz.Ty napisałaś,że to
        konto multibanku a mi się ukazało po wpisaniu nr twojego konta że jest to BRE
        oddział bankowości detalicznej...Napisz mi też proszę jak daleko od Marioli
        mieszka ten pan od wózka i jak wózek trafi w ich ręce.Pozdrawiam
        serdecznie.taissa
        • ethomas Re: Do L.e.a., Dwoda i Joasiik 11.06.04, 18:55
          Multibank to część detaliczna BRE Banku. Tak sobie podzielili, a Multibank
          brzmi ładniej niż BRE
          • taissa1 Re: Do L.e.a., Dwoda i Joasiik 11.06.04, 19:15
            A no to ok,bo zaczęłam się martwić,że może coś pomyliłam i w końcu gdzie
            indziej wysłałam.Ulżyło mi smile
    • ethomas Re: Szczęście w nieszczęściu. 11.06.04, 17:58
      czekam na maila od właściciela... w najgorszym wypadku sama wyślę ten wózek
      kurierem smile))

Jeśli taissa dorzuczasz tak dużo, to właściwie można powiedzieć, że mamy tę
      kwotę. Czekam na przelew od Ciebie i Joasiik i umawiam się z włąścicielem na
      zapłatę smile))

Tak się cieszę
      • taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 11.06.04, 18:03
        Nawet nie wiesz jak ja się cieszę...DZIEWCZYNY,DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM
        NAJPIĘKNIEJ JAK TYLKO POTRAFIĘ.Pozdrawiam.taissa
    • l.e.a Re: Szczęście w nieszczęściu. 11.06.04, 18:56
      jutro albo w poniedziałek będzie cała suma, oprócz tego dojdą jeszcze jakieś
      pieniądze od moich znajomych oraz paczki z ubrankami i kocykami smile więc jeżeli
      coś zostanie ( pieniądze ) to proponuję coś za nie kupić albo wręczyć w
      kopercie z życzeniami, jeżeli się oczywiście zgadzacie.

cieszę się bardzo, że tak fajnie się zgrałyśmy smile
      lea
      • taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 11.06.04, 19:13
        L.e.a to super.Dziękuję Ci przeogromnie...Ja też bardzo,bardzo się cieszę,ze
        nam się udało.Pozdrawiam.taissa
    • ethomas Re: Szczęście w nieszczęściu. 11.06.04, 19:25
      to poczekam na przelewy i na przykład wyślemy im pieniądze przekazem pocztowym
      (w kopercie to średnio bezpiecznie w dzisiejszych czasach).

A! właściciel powiedział, że poczeka na nas. Umówię się z nim w poniedziałek.
      Napisał, że przywiezie mi wózek osobiście.

A na wtorek załątwię kuriera.

W środę będą mieli ten wózek smile)) Najpóźniej.
      • taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 11.06.04, 20:25
        Super,że tak wyszło z tym wózkiem...Raz jeszcze Wam dziękuję smile
        A te pieniądze L.e.a to mozesz np. przesłać na moje konto,bo ja będę do Marioli
        prawdopodobnie w przyszłym tygodniu jechała.Obgadamy to na gg.Pozdrawiam.taissa
      • taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 11.06.04, 20:26
        Ethomas-jesteś kochana smile . Pozdrawiam.taissa
        • aagnieszek Re: Szczęście w nieszczęściu. 14.06.04, 13:12
          Strasznie mi głupio ale z różnych przyczyn paczkę mogłam wysłać dopiero dzisiaj.
          Ale poszłosmile Kołderka, mała podusia i dwa komplety poscieli. I ostatnie dwie
          grzechotki jakie znalazam po moich dzieciaczkachsmile Mam nadzieję, ze dojdzie raz
          dwa! A czy dziewczynki są już w domu??
          • taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 14.06.04, 13:40
            Dziękuję Ci ogromnie...
            Nie dzieciaczki i Mariola są jeszcze w szpitalu.Jak tylko wyjdą to z pewnośćią
            Was poinformuję.Pozdrawiam.taissa
    • taissa1 Re: Dzieciaczki 13.06.04, 10:24
      Słuchajcie! dzieciaczki do czwartku chyba wyjdą ze szpitala smile
      Jedna dziewczynka waży 2z kawałeczkiem a druga niecałe 2 kg,ale juz podobno nie
      leżą w inkubatorach i Mariola przystawia je do piersi smile
      Są zdrowe.Lekarze mówią,ze wypiszą tą mniejszą dopiero jak będzie miała ciut
      ponad 2 kg ale ona szybko przybiera na wadze i jest wielka szansa,ze wyjda
      razem smile.
      Pozdrawiam Was i gorąco za wszystko dziękuję.taissa
      • dwoda Re: Dzieciaczki 13.06.04, 16:04
        Jestem tak podekscytowana , jakby to u mnie w domu miały pojawić się te
        kruszynki . Los Marioli stał mi sie tak bliski , a to wszystko dzięki Tobie
        taissa i Wam dziewczyny , które tak licznie odpowiedziałyscie na jej apel .To
        cudnie , że udało sie z tym wózkiem , żałuje tylko , że nie mogłam nawet
        skromnie przyłączyć sie do pokrycia jego kosztów . Mam nadzieje jednak , że uda
        mi sie w przyszłym tygodniu wysłać paczke dla Marioli ( 2 ręczniczki z
        kapturkami , butelki , termometr do kąpieli ,oliwke , zabaweczki , posciel i
        ubranka).Mimo , że przesyłam butelki , to nie tylko ze względów finansowych ,
        mocno trzymam kciuki za udane karmienie piersią ( choć to przy bliźniętach nie
        łatwe zadanie)Życze Marioli , by w pełni spełniła się w tym nieoczekiwanym
        macierzyństwie ( jak dla mnie właśnie to nieoczekiwane było i jest
        najpełniejsze)i wierzę , że szczególnie od starszej córki będzie miała
        nieocenioną pomoc.Taissa ucałuj Ją i Jej dzieciaczki ode mnie. Dorota
        • taissa1 Re: Dzieciaczki 13.06.04, 16:53
          dwoda to ze nie dałaś na wózek wcale nie znaczy ze nie pomogłaś,bo pomogłaś
          bardzo i jestem Ci naprawdę za wszystko bardzo wdzięczna.Już nie mogę się
          doczekać kiedy zobaczę te "calineczki".Napewno ucałuję smile.Pozdrawiam
          cieplutko.taissa
          • l.e.a Re: Dzieciaczki 13.06.04, 18:14
            a ja zrozumiałam wypowiedź Dwody kochanej w inny sposób: dolozyła się do wóżka
            ale nie do transportu. Dwoda, robisz dla tych kruszynek baaardzo dużo smile Jesteś
            kochana jak inne e-mamy i taissa smile
            Buziaki dla Was kobietkismile
            pozdrawiam ciepło - lea

Dwoaa- masz cudowną rodzinkę smile
            • dwoda Re: Dzieciaczki 13.06.04, 22:17
              Lea , niestety nie dołozyłam się do wózeczka , ale mam nadzieje , że i tak
              skromne pieniądze jakie mogłabym na ten cel przeznaczyć pokryją koszty
              przesyłki dla Marioli .Kocham Was dziewczyny , jesteście żywym dowodem na to ,
              że nigdy nie można tracić wiary w drugiego człowieka.Lea , Bartuś to
              przecudowny chłopaczek , a to jego spojrzenie , aż miękną nogi.Ale nie ma się
              co dziwić , na pierwszym zdjęciu , gdzie jesteś razem z nim widać po kim ma to
              światło w oczach . Pozdrawiam Was wszystkie zjednoczone w tym wątku.Dorota
              • taissa1 Re: Dzieciaczki 14.06.04, 19:53
                Oglądałam właśnie całą Twoją sesję zdięciową z dzieciaczkami.Wyglądacie na
                bardzo kochającą się i ciepłą rodzinkę.Dzieciaczki masz wspaniałe i
                prześliczne.Pozdrawiam Was wszystkich goraco.taissa
      • ethomas Re: Dzieciaczki 14.06.04, 09:02
        Na razie mam na koncie jedną wpłatę z konta Pana Dariusza, więc to chyba Twoja
        Akve. Myślę, że dziś wpłyną pieniądze od Taissy. Wóżek zaklepałam, więc nam nie
        ucieknie. Czekam na maila od właściciela kiedy mi go dostarczy.

Teraz muszę znikać do pracy. Odezwę się wieczorem
        • l.e.a Re: Dzieciaczki 14.06.04, 09:13
          Wpłaciłam w piątek to chyba też powinny być już dziś, najpóźniej jutro.
          pozdrawiam serdecznie - lea
        • taissa1 Re: Dzieciaczki 14.06.04, 10:29
          Ja też wpłacałam z konta męża.Myślę,że dziś powinny wpłynąć.Pozdrawiam.taissa
        • taissa1 Re: Dzieciaczki 14.06.04, 10:31
          Napisz(jak już sprawdzisz czy pieniądze wpłynęły)ile w sumie się zebrało,ok?
          taissa
      • ethomas Re: Dzieciaczki 14.06.04, 23:37
        Więc tak:

Na razie mam na koncie wpłaty od Panów Curyło, Bójko, Mikołajewski

W sumie na 175zł. Ja dołożę 45zł. Nie wiem jeszcze ile będzie kosztowała
        przesyłka. Jutro odbieram wózek i wysyłam kurierem. Dam Wam jutro znać jak
        sprawa wygląda i przedstawię rozliczenie smile))

Cieszę się, że maluszki już w domu
        • taissa1 Re: Dzieciaczki 15.06.04, 09:23
          Cieszę się,że doszła wpłata i zarazem bardzo Ci dziękuję za zajęcie się sprawą
          wózka.Pozdrawiam.taissa
    • akve Re: Szczęście w nieszczęściu. 13.06.04, 22:20
      Hej,
      wpłaciłam pieniądze przed wyjazdem,w czwartek ,z konta męża, mam nadzieję ,że
      doszły.
      Widziałam też w komisie wózek dla blizniąt b. podobny do twgo ,który kupujemysmile
      Ale w bardzo kiepskim stanie.Kosztował 200zł,więc chyba robimy dobry interes.
      Pozdrawiam
      Ewa
    • matna_b Re: Szczęście w nieszczęściu. 13.06.04, 23:40
      Hej
      Mąż właśnie wpłacił pieniądze na wózek, także jutro powinnym być. Paczkę
      postaram się wysłać najpóźniej w środę. Muszę wcześniej jechać do rodziców u
      których trzymam ubranka po moich dziewczynkach i przejrzeć je.
      Pozdrawiam
      Martyna
    • taissa1 Re: MARIOLA I DZIECIACZKI SĄ JUŻ W DOMU :-) 14.06.04, 21:18
      Słuchajcie Dziewczyny-Mariola i dzieciaczki wyszły dziś ze szpitala i są w domu.
      Wszyscy mówią,ze dziewczynki są śliczne.Mariola nie ma problemów z karmieniem
      piersią,bo laktacja jest obfita.Pozdrawiam Was gorąco.taissa.
      Ps.dopiero przed chwilka się o tym dowiedziałam.
    • taissa1 Re: Dziękuję za paczkę 14.06.04, 21:38
      Chciałam "KOMUŚ" bardzo podziekować za paczkę.Problem tylko w tym,że nie wiem
      dokładnie komu gdyż mają problem z rozczytaniem(albo są tak podekscytowani
      nowymi domownikami,że mają z tym kłopot smile )Oni także martwią się tym,gdyż
      zawsze odsyłają kartę z podziękowaniem.W kazdym razie OGROMNE ,OGROMNE
      DZIĘKI.Pozdrawiam.taissa
      • matna_b Do Taissa1 14.06.04, 22:08
        Hej
        orientujesz się w jakim wieku są ich starsze dzieci?
        Jak tam idzie zbiorka na wózek?
        Pozdrawiam
        Martyna
        • taissa1 Re: Do Taissa1 15.06.04, 04:31
          Starsze dzieci są w wieku od 14 w zwyż,ale po ile dokładnie mają lat to nie
          wiem.
          Jeśli chodzi o wózek to ethomas na niego zbiera.Miała się odezwać wczoraj
          wieczorem,ale niestety tego nie zrobiła.Jeśli chodzi o wpłaty na wózek,to
          jestem pewna,że uzbierała się cała sumka,Ethomas,odezwij się!!!!!
      • taissa1 Re: Dziękuję za paczkę 15.06.04, 09:26
        Wiem już,że tym "KIMŚ"jest pani o imieniu Agnieszka.Raz jeszcze ślicznie
        dziekuje.Pozdrawiam.taissa
    • l.e.a Re: Do ethomas 15.06.04, 14:11
      słonko,

czy możesz nas poinformować czy zebrano już całą sumę ? Bo wg. mnie to już
      powinna być cała kwota uzbierana. Niedawno podawałaś nazwiska osób, które
      wpłaciły na wózek mojego ani mojej koleżanki tam nie było ale już chyba powinno
      być ( obie wpłaciłyśmy w piątek )więc i kwota chyba powinna już być cała ?

pisałaś również o wysyłce wózka - czyli ten Pan zrezygnował z dostarczenia
      osobiście wózka Pani Marioli, o którym wcześniej wspomniałaś ?

ethomas - proszę wymień wszystkie nazwiska i kwoty, które wpłaciły - będzie
      wszystko wiadomo. Dziekuję za zrozumienie i pozdrawiam smile

lea
      • ethomas Re: Do ethomas 15.06.04, 22:02
        Wedle życzenia:

Pan mówił o dostarczeniu wózka do mnie i właśnie do mnie przyjechał. Jutro rano
        wysyłam go UPSem. Jest piękny, o wiele ładniejszy niż na zdjęciach. Nie nosi
        żadnych śladów zuzycia (przynajmniej ja ich nie widzę)

Do chwili obecnej mam na koncie wpłaty:
        35zł - pan Curyło
        40zł - pan Bójko
        100zł - pan Mikołajewski
        15zł - pan Czeczko

+ moje 45zł
        W sumie 235zł

Więcej przelewów nie mam, jak dotąd.
        • l.e.a Re: Do ethomas 15.06.04, 22:04
          ethomas smile

suuuper smile wielkie dzięki smile ależ się cieszę smile dziękuję,że wszystko dokładnie
          opisałaś i załatwilaś ależ się ciesze smile)))
          pozdrawiam serdecznie i ciepło

WIELKIE DZIĘKI !
          lea
          • ethomas Re: Do ethomas 15.06.04, 22:13
            smile))
            To teraz Wam opiszę trochę ten nasz zakup:

- wyjmowana gondola z uszami do przenoszenia, pokrowcem na nóżki i kieszenią na
            drobiazgi
            - spacerówka z pałąkiem i zabezpieczeniem, żeby się dzieciaczki nie wyślizgnęły
            - podwozie miękkie na paskach
            - gigantyczny metalowy kosz na zakupy
            - lane, gumowe, duże koła (nie będzie problemów z przebijaniem)
            - regulowana rączka
            - wielka budka smile)

wszystko w tym wózku jest ogrooomne smile)) mój Mutsy wygląda jak parasolka przy
            nim smile))

Jestem zachwycona zakupem, a żona Pana Krzysztofa dorzuciła od siebie kilka
            ciuszków smile)) Przesympatyczni ludzie. I ta cena... za taki wózek

A! Jeśli ktoś zna, bo ja owszem, to wózek polskiej firmy Wychamet.

Dziewczyny jestem z nas dumna !!!
            REWELACJA !!!
            • l.e.a Re: Do ethomas 16.06.04, 07:32
              ethomas smile

wiesz, że ja się dzieki Tobie poryczałam ze szczęścia ? smile
              pozdrawiam Was wszystkie kochany dziewczyny i z serca dziękuję smile
              lea
              • taissa1 Re: Do ethomas 16.06.04, 08:18
                Jej to cudownie...DZIEWCZYNY,NAPRAWDĘ NIE POTRAFIĘ WYRAZIĆ SWOJEJ
                WDZIĘCZNOŚCI...POPROSTU NIE MOGĘ ZNALEŹĆ ODPOWIEDNICH SŁÓW,BY NAPISAĆ TO CO
                CZUJĘ...JESTEŚCIE KOCHANE-WSZYSTKIE ,BEZ WYJATKU...ŚCISKAM WAS BARDZO
                MOCNO.taissa
                • taissa1 Re: Do ethomas 16.06.04, 08:59
                  A powiedz mi jeszcze co z kosztami przesyłki?
                  • ethomas Re: Do ethomas 16.06.04, 09:42
                    właśnie poszukuję najtańszego spedytora... jak na razie to UPS chce 70zł, ale
                    mąż znalazł ofertę DHL i oni chca 35zł netto (42,70 zł brutto). Więc problem z
                    głowy. Mam tylko nadzieję, że ten wózek nie waży więcej niż 20kg. Przyjadą go
                    odebrać ok 12-stej.

Oczywiście zdam Wam relację jak już pojedzie. Na razie muszę go jakoś
                    zapakować... "najlepiej w karton" - tak powiedzieli... tylko skąd ja wezmę taki
                    karton smile)))
                    • mileusz Re: Do ethomas 16.06.04, 10:05
                      Najtańsza jest STOLICA i bez problemu weźmie paczkę powyżej 20 kg.
                      Z poważaniem M.
                    • taissa1 Re: Do ethomas 16.06.04, 10:50
                      OK,to super.Czekamy na relację smile.Pozdrawiam.taissa
                    • l.e.a Re: Do ethomas 16.06.04, 11:27
                      ja wysyłając wózek pewnej e-mamie, poprostu zapakowałam go w czarną folię taką
                      co się kładzie na meble w czasie malowania i mocno zakleilam tasma klejąca smile
                      pozdrawiam -lea
                      • taissa1 Re: Do ethomas 16.06.04, 13:22
                        I co z tym wózkiem?Pojechał już?taissa
                        • jutta Wozek 16.06.04, 14:05
                          Dziewczyny,
                          przeczytałam ten post dzięki LEI, która zamieściła go na innym forum. Musze Wam
                          powiedzieć, że popłakałam się czytając jak szybko i sprawnie załatwiłyscie ten
                          wózek.
                          Ta akcja pozwala uwierzyć, że są jeszcze dobrzy ludzie na świecie wink
                          Gdyby TAISSA podała rozmiary dzieci (orientacyjnie) to zrobiłabym paczke dla
                          starszych - mam ciuchy po corce 164 cm i syna 170 / 176 cm.
                          Bardzo jestem z Was dumna.
                          • taissa1 Re: Wozek 16.06.04, 15:08
                            Witaj.Mariola ma 165 cm wzrostu(rozmiar 36-38)i jej córka tak samo.Mąż Marioli
                            ma 170 cm i jest szczupły,reszta chłopców ma do 175 cm wzrostu(także szczupłej
                            budowy).Dziękuję Ci serdecznie w swoim i w ich imieniu.Pozdrawiam
                            ciepluśko.taissa
                        • ethomas Re: Do ethomas 16.06.04, 18:17
                          Wózek pojechał o 13-stej spedycją DHL. Będzie jutro na miejscu. Dostaną ogromny
                          pooklejany na żółto i niebiesko karton smile)))

Przesyłka kosztowała 54zł, bo paczka była nadgabarytowa i policzyli 10zł
                          dodatkowo.

Teraz Twoja rola Taissa. Zadzwoń jutro i dowiedz się czy dotarł i jakie
                          wrażenie zrobił smile))
                          • taissa1 Re: Do ethomas 16.06.04, 19:22
                            Ewelina,więc nie starczyło pieniążków na pokrycie całej przesyłki?
                            Z pewnością jutro zadzwonię i zapytam czy wózek dotarł i jak im się
                            podoba.Zresztą podejrzewam,ze jaki by nie był i tak bedą zachwyceni.W końcu nie
                            byłoby ich stac na zakup wózka bliźniaczego.Dla nich to ogromny wydatek.
                            Jak tylko dowiem się,ze otrzymali przesyłkę odrazu dam Wam znać.Dzięki raz
                            jeszcze.Pozdrawiam.taissa
                            • aga173 Re: do taissa1 16.06.04, 22:54
                              Nie ma za cosmile Pomogłam jak umiałam.Jakbyś jeszcze coś dla nich potrzebowała to
                              mój GG 6107286 lub mail aga173@gazeta.pl może będę umiała pomócsmile

Pozdrawiam Agnieszka
                              • taissa1 Re: do taissa1 17.06.04, 08:39
                                smile Absolutnie się z Tobą nie zgadzam,że nie ma za co dziękować.Jest i to jak
                                najbardziej...Gdyby nie Ty i osoby Tobie podobne Mariola byłaby pewnie załamana
                                i nie wiem jakby sobie poradziła w obecnej sytuacji.Tak wię raz jeszcze
                                ślicznie dziękuję za pomoc.Pozdrawiam serdecznie.taissa
    • taissa1 Re: DZIĘKUJĘ NICKTOSI I AGNIESZCE S. 16.06.04, 18:13
      Pragnę podziekować Nicktosi i Agnieszce S.z Krakowa za paczki które wysłały
      Marioli.Dziś doszły.Dziewczyny jesteście WIELKIE.Pozdrawiam Was
      gorąco.1000000000 x dziękuję.taissa
      • ania1161 Re: DZIĘKUJĘ NICKTOSI I AGNIESZCE S. 16.06.04, 22:45
        Powiedz czy dzieciaczki cos jeszcze potrzebuja i w jakim wieku jest starsza
        dziewczynka? Mam po corci sporo sukieneczek ladnych, chetnie wysle.
        • taissa1 Re: DZIĘKUJĘ NICKTOSI I AGNIESZCE S. 17.06.04, 08:46
          Witaj.
          Córka Marioli ma 14 lat(165 cm wzrostu,rozmiar 36-38).Dziś zadzwonię do nich i
          dokładnie wypytam czego potrzebują jeszcze dla maleństw.Jeśli masz jakieś
          niepotrzebne lub nawet troszkę schodzone ciuszki po swoim dziecku to oni
          (rodzina Marioli)z ogromną radością i wdzięcznością je przyjmą.Z góry
          serdecznie Ci dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy.Pozdrawiam goraco.taissa
    • taissa1 Re: Do Ethomas 17.06.04, 09:50
      Mam pytanie związane z wpłatą pieniążków na wózek.
      Chodzi o to,że jedna z dziewczyn zrobiła przelew w piątek a Ty nie wymieniłaś
      jej nazwiska.Ona teraz się denerwuje czy aby nie pomyliła nr. konta .Jeśli
      możesz to bardzo Cię proszę,abyś dziś sprawdziła czy nie wpłynęły żadne nowe
      kwoty.Z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam.taissa
      • ethomas Re: Do Ethomas 17.06.04, 10:00
        Sprawdzałam przed chwilką... Nie mam nic ponad te przelewy, które wymieniłam...

A z jakiego banku wpłata? A może z Poczty, to na pewno jeszcze jej nie będzie,
        bo oni mają 7 dni na przelewy
        • taissa1 Re: Do Ethomas 17.06.04, 20:20
          Koleżanka sprawdziła,to wina banku.
          Jest jeszcze jedna sprawa.Dzwoniłam do Marioli i wózek nie dotarł(dzwoniłam po
          18).Czy możesz zadzwonić do tej spedycji i dowiedzieć się co się stało?Będę
          wdzięczna.Pozdrawiam.taissa
          • ethomas Re: Do Ethomas 17.06.04, 20:43
            Mają dostawy do 22-giej... Kurier powiedział, że będzie dzisiaj. Jeśli możesz
            to zadzwoń jeszcze raz. Jak nie będzie to jutro rano robię aferę.
            • taissa1 Re: Do Ethomas 17.06.04, 22:17
              Własnie dzwoniłam do Marioli(jest po 22).Wózka niestety nie ma.Bardzo Cię
              proszę,żebyś wyjaśniła jutro tą sprawę,bo oni co 3 dzien muszą jeździć z
              maluszkiem na ważenie i nie mogą ciągle siedziec w domu.Pozdrawiam.taissa
              • ethomas Re: Do Ethomas 17.06.04, 22:35
                No to pięknie... sad((. Jutro rano dzwonię do centrali i narobię rabanu. To po
                co obiecują, że będzie następnego dnia !!!

Na stronie www mają napisane godziny dostarczenia 17-22 i 9-11, ale to nie
                zmienia faktu, że wózek miał być dzisiaj !!!

Jutro to wyjaśnię i napiszę.
                • taissa1 Re: Do Ethomas 17.06.04, 22:39
                  Będę Ci ogromnie wdzięczna.Czekam na wiadomość.Pozdrawiam.taissa
    • taissa1 Re: SERDECZNIE DZIĘKUJĘ R.ODAWE z Gdańska 18.06.04, 13:03
      Dziękuję Ci ślicznie w imieniu Marioli za paczkę.Dziś doszła.Pozdrawiam
      cieplutko.taissa
    • taissa1 Re: WÓZEK DZIŚ MA DOTRZEĆ DO MARIOLI :-) 18.06.04, 14:33
      Słuchajcie,spedytor nie dowiózł wózka,bo coś mieli źle papiery wypełnione(ich
      wina).Dziś do 17 mają dostarczyc wózek.Zdam Wam relację po rozmowie z
      Mariolą.Pozdrawiam Was.taissa
      • ethomas Re: WÓZEK DZIŚ MA DOTRZEĆ DO MARIOLI :-) 18.06.04, 15:14
        własnie zajrzałam na konto
        Mam wpłatę 30zł z konta pana Keslera od forumowiczki o nicku asia2108

Czyli w sumie uzbierałyśmy 265zł. Przesyłka kosztowała 54.29zł. Czyli zostało
        trochę ponad 10zł. Poczekam jeszcze bo napisałam reklamację do servisco, bo
        niedotrzymali terminu i być może dostanę zwrot kosztów. Wtedy zastanowimy się
        co zrobić z tymi pieniędzmi. OK?
    • taissa1 Re: MAJĄ WÓZEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.06.04, 17:48
      Przed chwilką dzwonił do mnie mąż Marioli.Powiedział,że przywieźli wózek i że
      nikt nie ma piękniejszego niż ten.Był taki wzruszony,ze ledwo
      mówił.Powiedział,że brak mu słów,by wyrazić radość.Prosił,abym Wam wszystkim
      podziękowała "za ten chojny dar".Wózek jest podobno w super stanie.No co tu
      duzo gadac-DZIEWCZYNY,JESTEŚCIE WIELKIE.Ja także pragnę Wam podziękować z
      całego serca.Aż przyjemnie mi się słuchało tej radości w jego głosie...Mocno
      Was wszystkie sciskam.taissa
      • taissa1 Re: MAJĄ WÓZEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.06.04, 18:10
        Zapomniałam jeszcze dodać,że wraz z wózkiem dostał kilka ubranek,butelkę i
        mleko -akurat takie jakim sami dokarmiają maleństwa.Raz jeszcze stokrotne
        dzięki.taissa
    • taissa1 Re: Podziękoanie dla ETHOMAS 18.06.04, 18:24
      Ethomas,chciałam Ci podziękowac także tu,na forum za wyszukanie tego
      bliźniaczego wózka,za zorganizowanie całej składki na jego zakup,za poswięcenie
      swojego czasu i wogóle za wszystko...Ogromne dzięki.taissa

Zresztą dziękuję Wam wszystkim-bez wyjatku.Naprawdę nie wierzyłam pisząc tego
      posta w jakikolwiek odzew.Jestem bardzo miło zaskoczona Waszymi dobrymi
      serduszkami.Jesteście wspaniałe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • aga173 Re: do taissa1 18.06.04, 21:37
        To dla Ciebie wielkie brawa,że tak to świetnie zorganizowałaś i mogłyśmy pomóc
        tej rodziniesmileNajwiększa w tym Twoja zasługa,bo dzieki Twojemu posrednictwu
        można było zorganizować coś dla nich.
        A swoja drogą zorientuj sie co by im sie jeszcze przydało(było potrzebne) i
        może zrobimy liste tych rzeczy,byłoby nam eMamą łatwiej pomóc.
        Pozdrawiam Agnieszka
        • taissa1 Re: do taissa1 19.06.04, 08:46
          Mojej zasługi to tu najmniej...To dzięki Wam wszystko się tak fajnie
          udało...Dzięki Waszym dobrym serduszką...

Gdyby nie Wy dziewczyny,to oni by poprostu NIC nie mieli dla tych dziewczynek
          (JULCI I KINGI-bo tak mają na imię maleństwa)

Wiem napewno,ze potrzebne jest mleko(bo dokarmiają),ale niestety nie wiem
          jakim,oraz kosmetyki do pielęgnacji.Może zaraz do nich zadzwonię i zapytam co
          jeszcze.Dziewczyny,raz jeszcze pięknie Wam dziękuję.Pozdrawiam.taissa
      • ethomas Re: Podziękoanie dla ETHOMAS 18.06.04, 22:02
        Bardzo się cieszę, że dotarł, bo miałam już niezłego stracha, że gdzieś zgubili
        tę przesyłkę smile))

Nie ma za co dziękować. Na allegro siedzę nałogowo, więc wyszukanie tego wózka,
        to żadne poświęcenie smile)) a i pieniędzy nie dałam sama, tylko my wszystkie, a
        już najwięcej to Ty Taissa smile))

i rzeczywiście zrób tę listę. Jeśli trafiłam z mlekiem to się cieszę. Może
        czegoś jeszcze potrzebują. Jestem w trakcie załatwiania bezpłatnych pampersów
        dla nich. Mam nadzieję, że się któryś producent zgodzi. Poczekamy zobaczymy.
        Myślę, że Mariola musi mieć pampersy, bo nie wyobrażam sobie zmieniać i prać
        tylu pieluszek tetrowych.
        • taissa1 Re: Podziękoanie dla ETHOMAS 19.06.04, 08:56
          Jejku,gdyby się udało z tymi pieluchami to byłoby cudownie...Oni pewnie nawet
          nie wiedzą jak wygląda papmers...Szczerze mówiąc to nawet tetrowych pieluch nie
          mają zbyt wiele(ok 20 szt).

Zaraz zadzwonię do nich i o wszystko wypytam.Dziękuję Wam za pomoc i dziękować
          będę pewnie w każdym poście,choć słowo "dziękuję" to i tak zbyt mało by wyrazić
          wdzięczność za to co robicie.Pozdrawiam.taissa
    • taissa1 Re: Mam listę 19.06.04, 09:19
      Dzwoniłam przed chwilką do Marioli.Powiedziała,że dzięki Wam to już własciwie
      wszystko mają i prosi by raz jeszcze podziękować.

Jedynie kosmetyki dla maleństw i mleko Nan1 bardzo się przydadzą.Mleka narazie
      mają 4 szt(dzięki Ethomas),ale to pewnie szybko pójdzie przy 2 głodomorkach smile
      No i oczywiście gdyby Ethomas udało się z tymi pampersami to mieliby już pełnię
      szczęścia...Ethomas-wogóle to na super pomysł wpadłaś.Dzięki...smile

Powiem Wam,że gdyby nie Wasza pomoc to oni by się załamali.Byliby zdani tylko
      na siebie.Pamiętam jak byłam u nich przed porodem Marioli,wszyscy byli
      strasznie smutni,nawet myślę podłamani sytuacją w jakiej się znaleźli.Zdawali
      sobie sprawę z tego,że sami nie dadzą sobie rady ale też nie mieli na czyją
      pomoc liczyć.Wtedy własnie ,gdy tak na nich patrzyłam ,postanowiłam napisać
      tego posta "szczęście w nieszczęściu"A teraz,dzięki Wam,jak z nimi rozmawiam to
      słyszę samą radość w głosie.Zresztą nie ukrywają szczęścia.Wszystko co
      posiadają dla dziewczynek dostali od Was...Znowu chce mi się płakać ze
      szczęścia...
      Cieszy mnie ogromnie fakt,że jednak można liczyć na pomoc innych osób,osób
      bezinteresowych,wspaniałych-takich jak Wy Dziewczyny.
      • joasiiik25 Re:ktos usunal moj post.... 19.06.04, 09:28
        albo jestem slepa....pisalam wczoraj ze pewnie nie maja kosmetykow do higieny
        dla dzieci i dobrze by bylo by w miare mozliwosci Naszej cos zorganizowac np:
        do wysylanej paczuszki dozucic jakis kosmetyk np:mydelko lub oliwke....wiecie
        to co kazda z nas moze ofiarowac w miare mozliwosci

chyba sie uda!!!!a co z tym moim wczorajszym postem?

pozdrawiam asia i 7 tyg Kacperek
        • l.e.a jestem szczęśliwa :) 19.06.04, 09:48
          Kiedy się czyta takie posty to buzia się uśmiecha, a serce cieszy. Mam
          nadzieję, że ethomas uda się załatwić sprawę dotyczącą pampersów - DZIĘKUJĘ
          Tobie kobietko smile Dziękuje wszystkim dziewczynom, które zaangazowały sie w omoc
          tej rodzinie ... Wasza dobroc dodaje powera smile

pozdrawiam ciepło -lea
          • cz.wrona Re: jestem szczęśliwa :) 19.06.04, 10:15
            Dopiero teraz tu zajrzałam- i łzy ciurkirm poelciały...
            Dziewczyny jesteście wielkie i kochanewink
            Niedługo będę miała trochę rzeczy po maluchach- w jakim wieku są bliźniaki?
            Rosną standardowo (jaki rozmiar?)? I pod jaki adres wysłać paczuszkę?
            • taissa1 Re: jestem szczęśliwa :) 19.06.04, 11:05
              Maluszki to wcześniaki.Mają ok. 2 tyg.(o ile dobrze pamiętam).Ciuszki na
              najbliższe 2 miesiące mają,dzięki emamą z tego forum.Jeśli więc masz coś "na
              zbyciu" z ubranek nieco większych to będę wdzięczna.Adres podany jest w
              poście "szczęście w nieszczęściu".Serdecznie dziękuję.taissa
              • nicktosia Re: jestem szczęśliwa :) 19.06.04, 12:27
                ALE SZOK!!!
              • nicktosia Re: jestem szczęśliwa :) 19.06.04, 12:28
                z wrażenia za szybko nacisnęłam "wyślij"... wink

ALE SZOK!!!
                pomogłam tylko odrobinkę a tu proszę jakie piękne podziękowanie!!! Jedna z
                dziewczynek nosi moje imię!!! wink
              • akve Re: jestem szczęśliwa :) 19.06.04, 12:34
                Ja tez jestem szczęliwą smile
                Mam wrażenie ,że się z Wami zaprzyjaźniłam.
                To wspaniałe co się nam udało.
                Obyło się bez podejrzliwości ,komentarzy, szybko i sprawnie.TAK SIĘ CIESZĘ!
                Mam jeszcze trochę większych ubranek.Napisze do Ciebie taissa na priva czy
                takie mogą być...
                Gorąco pozdrawiam z Krakowa
                Ewa z Jędrusiem ,Jasiem, Julkiem i Zosią oraz męzem Darkiem
    • taissa1 Re: Dziewczyny,naprawdę jesteście WIELKIE :-) 20.06.04, 22:27
      Pozdrawiam.taissa
    • taissa1 Re: Serdecznie dziękuję Martynie B. i Magdalenie M 24.06.04, 21:00
      Chciałam serdecznie podziękować Martynie B. z Warszawy oraz Magdalenie M . z
      Krakowa za przesłane paczki dla Marioli.Ciuszki są ponoć wspaniałe i
      prześliczne.Ogromnie dziękuję w imieniu Marioli a także swoim.Pozdrawiam.taissa
    • taissa1 Re: Jeśli ktoś może 24.06.04, 21:06
      Zwracam się do Was z ponowną,ogromną prośbą o pomoc.Rozmawiałam dziś z
      Mariolą.Rozpoczęli dziś ostatnią paczkę mleka NAN1 i w dodatku zepsuła im się
      lodówka.Nieszczęścia lubią chodzic parami...Jeśli któraś z Was ma zbędą
      paczuszkę tego mleka i mogłaby ją przesłac Marioli to byłabym niezmiernie
      wdzięczna.Pozdrawiam Was bardzo gorąco.taissa

Ps.Mariola ma mi jutro przesłac zdięcia dziewczynek.Wyślę je na zobaczcie.
      • aga173 Re: Jeśli ktoś może 24.06.04, 22:33
        Taisa jutro lub w sobotę wyslę kilka paczek Nanu, tak jak obiecałam.
        Pozdrawiam Aga
        • taissa1 Re: Jeśli ktoś może 25.06.04, 13:05
          Aga,to cudownie.Dziękuję Ci z całego serca.Przy 2-ce maluszków to mleko tak
          szybko znika z kartonika...a oni nie mają pieniędzy...Raz jeszcze ogromne
          dzięki.Pozdrawiam.taissa
    • taissa1 Re: boszzz,lodówka... 25.06.04, 14:42
      Słuchajcie,jak już wczoraj wspomniałam popsuła im się lodówka.Fakt,że była
      stara ale zawsze "była"...A teraz ,jest ciepło...jedzenie się szybko psuje a
      ich nie stać na zakup nowej(ani starej zresztą).Może któraś z Was ma
      niepotrzebną lodówkę gdzieś w piwnicy i może ją oddać?A jeśli nie lodówkę to
      może chociaż jakiś pomysł bo mi już ich brakuje.Pozdrawiam serdecznie.taissa

Ps.Mariola wysłała mi dziś zdięcie dziewczynek.Jak tylko dojdzie to pokażę je
      na forum.
    • taissa1 Re: Właśnie dostałam zdięcie dziewczynek :-) 29.06.04, 17:34
      Hej.
      Właśnie otrzymałam zdięcie bliźniaczek Marioli.Niestety tylko jedno narazie.
      Postaram się jeszcze dziś wysłać je na forum"zobaczcie".Tam pewnie ukaże się
      dopiero jutro.Jak już bedzie"widoczne" to dam Wam znać.Pozdrawiam goraco.taissa
    • taissa1 Re: Serdecznie dziękuję MAGDALENIE G. 29.06.04, 18:10
      Pragnę gorąco podziękować Magdalenie G. z Łodzi za przesłaną paczuszkę dla
      Marioli maleństw.Mariola z rodzinką są ogromnie wdzięczni.Pozdrawiam
      serdecznie.taissa
    • taissa1 Re: Problem ze zdięciem 30.06.04, 09:31
      Dziewczyny mam problem z umieszczeniem zdięcia na forum.Po wysłaniu ukazuje mi
      się jakiś błąd na stronie czy coś takiego.Próbowałam ze swoim zdięciem ale robi
      się to samo,przez pocztę też.Czy to może byc wina serwera?Wcześniej
      zamieszczałam tam zdięcie swojej córeczki(jakis czas temu)i wszystko było ok.
      • dwoda Re: Problem ze zdięciem 30.06.04, 10:46
        Taissa , może spróbuj wysłać zdjęcie moderatorowi
        forum ,,zobaczcie''(anetadr@gazeta.pl)i poproś Anetę , żeby to ona je
        zamieściła. Ja zawsze umieszczam zdjęcia poprzez Anetę , gdyż nie mam głowy do
        ich zmniejszania. Dorota
        • taissa1 Re: Problem ze zdięciem 30.06.04, 11:56
          Sęk w tym,że ja nie mogę nawet pocztą przesłać zdięcia.Nie wiem co się stało,bo
          wcześniej przesyłałam bez problemu.Mam nadzieję,że to tylko jakieś chwilowe
          problemy.Kiedyś też już tak mi się robiło...W każdym razie codziennie będę
          próbowałasad.taissa
        • taissa1 Re: dwoda 30.06.04, 12:03
          Napisałam do Ciebie na pocztę.
          To jakieś problemy techniczne z witryną Web.
          • dwoda Re: dwoda 30.06.04, 15:27
            Wiadomość na pocztę otrzymałam , ale nie mam pomysłu jak w takim razie
            przeskoczyc te trudności.D
    • taissa1 Re: Codziennie próbuję przesłac to zdięcie... 02.07.04, 09:31
      Codziennie próbuję przesłać to zdięcie na zobaczcie,ale niestety narazie bez
      skutku.Obiecuję,że nadal będę próbowała.Pozdrawiam.taissa
      • driadea Re: Codziennie próbuję przesłac to zdięcie... 02.07.04, 11:03
        Taissa, spróbuj mi wysłać na priv.
        • taissa1 Re: Codziennie próbuję przesłac to zdięcie... 02.07.04, 12:10
          Ale ja nie mogę nigdzie przesłać.Ani na priv ani na zobaczcie.Ukazuje mi się
          jakiś błąd na stronie Web lub problemy z serwerem.Próbowałam tez inne zdięcia-
          efekt ten sam.Kiedyś już tak miałam-trwało to około tygodnia...A ja już się nie
          mogę doczekać Waszych opinii o maleństwach...Naprawdę bardzo bym
          chciała,żebyście je zobaczyły.Zresztą zapewniam,że zobaczycie.Niestety nie jest
          to zależne ode mnie...sad
          Pozdrawiam.taissa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka