7maryna Witam wszystkie emamy 31.05.12, 09:01 Już dawno po Komuni syna. wszystko wróciło do normy, teraz czekam aby od jakiejś mamy pożyczyc płytke i jeszcze raz oglądnąć wszystko.Zamówiłam u fotografa tylko album ze zdjęciami aby miał jakąś pamiątke bo zostalibysmy bez żadnych zdjęc, niestety. A inna sprawa. Syn chodząc na świetlice przy kościele dostał propozycje wyjazdu na kolonie do kołobrzegu.Byłaby to jego pierwsza w życiu kolonia, koszt całosci wynosi 850zł na dwa tygodnie, z czego mogę się starać o dofinansowanie z MOPSu, oraz coś dofinansowania ma być z caritasu przy kościele. Nie wiem ile będzie w całości, i ile trzeba będzie dopłacić, tymbardziej że też trzeba wtedy myślec o zakupie potrzebnych rzeczy np. koszulek, spodenek i wszystkiego co potrzebne, sama jeszcze nie wiem. Sama nie wiem czy będzie to dobry pomysł wiadomo że w wakacje jest dużo wydatków czy to na szkołe, czy w naszym przypadku jeszcze i termin porodu mam na koniec sierpnia. udało się również zapisac młodszego synka do przedszkola na 5 godzin, tam pewnie też będą wołac o jakies wpłaty itp. Proszę o jakąś pomoc, sama sobie z tym nie poradzę co będzie najlepsze . Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: Witam wszystkie emamy 31.05.12, 10:19 Kiedys pomagałam przy organizacji takich kolonii.Z założenia organizowane sa dla dzieci z rodzin biednych.Nie spotkałam sie z przypadkiem aby rodzice musieli dopłacac do tych kolonii.Mieli wyprawic dzieci. owszem. dac kieszonkowe i tyle. Tak było u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Witam wszystkie emamy 31.05.12, 14:16 Jeżeli kolonia z kościoła, to pewnie z caritasu. Zadzwoń do głównego caritasu w swojej diecezji, i powiedz jaka jest sytuacja. Kiedyś organizowałam wyjazd dla chłopca z bardzo biednej rodziny. też to był jego pierwszy wyjazd. Zadzwoniłam do caritasu ( główna siedziba w na diecezję ) i wynegocjowałam dwa obozy. Jeden za darmo ( blisko ) a drugi nad morzem za połowę ceny. Musiałam uzbierać 400 zł. Tak więc spróbuj negocjowac, bo oni mają na to środki Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Caritas 31.05.12, 15:47 U nas w kościele jest caritas sponsorowany tylko ze środków pieniężnych kościoła, jest tylko z nazwy Caritas, ale nie ma nic z nim wspólnego. Pomoc jaka jest od nich to produkty żywnościowe zakupione przez wolontariuszki i to co przyniosą ludzie, czyli mąka cukier makaron margaryna i dżem, ryż. To tylko i wyłącznie zalezy ile zdobędą środków finansowych na częściowe pokrycie kosztów koloni dla dzieci chodzących na świetlice, Chcą wszystkim dzieciom coś dofinansować, tylko nie wiadomo jaka to będzie kwota. Z MOPSu mogę liczyć na 50% dofinansowania, to już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Caritas 01.06.12, 08:21 Bylibysmy bardzo wdzięczni, jest to ogromna pomoc dla nas. W tej chwili czekam na decyzje z MOPSu ile dokładnie będą mogli dopłacić, ale z rozmowy z pracownikiem powiedziała mi że przy naszych dochodach będzie to napewno połowa bo tyle mogą najwiecej., Byłam również wczoraj w kościele (otwarty był caritas od 16-17), tak jest otwarty dwa razy w tugodniu, dowiedziec się czy już wiedzą ile będzie dofinansowania, ale nie umiała jeszcze powiedziec, bo jeszcze jest dużo czasu jak stwierdziła, i wszystko będzie przekazywane kierowniczce swietlicy, prosiłam żeby choc powiedziała mi na ile mogę liczyc pomocy bo przecież bedę miała i inne wydatki też wazne dla naszej rodziny, chociazby szkoła, czy to że urodze dziecko w sierpniu, to powiedziała że w najlepszym przypadku dofinansuja do 200zł dla kazdego dziecka jadacych na kolonie ze świetlicy. Dzieci jada na kolonię 6 sierpnia, muszę się dowiedzieć do kiedy i w jaki sposób nalezy dokonac tylko wpłaty . A, i to że będe jeszcze musiała przygotować dziecko do wyjazdu, tzn. ubrania, buty itp. na czternaście dni to dużo. Może dlatego mi się tak wydaje bo po raz pierwszy muszę zorganizowac wyjazd i rzeczy potrzebne na to. Odpowiedz Link Zgłoś
lubinianka24 Re: Proszę o pomoc dla mojej rodziny, dla dzieci 01.06.12, 00:13 7maryna możesz mi podpowiedzieć jak załatwić taka kolonie gdzie byłaś pytać. Może moja by sie zalapala... Fajnie jak by gdzieś rozpoczęła. U nas ten klimat okropny jest... Będę wdzięczna za odpis. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc dla mojej rodziny, dla dzieci 01.06.12, 08:07 cześć.ja zapisałam syna we wrześniu na świetlice przy kościele, pierwszy rok tam chodzi. Z tego co wiem ta świetlica co rok organizuje kolonie dla dzieci uczęszczajacych na nią. Musiałabyś się dowiedzieć, i zorientować czy u was istnieją jakieś świetlice środowiskowe, sponsorowane przez urząd miasta, lub MOPS, lub kosciół, wydaje mi się że powinno cos takiego istnieć, i popytac się o zapis dziecka i czy są organizowane wyjazdy w czasie wakacji. Wiem również ze MOPS też organizuje kolonie ,na podobnych warunkach, czyli trzeba wpłacic część pieniążków a drugą dopłaca MOPS, tylko że oni organizuja blisko miejsca zamieszkania.Rozejrzyj się dowiedz czy są jakieś tego typu placówki, może w MOPSie lub kosciele, Jest to dobry pomysł bo taka świetlica na która uczęsza mój syn pomaga dzieciom odrabiać zadania, uczy, usamodzielnia, jest tam podwieczorek dla dzieci. W czasie wakacji też maja jakies wycieczki, np. na basen.Na ferie też dzieci wyjeżdzały, ja nie posłałam wtedy syna bo trzeba było wpłacić za całość zimowiska, nie było dofinansowania, ale też są organizowane.Naprawdę warto dla dobra dziecka, bo zawsze jest to coś innego niż tylko podwórko. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 do lublinianka 01.06.12, 13:12 Popytaj w caritasie diecezji lubelskiej, powinni teraz robić nabory Odpowiedz Link Zgłoś
lubinianka24 Re: do lublinianka 01.06.12, 13:41 Ją z z Lubina jestem. Dziękuję za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
lubinianka24 Re: do lublinianka 02.06.12, 12:37 Czytałam na tablicy naszego caritasu że kolonie są już obsadzone i brak miejsc. I trzeba spełniać kryterium dochodowe. Wiecie może jakie jest to kryterium? Może sie łapie... Maryna pisalas jakieś podanie? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: do lublinianka 02.06.12, 16:20 Zadzwoń do głównego caritasu twojej diecezji. NIe wiem jakie mają kryteria, ale tam ci powiedzą na pewno. Dowiesz się też czy naprawde nie ma już zadnych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: do lublinianka 03.06.12, 14:03 Nie pisałam nic, żadnego podania. Pracownicy MOPSu i Swietlicy dowiadują się sami od siebie o danych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: do lublinianka 03.06.12, 21:51 Moja siostra jeździ na takie kolonie właśnie ze świetlicy środowiskowej,chodzi tam już dwa lata i co rok na 2tyg wyjeżdzają a w samej świetlicy odrabia zadania,uczy się,gra w gry itp,fajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 19.06.12, 10:36 Witam emamy, już dowiedziałam się co do odpłatności za kolonię więc zostało do zapłacenia 250zł, dla nas jest to jeszcze za duża kwota, tymbardziej że musimy jeszcze myślec o wyprawkach do szkoły i przedszkola synów, oraz że w sierpniu urodzę dzidzia. Bardzo proszę o jakakolwiek pomoc, o jakies koszulki z krótkim rekawkiem na wzrost 152cm, slipki, skarpetki, krótkie spodenki. Może ma ktos sandały na chłopca rozmiar 37-38, jeszcze chodzi w adidasach bo nie mam na kupno pieniedzy. Nie wiem co jeszcze trzeba na kolonię , pierwszy raz wysyłam i nie wiem co jeszcze jest ważne do wzięcia. Bardzo proszę, Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 19.06.12, 14:44 mam uzywane sandaly ecco w rozmiarze 38(duzym),kolor zolto-czarny.mysle,ze dlugosc wkladki to ok 25 cm.jesli dobre,to daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 19.06.12, 19:51 Syn ma długość stopy 24cm, to będą dobre. Z miłą chęcią przyjmiemy sandałki Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 20.06.12, 13:37 Maryna,czy ty pewna jestes ze twoj osmiolatek ubrania ma rozmiar 152???? Pytam bo tu moje okoliczne 10 i 11-latki maja tyle. Ty sprawdz i mi tu szybko odpisz,bo ja sie na chlopakach nie znam. Posiadam dziewczyny,wysokie i chude,mlodsza trzynastoletnia ma 164 cm,wiec ten twoj osmiolatek mnie troche zszokolwal Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 20.06.12, 13:42 A,jeszcze.BJ,czy sytuacja Martyny jest potwierdzona???? Siedze na strychu,mam prawie wszystko o co Martyna prosi. I kiedy syn na kolonie jedzie??? Czas sie tez liczy dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 20.06.12, 15:23 Tak przy okazji bo watek o koloniach ile dajecie mniej więcej dzieciom kieszonkowego na dwa tygodnie?? wysyłam syna w tym roku pierwszy raz, na dwa tygodnie, nie mam pojecia ile się daje Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 07:45 Sytuacje moją potwierdzała BJ, w lutym, (wysyłałam dokumenty). Mój syn jest bardzo duży jak na swój wiek, rozmiar nogi ma 37, ( stopa 24cm), wzrost ma 145cm, ale jest strasznie obszerny, nie chce pisac że gruby, tylko obszerny w ramionach, tali, ( 75cm w pasie), ubrania jakie nosi to na 146są ciasnawe. Albe do komuni jak miał szyta to rozmiar na niej był 152cm, mundurek w szkole ma też na 152cm i koszulke też ma na 152cm, jedną dostałam na 164 to jest trochę za duża, ale w niej też chodzi. Jest najmłodszy w klasie, ale drugi co do wielkości między dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 07:53 Matko,dzieci sie karmi,a nie podlewa pokonem Zartuje Kiedy syn jedzie na kolonie????Bo jesli w tym miesiacu to lipa,jesli w lipcu to napisz mi swoj adres na priv.Ok??? Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 08:04 Sam zastanawiam sie po kim on taki wielki. Ja jako na kobiete nie jestem mała ale nia aż taka wielka (171cm) ha,ha. Jedzie w sierpniu od 06-20 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 08:14 Ok,w takim razie pozniej napisze ci co mam dla twego syna. Jedyne czego nie mam to spodnie. Dzieki za adres,paczka powinna dojsc na czas Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 09:23 Maryna,tu lista co bedzie w paczce -dwa swetry -dwie bluzki z dlugim rekawem -jedna bluza polarowa -2x skarpety -4x majty -3 podkoszulki,w tym jedna bez rekawow -2 pizamy letnie -kurtka dresowa -krotkie spodenki sportowe -sandaly -duzy recznik -2 pasty do zebow. Jesli cos jeszcze wpadnie mi w rece do czasu wyjscia paczki do polski to dam ci znac. Realny czas dojscia paczki do was,to poczatek lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 18:04 To się juz troszkę rzeczy uzbiera. Dziekujemy bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Wózek głęboki 21.06.12, 18:06 Bardzo proszę o informacje gdyby któraś mama słyszała o wózku głębokim do oddania. Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 19:45 to mam nie wysylac sandalow? Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 20:50 ojej, jedna pani obiecała sandałki, ale jeżeli mogłabym prosic o przesłanie ( jeżeli nikt inny nie potrzebuje oczywiście)to proszę bo boję się ze jedna para to synkowi nie starczy na całe lato. jeżeli tylko nie chcę za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 21:31 dziewczyny skoro sie zebrało już tyle rzeczy, ja zabezpieczę te brakujące 250 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 22.06.12, 10:19 Dziekuje Claudel, dziękuje z calutkiego serca za tak wielka pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Dziękuje Claudel6 30.06.12, 07:22 Dziekuje za pieniążki. Będe mogła ze spokojem czekać na wyjazd syna na kolonie nie martwiąc sie że coś jest jeszcze nie popłacone. Bardzo dziękuje, jest to przeogromna pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 21.06.12, 21:31 no to wysle,ale dopiero w poniedzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 22.06.12, 08:54 Hugo,wyslij,wyslij Dwie pary sandalkow to zaden wypas,a niech sie w jednych oderwie pasek,niech sie zmocza i porozklejaja.Roznie sie moze trafic A ty Claudel,nabawilas sie u mnie wielkiego plusa Ja sie jeszcze zastanawiam nad jakim plecakiem.Pewnie na tych koloniach beda jakies wyjscia i taki plecak przydal by sie czy na prowiant czy na recznik.Maryna posiadasz taki?? Przekopalam strych,ale nie ma.widocznie komus oddalam.Jak by co to dawajcie szybko znac,bede miala jeszcze chwile,by popytac po sasiadach i znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 22.06.12, 10:17 Mam coś takiego , jest to torba na ramie, nie jest duża, ale woda czy kanapka sie zmieści, ręcznik też powinien. Przekłada sobie przez głowe i tak juz od przedszkola z nią po róznych wycieczkach jeżdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 22.06.12, 14:40 Oj Maryna,Maryna,ty to bedziesz teraz musiala byc dla mnie grzeczna Co ja sie po polu szparagowym dla ciebie nalatalam,to moje Jeeeee jupppi Paczka wychodzi jutro do polski,a w poniedzialek bedzie wyslana Tylko juz wiecej nic dolozyc nie bede mogla,bo czasu niet Paczka bedzie owinieta czarnym workiem,karton po piwie belgijskim to bedziesz wiedziala ze odemnie.Daj znac jak dojdzie i czy jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lubinianka24 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 22.06.12, 15:08 Payuta a mam pytanie do Ciebie? Bo widzę ze mieszkasz za granicą czy nie ma u Ciebie pracy sezonowej. Moja mama została z dnia na dzień bez pracy. Zwolnienia grupowe i tylko jedną osoba pracuje ... I taka praca byłaby super. Może coś wiesz. Proszę daj znać... Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 22.06.12, 15:56 lubinianka24 napisała: > Payuta a mam pytanie do Ciebie? Bo widzę ze mieszkasz za granicą czy nie ma u C > iebie pracy sezonowej. Moja mama została z dnia na dzień bez pracy. Zwolnienia > grupowe i tylko jedną osoba pracuje ... I taka praca byłaby super. Może coś wie > sz. Proszę daj znać... Daje znac. Samo zdanie"praca za granica" wywoluje u mnie histerie i udar mozgu Ale ze dobrze wychowana jestem to na zapytanie grzecznie odpowiem Mieszkam w niewielkim panstwie,w ktorym kroluje w tej chwili duzy kryzys.Na dzien dzisiejszy mamy tu okolo pol miliona bezrobotnych w tym ja i moj maz.Grupowe zwolnienia,upadlosci firm i coraz wiekszy marazm wokol. Praca sezonowa napewno jest,ale taka prace zalatwia sie przed sezonem,mozna tez przyjechac i szukac na wlasna reke,pozapisywac sie do biur pracy i dzwonic i czekac. Ja sie wyleczylam totalnie z zalatwiania pracy innym,po zalatwieniu pracy Niezapominajce,wiec nie pomoge.Wiem ze w polsce jest wiele biur pracy,ktore zalatwiaja prace sezonowa za granica,ale z opowiesci raczej takie cos odradzam.Przykro mi ze twoja mama nie ma pracy,moge sobie z nia podac reke Podziele sie wszystkim,oddam co moge,ale w tym nie pomoge. Polataj z mama po biurach pracy,a noz widelec,moze cos uda sie wam zalatwic?? Odpowiedz Link Zgłoś
lubinianka24 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 22.06.12, 16:12 Dziękuję pieknie za odpowiedź... Chodzimy i pytamy, lecz na razie cisza. Okropnie z ta praca Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 22.06.12, 15:27 Oczywiście że dam znac. Jak tylko bym mogła to z pewnościa połowe ciężaru albo i cały na siebie bym wzieła z całego serducha dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 23.06.12, 08:09 Maryna,paczka poszla Poniewaz nie mialam mozliwosci nic dokupic,a w kartonie bylo miejsce,to wlozylam jeszcze woz strazacki dla chlopakow.Nic im nie mow ze woz posiada pojemniczek na wode,bo ci zagasza chalupe Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 23.06.12, 08:28 Dziękuje. Jak tylko dojdzie napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
agula30-2006 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 23.06.12, 16:14 Maryna mogę wysłać dla syna: 2 x krótkie spodenki 5 x koszulka 2 x bluza 3 x bluzka z długim rękawem 4 x spodnie długie: jeansowe, sztruksy, dresowe i takie letnie z materiału 1 x kamizelka z kapturem, taka bawełniana - można założyć np. na koszulkę 1 x piżama z długimi rękawami i nogawkami Jeśli jesteś zainteresowana to przyślij adres. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 26.06.12, 10:43 maryna,daj adres do wysylki,bo pokasowalam nasze stare e-maile. Odpowiedz Link Zgłoś
agula30-2006 Re: Proszę o pomoc w wysłaniu syna na kolonię. 26.06.12, 18:20 Wysłałam dziś do Maryny wszystko co napisałam oprócz jednych spodenek i spodni sztruksowych, bo okazały się za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Paczki doszły od Payuty i Aguli 30-2006 28.06.12, 19:18 Dziękuje bardzo. Ubrania na syna extra. Bardzo się ucieszył.Zwłaszcza z koszulek i sandałków. Jeszcze raz wielkie dziękuje za siebie i syna. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Może znalazłaby któraś mama krótkie spodenki 28.06.12, 19:21 Jeszcze takich nam brakuje, na wzrost 152cm, w pasie z gumą. Skarpetki i slipki to postaram sie już sama dokupić w miarę naszych możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wanienkę 28.06.12, 19:26 Dla maleństwa które ma się urodzić w sierpniu już praktycznie mam wszystko oprócz laktatora i wanienki do kąpieli. Bardzo dużą pomoc zaoferowała mi P. Justyna z łóżeczkiem oraz jeszcze jedna mama Tillej z ubrankami oraz najpotrzebniejszymi rzeczami dla maleństwa. Tylko tych dwóch rzeczy braknie. A i jeszcze powtórze się w sprawie wózka głębokiego, może ktoś będzie o takim słyszał. Proszę dać znac. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wan 29.06.12, 08:45 Jak ktoś pokryje chociaż koszt wysyłki wanienki to ja chętnie Ci ją wyśle. Za łóżeczko zapłace tylko na wanienkę już nie bardzo będzie mnie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wan 29.06.12, 10:12 justyna198515 napisała: > Jak ktoś pokryje chociaż koszt wysyłki wanienki to ja chętnie Ci ją wyśle. Za ł > óżeczko zapłace tylko na wanienkę już nie bardzo będzie mnie stać. jaki byłby ten koszt wysylki? Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wan 29.06.12, 10:14 anngam8388 napisała: > > > jaki byłby ten koszt wysylki? jesli koszt wysyłki zmiesci się do 20 zł to proszę o numer konta na priw pokryje wysyłke będę na necie około 15, to mogłabym zrobic przelew Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wan 29.06.12, 14:20 Bede wysylać kurierem ,więc 20 zł powinno chyba starczyć, wanienka jest ta większa, nie taka malutka, bo na dłużej starczy. Będę to wysyłać na prośbę Maryny w połowie lipca, więc wtedy zrobisz przelew Macie jakąś radę,może doświadczenie jak takąś wanienkę zapakować? Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wan 29.06.12, 14:33 żeby paczkę wyslac za 20 zł to musi to być przesyłka standardowa najlepiej zapakowana w karton. Moze to głupie pytanie, ale czy nowa wanienka, taka najprostsza nie kosztuje właśnie w granicach 20 zł, czyli tyle ile koszt przesyłki? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wan 29.06.12, 15:21 Mój mąż zapytał o to samo 30 zł trzeba dać, moja 3 latat temu kosztowała 40 bo duża. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wan 29.06.12, 15:46 justyna198515 napisała: > Mój mąż zapytał o to samo 30 zł trzeba dać, moja 3 latat temu kosztowała 40 > bo duża. To proszę odezwac sie do mnie koło 15 lipca, pokryje ten koszt Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wan 30.06.12, 07:28 dziękuje za wanienkę Justynko, oraz dziekuje za pomoc w opłacie przesyłki Anngam. Jesteście takie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Jeszcze zwróce się z pytaniem o laktator, wan 30.06.12, 10:09 7maryna napisała: > dziękuje za wanienkę Justynko, oraz dziekuje za pomoc w opłacie przesyłki Anng > am. > Jesteście takie dobre. nie ma za co tez tu otrzymałam kiedys pomoc, wiec jak mam mozliwośc staram sie pomóc i ja , dobro dobrem nagradzaj Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Ponawiam swoją prosbe o laktator, wózek.. 12.07.12, 13:41 Jeszcze raz ponawiam swą prośbę o laktator, wózek głeboki dla dziecka. pisałam na forum przyjmę oddam, ale niestety nie mam odzewu. Może któraś mama będzie mogła pomóc. Bardzo proszę, Odpowiedz Link Zgłoś
summerspring Re: Ponawiam swoją prosbe o laktator, wózek.. 12.07.12, 21:51 Mam stary wózek wielofunkcyjny, stan dobry, niebieski. Rozkłada się na płasko i można go z czasem używać jako spacerówkę. Zawieszenie na paskach, dobrze amortyzuje. Waga ok. 13 kg. Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Ponawiam swoją prosbe o laktator, wózek.. 13.07.12, 19:58 W sprawie wózka. Musze podejść do kościelnego Caritasu, bo podobno stoi tam wózek głeboki do zabrania, ale jak dzisiaj przeczytałam będzie otwarty w czwartek od 16tej. Bardzo proszę w razie czegoś o zarezerwowanie do czwartku, wtedy dam odpowiedz .czy już mam czy potrzebóje w dalszym ciągu. Odpowiedz Link Zgłoś
summerspring Re: Ponawiam swoją prosbe o laktator, wózek.. 14.07.12, 11:27 W porządku Jakby nie wyszło to daj znać i zorganizuję wysyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Do Summerspring- dziękuje za zainteresowanie 19.07.12, 18:00 Dziekuje za chęć oddania wózka, ale nie skorzystam -może znajdzie się jakas inna potrzebujaca osoba . Wózek już posiadam dla dziecka - głęboki, a póżniej po starszych będzie ten spacerowy. Dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna dziękuje Justynie 25.07.12, 21:00 Bardzo dziękuje Justynie 198515 za łóżeczko oraz wanienkę dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowe_lody Re: Może znalazłaby któraś mama krótkie spodenki 29.06.12, 23:42 Kąpielówki kupione - sprzedawca wyśle je od razu do Was. Ubranka dla maleństwa wyślę w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Malinowe lody dziekuje 30.06.12, 07:30 Jak tylko dojdzie odrazu dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna dziękuje wszystkim emamom 30.06.12, 07:41 Już mamy wszystko i dla maleństwa i aby wysłac syna na kolonie. Jeszcze tylko te krótkie spodenki na gumie gdyby któraś z mam miała, z miła chęcią przyjmiemy, oraz wózek głęboki. Ale będę się starała w razie czegos dokupic, pod koniec miesiąca mam z opieki przyzanane 240 zasiłku okresowego to akurat muszę przeznaczyc na zakup jeszcze slip skarpet, jeszcze tabletki muszą być takie na gorączke i gardło itp., krem, prowiant, ( bedą jechać pociągiem w nocy), i oczywiście wspomniane kieszonkowe na zebraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: dziękuje wszystkim emamom 30.06.12, 13:00 maryna,trafil mi sie niespodziewany wyjazd i sandaly wysle 9 lipca ,po powrocie.meza nie mam jak poslac na poczte,bo pracuje codziennie do poznej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: Paczki doszły od Payuty i Aguli 30-2006 28.06.12, 21:34 Na zdrowie.Najwazniejsze zeby dzieciak mial fajne wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: Proszę o pomoc dla mojej rodziny, dla dzieci 26.06.12, 17:40 Marynka mam łóżeczko z matercem do oddania w bdb stanie, sosnowe.mogę wysłać jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Łóżeczko 27.06.12, 14:34 Justynko, napisałam wiadomość w sprawie łóżeczka na gazetowego wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Łóżeczko 16.07.12, 18:08 Maryna, masz kurtkę p/deszczową dla syna? Pytam, bo czasem gdzieś umknie a pogoda bywa w kratkę. Chyba nie jest za późno, żeby wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Kurtka 16.07.12, 19:29 W sumie to nie ma kurtki na dzeszcz, bo tą która posiada ma już teraz trzecie lato, i troche za mała na niego. ale w ostatecznosci taką miałam mu dać. Z miłą chęcia przyjmiemy taka na wzrost min. 152cm(syn jest duży i przy kości), Nie jest za pózno, wyjeżdza dopiero 06 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Kurtka 16.07.12, 19:56 Możesz podesłać mi najważniejsze wymiary (pas, nogawka, rękaw)? Zmierzę kurtkę i co tam mam jeszcze luźnego. Mój jest taki średni, jeśli chodzi o wymiary. I adres mi podeślij na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Kurtka 16.07.12, 20:17 Zmierzę syna i podam wymiary. Adres mailowy to gazetowy? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Kurtka 16.07.12, 20:33 Tak, adres to pitahaya1@gazeta.pl Pomierzę i dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Bardzo dziękuje Pitahaya1 21.07.12, 10:19 Kurtka wspaniała, wszystko dobre na syna. Dziękuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra.w Re: Proszę o pomoc dla mojej rodziny, dla dzieci 14.07.12, 22:47 witaj jestem z krakowa, moze cos jeszcze ci potrzeba. przeczytałam twoj wątek do połowy, ale juz sie gubie z tym co masz a czego nie. mam dwoje dzieci 7 i 2 lata, moze cos po nich potrzebujesz? gdzie mieszkasz? jaka cześc krakowa? napisz najlepiej na sandra.w@gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Proszę o pomoc dla mojej rodziny, dla dzieci 16.07.12, 17:50 Maryna za wysyłke wanienki w dniu dzisiejszym opłaciłam Justynie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
7maryna Re: Proszę o pomoc dla mojej rodziny, dla dzieci 16.07.12, 19:24 anngam8388 napisała: > Maryna za wysyłke wanienki w dniu dzisiejszym opłaciłam Dziekuje z całego serduszka. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
anngam8388 Re: Proszę o pomoc dla mojej rodziny, dla dzieci 16.07.12, 20:49 na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś