Dodaj do ulubionych

Prosba o pomoc dla samotnej matki

31.10.12, 13:14
Postanowilam napisac za posrednictwem forum emama,z bardzo gorącą prośba o pomoc dla samotnej matki z dwójka małoletnich dzieci.Mam córeczke w wieku 8 lat i synka w wieku 4 lat.Od 10 miesiecy jestem rozwódką,(były mąz znęcał się na demną fizycznie i psychicznie dostał wyrok 1 rok w zawieszeniu na 3 lata).Od 20 lat choruje na cukrzyce jestem osobą niepełnosprawna i posiadam z tego względu stałą rente socjalną 640zł ale z uwagi na zadłużenie mieszkaniowe komornik zajmuje mi czesc renty i na reke mam 426zl.Ojciec dzieci nieplaci wogole alimentow.
jest mi bardzo ciezko samej ze wszystkim,na chwile obecna niemam nawet kupionego obuwia dla dzieci a robi sie coraz chlodniej.Coreczka ma 129cm i numer buta 29 synek ma 94cm i numer buta 25.Brakuje nieraz nawet zywnosci i srodkow czystosci.Dlatego chcialam sie zwrocic do wszystkich ludzi o cieplym serduszku czy bylby ktos w stanie nam pomoc w jakikolwiek sposob np.obuwie zimowe ciuszki,żywnosc i srodki czystosci.W imieniu swoim jak i moich maluszkow imieniu bede bardzo gorąco wdzieczna za jakąkolwiek pomoc dla nas.z powazaniem anita
Obserwuj wątek
    • georgia241 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 13:20
      Napisz do mnie, wyślę ci zimowe buty dla dzieci - po moim synku.
      • andzia934 [...] 31.10.12, 13:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • bj32 Nie publikuj swoich danych. n/t 31.10.12, 17:53

• andzia934 Re: Nie publikuj swoich danych. n/t 01.11.12, 09:40
            Szanowna pani moderator ,napisalam wczoraj prosbe o pomoc dla samotnej matki,chcialam sie zapytac jak moglabym przeslac moje dokumenty potwierdzajace trudna sytuacje i dochody? niemam mozliwosci przeslania ich na emaila,jedynie poczta,ale niewiem jak to zrobic .Czy moglaby mi pani jakos pomoc mi w tym i powiedziec jak moge to zrobic? Pozdrawiam
            • prochottka1 Re: Nie publikuj swoich danych. n/t 01.11.12, 10:49
              forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
              tu jest wszystko napisane
              wystarczy przeczytac
          • andzia934 Re: Nie publikuj swoich danych. n/t 01.11.12, 14:03
            Mam pytanie co do przeslania tych dokumentow,czy moge jakos inaczej przeslac te dokumenty niz emailem ,bo szczeze mowiac niewiem jak to sie robi bo nigdy takiego czegos nierobilam,zawsze wysylalam takie rzeczy przez zwykla poczte polska? pozdrawiam
            • prochottka1 Re: Nie publikuj swoich danych. n/t 01.11.12, 14:06
              kobieto,
              napisz na priv do moderatora, adres juz podalam a ona wszystko wyjasni
              i poda adres pocztowy
              meilowo trzeba dokumety zeskanowac i wyslac jako zalacznik
              • annajustyna Re: Nie publikuj swoich danych. n/t 04.11.12, 14:58
                Pewnie nie ma skannera...
                • bj32 Pewnie nie jesteś zorientowana... 04.11.12, 19:20
                  Dokumenty mam już od kilku dni.
                  Poczytaj, zamiast siać ferment. I nie wyskocz przypadkiem z Służbami Socjalnymi, Specjalnymi i diabli wiedzą, czym...
    • marychna31 Napisz tu 31.10.12, 13:23
      forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html
      Na forum wszystkie prośby są weryfikowane i udzielane jest pomocsmile
      • andzia934 Re: Napisz tu 31.10.12, 13:58
        witam postanowilam sie zwrocic o pomoc poniewaz naprawde niewiem jak z tym wszystkim sobie poradzic pomimo mojego mlodego wieku to naprawde sporo przeszlam ja i moje maluszki ktore musialy na to wszystko patrzec,dlatego postanowilam skonczyc z tym wszystkim i na nowo zaczac zyc tylko z moimi maluszkami.wiem ze niejest to latwe,ale jak to sie mowi z boza pomoca damy rade,i dzieki pomocy dobrych i szczerych ludzi ktorzy niepatrza obojetnie na cierpienie innych osob.pozdrawiam
    • totorotot Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 13:43
      To z cukrzycą nie można chodzić do pracy? Ciekawe.

Na allegro ustaw sobie filtry z wymiarami swoich dzieci i ceną ¤
      1 zł, można tak upolować wiele ciuchów, butów itp.

Na gumtree.pl i tablica.pl są działy oddam za darmo.

Na www.pomocdomowa.pl poszukiwane są panie sprzątające.

Na moje jesteś śmierdzącym leniem.
      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 14:03
        akurat ja niemoge podjac zadnej pracy bo mam zakaz przez lekarza orzecznika podjecia jakiej kolwiek pracy zarobkowej,a po drugie to narazie wychowuje malego synka i niejestem leniem smierdzacym bo czas poswiecany dzieciom 24 na dobe to tez jest praca
        • totorotot Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 15:37
          Twój mały synek to już duży, czteroletni chłopak. Sama mam młodą dame w tym wieku. Z cukrzycą można spokojnie pracować, rączki i nóżki masz sprawne, nieprawdaż? Mopa w ręku utrzymasz? To spokojnie możesz iść do pracy.
          • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 16:37
            jaka ty jestes wszech wiedzaca ,a wiesz co to jest neuropatia cukrzycowa i znasz taki lek jak neurolipon i na co jest to sprawdz sobie .ja na to choruje i moje nogi juz mi siadaja od stopy zaczyna sie marskosc i ciekawe kto mnie przyjmnie do pracy a tak pozatym to jestem na stalej rencie socjalnej i jak podejme prace to mi ja odebiora,a jeslimi sie stan zdrowia pogorszy i mnie zwolnia to ty mi zapewnisz powrotna rente watpie,,u mnie cukrzyca juz ma powiklania po 20 latach niestety.a skoro siedze w domu to moge przebywac tez i z synkiem narazie niebawemidzie do szkoly ,poco mam skracac mu szybciej dziecinstwo co.widze pozjadalas wszystkie rozumy ,ale lepszy gorszego nigdy niezrozumie prawda atenko z olimpu
            • pomagam.bo.chce Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 22:02
              To znaczy, że jesteś chora i już?
              Jaką mnie stworzyłeś, Boże, taką mnie masz???

> a skoro siedze w domu to moge przebywac tez i z synkiem narazie niebawemidzie do szkoly ,poco mam skracac mu szybciej dziecinstwo

To powodzenia życzę.
              Nie siedź w domu. Nie wyciągaj ręki. Idź do pracy. Czteroletni chłopiec to już duże dziecko.
              Zarabiaj na swoją emeryturę, i na utrzymanie swoje i dzieci.

> co.widze pozjadalas wszystkie rozumy ,ale lepszy gorszego nigdy niezrozumie prawda atenko z olimpu

Jesteś cholernie niegrzeczna. Nie pomogę Ci.
      • 0ldjoanna Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 17.11.12, 22:14
        totorotot napisała:
        jakieś chamskie bzdury...

Ale chamka z ciebie "pomocna emamo"! Tfu...

Nie mam na imię Joanna i nie jestem stara wink
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 18.11.12, 11:20
          Mam pytanie czy moglby ktos mi wyjasnic do kogo ten tekst jest skierowany,,czy do totorotot czy do andzi934?O co chodzi bo nierozumem z tą chamska pomocna mama i z ta opinia ze jestes stara?Pozdrawiam
    • irima2 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 14:01
      Ojciec dzieci nieplaci wogole alimentow.
      W takim wypadku przysługują chyba alimenty z funduszu alimentacyjnego.
      Zgłoś się też to MOPSu myślę, że w takiej sytuacji jak opisujesz powinni pomóc.
    • anka7961 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 21:10
      Czemu nie otrzymujesz alimentów z FA? Otrzymujesz jakąś pomoc z MOPS? Rodzinne, albo jakieś celówki? Myślałaś może żeby zgłosić się do jakiejś fundacji? Albo założyć konto żeby móc zbierać 1%?
      • aniulka8503 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 22:21
        Po co czterolatkowi zabierać dzieciństwo??? idąc do pracy zabierzesz mu dzieciństwo??? a może zapewnisz mu lepszy byt...wiesz ile matek zostawia 5,6 miesięczne dzieci i leci do pracy, żeby było na mleko i pampersy??? i wybacz, ale nie każda jest zdrowa...no ale jeśli masz wybór renta lub praca...cóż, nie każdy patrzy na "opłacalność"
        • annajustyna Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 04.11.12, 15:00
          Poza tym przedszkole jest wskazane dla takiego dziecka takze ze wzgledu na jego rozwoj psychospoleczny. On ma JUZ 4 lata!
      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 06.12.12, 11:51
        Witajcie po dlugim czasie ,co tam u was slychac,u mnie niezadobrze z moim zdrowiem robie akurat badania i we srode ide do diabetologa na wizyte z wynikami.
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 17.08.13, 14:21
          Witam moje drogie po bardzo dlugim czasie,sporo sie u mnie dzialo w ostatnim czasie jesli chodzi o mnie,szczegolnie o zdrowie,jestem po 2 operacjach obu oczow na zaćme pierwsza mialam 15 maja a druga 3 lipca.Pozdrawiam anita
    • marlenka85_k Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 22:13
      nie mogę się nadziwić jak bardzo chamskie osoby odwiedzają to forum ... matko !!!! kobieta pisze o swojej ciężkiej sytuacji i prosi o pomoc a wy ją gnoicie ?? za co?? nie chcesz pomóc to tu nie zaglądaj !

ja niestety nie mogę ci pomóc bo mam malutkie dzieci ..ale nad innymi rzeczami coś pomyślimy
      • aniulka8503 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 22:24
        marlenko, tu nie chodzi o gnojenie...ale sorry, też mam małe dzieci, też żal ich zostawić, dać do żłobka, przedszkola...mimo wszystko jak jest niedziela, to zostawiam 4,5 miesięczne dziecko i idę dorobić (a też do zdrowych nie należę), ale wiem, że dzieci muszą mieć co jeść...
      • pomagam.bo.chce Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 22:25
        marlenka85_k napisała:

> nie mogę się nadziwić jak bardzo chamskie osoby odwiedzają to forum ... matko !
        > !!!

Poczułam się wezwana do tablicy sad
        > kobieta pisze o swojej ciężkiej sytuacji i prosi o pomoc a wy ją gnoicie ??

Ja też mogę napisać, że mam pięcioro dzieci, a ich ojciec je olewa, zaś ja się nimi opiekuję, więc pracować nie mogę tongue_out
        Wybacz, ale to za mało........liczą się fakty.

• marlenka85_k Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 22:36
          chcecie powiedzieć że ludzie oszukują i szukają łatwego źródła utrzymania przez to forum???

jak kogoś niesłusznie osądziłam to przepraszam

ja tu dopiero zaglądam od niedawna .. pytałam się na innym wątku jak odbywa się tu ten cały proces ale nikt mi nie odpisał ... chciałabym też pomagać
          • pomagam.bo.chce Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 22:46
            marlenka85_k napisała:

> chcecie powiedzieć że ludzie oszukują i szukają łatwego źródła utrzymania przez
            > to forum???

Zdarza się, niestety sad
      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 01.11.12, 09:58
        Witam pani Marlenko,dziekuje za wyrozumialosc ,wiele osob mnie tutaj krytykuje ,ale wedlug mnie to niejest grzech poprosic kogos o pomoc prawda?W obecnej sytuacji dostaje skromną pomoc z mopsu typu refundacja obiadow szkolnych dla coreczki i od czasu do czasu raz do roku zasilek celowy na zakup opalu na sume 150zl ,bo tlumacza sie ze majac coraz wiecej takich osob jak ja.A na chwile obecna mam zlozony wniosek u komornika o alimenty i musze poczekac 2 miesiace na zaswiadczenie potem moge isc do funduszu z wnioskiem o alimenty.Tak to wyglada.
    • malinowe_lody Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 31.10.12, 23:49
      Na tym forum jest zasada - aby otrzymać pomoc należy przekazac do moderatora forum dokumeny, które uwiarygodnią twoją sytuację. Możesz przesłać mailem na adres bj32. Nie przekazuj swoich dokumentów do ogólnej wiadomości - tylko na maila do moderatora.Moderator potwierdzi na forum twoją sytaucję
      • patunki Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 01.11.12, 06:46
        Czy naprawdę myślicie, że tak łatwo o pracę, zwłaszcza, gdy jest się samotną matką? Mieszkam w Warszawie, też myślałam, że nie będę mieć problemu ze znalezieniem zajęcia, bo potrafię i chcę pracować, a tu guzik. Szukam już od pół roku i nic. Bardzo intensywnie szukam. Jedyne, co znalazłam, to praca ulotkarza - marnie płatna i niewdzięczna, ale podjęłam się, żeby mieć parę groszy. Samotna matka musi liczyć się z tym, że trzeba zawieźć dzieci do szkoły, przedszkola, odebrać je i zapewnić opiekę popołudniami i w weekendy, podczas choroby. Ja właśnie dlatego straciłam poprzednią pracę, mój synek od września choruje, nie mam go z kim zostawić, nikt mi nie pomaga w opiece, nie mam znajomych i przyjaciół. Zanim więc zaczniecie wyzywać kogoś od leni i nierobów najpierw się zastanówcie, to nie jest tak, że wystarczy chcieć pracować i już, praca sama się znajdzie. Jest bardzo ciężko. Szkoda, że niedawno oddałam rzeczy po moim synku, chętnie wysłałabym andzi. Ale może jeszcze znajdę.
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 01.11.12, 09:52
          chcialabym pani gorąco pani podziekowac za cieple slowa i wyrozumialosc,malo jest takich osob ktore potrafia zrozumiec nasza sytuacje.Ja nieuchylam sie od znalezienia pracy ,gdyby moj stan zdrowia pozwalalby mi na to to dlaczego nieposzlabym do pracy,ale u nas tak samo jest ciezko z praca.A tak pozatym chcialabym napisac dlaczego tak trzymam sie kurczowo tematu mojej renty socjalnej,wiele lat staralam sie o nia i zawsze mnie odrzucali na komisji,az musialam otrzec sie o smierc (bylam juz w glebokiej spiaczce cukrzycowej kilka dni),potym zdarzeniu stanelam ponownie na komisje i dostalam grupe dzieki ktorej moglam przejsc na stala rente socjalna,tak na stala.A nasz rynek pracy jest przewrotny dzisiaj masz prace a jutro jej niemasz,a majac stala rente socjalna wiem ze nikt mi jej niezabierze,wiec to chyba lepsze wyjscie niz po tylu staraniach ja stracic .Nieprosze przeciez o zadne wsparcie finansowe,tylko o takie rzeczy jak,niepotrzebne rzeczy jesli kto ma a chcialby je komus oddac, srodki czystosci ,no i zywnosc jesli to niejest klopot.Bede bardzo goraco wdzieczna pani za jakąkolwiek pomoc,dziekuje jeszcze raz za wyrozumialosc
          • brysia0 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 01.11.12, 13:22
            Andziu. Ja też mogę trochę pomóc z rzeczami dla córki i synka, ale dopiero po potwierdzeniu Twojej sytuacji przez bj czyli "kobietę która nami rządzi " smile. Dlatego im szybciej się z nią skontaktujesz i wypełnisz jej prośby, tym szybciej znajdą się osoby chętne do pomocy. Ja jestem gotowa do pomocy a teraz Twój ruch. powodzenia.
            • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 01.11.12, 13:53
              brysiu a powiedz mi jak moge przeslac jej te dokumenty czy moge poczta polska normalnie jakos wyslac,bo ja niewiem jak emailowo to sie robi ,chyba ze ty wiesz jak to pomoz mi i powiedz jak ok pozdrawiam
              • missmiriam1 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 01.11.12, 14:05
                A może po prostu napisz do moderatorki na pocztę gazetową bj32@gazeta.pl i dowiedz się od niej bezpośrednio, jak przesłać dokumenty.
                • missmiriam1 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 01.11.12, 14:10
                  Prochottka podała Ci już link do wątku z pytaniami dla osób nowych na forum.
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 02.11.12, 15:00
          Droga patuko wlasnie dzisiaj skanowalam mojej moderatorce dokumenty,ona juz umiescila odpowiedz na tem temat na forum,jak chcesz to mozesz zobaczyc.Co tam u ciebie slychac,bo u mnie narazie bez zmian oprucz tego ze zaczynaja u mnie sie przeziebiac najpierw maluchy a na koncu bede pewnie ja.Pozdrawiam cie gorąco Anita
    • malinowe_lody Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 01.11.12, 13:15
      dlatego otwórz sobie możliwość otrzymania pomocy z tego forum i prześlij te dokumenty o których pisałam w poście powyżej. Mało kto wysyła cokolwiek bez potwierdzenia sytuacji proszącego o pomoc. Ja może też coś znajdę z ubrań.
      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 06.11.12, 09:01
        Moja droga bede zainteresowana kazda pomoca ,bardzo chetnie wszystko przyjme co bedziesz chciala przeslac.A moglabys mi wiadomos odpisac na emaila?pozdrawiam
    • bj32 Mam dokumenty. 02.11.12, 12:39
      Sytuacja się zgadza. Czekam jeszcze na załatwienie FA.
      • brysia0 Re: Mam dokumenty. 03.11.12, 07:41
        Andziu, napisz teraz do mnie maila na brysia0@gazeta.pl . podaj mi swój adres oraz rozmiary dzieci, będę też potrzebowac Twój telefon, ponieważ wyślę kurierem. Na forum podam mniej/więcej co Ci wysyłam, żeby inne dziewczyny wiedziały, co już dostałas. pozdrawiam i czekam na maila.
    • malinowe_lody Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 20:28
      Ja mam kozaczki po mojej córeczce - rozm 30, na jesień się nadadzą, na śniegi już nie. Co do roz. 25 - to muszę jeszcze sprawdzić, ale chyba mam takie chłopięce za kostkę. Na tą pogodę jeszcze będa dobre. Ze dwie bluzeczki na córkę i piżamkę dla obojga znajdę, dla synka też pewnie coś będzie - jeśli jesteś zainteresowana napisz na maila gazetowego.
      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 21:22
        Bardzo gorąco dziekuje ci za te rzeczy i te buciki dla moich maluszkow.Jestem jak najbardziej zainteresowana twoja formą pomocy.A powiedz mi moja droga moje namiary do przeslania poda ci moja moderatorka tak?pozdrawiam
        • marlenka85_k Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 21:30
          a jaki rozmiar ubrań na synka? może będę miała kurteczkę i jakieś ubranka
          • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 21:45
            synek ma 4 lata i 94cm wzrostu,wiesz najgorzej u niego jest ze spodniami,bo okropnie wyrasta ,ale kazdy mi mowi ze jest taki maly jak na swoj wzrost,ale pokim ma byc duzy skoro jego mama ma 150cm wzrostu ,a jego tata mial 160,sama widzisz.dziekuje gorąco
            • marlenka85_k Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 21:54
              tak po wzroście to nie wiem. proszę zobaczyć na jakimś ubranku jaki jest rozmiar na metce
              • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 22:04
                na kurtce od kombinezona ma 92,to pewnie jest to
                • marlenka85_k Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 22:08
                  ajaj to strasznie malutki smile jak narazie mamkurteczkę ale może być troszkę za duża hmmm zobaczę jeszcze jutro coś poszukam smile a córci rozmiar ubrań?
                  • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 22:17
                    bedziesz sie smiala pewnie ale niewiem tak miejwiecej na 8 lat,wzrostu ma 129cm,taką dostala ostatnio bluzeczke od cioci i tak tam pisze tylko wzrost,przepraszam jesli to sprawia ci klopot
                    • marlenka85_k Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 22:29
                      hehe smile wiesz co zobaczę ile wzrostu ma mój brat to może dojdę smile))co znajdę to jutro napiszę
                      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 22:33
                        dziekuje kochana ze idziesz mi na reke i mnie z tym mnie wyreczysz ,ale i tak co ogromnie dziekuje
              • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 22:09
                ja szczeze to sie nieznam na tym zawsze jak cos nieraz taniego dostane czy w lupexie to kupuje z malym i mu przymierzam,ale moze byc nawet troche wiecej powiedzmy 94,tez pewnie bedzie dobry rozmiar
        • szary_ludz Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.11.12, 21:38
          Moderatorka jest nie tylko Twoja, jest NASZA. Nasza jedyna, ukochana, cudowna itd. wink
          Adres wyślij mailem do zainteresowanej osoby, moderatorka nie udziela informacji o Tobie nikomu, potwierdza tylko Twoją sytuację.
          • bj32 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 04.11.12, 12:25
            Wasza, Waszasmile Nikt mnie nie zawłaszczy, nie bójbig_grin
            I już wyjaśniłam na priv, że nie wysyłam, o ile nie ma koniecznej potrzeby i prośby właścicielki danychsmile
            • agusiazabrze Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 04.11.12, 16:48
              hej
              mam syna, tez czterolatka, ale nosi juz 110 rozmiar i mam po nim kurte puchowa na zimę, z ciuchow co prawda, ale jeszcze sie pochodzi, oraz buty rozmiar 26 zimowe skorzane, malo uzywane Jesli chcesz to daj adres i dane do wysylki na poczte gazetowa
              • bj32 Agusiazabrze 04.11.12, 19:28
                Zmniejsz, proszę, sygnaturkę i usuń link do Allegro...
                • agusiazabrze Re: Agusiazabrze 05.11.12, 08:24
                  hej, juz to zrobilam, sorry
                  • bj32 Re: Agusiazabrze 05.11.12, 10:03
                    Dziękujęsmile
                    • andzia934 Re: Agusiazabrze 05.11.12, 10:05
                      Ja rowniez dziekuje
    • marlenka85_k Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 04.11.12, 21:40
      Anitko ja za wiele nie znalazłam ubrań ... ale może coś innego mogłabym ci wysłać..
      tak sobie myślę, że poczekamy aż przyjdą ci paczuszki i wtedy napiszesz co jeszcze by się przydało smile
      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 04.11.12, 21:50
        Droga Marlenko,bardzo chce ci goraco podziekowac,za pomocną dlon jaką pragnelas wyciągnac do nas,oprucz ubranek ,to napewno ,ucieszylo by mnie tez jakbys miala jakies drobne srodki czystosci, posciel,reczniki,i co bedziesz uwazala za stosowne,to juz pozostawiam do twego uznania,wiesz maly urzywa pampersy ,fakt 1 na noc,wiec jesli mialabys jakies na zbyciu to tez by mnie to poratowalo.Pozdrawiam i dziekuje,jakby co to pisz na mojego emaila ok.
        • marlenka85_k Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 04.11.12, 21:52
          a jaki rozmiar pieluszek?
          • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 04.11.12, 22:00
            takie od 7 do 17kg,bo maly ma 15kg,
            • mamatin Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 04.11.12, 23:30
              to juz pewnie wieksze by mu sie przydaly...
              • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 05.11.12, 06:57
                to zalezy jak wieksze moze o 2 lub 3 kilo ,wiesz on tylko na noc zaklada 1 ego.ale jesli mialabys ochote mnie jakos poratowac to napisz mi wiadomosc na emaila,podam ci wtedy adres ok.pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie
    • marzenam32 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 05.11.12, 13:09
      Mam ubrania dla Twojego synka , bluzy ciepłe , polarek ,kurteczkę na zimę , buciki tenisówki bardzo mało używane rozm.26 , dwie kurteczki większe na wiosnę w sam raz , jak coś jeszcze znajdę , jestem w trakcie porządków , mam również buciki na zimę ale to sprawdzę jeszcze i dam znać .
      Moja prośba do kochanych emam , która byłaby w stanie pokryć koszta wysyłki , bo w chwili obecnej nie jestem w stanie.
      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 05.11.12, 13:40
        Droga Marzenko jestem bardzo wdzieczna za okazaną mi chec pomocy,te wszystkie rzeczy napewno mi sie przydadza.Jeszcze raz dziekuje
      • atena12345 marzena 05.11.12, 13:56
        Pokryję koszty przesyłki - napisz ile wyniosą, numer Twojego konta chyba mam
        • marzenam32 Re: marzena 06.11.12, 19:47
          Aneta , jak tylko spakuję wszystko co chciałabym wysłać : ubranka , buciki, zabawki, książeczki , to dam zanć i dziękuję ślicznie .
          • andzia934 Re: marzena 06.11.12, 19:53
            Moja droga Marzenko bardzo ci dziekuje za tą paczke,jak bedziesz potrzebowala moj adres lub dane kontaktowe to prosze napisz na mojego emaila ok.Przepraszam ze cie poprawie ale mam naimie Anita,a nie Aneta,tylko sie niezlosc na to dobrze prosze cie .Pozdrawiam
            • atena12345 Re: marzena 07.11.12, 07:20
              andzia934 napisał(a):

Przepraszam
              > ze cie poprawie ale mam naimie Anita,a nie Aneta,tylko sie niezlosc na to dobrz
              > e prosze cie .Pozdrawiam

Marzena odpisywała na mój post - odnośnie przesyłki

• andzia934 Re: marzena 07.11.12, 09:02
                Witam cie droga Ateno,dziekuje za odpowiedz w sprawie paczki z tymi ciuszkami,jestem bardzo wdzieczna ci za wszystko naprawde.Pozdrawiam,w razie czego napisz.Anita
          • atena12345 Re: marzena 07.11.12, 07:20
            To czekam na info
      • kascerka Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 05.11.12, 14:19
        Czy któraś mama z Warszawy będzie robiła paczkę? Powinnam mieć jakieś ubrania dla Andzi, bo jest mniej więcej mojej postury i chętnie bym dołożyła te rzeczy do paczki.
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 05.11.12, 14:28
          ogromnie jestem pani wdzieczna za te ubrania dla mnie,naprawde goraco dziekuje
          • kascerka Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 05.11.12, 14:53
            Podziękuje Pani jak je już wyślę smile Czy rozmiar 36 będzie dobry?
            • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 05.11.12, 15:27
              jasne ze tak dziekuje jeszcze raz
              • kascerka Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 05.11.12, 18:23
                Czy ktoś z Warszawy będzie robił paczkę? Andzia, mogę poprosić Twój adres na priv?
    • malinowe_lody Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 06.11.12, 07:37
      nie dostałam wiadomości na pocztę - jeśli jesteś zainteresowana, daj znać
      • agusiazabrze Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 06.11.12, 08:23
        hej, wyslalam wczoraj paczke ekonomiczną ( bo ponad 3,5 kg wazyla), mam nadzieje ze wszystko bedzie dobre Pozdrawiam
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 06.11.12, 08:59
          moja droga bardzo chce ci podziekowac za ta paczke az tego tyle jest? szok.Napisze ci wiadomosc na emaila gazetowego jeszcze ok pozdrawiam
          • brysia0 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matkia 06.11.12, 15:46
            Dziewczyny. Wysyłam jutro paczkę, głównie bluzki z długim rękawem dla dziewczynki. Dla niej też kurtka na zimę i buty na wiosnę. Dla małego kombinezon na zimę, ale raczej cienki i jakieś drobiazgi. też szampon i płyn do kąpieli. Dołożę słodycze, ale moze Anita zostawi je na 6 grudnia do butów od Mikołaja ?
    • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 08.11.12, 19:16
      Moje kochane forumowiczki,chciałabym się z wami podzielić wiadomością,mianowicie we wtorek otrzymałam paczkę od forumowiczki agusi zabrze.Paczka zawierała następujace rzeczy: 4 pary butów,kurtke,czapkę szalik i rękawiczki,spodnie ocieplane x2,2 pary dresów,2 bluzki z długim rękawem,podkoszulek,nowe majtki,czapkę cienką.Te rzeczy były wszystkie dla mojego synka Patryka.Jednoczesnie chciałabym zamiescić tutaj na forum,ogromne i wdzięczne podziękowania dla Agusi,za okazane nam gorące serduszko i pomoc,jaką nas obdarzyła.Agusiu jeszcze raz gorąco dziękuje za tą paczuszke,dzieki tym rzeczom sprawiłas ogromną radośc mojemu synkowi ,ucieszył się bardzo i od razu zaczął przymierzać wszystko pokoleji,a najbardziej zaczął szalec jak założyl tą czapke zimową szalik i rękawiczki,od razu chciał wyjść na spacerek.Dziękujemy gorąco.
      • agusiazabrze Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 08.11.12, 22:24
        ciesze się, że Wy się cieszycie Pozdrawiam i powodzenia!
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 08.11.12, 22:30
          Moja droga jeszcze raz gorące podziekowania,tylko proszę niepisz niema za co ,bo jest.Dobrze o tym wiesz.
      • chomiczkami Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 06.12.12, 21:05
        Paczki proszę też zgłaszać na chomiczkami@gazeta.pl - do tabeli wysyłek wink. Pozdrawiam.
    • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 09.11.12, 19:45
      Moje drogie forumowiczki chciałabym się z wami podzielic informacją,dostałam drugą paczkę tym razem od brysi 0.Zawartośc tej paczki to: pampersy mała paczka,szampon,zel pod prysznic,mydło w płynie,koło do pływania,ksiązka,spódniczka,bokserki,basenówki,1 para butów tenisówki,koszulki ,bluzki z dlugim rękawem,2 bluzy polarowe,,poszewka na poduszke z Hanna Montaną,konbinezon,płaszcz przeciwdeszczowy, kurtka peleryna,.Miałabym małe zapytanie czy miałaby któraś spodnie dziewczęce rozmiar 29?Byłabym dozgonnie wdzięczna.Brysiu moja kochana bardzo gorąco jeszcze raz dziękujem za okazanie nam ciepłego serduszka.Pozdrawiam
      • hugo43 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 09.11.12, 21:25
        ja w sprawie spodni,to ma byc takie damskie 29?ile w pasie?
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 09.11.12, 21:41
          Tak damskie takie na 8 letnia dziewczynke mierzyłam naokoło i ma 58,co daje na połowe 29,
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 09.11.12, 21:46
          Tak damskie takie na 8 letnią dziewczynke,mierzylam ja na okolo i ma 58cm,czyli na polowe wychodzi 29 rozmiar zgadza sie?
          • hugo43 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 09.11.12, 23:18
            to nie tak sie mierzy,to jest 29 cali,czyli troche wiecej.takich malych to nie mam.
            • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 09.11.12, 23:30
              bwód pasa ma na okolo 58,a wzrostu ma 129cmow
        • marzenam32 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 10.11.12, 12:23
          Anita bardzo proszę o swój adres na poczte marzenam32@gazeta.pl , chciałabym nadać.paczkę dla Ciebie .
          • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 10.11.12, 12:40
            Droga Marzenko napisz mi na forum czy moj adres doszedl do ciebie wiadomoscia emailową ok?Pozdrawiam
          • atena12345 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 10.11.12, 12:50
            marzenam32 napisała:

> Anita bardzo proszę o swój adres na poczte marzenam32@gazeta.pl , chciałabym na
            > dać.paczkę dla Ciebie

przypominam się w kwestii kosztów przesyłki.
            • marzenam32 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 10.11.12, 12:53
              Jak wyślę paczkę to napiszę ile bo sama nie wiem i będzie kosztować wyślę ci skan nadania paczki.
    • asia_i_p Jak wasze dentystyczne przygody? 09.11.12, 19:53
      Nie chcę wskrzeszać tamtego wątku-masakry na e-mamie, więc pytam tutaj. Udało wam się zarejestrować do kogoś? Jest już jakaś prognoza, co będą robić dalej z ząbkami?
      • andzia934 Re: Jak wasze dentystyczne przygody? 09.11.12, 19:57
        Dzwoniłam do naszej pani chirurg stomatolog u nas na miejscu,mam przyjsc ze skierowaniem pod koniec listopada poczatek grudnia,ona podejmie sie usunięcia tych korzeni na NFZ,teraz sa akurat w trakcie remontu i gabinet jest nieczynny.Pozdrawiam
        • asia_i_p Re: Jak wasze dentystyczne przygody? 09.11.12, 20:50
          A wytrzymacie do tego czasu? Bo to prawie trzy tygodnie sad.
          Dzwoniłaś do tych pozostałych gabinetów? Nie mają szybszych terminów? (Wiem, że to nie proste, mnie z bolącą rozchrzanioną ósemką zapisano na za miesiąc, prywatnie - no ale ja żółtaczkowiec i pan doktor miał idee fix, że muszę być przyjmowana ostatnia danego dnia).
          • andzia934 Re: Jak wasze dentystyczne przygody? 09.11.12, 21:44
            Damy rade wytrzymac spokojnie.
    • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 13.11.12, 14:19
      Moje drogie forumowiczki,wczoraj mialam bardzo nieciekawe wydarzenie,mianowicie moja coreczka zadzwonila do mnie z telefonu kolezanki z płaczem że jedna z kolezanek szarpala zaczela pluc na nia,nadodatek porwała jej nieziemsko czapke zimowa,moja coreczka szla ze swoja najlepsza kolezanką i tamta tez oberwala z łokcia.Kolezanki mama zadzwonila od razu do wychowawczyni dziewczynek,i dostala namiar do tej matki od tej dziewczynki co bila je.Ja zadzwonilam i przekazalam tej matce ,ze ide do szkoly najpierw do wychowawczyni a potem jak to niebedzie zadnego efektu ruszam z oficjalnym pismem do dyrektora szkoly.Nawet to jej nieobeszlo,nawet mi zaczela wygrazac sie ze zobaczymy czy ja nadal bede taka madra.Dzisiaj bylam na rozmowie z wychowawcą,zabrala tą czapke do dyrektora i stanelo na tym ze ona przeprosila dziewczynki,wziela czapke do naprawy niby babcia ja zreperuje.Z ta dziewczynką są klopoty juz od 1 klasy ,czyli juz 3 rok,ale ten jest najgorszy,boje sie ze moze stac sie cos zlego jak nikt niezareaguje.Dziewczynyco moge jeszcze zrobic w takiej sytuacji,jesli w klasie panuje taka przemoc,nawet poza lekcjami,rozmawialam dzisiaj tez z pracownikiem mopsu i powiedzieli mi ze jesli szkola nadal niebedzie reagowala to oni sie tym zainteresują.Mam to miec na uwadze.
    • marzenam32 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 13.11.12, 18:38
      Wysłałam dziś paczuszkę do Pani z ubrankami dla synka , zabawkami , książeczkami , puzzle , buciki tenisówki i adidasy , niestety buciki zimowe nie nadawały się , przepraszam myślałam że są w lepszym stanie pozdrawiam
      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 13.11.12, 19:17
        droga pani Marzenko juz w tej chwili chcialabym pani goraco podziekowac za ta paczuszke,maluti napewno bedzie skakał z radosci.Moge napisac do pani na emaila gazetowego?Pozdrawiam
    • anka7961 Glukometr 13.11.12, 20:06
      a czy mierzysz sobie poziom cukru we krwi? Mam do oddania glukometr, nowe lancety(?) do nakłuwacza i chyba 2 op pasków do tego glukometru. Przyda Ci się to?
      Jeśli tak, to napisz mi na prv smile
    • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 15.11.12, 14:02
      Moje drogie forumowiczki chcialabym zamiescic tutaj na forum ,gorace podziekowania dla marzenym32,,za przyslanie nam bardzo duzej paczki,ktora zawierala buciki dla synka,bluzy z dlugim rekawek kurtki wiosenne,rajstopki,ksiązeczki zabawki ,pluszaki,kocyk,troche slodyczy, i zywnosc:dżem,ryż makaron i platki kukurydziane,.Ta paczuszka sprawila nam ogromna radosc, malutki dopadl sie od razu do zabawek,a po poludniu zamierzam poukladac z nimi puzle.Jeszcze raz marzenko chcielibysmy bardzo goraco tobie podziekowac za okazanie nam goracego serduszka,niech cie Pan Bóg błogosławi moja droga ,ciebie i twoja rodzinke.Dousłyszenia na priv.Pozdrawiam
      • brysia0 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 20.11.12, 11:43
        Witam, zapomniałam napisac, że w zeszłym tygodniu wysłałam paczkę z zabawkami dla dzieci, kaloszami dla corki na wiosnę ( rozmiar 30, więc jeszcze za duże) oraz poszwą na kołdrę, do kompletu z poszewką na poduszkę z poprzedniej paczki.
        • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 20.11.12, 12:00
          moja droga brysiu,paczka doszla do nas,jeszcze raz bardzo goraco dziekujemy,zwlaszcza coreczka za te akcesoria z hanną montana.duza buzka tobie za to moja droga ,jeszcze raz goraco dziekujemy za okazane nam serduszko.Pozdrawiamy.Douslyszenia na priv.
    • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 21.11.12, 14:45
      Szanowne forumowiczki ,chcialabym bardzo goraco podziekowac,wszystkim tym pomocnym mamom,ktore zechcialy wyciągnac do mnie i moich maluszkow pomocna dlon,wysylajac do nas paczki z ubrankami,zabawkami itp.Z pewnoscią pewnie zaskoczy was ta wiadomosc o ktorej teraz napisze,mianowicie,niechce tutaj zadnych niespodzianek,oskarzen,i komentarzy ,ale zanim do was tutaj napisalam mialam umieszczone ogloszenie podobnej tresci na ekai,nieotrzymalam z tamtad zadnej pomocy ,tylko 2 smsy z trescia o pomoc wzamian za sponsoring,,nieskorzystalam ,i na tym kontakt sie urwal.Potem znalazlam was i tutaj napisalam,rozmawialam na priv o tym z bj32,i niestety niedoszlismy do zgodnego zdania na ten temat.Wedlug mnie niezrobilam nic zlego piszac do innych ludzi z prosbą,przeciez to niejest grzech poprosic prawda.Nieszukam dlugoterminowej pomocy,,tylko chwilowej,kazdy ma swoją rodzine i swoje problemy prawda,i kazdy radzi sobie jak moze .Jestem cukrzykiem i znalazlam rowniez adres do fundacji dla diabetykow,mam zamiar napisac tam tez o pomoc tym razem dla mnie,wiec zapytam wprost czy to jest tez nieetyczne wstosunku do forumowiczek?Mysle ze nie-przepraszam za szczerosc.
    • muakasze Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 23.11.12, 15:38
      Przy dwójce dzieci na pewno jest sporo pracy i zamieszania i pewnie nie masz dużo czasu, ale w wolnej chwili zerknij tutaj: e-prawnik.pl/artykuly/ubezpieczenia-spoleczne/kiedy-przysluguje-zasilek-rodzinny.html i jak najszybciej złóż wniosek o ten zasiłek. W Twoim przypadku to będzie w sumie 183 zeta miesięcznie na obydwoje dzieciaczków - niby niewiele, ale na pewno się przyda. Gdyby się okazało, że z jakiegoś powodu nie spełniasz warunków do otrzymania zasiłku rodzinnego, dowiedz się, czy nie przysługuje Ci jakiś zasiłek okresowy albo chociaz jednorazowy, ale wydaje mi się, że w Twojej sytuacji jak najbardziej stała pomoc będzie potrzebna.
      • bj32 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 23.11.12, 15:58
        Taaa... Za mało wchodków na stronę e-prawnika, że aż trzeba reklamować? Cokolwiek moze być w tym przemądrym artykule - tu jest kilkadziesiąt osób, które to wiedzą i bez czytania go...
      • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.12.12, 13:45
        Witam po dlugim czasie,kochani jak tam przygotowania do świat bozego narodzenia,za 2 dni mikolajki,u nas spokojnie,ale juz boje się tej wigilii,bo bede sama tylko z maluszkami,w ten szczegolny wieczor wigilijny ,jakos robi mi się smutno,i w tym roku bedzie tez tak bo jeszcze niema wigili a mnie nachodzą łezki,wiem ze mam kolo siebie moje 2 aniolki ale to nieto samo co w gronie rodzinnym.
    • andzia934 Re: Prosba o pomoc dla samotnej matki 03.12.12, 17:46
      Moje drogie jak moge aktywowac swoj profil na forum i co to jest to ID?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka